Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1600-1700 (Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω αυτό το όριο ΕΚΤΟΣ αν αξίζει)

ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Gaming - Editing (ερασιτεχνικά)

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Photoshop - Premier

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Αυτή την στιγμή έχω μια Samsung T220HD(1680x1050), αλλά θέλω να πάω σε 2Κ gaming. Αξίζει περισσότερο να αγοράσω τώρα μια ή να πάρω πρώτα τον πύργο και μετά να μαζεύω λεφτά για να πάρω μια?(στην 2η περίπτωση θα μου πάρει 1-2 χρόνια)

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Μένω Θεσσαλονίκη. Τώρα για το κατάστημα δεν ξέρω ότι συμφέρει περισσότερο. Μήπως κάποια να τα πάρω από εξωτερικό? (ΟΧΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ) π.χ. ξέρετε κανένα κατάστημα εντός Ε.Ε. που να έχει πιο φθηνή την gpu?

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Το σύστημα θα το συναρμολογήσω εγώ.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? όχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? Μπορεί αν πετύχω κάποια ίδια gpu σε καλή τιμή και υπάρχει το budget εκείνη την περίοδο (μετά από 2-3 χρόνια). Επίσης, αργότερα θα πάω σε κάποιον Μ.2 ssd.(Θέλω την γνώμη σας)

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) Ναι θα γίνει! Στην αρχή θα τον πάω όσο μπορέσω και μετά θα τον αφήσω σε ένα μεσαίο oc

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Μάλλον ναι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: -

Έφτασε και η στιγμή που σε περίπου έναν μήνα θα φτιάξω καινούριο PC. Το PC θέλω να μου κρατήσει καμιά 4-5 χρόνια.

Εγώ είχα στο μυαλό μου κάτι τέτοιο:

Κουτί: NZXT S340
Τροφοδοτικό: Corsair RMx 750W
Μητρική: Asus Maximus VIII Hero
Επεξεργαστής: Intel i7 6700K
Ψήκτρα: NZXT Kraken X61 (απο ότι άκουσα είναι πολύ καλή)
RAM: G.Skill Trident Z 16gb (2x8) μάλλον στα 3000 Mhz ή στα 3200 Mhz
GPU: Asus Strix GTX 1070 / Msi GTX 1070 Gaming X
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seegate Baracudda

Απλά θέλω περισσότερο βοήθεια στο θέμα της οθόνης! Αξίζει να ρίξω τα specs για 2Κ οθόνη? Αν ναι τι αλλαγές να κάνω και ποια οθόνη να πάρω?

Ευχαριστώ για τις μελλοντικές απαντήσεις σας

Δημοσ.

Δυστηχως η περιπτωση σου ειναι λιγο περιεργη.Απο την μια ναι το παραπανω συστημα ειναι μια χαρα για 2k απο την αλλη δεν γινεται να εισαι 1-2χρονια(ειδικα το δευτερο ειναι το χειροτερο)με τετοιο συστημα και να σε τρωνε τα ματια σου στο τωρινο σου monitor.

Ο τροπος δηλαδη για να μπορεσεις απο τα παραπανω να γλυτωσεις χρηματα για 2κ monitor οπως το 

https://www.skroutz.gr/s/7283234/LG-27MB85R-B.html

ή το φθηνοτερο https://www.skroutz.gr/s/5793633/BenQ-GW2765HT.html

ειναι να γινουν περικοπες απο μητρικη,ψυκτρα,τροφοδοτικο,και αντι για τον i7 6700k να πας σε i7 6700 δηλαδη σε κλειδωμενο συστημα αλλα και παλι με i7.

Αλλη επιλογη αν βλεπεις οτι δεν βγαινουν τα χρηματα ειναι να κοιταξεις σε καποιο φθηνοτερο ultrawide monitor 2560x1080 25ρι ή 29ρι. 

Δημοσ.

Δυστηχως η περιπτωση σου ειναι λιγο περιεργη.Απο την μια ναι το παραπανω συστημα ειναι μια χαρα για 2k απο την αλλη δεν γινεται να εισαι 1-2χρονια(ειδικα το δευτερο ειναι το χειροτερο)με τετοιο συστημα και να σε τρωνε τα ματια σου στο τωρινο σου monitor.

Ο τροπος δηλαδη για να μπορεσεις απο τα παραπανω να γλυτωσεις χρηματα για 2κ monitor οπως το 

https://www.skroutz.gr/s/7283234/LG-27MB85R-B.html

ή το φθηνοτερο https://www.skroutz.gr/s/5793633/BenQ-GW2765HT.html

ειναι να γινουν περικοπες απο μητρικη,ψυκτρα,τροφοδοτικο,και αντι για τον i7 6700k να πας σε i7 6700 δηλαδη σε κλειδωμενο συστημα αλλα και παλι με i7.

Αλλη επιλογη αν βλεπεις οτι δεν βγαινουν τα χρηματα ειναι να κοιταξεις σε καποιο φθηνοτερο ultrawide monitor 2560x1080 25ρι ή 29ρι. 

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τώρα το να πάω από 6700Κ σε 6700 δεν νομίζω να με σώσει. Μήπως θα ήταν καλύτερο να πάω σε ι5? Εδώ που τα λέμε έρχομαι από ένα σύστημα με ι7 οπότε θα μου λείψει :(

Δημοσ.

Ωραίο build φίλε.. Ίσως θα μπορούσες να σώσεις λίγα από υδρόψυξη και να πας για αερόψυξη αλλά τότε μπορεί να έχεις θέματα με το κουτί.. Επίσης πιστεύω ότι ο i5 6600k είναι μια χαρά, γλιτώνεις άλλα 60 ευρώ και από εκεί..

Δημοσ.

Ωραίο build φίλε.. Ίσως θα μπορούσες να σώσεις λίγα από υδρόψυξη και να πας για αερόψυξη αλλά τότε μπορεί να έχεις θέματα με το κουτί.. Επίσης πιστεύω ότι ο i5 6600k είναι μια χαρά, γλιτώνεις άλλα 60 ευρώ και από εκεί..

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...