NikosKallithea Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Κατ' αρχήν ο νόμος δεν ορίζει πόσο χρόνο είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο γιατί απλά δεν μπορεί να το πιστοποίηση. Αυτό που ορίζει είναι το παρακάτω "Αν τα οχήματα φέρουν πινακίδες, αναζητείται ο ιδιοκτήτης μέσω των Υπηρεσιών Ασφάλειας, επικολλάται ειδικό υπηρεσιακό αυτοκόλλητο έγγραφο για την απομάκρυνση του οχήματος και αποστέλλεται σχετική επιστολή στον ιδιοκτήτη. Μετά την παρέλευση 45 ημερών και εφόσον η Υπηρεσία του Δήμου έχει λάβει απάντηση .....κλπ κλπ" Οπότε σαφώς και μπορείς να παρκάρει για 6 μήνες, αρκεί να μην επικολληθει κοινοποίηση, αλλά και να επικολληθει πρέπει να σταλεί και επιστολή 1
zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Πως βεβαιώνεται ότι κάποιο όχημα είναι πράγματι παρατημένο και όχι απλά παρκαρισμένο; Π.χ. μπορεί να έχω ένα αμάξι μόνο για απογευματινο-βραδυνές βόλτες, και επειδή η περιοχή είναι άνετη στο θέμα parking, να το αφήνω κάθε φορά στο ίδιο σημείο. Ο υπάλληλος που θα έρθει να ελέγξει θα βλέπει συνέχεια το όχημα στην ίδια θέση, ενώ εγώ μπορεί να το κινώ καθημερινά. E λογικά από τη γειτονιά θα ενημερώσουν, οπότε θα το έχουν τσεκάρει αυτό που λες. Άσε που είναι και άνετα γενικά από θέμα πάρκινγκ πιθανό να μην ασχοληθεί και κανείς να ειδοποιήσει.
Haldol Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Το σκέφτηκα για την περίπτωση "περίεργου" γείτονα βασικά, που θα δήλωνε επίτηδες ότι είναι εγκαταλελειμένο. Ε, μη το δεις καμιά μέρα να το παίρνει ο γερανός χωρίς λόγο. Αλλά οκ, εφόσον επικοινωνούν και με επιστολή δε παίζει. 1
zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Το σκέφτηκα για την περίπτωση "περίεργου" γείτονα βασικά, που θα δήλωνε επίτηδες ότι είναι εγκαταλελειμένο. Ε, μη το δεις καμιά μέρα να το παίρνει ο γερανός χωρίς λόγο. Αλλά οκ, εφόσον επικοινωνούν και με επιστολή δε παίζει. Αφήνουν σίγουρα ειδοποίηση πάνω στο αμάξι!
YourTrueLegend Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Οποτε παιρνω τον δημο τηλεφωνο και λεω οτι ειναι το αμαξι με τις ταδε πινακιδες ειναι παρατημενο Χ μηνες στο ταδε σημειο και αμεσα ο δημος ενημερωνει τον ιδιοκτητη ; Και πώς διασταυρωνεται αν εγω λεω αληθεια ή παπαριες επειδη πχ μαλωσα με τον απεναντι και θελω να του κανω ιστοριες. Εννοω, πώς ο δημος ξερει οτι οντως ειναι Χ μηνες παρατημενο ωστε να προβει σε περαιτερω ενεργειες (πχ ειδοποιηση);
zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Οποτε παιρνω τον δημο τηλεφωνο και λεω οτι ειναι το αμαξι με τις ταδε πινακιδες ειναι παρατημενο Χ μηνες στο ταδε σημειο και αμεσα ο δημος ενημερωνει τον ιδιοκτητη ; Και πώς διασταυρωνεται αν εγω λεω αληθεια ή παπαριες επειδη πχ μαλωσα με τον απεναντι και θελω να του κανω ιστοριες. Εννοω, πώς ο δημος ξερει οτι οντως ειναι Χ μηνες παρατημενο ωστε να προβει σε περαιτερω ενεργειες (πχ ειδοποιηση); Θα αφήσουν ειδοποίηση να το μετακινήσει, αν το μετακινήσει σημαίνει ότι δεν είναι παρατημένο. 1
NikosKallithea Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Επί του πρακτέου, αν πεις στον δήμο ότι έχει πινακίδες δεν θα ασχοληθεί ποτέ με αυτό και καλό είναι να μην ασχολείσαι και εσύ, δεν είναι περιουσία σου ο δρόμος, νοίκιασε ένα γκαράζ αν θέλεις να παρκάρεις σε συγκεκριμένο σημείο 3 1
