Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Εχω παρει στα χερια μου ενα Sony Vaio SVE1512E1ESI ενος φιλου το οποιο αντιμετωπιζει πολλα προβληματα μετα την αναβαθμιση απο windows 8.1 σε 10. Καθε φορα που το ανοιγω μενει σε μαυρη οθονη με το λαμπακι wireless αναμμενο, το power αναμμενο, η μπαταρια κλειστη (την εχω βγαλει) και το λαμπακι της "φορτωσης" του σκληρου να αναβοσβηνει σαν να ειναι σε αναμονη.

Εχω δοκιμασει πολλα μετα απο διαβασμα αλλα δεν εχω καταφερει τιποτα. Πατωντας συνεχομενα το power κλεινει μετα απο λιγο τελειως και αν το ξαναπατησω με ξαναφτανει στο ιδιο σημειο.

Να μπω στο bios δεν μπορω ουτε με το assist ουτε με καποιο κουμπι F.

Αυτο που θελω ειναι να τον ξεκινησω boot απο CD και να κανω καθαρη εγκατασταση των 10 απο την αρχη. Αλλα οταν βαζω το CD και τον ξεκιναω δεν μου εμφανιζει πουθενα το "boot from CD....".

Το περιεργο ειναι οτι ακομα κι αν βγαλω τον σκληρο με ξαναφτανει στο ιδιο σημειο χωρις να μου βγαλει κατι σε περιβαλλον DOS που να λεει οτι λειπει ο σκληρος!

Μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δοκίμασε να μπεις στο bios πατώντας το F2 κατά την εναρξη , σύνδεσε ένα εξωτερικό monitor , ένα F έχει ένα σήμα σαν το παρακάτω

http://sewelldirect.com/images/ForArticles/Laptop_Output1.JPG

αν το έχει πάτα τον συνδυασμό ( FN + F5 ) κατά την έναρξη για να δώσει σημα στην εξωτερική οθόνη , αν αποτύχουν αυτά

Βγάζεις τη μπρίζα από το ρεύμα

Βγάζεις την μπαταρία από πάνω

Πατάς για 1 λέπτο το κουμπι της έναρξης παρατεταμένα

Βάζεις αυτά που έβγαλες και πατάς έναρξη , η μνήμη βγαίνει εύκολα ; Δώσε το σωστό μοντέλο του φορητού

http://www.sony-europe.com/support/en/content/cnt-tut/shared/SN_VAIO_only B)

Δημοσ.

Με F2 κατα την εναρξη δεν εγινε κατι

Με FN F7 ( που ειχε αυτο το σημα πανω ) δεν εγινε κατι

Εβγαλα μπριζα, μπαταρια και πατησα για 1 λεπτο παρατεταμενα. Τα εβαλα και ξανανοιξα και δεν εγινε τιποτα.

Νομιζω οτι το λαπτοπ ειναι "κολλημενο" στην αναμονη, αν δεν εχει και το bios καποιο θεμα.

Η μνημη βγαινει ευκολα. Στην φωτο εχω το μοντελο.

post-307723-0-09193600-1475506588_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν νομιζω γιατι μια φορα στις 30 ανοιγει. Βασικα ειχα βρει ενα κολπο. Εβγαζα τον σκληρο τον εβαζα σαν εξωτερικο σε αλλο pc, του εκανα εξεταση δισκου και μετα ανοιγε μια φορα. Καταφερα το εκανα 2-3 φορες αλλα οτι εντολη να του εδινα μετα για επανεκκινηση ή για εναρξη σε bios ή κατι αλλο μου εκανε τα ιδια. Δεν ξανανοιγε μεχρι που τωρα δεν ανοιγει καθολου.

Δημοσ.

Κάνε ένα κόπο , βγάλε - βάλε την ram να δουμε , μαλλον θέλει άνοιγμα αν δεν κάνει τίποτα , ούτε το ανεμιστηράκι ακούγεται όταν ανοίγει ; B)

Δημοσ.

edit*

Για οποιον θελει να βοηθησει...

Εκανα διαμορφωση στον σκληρο βαζοντας τον σαν εξωτερικο σε αλλο μηχανημα και οταν δοκιμασα να ξανανοιξω το λαπτοπ η καταληξη ηταν η ιδια... Μαλλον ειναι θεμα bios....?

Δημοσ.

Έχεις κανένα external drive ; Mήπώς να δοκίμαζες από εκεί να κάνεις Format , δοκίμασε να γυρίσεις στα Win 8 που είχε αρχικά B)

Δημοσ.

Το μηχανημα ειχε προβληματα απο την αρχη... Στην αρχη χτυπησε ο σκληρος. Αλλαχτηκε ο σκληρος και μετα εβγαλαν προβλημα τα windows 8. Τελικα το παιδι το ειχε με τα 8.1 απο τα οποια εγινε αναβαθμιση στα 10....

Οταν εψαχνα για recovery partition δεν εβρισκε τιποτα και τωρα πια μετα το format δεν παιζει να υπαρχει τιποτα.... Το μονο που εχω ειναι 5 recovery discs ( μαλλον των 8.1 ). Το θεμα ειναι οτι δεν ξεκινα καν... αλλιως θα του εβαζα καθαρα τα 10

Δημοσ.

Οχι, ξεχνα τα 10 και κακως αναβαθμισατε @ 10 (ειδικα αν δεν ξερετε ακριβως, να τα κανετε ολα σωστα...)
-> ειναι καταγεγραμενο δυστυχως πως Sony + Intel cpu + Amd 7*** vga  => πιθανοτατη ταλαιπωρια! :cry:

Aυτα, ισως μπορουσαν να ξεπεραστουν ενδεχομενως με trial & error: αν εχεις να δοκιμασεις, αλλο δισκο,
ram κλπ, υπο την προυποθεση οτι δεν εχει "αρπαξει" κατι αλλο στο Sony, για παραδειγμα μητρικη, vga :fear:

Να μπω στο bios δεν μπορω ουτε με το assist ουτε με καποιο κουμπι F.

Εισαι σιγουρος οτι με το assist, το κανεις οπως αυτο περιμενει να γινει?

:unsure:

Αν δεν πιασει, δοκιμασε επισης/και τις λυσεις του ακολουθου βιδεακιου:

Δημοσ.

Οχι, ξεχνα τα 10 και κακως αναβαθμισατε @ 10 (ειδικα αν δεν ξερετε ακριβως, να τα κανετε ολα σωστα...)

-> ειναι καταγεγραμενο δυστυχως πως Sony + Intel cpu + Amd 7*** vga  => πιθανοτατη ταλαιπωρια! :cry:

Aυτα, ισως μπορουσαν να ξεπεραστουν ενδεχομενως με trial & error: αν εχεις να δοκιμασεις, αλλο δισκο,

ram κλπ, υπο την προυποθεση οτι δεν εχει "αρπαξει" κατι αλλο στο Sony, για παραδειγμα μητρικη, vga :fear:

Εισαι σιγουρος οτι με το assist, το κανεις οπως αυτο περιμενει να γινει?

:unsure:

Αν δεν πιασει, δοκιμασε επισης/και τις λυσεις του ακολουθου βιδεακιου:

Τα κανω ολα οπως δειχνουν τα βιντεακια. Τιποτα δεν επιασε...

Αυτη τη στιγμη ο σκληρος ειναι τελειως αδειος μετα απο διαμορφωση μεσω αλλου μηχανηματος σαν εξωτερικο.

Με τον σκληρο συνδεδεμενο ή οχι η καταληξη ειναι η οθονη κλειστη, το wireless και το power σταθερα αναμμενα και το λαμπακι της "φορτωσης" να αναβοσβυνει σταθερα σαν να ειναι σε αναμονη...

Με την ram εξω τελειως ανοιγει χωρις να δειχνει τιποτα και μενει απλα με το wireless και το power αναμμενα.

Με τη ram στην δευτερη υποδοχη κανει συνεχεις επανεκκινησεις πριν καν προλαβει να ξεκινησει....

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

update*

Τελικα μετα απο μεγαλη υπομονη και επιμονη καταφερα να κανω "καθαρη" εγκατασταση των 10. Οταν το λαπτοπ ανοιγει δουλευουν μια χαρα. Οι drivers ειναι ολοι εγκατεστημενοι δεν μου βγαζει πουθενα καποιο error, το sleep mode δουλευει μια χαρα (αν κλεισει και πατησω καποιο κουμπι ανοιγει κανονικα) και γενικα δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα των windows.

Το προβλημα παρουσιαζεται οταν δινω εντολη για επανεκκινηση ή τερματισμο. Ενω η οθονη κλεινει και σε καποιο σημειο θεωρω θα επρεπε να κλεινει τελειως κανονικα, αυτο μενει ανοιχτο γυρω στα 10-15 δευτερολεπτα ακομα με την "φορτωση" να αναβοσβηνει με σταθερο ρυθμο και μετα κλεινει τελειως. Επανεκκινηση δεν γινεται ποτε και για να ξανανοιξει ο υπολογιστης κανονικα πρεπει να περιμενω κανα μισαωρο. Αλλιως με το που παταω το power κλεινει στα 20-25 δευτερολεπτα χωρις να δειξει κατι στην οθονη.

Μηπως ειναι προβλημα με τις θερμοκρασιες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...