benign Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Χρησιμοποιω το Windows 10 σαν δευτερο os σε ξεχωριστο ssd μονο επειδη παιζω καποια on line games που δεν υπαρχουν σε linux. Το προβλημα ειναι οτι περιοδικα,randomly που λενε,το λειτουργικο αρχιζει απο μονο του και κανει upload κατι, καπου,δεν γνωριζω ,ουτε μπορω να καταλαβω που,χωρις φρενο στο bandwidth και παει μεχρι 1mbps upload οπως δειχνουν τα task manager και resource monitor που ουσιαστικα ειναι ολο οσο εχω στην γραμμη μου,με αποτελεσμα να λαγκαρουν τα παντα,το ιντερνετ να ειναι παναργο και το ping στα on line games να πηγαινει στα υψη! Απενεργοποιησα γιατι ξερω οτι εχει μερικες ενοχλητικες,μαλακισμενες παραμετρους το windows 10, το onedrive και την peer to peer downloads λειτουργια,που για οποιον δεν γνωριζει τι ειναι,λεει σε αυτη τη σελιδα : http://www.makeuseof.com/tag/4-ways-windows-10-wasting-internet-bandwidth/ και πιο συγκεκριμενα : Microsoft made no secret of its intention to distribute Windows 10 to as many devices as possible, and the company is making full use of the legion of systems that already have the OS installed. To distribute the downloads (and possibly save costs on Microsoft’s end), your PC might grab files from other users, rather than downloading them from a central Microsoft server. This is known as a peer-to-peer (P2P) download, the same technique that facilitates torrenting. Παρολα αυτα το ενοχλητικο και εξοργιστικο αυτο φαινομενο συνεχιζει και ουσιαστικα καθιστα την χρηση του λειτουργικου προβληματικη και αδυνατη. Εχει καποιος αλλος αυτο τα προβλημα και αν ναι ,ξερει τι μπορει να γινει? Μου κανει εντυπωση πως σε δυο αλλους φιλους μου που εχουν εγκαταστησει το windows 10 δεν εχει τυχει αυτη η ανωμαλια. (Ευχαριστω οποιον ασχοληθει. Να ξεκαθαρισω για να μην χανεται χρονος οτι ειμαι πολυ εμπειρος χρηστης,οποτε χαζα προγραμματα που να δημιουργουν προβλημα δεν υπαρχουν,ολα στο συστημα ειναι σεταρισμενα αψογα και υπαρχει πολυ καλο antivirus και το malware bytes,το λειτουργικο ειναι πεντακαθαρο. Οτι εγκαθιστω στον υπολογιστη μου το περναω απο κοσκινο.) Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2016 από benign Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sleepy_head Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Αν θες δοκίμασε το Spybot Anti-beacon, κάνει block όλες αυτές τις ενοχλητικές λειτουργίες. Κάποιος έμπειρος μπορεί να σου πεί ακριβώς πώς να το κάνεις μόνος σου χωρίς κάποιο πρόγραμμα αλλά εγώ δεν ξέρω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Αν θες δοκίμασε το Spybot Anti-beacon, κάνει block όλες αυτές τις ενοχλητικές λειτουργίες. Κάποιος έμπειρος μπορεί να σου πεί ακριβώς πώς να το κάνεις μόνος σου χωρίς κάποιο πρόγραμμα αλλά εγώ δεν ξέρω. Ευχαριστω φιλε,φαινεται ενδιαφερον προγραμμα,θα το κοιταξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να στήσεις κάποιο πρόγραμμα που κάνει monitor το traffic. Μπορεί να έχεις κολλήσει ιό που στέλνει data κάπου, ή μπορεί να είναι τα ίδια τα Windows. Προσωπικά χρησιμοποιώ το NetWorx: https://www.softperfect.com/products/networx/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δεν εχω ιο,το αποκλειω. Το antivirus ειναι παντα ενημερωμενο και τρεχω συχνα το malware bytes. Περα απο αυτα, ειμαι πολυ προσεκτικος στο τι εγκαθιστω στον υπολογιστη μου και δεν εχω κολλησει ιο για πανω απ 15 χρονια. Εξαλλου οταν περναω το image που εχω με το Acronis με windows 7 με ακριβως τα ιδια προγραμματα,,games,κ.τ.λ. δεν υπαρχει ουτε για αστειο προβλημα,ολα ειναι αψογα. Τις βλεπω μερικες απο τις εφαρμογες που δημιουργουν προβλημα και ψαχνοντας τις στο Google ειναι ολες ''εφαρμογες της Microsοft''. Για παραδειγμα ενα ειναι το ''svchost.'' Ψαχνοντας το ιντερνετ βλεπει κανεις οτι γινεται ο κακος χαμος με αυτη την ηλιθιοτητα. https://www.google.gr/?gws_rd=cr&ei=udjGUoi3G9Ca0QXdxoGoBA#q=svchost+internet+usage+windows+10 Αλλο ενα ειναι το ''webmgr'' . Για αυτο δεν μπορεσα να βρω σαφεις πληροφοριες. http://www.solvusoft.com/en/files/error-virus-removal/exe/windows/novell-inc/net2000-jumpstart-disk/webmgr-exe/ Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να στήσεις κάποιο πρόγραμμα που κάνει monitor το traffic. Μπορεί να έχεις κολλήσει ιό που στέλνει data κάπου, ή μπορεί να είναι τα ίδια τα Windows. Προσωπικά χρησιμοποιώ το NetWorx: https://www.softperfect.com/products/networx/ Ευχαριστω για την προταση αλλα δεν υπαρχει ουτε μια στο δις περιπτωση να αγορασω third party app που να μου φτιαχνει αυτο που η ιδια η Microsoft επρεπε να μου δινει.Δηλαδη το αναφαιρετο δικαιωμα του πληρους ελεγχου του υπολογιστη μου και του internet bandwidth που πληρωνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 το 'svchost' ενδέχεται να τραβάει ίντερνετ γιατί ψάχνει για ενημερώσεις. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και άφησέ το να ψάξει αν δεν έχεις βάλει τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 το 'svchost' ενδέχεται να τραβάει ίντερνετ γιατί ψάχνει για ενημερώσεις. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και άφησέ το να ψάξει αν δεν έχεις βάλει τίποτα. Τις ενημερωσεις θελω να τις ελεγχω εγω ποτε και αν θα γινονται, οπως στο windows 7 και οχι καποιο προγραμμα να ψαχνει οποτε γουσταρει εκεινο. Γιατι παιζω ενα on line game και με καταστρεφει για παραδειγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Τις ενημερωσεις θελω να τις ελεγχω εγω ποτε και αν θα γινονται, οπως στο windows 7 και οχι καποιο προγραμμα να ψαχνει οποτε γουσταρει εκεινο. Γιατι παιζω ενα on line game και με καταστρεφει για παραδειγμα. στα 10αρια δεν υπάρχει αυτη η δυνατότητα. απο pro και πάνω έχει να κάνει αναστολή αλλα δεν εχω ασχοληθεί περαιτέρω για να σου πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 στα 10αρια δεν υπάρχει αυτη η δυνατότητα. απο pro και πάνω έχει να κάνει αναστολή αλλα δεν εχω ασχοληθεί περαιτέρω για να σου πω. Αν καταλαβω οτι αυτο ισχυει, θα το γυρισω στο windows 7 μεχρι να αλλαξει. Οσο το ψαχνω τωρα στο ιντερνετ,τοσο βλεπω χιλιαδες παρομοιες περιπτωσεις.Το θεμα ειναι οτι κανεις disable κατι ,και κατι αλλο συνεχιζει να σου δημιουργει το ιδιο προβλημα σαν την λερναια υδρα ενα πραγμα. Εδω σε αυτο το βιντεο ο τυπος δειχνει ενα τροπο να το σταματησεις,αλλα απο οτι γραφει ο κοσμος που βριζει την Microsoft απο κατω,το προβλημα λυνεται μονο προσωρινα και μετα ξαναρχιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 ναι Για μένα θα σου έλεαγ να πας σε 8.1 έχεις καλό hardware για να γυρίσεις σε 7αρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 ναι Για μένα θα σου έλεαγ να πας σε 8.1 έχεις καλό hardware για να γυρίσεις σε 7αρια. Δεν υπαρχει προβλημα με το windows 7 και επιδοσεις.Ολα ειναι μια χαρα και υπαρχει και μεγαλυτερο game compatibility. Παντως,εχω δοκιμασει,εννοειται και το windows 8.1 και δεν ειχα προβλημα εκει. Θα το κοιταξω.Ευχαριστω Χρηστο που ασχοληθηκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δεν υπαρχει προβλημα με το windows 7 και επιδοσεις.Ολα ειναι μια χαρα και υπαρχει και μεγαλυτερο game compatibility. Παντως,εχω δοκιμασει,εννοειται και το windows 8.1 και δεν ειχα προβλημα εκει. Θα το κοιταξω.Ευχαριστω Χρηστο που ασχοληθηκες. Στα 10αρια έχει μόνο να κάνεις αναστολή τις ενημερώσεις προσωρινα. Να ξέρεις πάντως αν δεν θες να κάνεις αλλαγή,δεν έχουν βγει πολλες ενημερώσεις στα 10αρια,ιδιαίτερα δε με την επετειακή αναβάθμιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Στα 10αρια έχει μόνο να κάνεις αναστολή τις ενημερώσεις προσωρινα. Να ξέρεις πάντως αν δεν θες να κάνεις αλλαγή,δεν έχουν βγει πολλες ενημερώσεις στα 10αρια,ιδιαίτερα δε με την επετειακή αναβάθμιση. Στο windows 10, περα απο το προβλημα που περιεγραψα,ολα καλα.Αλλα αν καταλαβω οτι δεν δινεται η δυνατοτητα στον χρηστη να ελεγχει πληρως το ποτε και αν θα χρησιμοποιειται το internet bandwidth του απο τον ιδιο και αναγκαστικα ειναι μια αυτοματοποιημενη ρυθμιση του λειτουργικου,τοτε θα απεχω απο το windows 10 μεχρι αυτη η ρυθμιση να αλλαξει,γιατι πολυ απλα δεν μπορω να παιξω games on line. Αν βρω καποιο δωρεαν προγραμμα που φτιαχει αυτο το θεμα καλως,αλλιως πισω στο 7 και βλεπουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Ευχαριστω για την προταση αλλα δεν υπαρχει ουτε μια στο δις περιπτωση να αγορασω third party app που να μου φτιαχνει αυτο που η ιδια η Microsoft επρεπε να μου δινει.Δηλαδη το αναφαιρετο δικαιωμα του πληρους ελεγχου του υπολογιστη μου και του internet bandwidth που πληρωνω. Η Microsoft δεν έχει καμία υποχρέωση να σου δίνει λογισμικό για να ελέγχεις το traffic. Και το utility που σου πρότεινα είναι δωρεάν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Η Microsoft δεν έχει καμία υποχρέωση να σου δίνει λογισμικό για να ελέγχεις το traffic. Και το utility που σου πρότεινα είναι δωρεάν. H Microsoft δεν εχει κανενα δικαιωμα να ελεγχει το bandwidth το δικο μου και να αποφασιζει εκεινη ποτε θα κανει updates ο υπολογιστης μου και με ποσα mbps. Επειδη εγω μπορει να απασχολουμαι με αλλα θεματα στο internet και παρεμβαλεται παρατυπα και καταχρηστικα και με παρεμποδιζει. Εγω και μονο εγω θα πρεπει να ειμαι αυτος που αποφασιζει ποτε και αν επιθυμω updates στο δικο μου μηχανημα κανοντας χρηση του δικου μου ιντερνετ πληρωμενου οχι απο την καθε microsoft αλλα απο εμενα. Επειδη οι ISPs στην Ελλαδα δινουν 1mbps upload σε μια τυπικη συνδεση ,καταλαμβανοντας ολο αυτο το ποσοστο τα updates της Microsoft οποτε θελουν,και χωρις να δινουν την δυνανοτητα στον χρηστη να περιορισει,καθιστουν την πλοηγηση η το να παιξεις ενα on line game αδυνατο. Το προγραμμα θα το κοιταξω αλλα ειμαι αρνητικα διακειμενος στο να βαζω αλλα προγραμματα να ''φτιαχνουν'' προβληματικο λειτουργικο. Το traffic ειναι αλλη γενικη εννοια που δεν εχει σχεση με το θεμα που ανοιξα. To internet traffic του υπολογιστη μου,το ελεγχω απολυτα και δεν εχω κανενα προβλημα ουτε ειχα ποτε. Με τις παρεμβολες του windows 10 υπαρχει προβλημα. Τελικα μετα απο ψαξιμο βρκα αυτη τη λυση και θα την δοκιμασω.Αν τα καταφερω καλως αλλιως θα αφησω το windows 7 μεχρι να αλλαξει κατι. http://www.howtogeek.com/226722/how-when-and-why-to-set-a-connection-as-metered-on-windows-10/ Windows 10 is designed for PCs with unlimited Internet connections, and it normally uses as much of your download and upload bandwidth as it wants without asking. Setting a connection as metered puts you back in control, and it’s essential on some types of connections. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα