Athanasios2104 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Σκοπεύω να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή για gaming, το πλήρες thread υπάρχει εδώ. Όπως βλέπετε η συζήτηση κόλλησε στην οθόνη και για να μην εκτροχιαστεί το thread, άνοιξα ξεχωριστό εδώ. οθόνη: ναι, εξ ου και το υψηλό budget. Θα προτιμούσα έως 27” (γιατί την έχω στο ~1.5μ - ανοιχτός σε συμβουλές πάντως!), G-Sync, xIPS ή xVA, και όσο υψηλότερο refresh rate. Για ανάλυση δεν είμαι σίγουρος αν το 1080p είναι ακόμη ΟΚ ή θα έπρεπε να κινηθώ σε 1440p (4Κ το θεωρώ overkill) Όλα τα review sites, προτείνουν Asus PG279Q ή Acer Predator XB271HU, άλλα ο Fulgore προειδοποίησε για τα BLB προβλήματα - και όταν έψαξα να δω τι παίζει, έφριξα. Όποτε το ερώτημα παραμένει: ...δεν έχω καμιά όρεξη να σκάσω 1000 και να μπω στην διαδικασία του RMA - άσε που διάβασα και horror stories για επανωτά rma μέχρι να σου "κάτσει" (!) . Τα προβλήματα από ότι είδα ακόμη συνεχίζουν, οπότε τι εναλλακτικές υπάρχουν; Αναμονή ΟΚ, άλλα αναμονή ως πότε και για ποιο προιόν; Ή εκτός από αναμονή υπάρχει και κάτι άλλο, πχ. gaming VA; Αν μας περιορίζει η διάσταση, όπως είπα την έχω στο 1.5μ και ως τώρα ήμουν με 22". Είμαι όλος αυτιά
chrisde Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Αν σε παίρνει, κοίτα κάτι και σε ultrawide, πίστεψε με λέει: http://geizhals.eu/asus-rog-swift-pg348q-90lm02a0-b01370-a1276261.html https://www.asus.com/us/Monitors/ROG-SWIFT-PG348Q/ http://geizhals.eu/acer-predator-x34bmiphz-um-cx1ee-006-a1257523.html http://www.acer.com/ac/en/US/content/predator-x34-series Πάρε κάτι και σε Dell αλλά χωρίς g-sync: http://geizhals.eu/dell-ultrasharp-u3415w-210-adys-a1052362.html http://accessories.ap.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=hk&l=en&s=bsd&cs=hkbsd1&sku=210-AEBV Τώρα όσον αφορά το ρίσκο που ανέφερες, προφανώς εξακολουθεί να υπάρχει, θεωρώ ότι με τη Dell είσαι πιο σίγουρος, αλλά δεν την λες και gaming monitor... 1
Athanasios2104 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 34" στο 1.5 μέτρο; Ασχέτως με αυτό, η 34" έχει BLB και όλα τα λοιπά ωραία προβλήματα;
Fulgore Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Εως 27ιντσες λες ο αλλος και του προτεινουν 34ιντσες...... Δυστηχως αγαπητε τα περισσοτερα gaming monitor εχουν εμφανισει αρκετα προβληματα οτι και να γινει. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 34" στο 1.5 μέτρο; Ασχέτως με αυτό, η 34" έχει BLB και όλα τα λοιπά ωραία προβλήματα; Βλεπω εισαι θεσσαλονικη αν θελεις εχω την lg 34uc88 αν θελεις κερναω καφε να δεις αν σε βολευει , εγω καθομαι στους 80-90 ποντους και δεν εχω θεμα 4
chrisde Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Εως 27ιντσες λες ο αλλος και του προτεινουν 34ιντσες...... Δυστηχως αγαπητε τα περισσοτερα gaming monitor εχουν εμφανισει αρκετα προβληματα οτι και να γινει. http://www.displaywars.com/34-inch-21x9-vs-27-inch-16x9 Έχουν το ίδιο ύψος. Μια πρόταση του έκανα, από τη στιγμή που σκοπεύει να διαθέσει ένα αξιόλογο ποσό, δεν τον υποχρέωσα να τις πάρει. Χαλάρωσε λίγο... Inuyasha τελικά εκεί κατέληξες ε; καλορίζικη. Την παλεύει η 390x όμως; 1
Papakaliati Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 34" στο 1.5 μέτρο; Ασχέτως με αυτό, η 34" έχει BLB και όλα τα λοιπά ωραία προβλήματα; Γιατι τι προβλημα υπαρχει με τα 34" στο 1.5 μετρο; Απολαυση ειναι. 2
Fulgore Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 http://www.displaywars.com/34-inch-21x9-vs-27-inch-16x9 Έχουν το ίδιο ύψος. Μια πρόταση του έκανα, από τη στιγμή που σκοπεύει να διαθέσει ένα αξιόλογο ποσό, δεν τον υποχρέωσα να τις πάρει. Χαλάρωσε λίγο... Οταν η προταση ομως ειναι εκτως αυτων που ζηταει ο αλλος τι πρεπει να πουμε δηλαδη ,μπραβο? Ο ανθρωπος εχει υπογραμμισει οτι κοιταζει εως 27ιντσες 1440p,και μαλιστα λεει οτι δεν θελει να παει σε 4κ.Αρα το να προτεινει καποιος 34ιντσες Ultrawide με αναλυση κοντα στα 4κ(και μαλιστα 2 εκ των οποιων και εκτως budget)τι ακριβως νοημα εχει?
santorinigirl Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Lg 34uc88-b μολις σήμερα την έστησα!! Lg34uc88-b
Fulgore Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Lg 34uc88-b μολις σήμερα την έστησα!! Lg34uc88-b Ξαναδιαβασε το πρωτο σχολιο..... 1
chrisde Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Εσύ δεν χρειάζεται να πεις κάτι. Αν ο topic starter διαφωνεί με αυτά που του πρότεινα, καλώς και καμία αντίρρηση. Για την ιστορία όμως, για δες λίγο καλύτερα τι έγραψε: Θα προτιμούσα έως 27” (γιατί την έχω στο ~1.5μ - ανοιχτός σε συμβουλές πάντως!) Athanasios2104, αν όντως κοιτάς σε 27" (και κάτω) μόνο, πες το να μην σου προτείνουμε κάτι άλλο. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Οταν η προταση ομως ειναι εκτως αυτων που ζηταει ο αλλος τι πρεπει να πουμε δηλαδη ,μπραβο? Ο ανθρωπος εχει υπογραμμισει οτι κοιταζει εως 27ιντσες 1440p,και μαλιστα λεει οτι δεν θελει να παει σε 4κ.Αρα το να προτεινει καποιος 34ιντσες Ultrawide με αναλυση κοντα στα 4κ(και μαλιστα 2 εκ των οποιων και εκτως budget)τι ακριβως νοημα εχει? Έχεις ένα δίκιο μεν από την άλλη λέει για προτίμηση δεν είδα να αναφέρει ότι είναι καθενός στην αγορά μεγαλύτερης Μετά πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει από την οθόνη δυστυχώς δεν γίνεται να τα έχει όλα, καλώς ή κακώς η gaming οθόνες ειδικά 1440+144hz πάσχουν πολύ σε qc Αν δεν ασχολείται επαγγελματικα με gaming δεν ξέρω αν αξίζει το ρίσκο για τέτοιες οθόνες που ίσως του δώσουν πλεονέκτημα σε παιχνίδια Η 34αρα δεν είναι κακή πρόταση από την άποψη ότι είναι μια 27πιο πλατιά όπως είπα εφόσον είναι Θεσσαλονίκη ας έρθει από εδώ να του βάλω ότι παιχνίδι θέλει να την δοκιμάσει αν τον βολεύει, και μετά αν υπάρχει ο απαραίτητος χώρος να σκεφτεί την αγορά της 1
Fulgore Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Έχεις ένα δίκιο μεν από την άλλη λέει για προτίμηση δεν είδα να αναφέρει ότι είναι καθενός στην αγορά μεγαλύτερης Μετά πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει από την οθόνη δυστυχώς δεν γίνεται να τα έχει όλα, καλώς ή κακώς η gaming οθόνες ειδικά 1440+144hz πάσχουν πολύ σε qc Αν δεν ασχολείται επαγγελματικα με gaming δεν ξέρω αν αξίζει το ρίσκο για τέτοιες οθόνες που ίσως του δώσουν πλεονέκτημα σε παιχνίδια Η 34αρα δεν είναι κακή πρόταση από την άποψη ότι είναι μια 27πιο πλατιά όπως είπα εφόσον είναι Θεσσαλονίκη ας έρθει από εδώ να του βάλω ότι παιχνίδι θέλει να την δοκιμάσει αν τον βολεύει, και μετά αν υπάρχει ο απαραίτητος χώρος να σκεφτεί την αγορά της Δεν διαφωνω με το παραπανω(αρκει βεβαια να σιγουρευτει οτι οντως τον βολευει κατι που μονο απο κοντα μπορει να γινει οπως σωστα ειπες)και οχι απλα αναφεροντας το ετσι απλα. Επισης οι 2 παραπανω προτασεις εξακολουθουν να ειναι εκτως budget ουτως ή αλλως. Ειπαμε να γινει αγορα gaming pc,αν ειναι να βγουν στο τελος συνολικα για οθονη και monitor οσο κοστιζει ενα αμαξι για να παιζουμε console ports της κακιας ωρας ε τοτε χαθηκε η μπαλα. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δεν διαφωνω με το παραπανω(αρκει βεβαια να σιγουρευτει οτι οντως τον βολευει κατι που μονο απο κοντα μπορει να γινει οπως σωστα ειπες)και οχι απλα αναφεροντας το ετσι απλα. Επισης οι 2 παραπανω προτασεις εξακολουθουν να ειναι εκτως budget ουτως ή αλλως. Ειπαμε να γινει αγορα gaming pc,αν ειναι να βγουν στο τελος συνολικα για οθονη και monitor οσο κοστιζει ενα αμαξι για να παιζουμε console ports της κακιας ωρας ε τοτε χαθηκε η μπαλα. Σιγουρα ακομα και την αγορα που εκανα εγω δεν την δικαιολογο , απλα επειδη συντομα μετακομιζω η οθονη θα παιξει και ρολο τηλεορασης , (αν ακομα και παλι η τιμη ειναι αρκετα overkill ποσο μαλλον οταν μιλαμε για κατι που δεν θα μου αποφερει λεφτα τελος παντως ας μας αναφερει ο athanasios τι ακριβως ψαχνει αν δινει προτερεοτητα σε 144 hz τοτε κανενα 34 uw μονιτορ δεν του κανει τα asus/acer 34 εχουν και αυτα παρα πολλα προβληματα(απο bleeding μεχρι να μην μπορουν να κρατησουν τα 100 fps Που υποτιθεται της διαφημιζουν οτι εχουν και να παρουσιαζουν αρκετα frame skipping την samsung δεν την υπολογιζω καν γιατι την ειδα απο κοντα και ακομα με calibration (με το spyder 3 elite) τα χρωματα στις ακρες ειναι για τα αναθεμα η dell εινια μια καλη all around χωρις να κερδιζει καπου ιδιεταιρα , και αυτη εχει αρκετα θεματακια που την σωζουν το πολυ καλο σερβις τα τελευταια μοντελα(uc88/98) της lg εχουν διωρθωσει πολλα προβληματα (ελαχιστο BLB ) αλλα αρκετους θα τους παρεξανευσει η μεγλαυτερη καμπυλη που εχουν Στις um88 διαβασα παρα πολλα προβληματα με blb ακομα και αρκετες αναφορες για καμενα πιξελ που ειναι θεμα γιατι σε καλυπτουν για 6 και πανω καμενα πιξελ Ενα αρνιτικο απο οτι εχω διαβασει εως τωρα ειναι οτι και η uc88 και η uc98 εχουν frame skipping στα 75 fps με nvidia gpu επισεις οι LG εχουν αρκετα περιορισμενο ευρως freesync (50-75) αλλα εφοσον παει σε nvidia gpu δεν τον ενοχλει καπου 1
XMorsX Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Η καλύτερη 144hz AHVA με G-Sync είναι η ViewSonic xg2703-gs. Εφόσον έχεις το budget πάρε την. Δες review στο pcmonitors και διαθεσιμότητα στο geizhals.eu. Το qc είναι θέμα με όλα τα 144hz AHVA panels και για αυτό θέλει αγορά από καλό κατάστημα. Και πάλι καλύτερα από μια 1440p TN όμως. Η ViewSonic είναι λίγο ασφαλέστερη επιλογή από Acer και Asus. Το 1.5 μετρό είναι μεγάλη απόσταση για 1440p οθόνη πάντως. Δεν υπάρχει αντίστοιχη gaming σε μεγαλύτερη διάσταση όμως (οι 34" χρησιμοποιούνται στην ίδια απόσταση), οπότε καλύτερα να την φέρεις πιο κοντά σου. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα