Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μηχανημα ειναι laptop, με τετραπυρηνο i7 (4ης γενιας).

To OS ειναι Windows 7.

Αν δεν ακουγα το ανεμιστηρακι να δουλευει χωρις λογο, μαλλον δεν θα το προσεχα.

Το msconfig δεν εχει κατι περιεργο, μαλιστα εχω αφαιρεσει οτι "σκουπιδι" ηταν ενεργοποιημενο.

Μου τρωει 2 GB ενα απο τα svchost.exe processes, μερικες φορες ανεβαινει και παραπανω η καταναλωση, παει και 2,2 GB. Μπορω να δω κατι παραπανω, ωστε να εντοπισω που οφειλετε το προβλημα?

Τ.Υ

edit: Νομιζω πως και το cpu usage δεν θα επρεπε να πηγαινει 10-12% εφοσον μιλαμε για idle.

screenshot:

23sch1t.jpg

Δημοσ.

Αρα δεν μιλαμε για idle.. 10-12% cpu usage σημαινει οτι προγραμματα τρεχουν στο background...

Δειξε μια τα applications/processes απο το task manager να δουμε για τι "idle" μιλαμε..

Εδω πηρε το ματι μου το mspaint.exe να τρεχει...Μονo του ξεκινησε?

Ιdle σημαινει boot-αρει το συστημα και δεν ανοιγω τιποτα..ο,τι τρεχει στο background...και αν τρεχουν στο background της φουτανας τα ματια..μονο idle δεν ειναι πλεον το συστημα :)

• Like 1
Δημοσ.

Το paint το ανοιξα για να κανω paste το printscreen :P.

Νομιζω οτι βρηκα τον ενοχο και λεγεται eset smart security.

Ειχα εγκατεστημενη την trial εκδοση, το απεγκατεστησα, εκανα reboot και εδω και καποια ωρα ολα φαινονται κανονικα, μετα το boot εχω φυσιολογικες τιμες σε cpu και ram.

Το περιεργο ειναι πως το eset το ειχα εγκαταστησει εδω και μερες, και δεν ειχα παρατηρησει περιεργη συμπεριφορα.

Θα το ξανα-εγκαταστησω να δω αν γινει παλι το ιδιο και θα ενημερωσω.

Thank's για το ενδιαφερον.

Δημοσ.

Επανερχομαι...

Ξανα εγκατεστησα το smart security και μετα απο λιγη ωρα μου εκανε το ιδιο, η RAM στον θεο.

Το εβγαλα, εβαλα σκετο το nod32 και μου εκανε και αυτο τα ιδια.

Οποτε υποθετω οτι μαλλον ειναι καποιο bug της eset.

Προτασεις για antivirus (free ή trial που να "μηδενιζει" αν το βγαλεις και το ξαναβαλεις)?

Δημοσ.

Για να καταλάβω... είχες το eset smart security και το nod32 ταυτόχρονα εγκατεστημένα στον H/Y ;;;;

Πρόταση δική μου για free καλό και ελαφρύ antivirus to Bitdefender και για συμπλήρωμα το Malwarebytes το οποίο να μη ξεκινά με τα Windows.

Δημοσ.

ρύθμισε το nod να μην κάνει έλεγχο αρχείων με την εκκίνηση του υπολογιστή και όταν είναι idle(στα advanced settings)

επίσης,αυτά που δείχνεις στην εικόνα,ειναι διεργασίες των windows.

το svchost συνήθως υποδηλώνει ότι τρέχει το windows update και ψάχνει για ενημερώσεις

• Like 2
Δημοσ.

Το svchost ειναι διεργασια του windows update εδο και πολη καιρο τροει κολημα η διεργασια σε ολα τα windows 7 για να ξεκολιση πρεπη να βρι ολλες της ενημεροσης να της περαση για να στροση η διεργασια φισικα αν βγουν αλες παλι απο τη αρχη

• Like 1
Δημοσ.

Το svchost ειναι διεργασια του windows update εδο και πολη καιρο τροει κολημα η διεργασια σε ολα τα windows 7 για να ξεκολιση πρεπη να βρι ολλες της ενημεροσης να της περαση για να στροση η διεργασια φισικα αν βγουν αλες παλι απο τη αρχη

Μη μου πεις ότι γράφεις έτσι;;; απλά βάλε ένα αυτόματο διορθωτή και Θα είσαι κομπλέ.
Δημοσ.

Ασχετο-σχετικο, υπαρχουν για κατεβασμα τα update για win7(απο την ms), χωρις τη χρηση του update manager;

Ειχα διαβασει πριν κατι μηνες μια ειδηση, αλλα εψαξα και δε τα βρηκα.

Δημοσ.

Ανέβασα 4 βαθμούς μυωπία

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Παιδια κοροϊδευετε, αλλα αυτο που λεει ειναι η αιτια του προβληματος και ο φιλος ειναι σωστοτατος.

Δημοσ.

Καλησπερα και συγνωμη για την αργοπορημενη απαντηση, ημουν διακοπες.

Το προβλημα φαινεται πως λυθηκε με το patch που προτεινε ο mixalis95320, θα συνεχισω να το παρακολουθω και αν δω παλι περιεργη συμπεριφορα, θα ενημερωσω.

Στο eset ηταν ετσι κι'αλλιως απενεργοποιημενο το scan σε idle, οποτε δεν εφταιγε αυτο.

Απλα μου κανει εντυπωση γιατι τις αυτοματες ενημερωσεις τις ειχα απενεργοποιημενες, τις κανω manually καθε μηνα (καθε "Patching Tuesday") και βαζω μονο τις ενημερωσεις ασφαλειας, και δεν μπορω να καταλαβω γιατι απασχολουσαν το svchost, εφοσον ηταν στο off.

Thank you all.

• Like 1
Δημοσ.

Απλα μου κανει εντυπωση γιατι τις αυτοματες ενημερωσεις τις ειχα απενεργοποιημενες, τις κανω manually καθε μηνα (καθε "Patching Tuesday") και βαζω μονο τις ενημερωσεις ασφαλειας, και δεν μπορω να καταλαβω γιατι απασχολουσαν το svchost, εφοσον ηταν στο off.

Thank you all.

Πρεπει στο system updates να εχεις βαλει την ρυθμιση στο ''never check for updates'' για να μην τρωει πορους το svchost.

Δημοσ.

Αυτο ειναι το περιεργο, οτι ειναι μονιμως στο "never check".

Τεσπα, πλεον μπορω να πω πως ειναι οριστικα λυμενο το θεμα, ολα ειναι κομπλε τωρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...