YourTrueLegend Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 δεν είναι περιουσία σου ο δρόμος, νοίκιασε ένα γκαράζ αν θέλεις να παρκάρεις σε συγκεκριμένο σημείοΗ αληθεια ειναι πως περιμενα πολυ νωριτερα να εχει σκασει το συγκεκριμενο σχολιο που δεν εχει ουδεμια σχεση με αυτο που ρωτησα. And the winner is μαντεψε ποιος. Μονο που δεν μιλησα για δικο μου παρκινγκ, δεν με ενοχλησε ποτε οποιοδηποτε αμαξι παρκαρε μπροστα στο σπιτι μου και ποσως με ενδιαφερει το ποιος παρκαρει απεξω. Για παρατημενο αμαξι μιλαμε και οπως (δεν) εχεις ηδη αντιληφθει για τα παρατημενα αμαξια υπαρχει και σχετικος νομος. Σε οτι αφορα τις υποδειξεις και συμβουλες σου και παλι ευχαριστω, αλλα ως νομοταγης πολιτης θα ακολουθησω το νομο κατα γραμμα κι οτι βγει. Ετσι κι αλλιως νομιμοτατα θελω να κινηθω, ουτε με "δικους μου δρομους", ουτε με δικους μου κανονες, ουτε με λοιπες νεοελληνικες μπουρδες. Αν ειναι να φαω ακυρο θα το φαω απο τον αρμοδιο φορεα κι οχι απο τον καθε τυπο ενος φορουμ που παρανοει την κατασταση και τις -νομιμες- προθεσεις του αλλου. Και αποτι φαινεται ερμηνευει και οπως γουσταρει τους νομους. 3
NickTG Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Επί του πρακτέου, αν πεις στον δήμο ότι έχει πινακίδες δεν θα ασχοληθεί ποτέ με αυτό και καλό είναι να μην ασχολείσαι και εσύ, δεν είναι περιουσία σου ο δρόμος, νοίκιασε ένα γκαράζ αν θέλεις να παρκάρεις σε συγκεκριμένο σημείο Γενικά όχι, πάλι!
Joshua21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 συγγνωμη που μου ειχε παρει για 2 μηνες το παρκινγκ εξω απο το σπιτι μου ενα αλητακι με ενα καγκουρεμενο παρανομο φιατ που χαλασε και δεν ασχοληθηκε για 2 μηνες τι και πως και εμποδιζε την καθημερινη μου ζωη, δεν θα το ξανακανω Αν και δεν πρόκειται να το καταλάβεις, το πάρκιν έξω από το σπίτι σου είναι δημόσιο και όχι ιδιωτικό. Και ναι, όσο δικαίωμα έχεις εσύ ο σοβαρός άνθρωπος να παρκάρεις εκεί το κυριλέ αυτοκίνητο σου, άλλο τόσο το έχει και το "αλητάκι" με το καγκούρικο αυτοκίνητο του. Πως βεβαιώνεται ότι κάποιο όχημα είναι πράγματι παρατημένο και όχι απλά παρκαρισμένο; Π.χ. μπορεί να έχω ένα αμάξι μόνο για απογευματινο-βραδυνές βόλτες, και επειδή η περιοχή είναι άνετη στο θέμα parking, να το αφήνω κάθε φορά στο ίδιο σημείο. Ο υπάλληλος που θα έρθει να ελέγξει θα βλέπει συνέχεια το όχημα στην ίδια θέση, ενώ εγώ μπορεί να το κινώ καθημερινά. Really? Εσύ προσωπικά δεν μπορείς να καταλάβεις αν ένα αμάξι είναι παρατημένο ή αν κυκλοφορεί έστω και σπανίως? Πάρε μια ιδέα του πως είναι τα σημάδια της εγκατάλειψης: Αν δεις κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να καταλάβεις ότι υπάρχει εγκατάλειψη, αυτό που κινείται καθημερινά δεν έχει τέτοια σημάδια. 2
De@th L0rd Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Επειδή βλέπω να γράφετε κάτι περίεργα, δηλαδή τι πάει να πεί πρέπει αν περάσει ένας μήνας αν απαγορεύεται η στάθμευση; Κανονικά αν είναι παρατημένο για ώρα εκεί να περνάει να κόβει κλήση κι αν το δεί την επόμενη μέρα πάλι εκεί με την κλήση πάνω, γερανό και πάρκινγκ τροχαίας κατευθείαν. Σας φαίνεται υπερβολικό να το σήκωνε η τροχαία κατευθείαν αν το έβρισκε παράνομα παρκαρισμένο; Άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό με τα κωλαμαξά σας και Αθήνα κ Θεσσαλονίκη.
opcorsa Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Αν και δεν πρόκειται να το καταλάβεις, το πάρκιν έξω από το σπίτι σου είναι δημόσιο και όχι ιδιωτικό. Και ναι, όσο δικαίωμα έχεις εσύ ο σοβαρός άνθρωπος να παρκάρεις εκεί το κυριλέ αυτοκίνητο σου, άλλο τόσο το έχει και το "αλητάκι" με το καγκούρικο αυτοκίνητο του. Really? Εσύ προσωπικά δεν μπορείς να καταλάβεις αν ένα αμάξι είναι παρατημένο ή αν κυκλοφορεί έστω και σπανίως? Πάρε μια ιδέα του πως είναι τα σημάδια της εγκατάλειψης: Αν δεις κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να καταλάβεις ότι υπάρχει εγκατάλειψη, αυτό που κινείται καθημερινά δεν έχει τέτοια σημάδια. οτι ναναι το σχολιο σου... απλα δεν ασχολουμαι... να σου πω οτι εξω απο το σπιτι μας περασε ο δρομος, το οποιο παλια ηταν δικο μας χωραφι, και δεν αποζημειωθηκαμε κιολας... θα εθρω να παρκαρω το σκανια τριαξονικο μου εξω απο το μπαλκονι σου, για 2-3 χρονια θα δειξει, δεν εχεις δικαιωμα να παραπονιεσαι ειναι δημοσιος δρομος... το οτι σου κρυβω την θεα και οτι σου δυσκολευω την καθημερινη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.... Ειναι δημοσιος δρομος... 1
Joshua21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Επειδή βλέπω να γράφετε κάτι περίεργα, δηλαδή τι πάει να πεί πρέπει αν περάσει ένας μήνας αν απαγορεύεται η στάθμευση; Κανονικά αν είναι παρατημένο για ώρα εκεί να περνάει να κόβει κλήση κι αν το δεί την επόμενη μέρα πάλι εκεί με την κλήση πάνω, γερανό και πάρκινγκ τροχαίας κατευθείαν. Σας φαίνεται υπερβολικό να το σήκωνε η τροχαία κατευθείαν αν το έβρισκε παράνομα παρκαρισμένο; Άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό με τα κωλαμαξά σας και Αθήνα κ Θεσσαλονίκη. Τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για να χαρακτηριστεί ένα όχημα εγκαταλελειμμένο έγραψα, τώρα αν φαίνεται περίεργο είναι άλλο θέμα. Επίσης η τροχαία συνήθως σηκώνει αυτοκίνητα μόνο όταν εμποδίζουν την κυκλοφορία. οτι ναναι το σχολιο σου... απλα δεν ασχολουμαι... να σου πω οτι εξω απο το σπιτι μας περασε ο δρομος, το οποιο παλια ηταν δικο μας χωραφι, και δεν αποζημειωθηκαμε κιολας... θα εθρω να παρκαρω το σκανια τριαξονικο μου εξω απο το μπαλκονι σου, για 2-3 χρονια θα δειξει, δεν εχεις δικαιωμα να παραπονιεσαι ειναι δημοσιος δρομος... το οτι σου κρυβω την θεα και οτι σου δυσκολευω την καθημερινη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.... Ειναι δημοσιος δρομος... Ευτυχώς που δεν ασχολείσαι...
opcorsa Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για να χαρακτηριστεί ένα όχημα εγκαταλελειμμένο έγραψα, τώρα αν φαίνεται περίεργο είναι άλλο θέμα. Επίσης η τροχαία συνήθως σηκώνει αυτοκίνητα μόνο όταν εμποδίζουν την κυκλοφορία. Ευτυχώς που δεν ασχολείσαι... που μενεις να ερθω να παρκαρω το Scania? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις