Giorgos241 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Γεια σας, γεια σας. Μπορει να μην ειμαι νεο μελος στο forum, αλλα τολμω να πω οτι πρωτη φορα γραφω σε αυτο το "μερος". (ειπα γεια σας? Χαχα) Λοιπον, ο λογος που γραφω, ειναι γιατι ειμαι λιγακι picky. Εχω μαζεψει ενα καλο budget και θελω να αναβαθμισω το συστημα που εχω στο σπιτι. Τα χαρ/κα του ειναι τα εξης: (αν τον νοιαζει κανεναν) CPU: Intel Core 2 Duo 775 7200 2.53GHz GPU: RV770 - ATi Radeon HD4850 512MB RAM: 4GB 6400 800Mhz (DDR2) MOBO: DFI Lan party dk x48 t2rs PSU: 750 Watt Thermaltake Toughpower GOLD (Modular) Αυτο που εχω στο μυαλο μυο ειναι είτε καποιο Alienware 15-17inch Πιο συγκεκριμενα, κοιτουσα το"Alienware 15 R3 Laptop 15.6" FHD i7-6700HQ 8GB DDR4 1TB HDD 6GB GTX 1060" που ειναι στα 1300ευρω. Απο desktop, σκεφτηκα να αγορασω τα κομματια και να το φτιαξω μονος με τα χαρ/κα που θα επισυναψω σε εικονα απο το καθε μαγαζι (ελλαδας για να μην περιμενω καθε κομματι) Περιμενω γνωμες.Θα αγοραζατε mobile ή tower σε μια τετοια τιμη? Αυτο που θελω εγω ειναι: Light Gaming (wow, lol παιζω συνηθως, ομως αν μου δωσεις το crysis δεν θα πω οχι οποτε και πιο βαρια παιχνιδια ειναι δεκτα απλα δεν εχω τον υπολογιστη να παιξει) Coding Functions (να γραφω κωδικα και να μπορω να ανοιγω και μεγαλα project ευκολα) Multimedia (music, movies, etc) Γενικα με θεωρω περιεργο οταν ερχεται σε PC, θελω να πηγαινει smooth σε οτι και αν κανω, αλλιως γκρινιαζω (λιγακι ως πολυ). Οποτε, θελω να παρω κατι καλο για τα λεφτα μου
pano Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Θα αγοραζατε mobile ή tower σε μια τετοια τιμη? Γειά σου φίλε μου και καλώς ήρθες στο πιο ''σκοτεινό μέρος'' του forum Aυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα,δηλαδή αν χρειάζεσαι φορητότητα ή όχι. 1
17 lines of code Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Σε 16Κ με 38bit βάθος βλέπεις ταινίες;Γιατί i7 για coding και lol.....lol Θέλεις να αγοράσεις μηχάνημα 1000+ ευρώ,αλλά θα κρατήσεις κουτί,τροφοδοτικό και σκληρό 10ετίας; Και την οθόνη μαζί να φανταστώ; Εσύ ξέρεις αν σου χρειάζεται η φορητότητα ενός λαπτοπ.Eμείς,τι να σου πούμε σε αυτό; Κάνεις δουλειά εκτός σπιτιού,για να χρειάζεται να μεταφέρεις το τερατάκι σου;
SpirosZ68 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Οπως σου ειπαν και οι αλλοι, μονο αν σου χρειαζεται η φορητοτητα αξιζει να παρεις λαπτοπ.Mε 1300 φτιαχνεις πολυ καλο μηχανημα (πολυ καλυτερο απο το λαπτοπ) μαζι με οθονη
Giorgos241 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Σε 16Κ με 38bit βάθος βλέπεις ταινίες;Γιατί i7 για coding και lol.....lol Θέλεις να αγοράσεις μηχάνημα 1000+ ευρώ,αλλά θα κρατήσεις κουτί,τροφοδοτικό και σκληρό 10ετίας; Και την οθόνη μαζί να φανταστώ; Εσύ ξέρεις αν σου χρειάζεται η φορητότητα ενός λαπτοπ.Eμείς,τι να σου πούμε σε αυτό; Κάνεις δουλειά εκτός σπιτιού,για να χρειάζεται να μεταφέρεις το τερατάκι σου; Γενικα μπορω να πω πως ναι, εχω ενα macbook του 2011 που πλεον ειναι ο βασικος υπολογιστης του χρησιμοποιω για να κανω το οτιδηποτε. Στο γραφειο τον παιρνω μαζι σε ραντεβου κλπ, οπως και αν ειναι να παω στο γραφειο μου, δεν χρησιμοποιω τον σταθερο γιατι δεν με βολευει αυτος που μου εχουν δωσει (ειναι αντιστοιχος με αυτος που εχω στο σπιτι σε χαρ/κα οποτε το να περιμενω 2 λεπτα για απλα πραγματα με εκνευριζει απειρα). Στον αλλον καθομαι μονο το ΣΚ για να κατεβασω καποια ταινια και να γραψω λιγακι (αν και αυτο κολλαει πλεον). Οσο για τον i7, το σκεφτηκα γιατι πολυ απλα, τα περισσοτερα GAMES φανταζομαι οτι θελουν εναν καλο επεξεργαστη οποτε why not... Για coding, και το C2D ας πουμε οτι ειναι καλος ακομα, μιας που δεν κανω και παπαδες. Οθονες εχω, και laptop να παρω, στο σπιτι θα ειναι συνδεδεμενο με 2 24inch LG TV's και το πληκ/γιο μου (Coolermaster Quickfire Ultimate) και ποντικι Κουτι δεν το εχω σκεφτει γι αυτο δεν εχω βαλει καποιο στις λιστες, ουτε SSD εχω σκεφτει. Οποτε αν εχεις καποιον να προτεινεις ευχαριστως να ακουσω. Να προσθεσω οτι ο υπολογιστης εχει και 2X2TB που θελω να τα κρατησω για storage. Ειναι γεματα εικονες κλπ καθως μου αρεσει η φωτογραφια (προφανως δεν ειναι γεματα ΜΟΝΟ απο φωτογραφιες) Πιο πολυ θα ηθελα να μαθω απο εσας, πιο θα αξιζει πιο πολυ με το περασμα του χρονου, και βασικα ποιο θα μπορεσει να με υποστιριξει με το περασμα του χρονου για τις απαιτησεις που εχω. Για παραδειγμα, ενα τετοιο μηχανημα απο την dell, θα μπορει να λειτουργει καλα μετα απο τοσα χρονια? Θα δουλευει αρχικα, ή θα ειναι σε καποια ντουλαπα γιατι εχει "σκασει" ή εχει καει? Γειά σου φίλε μου και καλώς ήρθες στο πιο ''σκοτεινό μέρος'' του forum Aυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα,δηλαδή αν χρειάζεσαι φορητότητα ή όχι. Η φορητοτητα οταν μιλαμε για alienware ειναι σχετικη. Κανω γυμναστικη, αλλα να κουβαλω καθημερινα πανω μου το alienware... κομματακι χλωμο. (Μακαρι να ημουν ο Hulk!) Ομως για να παω σε ενα σπιτι ενος φιλου να παιξω, θα το εκανα ανετα. Ιδιως αν ειναι κατι σαν LOL θα εχει πλακα. Για τα πιο light πραγματα, θα κρατουσα το macbook pro που εχω. Ειναι αρκετα σταθερο ακομα, παρα που τον τελευταιο μηνα εχει παθει κατι περιεργα... (system panic)
SpirosZ68 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Αντι για το Alienware και με δεδομενο οτι παιζεις κυριως LOL θα σου ελεγα αν θες κατι μικρο και ευκολα μεταφερομενο να δεις αυτο https://www.skroutz.gr/s/8907922/Intel-NUC-Kit-NUC6i7KYK.html?from=autocomplete&keyphrase=skull+canyon+nuc. Βγαινει κανενα 1000αρικο με μνημες και δισκους και με την Iris Pro Graphics παιζει αρκετα παιχνιδια Αν θες να παιζεις πιο απαιτητικα παιχνιδια υπαρχουν λυσεις και για αυτο αλλα ειναι ακριβες και δεν τις βρισκεις στην Ελλαδα (Razer Core Graphics Dock) οποτε πας σε κανονικο desktop 1
Giorgos241 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Αντι για το Alienware και με δεδομενο οτι παιζεις κυριως LOL θα σου ελεγα αν θες κατι μικρο και ευκολα μεταφερομενο να δεις αυτο https://www.skroutz.gr/s/8907922/Intel-NUC-Kit-NUC6i7KYK.html?from=autocomplete&keyphrase=skull+canyon+nuc. Βγαινει κανενα 1000αρικο με μνημες και δισκους και με την Iris Pro Graphics παιζει αρκετα παιχνιδια Αν θες να παιζεις πιο απαιτητικα παιχνιδια υπαρχουν λυσεις και για αυτο αλλα ειναι ακριβες και δεν τις βρισκεις στην Ελλαδα (Razer Core Graphics Dock) οποτε πας σε κανονικο desktop Ειχα δει και αυτο: http://www.gearbest.com/laptop-accessories/pp_229101.html Φανταζομαι οτι σε μια τετοια λυση θα μπορουσε να ειναι πολυ πρακτικο
WalkerSW Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Ασχετο αλλα το AW 15 r3 που στο καλο το βρηκες στα 1300? Να το παρω αυριο αν ειναι! 1
17 lines of code Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Ειχα δει και αυτο: http://www.gearbest.com/laptop-accessories/pp_229101.html Φανταζομαι οτι σε μια τετοια λυση θα μπορουσε να ειναι πολυ πρακτικο Όχι λύση,ημίμετρο.Και κοστίζει,όπως όλα τα ημίμετρα,και σωστή δουλειά δεν κάνεις. Αν πάρεις λαπτοπ με έξοδο pcie,δε χρειάζεσαι και αντάπτορα και εξ.κάρτα γραφικών ,για τις εργασίες που θέλεις. Θα σε καλύπτει το λαπτοπ από μόνο του. Το θέμα είναι τι παιχνίδια θες να παίξεις.Τον χειρότερο υπολογιστή για gaming να πάρεις,τα άλλα τα κάνεις άνετα. "Gaming" λάπτοπ αγοράζεις αν δεν έχεις χώρο στο σπίτι να βάλεις ένα κουτί κάπου μόνιμα,ή πας στους φίλους σου να σκοτώσετε τρομοκράτες μαζί.Για να παίξεις λολ μαζί τους,το κάνεις με 600 ευρω λαπτοπ. Βολεύει επίσης αν είσαι σκληροπυρηνικός gamer,και πας στο εξοχικό κάθε σκ,για να παίζεις πίου πίου με διαφορετική θέα από την μισόκλειστη κουρτίνα. Δεν "κατακρίνω" το πίου πίου,αλλά μόνο αν παίζεις fps φανατικά,και μετράς κάθε frame με ευλάβεια,δίνεις 1300+ για λαπτοπ. Αφού έχεις λοιπόν φορητό για να κάνεις την δουλειά σου,και δη βολεύεσαι με το μακμπουκ,ή δίνεις 600 ευρώ να πάρεις κάποιο πολύ καλύτερο σε δυνατότητα gaming λαπτοπ από αυτό,ή δίνεις 600 και αγοράζεις καλύτερο σταθερό από το λαπτοπ των 1300. Και σε πέντε χρόνια,αν δεν σου φτάνει πια,ή απλά αλλάξουν οι ανάγκες σου,δίνεις άλλα 400 και το κρατάς άλλα πέντε, 1
Giorgos241 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Όχι λύση,ημίμετρο.Και κοστίζει,όπως όλα τα ημίμετρα,και σωστή δουλειά δεν κάνεις. Αν πάρεις λαπτοπ με έξοδο pcie,δε χρειάζεσαι και αντάπτορα και εξ.κάρτα γραφικών ,για τις εργασίες που θέλεις. Θα σε καλύπτει το λαπτοπ από μόνο του. Το θέμα είναι τι παιχνίδια θες να παίξεις.Τον χειρότερο υπολογιστή για gaming να πάρεις,τα άλλα τα κάνεις άνετα. "Gaming" λάπτοπ αγοράζεις αν δεν έχεις χώρο στο σπίτι να βάλεις ένα κουτί κάπου μόνιμα,ή πας στους φίλους σου να σκοτώσετε τρομοκράτες μαζί.Για να παίξεις λολ μαζί τους,το κάνεις με 600 ευρω λαπτοπ. Βολεύει επίσης αν είσαι σκληροπυρηνικός gamer,και πας στο εξοχικό κάθε σκ,για να παίζεις πίου πίου με διαφορετική θέα από την μισόκλειστη κουρτίνα. Δεν "κατακρίνω" το πίου πίου,αλλά μόνο αν παίζεις fps φανατικά,και μετράς κάθε frame με ευλάβεια,δίνεις 1300+ για λαπτοπ. Αφού έχεις λοιπόν φορητό για να κάνεις την δουλειά σου,και δη βολεύεσαι με το μακμπουκ,ή δίνεις 600 ευρώ να πάρεις κάποιο πολύ καλύτερο σε δυνατότητα gaming λαπτοπ από αυτό,ή δίνεις 600 και αγοράζεις καλύτερο σταθερό από το λαπτοπ των 1300. Και σε πέντε χρόνια,αν δεν σου φτάνει πια,ή απλά αλλάξουν οι ανάγκες σου,δίνεις άλλα 400 και το κρατάς άλλα πέντε, Γεια σας. Μετα απο ολο αυτο διαστημα, ηθρα να σας αναφερω οτι πηρα σταθερο. Τουμπανο μεν για την χρηση που θα κανω (7700K i7, GTX 1070, MSi M5 μπλα μπλα πολλα μπλεμπλεκια), αλλα τελικα με πολυ κακο timing. Επελεξα επεξεργστη 1151 και μητρικη Z270 με DDR4. Τον υπολογιστη τον εχω νομιζω 5 μηνες... Ομως, βγηκαν οι ryzen, βγηκαν οι X9 και τελος η πιπιλα που ειχα οτι εχω latest gen PC. Αστειο μεν, αλλα ελπιζω να μην αλλαξουν πολυ τα πραγματα τα επομενα 4 τουλαχιστον χρονια και χρειαζομαι παλι νεο μηχανημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα