c23 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα, γενικότερα σε διάφορες θέσεις που κοιτάω (ΕΛΤΑ/ΕΑΒ από δημόσιο, και μερικοί ιδιώτες) θέλουν να έχεις πιστοποίηση γνώσεων 3 ενοτήτων για Η/Υ (word, excel, internet). ECDL εν ολίγοις. Οπότε ερωτώ εγώ:1. Ψάχνοντας σε ΚΕΚ για τιμές με είπαν σε ένα για τη Global Cert, τι γνωρίζει κανένας; Είναι αξιόπιστη; Kαθώς είναι και 100ε λιγότερα από το ECDL (για 6 ενότητες και στα 2). 2. Αυτές οι πιστοποιήσεις έχουν ανταπόκριση στο εξωτερικό; Αναγνωρίζονται αν τύχει και το επιδείξεις ποτέ ή πιάνουν τόπο μόνο Ελλάδα; 3. Φαντάζομαι οι εξετάσεις για κάποιον που έχει μια μικρή ιδέα (excel, word χρησιμοποιούσαμε κατά κόρον στη σχολή) πρέπει να είναι γελοίες, απλά να έχει γίνει μια έστω προσομοίωση για να μην ψάχνομαι εκείνη την ώρα. 4. Είδα παλιά δίνανε κάτι voucher από τον ΟΑΕΔ για ανέργους, κοπήκανε εδώ και καιρό έτσι; Αυτά, αν γνωρίζει κανείς απαντάει. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Είναι γελοίες οι εξετάσεις γιατί ακόμα πιο γελοίο είναι το πιστοποιητικό το ίδιο. έξω δεν έχει καμία αξία. Ούτε στην Ελλάδα έχει δηλαδή. Αλλά φυσικά το δημόσιο όντας κλασσικό δημόσιο είναι 50 χρόνια πίσω. 1
opcorsa Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Πιστοποιηση δινουν 5-6 "εταιρειες", εγω για τις 3 ενοτητες θα δωσω 180 δινοντας το unicert... δινω λογικα αρχες δεκεμβρη, με κατι υποτυπωδη μαθηματα...μονο εξελ θελω λιγο να μαθω γιατι εχω "κενα'', γενικοτερα οι ερωτησεις τοσο γελοιες που ντρεπομαι για τον εαυτο μου... του στυλ φτιαξε επαφη στο αουτλουκ ή κανε default page το google... αυτο που ειπε το παιδι απο πανω, η κακομοιρια του δημοσιου και μονο το απαιτει... p.s για ελτα το ψηνω κι εγω αν ανοιξει θεση στην περιοχη μου 1
c23 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Είναι γελοίες οι εξετάσεις γιατί ακόμα πιο γελοίο είναι το πιστοποιητικό το ίδιο. έξω δεν έχει καμία αξία. Ούτε στην Ελλάδα έχει δηλαδή. Αλλά φυσικά το δημόσιο όντας κλασσικό δημόσιο είναι 50 χρόνια πίσω. Καμία έξω; Δε θέλουν πιστοποίηση ότι ξέρεις να κάνεις bookmark μια ιστοσελίδα; (πριν λίγο διάβασα ένα syllabus..) ότι προκηρύξεις έχω δει το θέλουν όλες, ακόμα και για οδηγός να πούμε.. Πιστοποιηση δινουν 5-6 "εταιρειες", εγω για τις 3 ενοτητες θα δωσω 180 δινοντας το unicert... δινω λογικα αρχες δεκεμβρη, με κατι υποτυπωδη μαθηματα...μονο εξελ θελω λιγο να μαθω γιατι εχω "κενα'', γενικοτερα οι ερωτησεις τοσο γελοιες που ντρεπομαι για τον εαυτο μου... του στυλ φτιαξε επαφη στο αουτλουκ ή κανε default page το google... αυτο που ειπε το παιδι απο πανω, η κακομοιρια του δημοσιου και μονο το απαιτει... p.s για ελτα το ψηνω κι εγω αν ανοιξει θεση στην περιοχη μου Aα εγώ έμαθα για το Global Cert, 6 ενότητες στα ~250ε (και εξέταστρα μέσα), αλλά όλα με τηλεκατάρτιση (elearning με βίντεο). Άστα να πάνε, οποιαδήποτε θέση θέλει να έχεις το πιστοποιητικό, για να μπεις σε κανα 8μηνο.. Άνοιξαν σε μένα, αλλά δε θα γινόταν δεχτή η αίτηση και είπα να προνοήσω 1
sphinxgr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Οι πιστοποιήσεις δίδονται απο 8 εταιρίες περίπου. Μια απο αυτές είναι η ECDL. Όλες οι εταιρίες έχουν την ίδια ισχύ πιστοποιητικού και μπορείς εύκολα να τις βρεις κατεβάζοντας οποιαδήποτε προκήρυξη ΑΣΕΠ. Το δίπλωμα ουσιαστικά κατέχει τη θέση διπλώματος χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η ecdl είναι εταιρία και όχι δίπλωμα. Οι βασικές ενότητες είναι word, excel, internet. Το Ιντερνετ είναι ευκολο όντως. Word Excel αν κάποιος το διδαχθεί απο σωστό καθηγητή, θα δει τεράστια διαφορά στη χρήση του σε σχέση με το να το μάθει μόνος του. Αυτό ισχύει για αυτούς που το δουλευουν. Απο κει και πέρα έτσι όπως κατεβει οι τιμές, προφανώς τα περισσότερα φροντιστήρια έχουν καταργήσει τους καθηγητες και βάζουν videoμαθηματα ή βάζουν εντελώς άσχετους καθηγητές με ελάχιστες ώρες εμπειρίας. Σε γενικές γραμμές αν είσαι πάντως εργοδότης, εννοείται πως το ελάχιστο που πρέπει να έχει κάποιος για να μπει σε δουλειά σε σχέση με Η/Υ, είναι αυτο το χαρτί. Μην έχετε σαν μέτρο σύγκρισης το insomnia ή τους γνωστούς σας που έχει σχέση με τεχνολογια. Δεν είναι δυστυχώς έτσι ο ΜΟ των ανθρώπων. 2
jason97 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Αμα έχεις χαρτί απο επαλ η απο σχολές οαεδ στην ειδικότητα τις πληροφορικής μετράει στις προκηρύξεις?
opcorsa Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Αμα έχεις χαρτί απο επαλ η απο σχολές οαεδ στην ειδικότητα τις πληροφορικής μετράει στις προκηρύξεις? ΑΚΥΡΟ τι επαλ και σχολες οαεδ ρε γελαει ο κοσμος... εδω αλλοι τελειωνουν CSD ξερωγω και δεν αναγνωριζεται τιποτα..
JohnTehGreek Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Αμα έχεις χαρτί απο επαλ η απο σχολές οαεδ στην ειδικότητα τις πληροφορικής μετράει στις προκηρύξεις? Ναι, αλλά μην περιμένεις τρελά νούμερα. ΑΚΥΡΟ τι επαλ και σχολες οαεδ ρε γελαει ο κοσμος... εδω αλλοι τελειωνουν CSD ξερωγω και δεν αναγνωριζεται τιποτα.. Και όμως, υπάρχει κανονική μοριοδότηση για πτυχία ΕΠΑΛ, ΟΑΕΔ κτλ. Είναι αυτό που λέγαμε για το δημόσιο που είναι 50 χρονια πισω...
livefreeordie Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Και όμως, υπάρχει κανονική μοριοδότηση για πτυχία ΕΠΑΛ, ΟΑΕΔ κτλ. Είναι αυτό που λέγαμε για το δημόσιο που είναι 50 χρονια πισω... Εισαι σιγουρος τωρα γιαυτο; Ισχυει και για ΒΕΚ των ιεκ που εχουν να κανουν με πληροφορικη τοτε;
c23 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Οι πιστοποιήσεις δίδονται απο 8 εταιρίες περίπου. Μια απο αυτές είναι η ECDL. Όλες οι εταιρίες έχουν την ίδια ισχύ πιστοποιητικού και μπορείς εύκολα να τις βρεις κατεβάζοντας οποιαδήποτε προκήρυξη ΑΣΕΠ. Το δίπλωμα ουσιαστικά κατέχει τη θέση διπλώματος χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η ecdl είναι εταιρία και όχι δίπλωμα. Οι βασικές ενότητες είναι word, excel, internet. Το Ιντερνετ είναι ευκολο όντως. Word Excel αν κάποιος το διδαχθεί απο σωστό καθηγητή, θα δει τεράστια διαφορά στη χρήση του σε σχέση με το να το μάθει μόνος του. Αυτό ισχύει για αυτούς που το δουλευουν. Απο κει και πέρα έτσι όπως κατεβει οι τιμές, προφανώς τα περισσότερα φροντιστήρια έχουν καταργήσει τους καθηγητες και βάζουν videoμαθηματα ή βάζουν εντελώς άσχετους καθηγητές με ελάχιστες ώρες εμπειρίας. Σε γενικές γραμμές αν είσαι πάντως εργοδότης, εννοείται πως το ελάχιστο που πρέπει να έχει κάποιος για να μπει σε δουλειά σε σχέση με Η/Υ, είναι αυτο το χαρτί. Μην έχετε σαν μέτρο σύγκρισης το insomnia ή τους γνωστούς σας που έχει σχέση με τεχνολογια. Δεν είναι δυστυχώς έτσι ο ΜΟ των ανθρώπων. Videoμαθήματα βλέπω κατά κύριο λόγο εγώ, και κατά πολύ χαμηλές οι τιμές σε σχέση με το να έχεις καθηγητή (που δε θα ξέρεις και αν είναι γνώστης), για αυτό ίσως τα προτιμούν και τα συστήνουν αρκετοί. Βέβαια σα καραμέλες πρέπει να έχουν δοθεί οι πιστοποιήσεις, τα έχουν άτομα που δυσκολεύονται να αλλάξουν γλώσσα στο πληκτρολόγιο.. Όπως είπα και πριν, 6 ενότητες, της Global Cert, με videoμαθήματα και σημειώσεις στα ~220-250ε. Και η υπάλληλος να με λέει "είναι πολύ πιο εύκολο από το ECDL και δε θα βρεις καμία δυσκολία στην εξέταση αν το κατέχεις λίγο". Απλά σκεφτόμουν αν πήγαινα για την πιστοποίηση' θα ήθελα να έχει και ένα αντίκρυσμα στο εξωτερικό και να μην ήταν μόνο για εδώ. Για αυτό προσπαθώ να μάθω αν ισχύει αυτό, και αν ναι, ποια εταιρεία έχει πιο "βαρύ" όνομα. ** Ισχύει ότι από ΙΕΚ μετράει η πιστοποίηση, αν μπείτε στο site του ΑΣΕΠ >Πολίτες>Έντυπα Διαδικασίες>Διαγωνισμός Φορέων>Απόδειξη Χειρισμού Η/Υ και κατεβάσετε την πιο πρόσφατη απόφαση θα δείτε στο τέλος: Γ) ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής, ή - Πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ): i) Οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής - Δικτύων Η/Υ, ii) Ειδικότητας Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του Ηλεκτρονικού Τομέα, ή - Απολυτήριος τίτλος: i) Κλάδου Πληροφορικής Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ii) Τμήματος Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ή iii) Ειδικότητας Υπαλλήλων Χειριστών Η/Υ, Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής, ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος, σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
livefreeordie Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Videoμαθήματα βλέπω κατά κύριο λόγο εγώ, και κατά πολύ χαμηλές οι τιμές σε σχέση με το να έχεις καθηγητή (που δε θα ξέρεις και αν είναι γνώστης), για αυτό ίσως τα προτιμούν και τα συστήνουν αρκετοί. Βέβαια σα καραμέλες πρέπει να έχουν δοθεί οι πιστοποιήσεις, τα έχουν άτομα που δυσκολεύονται να αλλάξουν γλώσσα στο πληκτρολόγιο.. Όπως είπα και πριν, 6 ενότητες, της Global Cert, με videoμαθήματα και σημειώσεις στα ~220-250ε. Και η υπάλληλος να με λέει "είναι πολύ πιο εύκολο από το ECDL και δε θα βρεις καμία δυσκολία στην εξέταση αν το κατέχεις λίγο". Απλά σκεφτόμουν αν πήγαινα για την πιστοποίηση' θα ήθελα να έχει και ένα αντίκρυσμα στο εξωτερικό και να μην ήταν μόνο για εδώ. Για αυτό προσπαθώ να μάθω αν ισχύει αυτό, και αν ναι, ποια εταιρεία έχει πιο "βαρύ" όνομα. ** Ισχύει ότι από ΙΕΚ μετράει η πιστοποίηση, αν μπείτε στο site του ΑΣΕΠ >Πολίτες>Έντυπα Διαδικασίες>Διαγωνισμός Φορέων>Απόδειξη Χειρισμού Η/Υ και κατεβάσετε την πιο πρόσφατη απόφαση θα δείτε στο τέλος: Γ) ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής, ή - Πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ): i) Οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής - Δικτύων Η/Υ, ii) Ειδικότητας Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του Ηλεκτρονικού Τομέα, ή - Απολυτήριος τίτλος: i) Κλάδου Πληροφορικής Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ii) Τμήματος Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ή iii) Ειδικότητας Υπαλλήλων Χειριστών Η/Υ, Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής, ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος, σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Αρα οχι η ΒΕΚ μονο το διπλωμα. Βλακεια παντως,εγω που ειχα παρακολουθησει την ειδικοτητα προγραμματιστων ειχαμε ολες τις ενοτητες του ECDL.
c23 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Αρα οχι η ΒΕΚ μονο το διπλωμα. Βλακεια παντως,εγω που ειχα παρακολουθησει την ειδικοτητα προγραμματιστων ειχαμε ολες τις ενοτητες του ECDL. Λίγο που το είδα, αν δώσεις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ από τον ΕΟΠΠΕΠ, παίρνεις το δίπλωμα.. 1: http://iek-axia.gr/index.php/gr/iek-axia/ptyxia-dikaiomata 2: http://www.eoppep.gr/index.php/el/how-to/faq#θα-ήθελα-να-μάθω-αν-έχω-αδει�δ�τηθεί
livefreeordie Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Λίγο που το είδα, αν δώσεις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ από τον ΕΟΠΠΕΠ, παίρνεις το δίπλωμα.. 1: http://iek-axia.gr/index.php/gr/iek-axia/ptyxia-dikaiomata 2: http://www.eoppep.gr/index.php/el/how-to/faq#θα-ήθελα-να-μάθω-αν-έχω-αδει�δ�τηθεί Σιγα μην παω να δωσω εξετασεις πιστοποιησης. Για χαβα το ειχα παρακολουθησει και τωρα περασαν και καποια χρονια Η ΒΕΚ παντως αχρηστη μου ειναι τελικα,μονο κατι εξτρα στο βιογραφικο για να δειχνω οτι γνωριζω απο Υ/Π. Τελικα πρεπει να παρω το ECDL.
JohnTehGreek Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Εισαι σιγουρος τωρα γιαυτο; Ισχυει και για ΒΕΚ των ιεκ που εχουν να κανουν με πληροφορικη τοτε; Για το πτυχίο ΕΠΑΛ 100% γιατί είμαι απόφοιτος του. Για τον ΟΑΔΕ κάτι είχε πάρει το μάτι μου σε μια προκήρυξη αλλά η αλήθεια είναι δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Για ΒΕΚ δεν εχω ιδέα.
jason97 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Έχει σημασία άμα λέει το χαρτί τεχνικός η/υ και δικτύων η τεχνικός εφαρμογών λογισμικού?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα