Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Πριν απο μια εβδομάδα περίπου έστησα ένα καινούργιο PC, με τα παρακάτω specs:

Intel Core I5-6500
Ram Hyper-x 8gb
Asrock B150 Pro4

Seasonic 520W Evo Edition

Για λειτουργικό χρησιμοποιώ τα Windows 10 Pro, το λειτουργικό είναι περασμένο σε έναν Sandisk Pro 240GB SSD.

Το πρόβλημα είναι οτι παρ'όλο που οι περισσότερες εφαρμογές λειτουργούν μια χαρά (spotify,steam), οι web browsers τρώνε κρασαρίσματα ( κλείνουν μόνοι τους, δεν ανοίγουν σελίδες κλπ).

Έχω δοκιμάσει σχετικά τις περισσότερες λύσεις που έχω βρεί στο νετ ( uninstall-reinstall, μετονομασία αρχείων εφαρμογών, σβήσιμο αρχείων appdata, καθάρισμα dns cache, απενεργοποίηση HW accelerator, επανεγκατάσταση των drivers της μητρικής, τσεκάρισμα html5, format και clean install τα windows και τέλος τεστάρισμα στα AIDA64 και Memtest οπου όλα βγήκαν καθαρά).

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω να βρεθεί το πρόβλημα; 

Δημοσ.

Μετά την εγκατάσταση των Win πήρες όλα τα Update;;;

Δες στην Διαχείριση Συσκευών (δεξί κλικ τέρμα αριστερά κάτω στην σημαία) έχουν πάρει ότι ήθελαν από drivers οι συσκευές.

Ο web browsers (Microsoft Edge) των win 10 δουλεύει κανονικά;;;

Κατά την εγκατάσταση των προγραμμάτων μήπως φόρτωσες toolbars και άλλα "μαμούνια" ;;;; καθαρίζονται με Malwarebytes και Adwcleaner.

Δες στην Διαχείριση Εργασιών (δεξί κλικ στην σημαία) καρτέλα "Διεργασίες" και πάτα κάτω "Περισσότερες λεπτομέρειες" υπάρχει κάποια διεργασία που ανεβάζει μεγάλα ποσοστά. Δοκίμασε και  με ανοικτό browser.

Το CD της μητρικής σου είχε drivers για win 10 ;;; Αν όχι... μη βάζεις από άλλες εκδόσεις των windows.

Τα win 10 έχουν δυνατότητα να κατεβάσουν μόνα τους ή με την βοήθεια σου μέσα από την Διαχείριση Συσκευών τους drivers που χρειάζονται.  

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου. Να ενημερώσω ότι το πρόβλημα υπήρχε απο την πρώτη στιγμή και τις 2 φορές που έκανα clean install τα Windows στον δίσκο ( να ενημερώσω ότι και ο SSD είναι ολοκαίνουργιος με 100% υγεία στο HardDiskSentinel).

Eπομένως το πρόβλημα υπήρχε πρίν και πρίν περάσω οποιοδήποτε Driver της μητρικής μου (παρεμπιπτόντως, η μητρική μου έχει όλους τους Drivers για Windows 10).

Δημοσ.

Το ότι ήταν από την αρχή το πρόβλημα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιοι οδηγοί δεν έχουν φορτωθεί ή κάτι δεν πήγε όπως έπρεπε κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού δεν ολοκληρώθηκε πιο σωστά.

Θα σου πρότεινα να έτρεχες το 

sfc /scannow 

από τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή (δεξί κλικ κάτω αριστερά γωνία για το μενού) αν σου βγάλει πρόβλημα κατεστραμμένα αρχεία του συστήματος το παρακάτω

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Μη τερματίσεις την εκτέλεσή τους δεν παίρνουν αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Το δεύτερο απαιτεί σύνδεση με το διαδίκτυο για να τρέξει.

Δημοσ.

Όπως τα λες σου λείπουν πράματα και θάματα.... κάνε ότι σου λέει εδώ ο φίλος thepoint, αν δεν κάνεις δουλεία θα χρειαστείς format και νέα εγκατάσταση Win 10... να υποθέσω πως τα win 10 είναι ενεργοποιημένα με νόμιμο τρόπο, οπότε με την νέα εγκατάσταση θα ενεργοποιηθούν  αυτόματα. 

Θα πας και θα κατεβάσεις τα νέα Windows 10 (anniversary) σε USB stick

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

Μπορείς να κατεβάσεις όλες τις εκδόσεις και κατά την εγκατάσταση επιλέγεις πια θέλεις. (Home, Pro, 32-64 bit)

Το USB πρέπει να είναι 8 GB. H Microsoft θα στο ετοιμάσει για Boot και εγκατάσταση.

Για να κάνεις δουλεία πρέπει να κατεβάσεις το εργαλείο που σου προτείνει. (MediaCreationTool.exe)

Κατά την εγκατάσταση των win θα κάνει κάποιες επανεκκινήσεις ο H/Y δεν πρέπει να τραβήξεις το USB, παρά μόνο όταν τελειώσει και δεις επιφάνεια εργασίας. Αν ορίσεις μέσα από το BIOS να ξεκινήσει από το USB μπορεί στην πρώτη επανεκκίνηση να ξεκινήσει πάλι από το USB κάτι που δεν θέλουμε. Καλά είναι να βρεις το μενού που εμφανίζετε κατά την εκκίνηση του H/Y πατώντας κάποιο από τα F10, F11, F12 ανάλογα την μητρική και από εκεί να επιλέξεις το USB για boot. Αν δεν ξεκινά με κάποιο από τα F μπες στο BIOS δες μήπως θέλει πρώτα να ενεργοποιήσεις αυτή την επιλογή.

Δημοσ.

Kαλησπέρα παιδιά! Αρχικά να αναφέρω ότι τα Windows 10 τα έχω δωρεάν απο Dreamspark μιας και είμαι φοιτητής.

Ακολούθησα την συμβουλή του μέλους tothepoint ( ευχαριστώ πολύ)! Αν και με την εντολή sfc /scannow δεν βρήκε κατεστραμμένα αρχεία, έτρεξε την εντολή DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth. Τον έχω ανοιχτό απο το πρωί, μόνο ένα κρασάρισμα έφαγε ο mozilla, καμμία σχέση με τα απανωτά που έτρωγε χθές.

Όσον αφορά το φορμάτ και την νέα εγκατάσταση Windows 10, το έκανα 2 φορές σε αυτό το σύστημα και μου έβγαζε τα ίδια προβλήματα. Θα επανέλθω αν εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μάλλον τα windows που έχεις δεν είναι καλά, δεν θέλω να πιστέψω πως δεν κάνεις σωστή εγκατάσταση.

Δεν γνωρίζω αν βάλεις τα windows που προτείνω αν αυτά θα ενεργοποιηθούν αυτόματα ή θα θέλουν κλειδί.

Δεν ξέρω τι παίζει με αυτά από τις σχολές.

Δημοσ.

Να αναφέρω ότι η εντολή με /scannow κάνει και επιδιόρθωση αν υπάρχει το αντίστοιχο αρχείο στον υπολογιστή ενώ με /verifyonly προβαίνει απλά σε έλεγχο και αναφορά.

Το dism απλά παίρνει αυτά που χρειάζεται από δικτυακό τόπο της microsoft.

Με sfc σκέτο εκτέλεση επιστρέφει όλες τις δυνατές εντολές.

Θα σου  πρότεινα να έκανες μερικές αλλαγές εφόσον τρέχεις σε ssd αντί hdd.διάβασε

http://www.disk-partition.com/windows-10/ssd-optimization-windows-10-4348.html

Με το ahci mode μην ασχολείσαι θα ήταν μεγάλο κατόρθωμα να μη έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Να απενεργοποιήσεις το habernate, την ευρετηρίαση, το superfletch και τέλος βάλε paging file ή swap file ή εικονική μνήμη αντίθετα με ότι λέει προτείνω σταθερή τιμή όση η μνήμη του συστήματος ίδια τιμή min & max αν δεις στο δεσμευμένη ότι χρειάζεται παραπάνω μπορείς να την αυξήσεις αλλά να είναι σταθερή σε ssd όπως έγραψα ίδια τιμή για ελάχιστη και μέγιστη ώστε να μη την αυξομειώνει αυτόματα. Μπορεί να είναι μέχρι και τριπλάσια της πραγματικής η εικονική μνήμη στα windows.

Αυτά γνωρίζω και έχω εφαρμόσει σε δικούς μου υπολογιστές.

Tip:  το superfletch μπορείς να το απενεργοποιήσεις και μέσα από το  win+R και msconfig στο υπηρεσίες για να μη χάνεσαι στο λαβύρινθο του services.msc

Δημοσ.

Μάλλον τα windows που έχεις δεν είναι καλά, δεν θέλω να πιστέψω πως δεν κάνεις σωστή εγκατάσταση.

Δεν γνωρίζω αν βάλεις τα windows που προτείνω αν αυτά θα ενεργοποιηθούν αυτόματα ή θα θέλουν κλειδί.

Δεν ξέρω τι παίζει με αυτά από τις σχολές.

Έχω κάνει αρκετές φορές format σε παλιότερα συστήματα και δεν είχα ποτέ ανάλογα προβλήματα. Το Dreamspark είναι powered by Microsoft, οπότε μου φαίνεται αδύνατο να είναι broken τα Windows. Κλειδί έχω κανονικά για Windows 10 Pro.

Να αναφέρω ότι η εντολή με /scannow κάνει και επιδιόρθωση αν υπάρχει το αντίστοιχο αρχείο στον υπολογιστή ενώ με /verifyonly προβαίνει απλά σε έλεγχο και αναφορά.

Το dism απλά παίρνει αυτά που χρειάζεται από δικτυακό τόπο της microsoft.

Με sfc σκέτο εκτέλεση επιστρέφει όλες τις δυνατές εντολές.

Θα σου  πρότεινα να έκανες μερικές αλλαγές εφόσον τρέχεις σε ssd αντί hdd.διάβασε

http://www.disk-partition.com/windows-10/ssd-optimization-windows-10-4348.html

Με το ahci mode μην ασχολείσαι θα ήταν μεγάλο κατόρθωμα να μη έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Να απενεργοποιήσεις το habernate, την ευρετηρίαση, το superfletch και τέλος βάλε paging file ή swap file ή εικονική μνήμη αντίθετα με ότι λέει προτείνω σταθερή τιμή όση η μνήμη του συστήματος ίδια τιμή min & max αν δεις στο δεσμευμένη ότι χρειάζεται παραπάνω μπορείς να την αυξήσεις αλλά να είναι σταθερή σε ssd όπως έγραψα ίδια τιμή για ελάχιστη και μέγιστη ώστε να μη την αυξομειώνει αυτόματα. Μπορεί να είναι μέχρι και τριπλάσια της πραγματικής η εικονική μνήμη στα windows.

Αυτά γνωρίζω και έχω εφαρμόσει σε δικούς μου υπολογιστές.

Tip:  το superfletch μπορείς να το απενεργοποιήσεις και μέσα από το  win+R και msconfig στο υπηρεσίες για να μη χάνεσαι στο λαβύρινθο του services.msc

Ευχαριστώ για την βοήθεια, θα το δοκιμάσω αμέσως!

Δημοσ.

Κάτι με έτρωγε με τη παρέμβαση http://www.insomnia.gr/topic/621799-crashάρουν-όλοι-οι-web-browsers/?p=55140811 για το superfetch και γενικά για τις ρυθμίσεις που πρότεινα όλο το πρωί σήμερα και τελικά μπόρεσα να θυμηθώ το πρόβλημα που είχα σε παλιό φορητό με την αλλαγή στις ρυθμίσεις του και το έψαξα σήμερα το μεσημέρι.

Σε ισχυρότερο desktop πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς την αλλαγή αυτή.

Ελπίζω να μη σε έβαλα σε μεγάλους μπελάδες και το σύστημά σου σερνόταν εντονότερα αλλά βλέπω είναι δυνατό και δεν θα κατάλαβες καμιά διαφορά.

Λοιπόν θυμήθηκα ότι είχα επαναφέρει στο φορητό μου το superfetch γιατί σερνόταν με την αλλαγή (απενεργοποίηση)  τρέχοντας το intel toolkit του ssd είχα προειδοποίηση ότι χρειάζεται ενεργοποίηση του superfetch είχε και μια επιλογή για αποκατάσταση που το έκανε αυτόματα και το εξακρίβωσα πριν λίγο έψαξα και στο ίντερνετ βρήκα ένα κατατοπιστικό άρθρο που βασικά κοντράρει τα περισσότερα που κυκλοφορούν http://www.howtogeek.com/256859/dont-waste-time-optimizing-your-ssd-windows-knows-what-its-doing/ και το εμπιστεύομαι το site αυτό με κλειστά μάτια.

Κατόπιν τούτου να επαναφέρεις τις ρυθμίσεις που πιθανόν να έκανες στη προηγούμενη κατάσταση.

Μπορεί να παίζει ρόλο το γεγονός ότι είναι ο ssd στο φορητό αυτό είναι σε sata 2 και όχι σε sata 3 σύνδεση στη μισή ταχύτητα και δίνει φτερά στο σύστημα η προ εγκατάσταση εφαρμογών και οδηγών στη μνήμη.

Γενικά μιας και είσαι στην αρχή με λίγα δεδομένα ή σε backup τα περισσότερα προτείνω να κάνεις καθαρή εγκατάσταση από την αρχή με τη πρώτη ευκαιρία και για συναισθηματικούς λόγους να αισθάνεσαι ασφαλής.

Δημοσ.

Γενικά μιας και είσαι στην αρχή με λίγα δεδομένα ή σε backup τα περισσότερα προτείνω να κάνεις καθαρή εγκατάσταση από την αρχή με τη πρώτη ευκαιρία και για συναισθηματικούς λόγους να αισθάνεσαι ασφαλής.

Τελικά αποφασίστηκε να ξανά γίνει  format και καθαρή εγκατάσταση ;; Μια και έχεις κλειδί κατέβασε windows από εκεί που είπα σε USB.

Η εμπειρία μου λέει πως αυτά από τις σχολές είναι προβληματικά.

Δημοσ.

Kαλησπέρα παιδιά. Μιας και το πρόβλημα δεν λύθηκε, και το PC ήταν αισθητά πιο αργό, προχώρησα σε νέο φορμάτ και Clean Install των Windows 10 Pro. Άφησα τα Windows να επιλέξουν τους drivers της μητρικής. Φυσικά το πρόβλημα δεν λύθηκε, τα κρασαρίσματα συνεχίζουν και στους 2 browsers. Να ενημερώσω οτι το κλειδί του Dreamspark, δεν περνούσε για εγκατάσταση απο την επίσημη σελίδα της Microsoft, και έτσι ξανακατέβηκε μέσω της εφαρμογής που διαθέτει το Dreamspark.

Εν συνεχεία, πήρα ένα κλειδάκι ( πάλι απο το Dreamspark) για Windows 8.1 Pro, με σκοπό να κάνω Dual Boot απο τον 2ο σκληρό (HDD) που έχω στο PC. Το κλειδί πέρασε κανονικά ( κατέβασα τα Windows απο το Media Tool). Ο Chrome συνεχίζει να τρώει κρασαρίσματα, αλλα ο Mozilla είναι stable μέχρι στιγμής.

Δημοσ.

θεμα μνημης  μου φαινεται οτι ειναι. αν μπορεις, δοκιμασε με μια αλλη μνημη να δες αν θα σταματησουν τα κρασαρισματα.

Δημοσ.

Έχω αφήσει memtest για 6-7 passes και δεν μου είχα βγάλει πρόβλημα, όπως και το AIDA. Επίσης, μπορεί να παίζω steam, με ανοιχτό spotify που πάλι φορτώνει αλλα και πάλι δεν έχω θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...