Faeton Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Λοιπόν είχα μια παράξενη εμπειρία ήμουν στον πιο ακραίο δρόμο στον παπάγο (δεν θυμάμαι πως λέγεται) όπου μετα απο αυτόν απλά αρχίζει ο Υμηττός. Ήταν βράδυ και κατέβηκα απο ένα αυτοκίνητό για να γυρίσω με τα πόδια γιατί μάλωσα με την οδηγό. (μεγάλη και άσχετη ιστορία ) Μιλάμε για 2,3 η ώρα το βράδυ φως κάθε 50+ μέτρα (αν λειτουργούσε η λάμπα της κολόνας) και βλέπω στα ~150 μέτρα απόσταση ίσως λίγο παραπάνω κάτι που έμοιαζε με πούμα σαν αυτό: να φεύγει από τον σκουπιδοτενεκέ να περνάει τον δρόμο και να πηγαίνει προς το βουνό.... χέστηκα πάγωσα αλλά πραγματικά ήταν 50-50 ήμουν στην μέση (κατά μήκους) του δρόμου και δεν είχε καμιά κάθετο ήταν σειρά απο πολυκατοικίες οπότε δεν υπήρχε διαφορά είτε μπρος είτε πίσω τον ίδιο κίνδυνο είχα μιας και όλη η αριστερή (ως προς εμένα ) πλευρά ήταν ανοιχτή και σκοτεινή θα μπορούσε για παράδειγμα να με ακολουθούσε άνετα αν γύριζα ή να ήταν κανένα άλλο εκεί κτλ... με το σκατό στην κάλτσα λοιπόν παίρνω κολλητά το στενό πεζοδρόμιο και διασχίζω τον υπόλοιπο δρόμο με 200 παλμούς και τσίτα τα αντανακλαστικά φύλλο να έπεφτε θα τιναζόμουν και θα πηδούσα πάνω σε αμάξι κτλ Και πούμα να μην ήταν σίγουρα ήταν κάτι σε φάση μεγάλη αγριόγατα είχε το μέγεθος σκύλου αλλα τα πόδια ήταν πιο χοντρά για σκύλο και επίσης το πήδημα ήταν γάτας (γιατι για να πάει προς το βουνού έπρεπε να πηδήξει κατι σαν τσιμεντένιο μπλοκ ~50 πόντους ύψος που χώριζε το δρόμο απο πράσινο και τους πρόποδες πιο κάτω) Και αναρωτιέμαι υπάρχει τέτοιου είδους άγρια ζωή σε αυτό το βουνό; ή απλά το έσκασε απο κανέναν ζωολογικό κήπο ή το αμολύσανε τίποτα οικολόγοι και εγώ δεν ξέρω τι;... Επίσης δεν θα μου έκανε εντύπωση να ήταν pet κάποιου που να ξέφυγε στα βόρεια κάποιοι εκκεντρικοί συνηθίζουν να παίρνουν ό,τι ναναι άγρια ζώα για pet παράνομα.... το όλο σκηνικό έγινε πέρσι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Ούτε αλεπού δεν έχω δει στον Υμηττό, μόνο κάτι ξοφλημένα σκυλιά που τα ταΐζουν οι φιλοζωικές και οι φαντάροι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Faeton Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 ναι και εγώ με εξαίρεση αυτό το περιστατικό δεν είδα ξανά κάτι (βέβαια δεν πάω συχνά προς τα εκει αλλά έχω πάει μικρό διψήφιο αριθμό φορών τουλάχιστον) Απο την άλλη δεν είχα πιει τιποτα για να πω πως έβλεπα ότι ήθελα η απόσταση αν και μεγάλη δεν ήταν τόσο για να μην μπορώ να δώ τα χοντρά πόδια και τον σωματότυπο..... Μάλλον απο κάποιον εκκεντρικό ιδιώτη θα ηταν η το μοναδικό που υπάρχει σε όλο το βουνό απλά αναρωτιόμουν μήπως υπάρχει κανένας μύθος στην περιοχή που να λένε δηλαδή και άλλοι ότι έχουν δει κάτι τέτοιο (κάτι σαν τη νέσση στο λοχ νες αλλα σε πολύ πιο μίνι και αιλουροειδές ) ή να θυμάται κανεις τίποτα πέρσι στις εφημερίδες τύπου "γατόπαρδος το έσκασε απο το αττικό ζωολογικό πάρκο/ταδε τσίρκο και οι αρχές τον αναζητούν" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TriLoBiTe Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 το όλο σκηνικό έγινε πέρσι. Σου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση το όλο σκηνικό που έτρεξες αμέσως να μας το πεις! 18 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί στα βουνά του λεκανοπεδίου αγριόγατα. Η μοναδική περίπτωση είναι να είχε κανένας ως κατοικίδιο τέτοια γάτα και να την άφησε στο βουνό. Που και πάλι δύσκολο γιατί αυτές οι γάτες είναι ελάχιστες και επιβιώνουν σε κάποια μέρη της βορείου Ελλάδας κοντά στα Ιωάννινα και σε κάποια μέρη στην Κρήτη. Οι γάτες αυτές δεν γουστάρουν την ανθρώπινη παρουσία και κρύβονται όσο μπορώ από τον άνθρωπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Faeton Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Σου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση το όλο σκηνικό που έτρεξες αμέσως να μας το πεις! ε δεν ήμουν εδώ πέρσι τι να κάνουμε απλά είδα ενα ντοκιμαντέρ και το θυμήθηκα στους φίλους μου το είχα πει εκείνη την ημέρα αλλά δεν με πίστεψαν Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί στα βουνά του λεκανοπεδίου αγριόγατα. Η μοναδική περίπτωση είναι να είχε κανένας ως κατοικίδιο τέτοια γάτα και να την άφησε στο βουνό. Που και πάλι δύσκολο γιατί αυτές οι γάτες είναι ελάχιστες και επιβιώνουν σε κάποια μέρη της βορείου Ελλάδας κοντά στα Ιωάννινα και σε κάποια μέρη στην Κρήτη. Οι γάτες αυτές δεν γουστάρουν την ανθρώπινη παρουσία και κρύβονται όσο μπορώ από τον άνθρωπο. δεν την βρήκα μέσα στην πόλη αλλά στον τελευταίο δρόμο δηλαδή μετά απο αυτόν το δρόμο ήταν χορτάρι δέντρα και αρχίζανε (μετά απο κάμποσα μέτρα) οι πρόποδες του υμηττού και θα εξηγούσε αυτό που λες το γεγονός ότι έφυγε προς το βουνό (και δεν με έφαγε ) θα με μυρίστηκε/άκουσε και θα την έκανε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Γιατι οχι μεγαλος γατος? Το αρσενικο (σε καποια ειδη -και λογω τριχωματος) μεγαλοφερνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Faeton Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Γιατι οχι μεγαλος γατος? Το αρσενικο (σε καποια ειδη -και λογω τριχωματος) μεγαλοφερνει. Γιατί ξέρω πολλά από γάτες χρόνια απο μικρός είχα και γενικά έχω ζήσει αρκετά με γάτες και σκύλους και δεν παίζει να μπέρδευα γάτα με τιποτα... και σου μιλάω για σωματικές διαστάσεις σκύλου πχ Λαμπραντόρ αν όχι ακριβώς ίδιο μέγεθος άντε ελάχιστα μικρότερο και πολύ χοντρά πόδια η πατουσούλα ακόμη του μεγάλου αρσενικού γάτου απο τα 150 μέτρα θα φαινόταν σαν καλαμάκι το "αγριόγατα" το έβαλα "μπας και" (δηλαδή αν όντως έχει ή αν υπάρχει κάποια είδηση πως όντως χάθηκε απο το κλουβί της καμία κτλ) εγώ περισσότερο νομίζω ότι είναι πούμα σαν αυτό στην φωτό ίδιο χρώμα τρίχα ίδια ουρά ίδιο χοντρό πόδι Γιατι οχι μεγαλος γατος? Το αρσενικο (σε καποια ειδη -και λογω τριχωματος) μεγαλοφερνει. (δεν είχες σηκώσει την φωτό όταν έγραψα τα πιο πάνω) ε οκ μπορεί να ήταν και τέτοιο... αλλά αυτό δεν ειναι γάτα κανονική το κεφάλι της ειναι όσο του ανθρώπου.... αλλα η γούνα ήταν κοντή σαν του πούμα και ίδιο χρώμα. αυτό που είδα εγώ είχε εμφανέστατη διαφορά απο κανονική γάτα σαν αυτό: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Το πουμα δεν θα σε "φοβοταν", μια χαρα μπορουν να εχουν + ανθρωπους για θηραματα-ισως οχι τοσο οσο πανθηρες & λεοπαρδαλεις, αλλα παντως δεν φοβουνται ανθρωπους... Αγριογατος, οπως και λυγκας (!) θα σου κρυβοταν-εφευγε, και δεν ειναι θεμα οικολογων:να θελει και να χτυπιεται ακομη ο οικολογος λυγκα δεν βρισκει να αμολυσει οπουδηποτε Αν γκουγκλαρεις, θα δεις γατες σε.."μεγεθος σκυλου", βεβαιως οχι το πιο συνηθες αυτο και ακριβο,αλλα στην περιοχη αρκετα μπακιρια παιζουν, οποτε θα παιζουν ανετοτερα και ασυνηθιστες ρατσες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Faeton Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Το πούμα στο βίντεο που σήκωσα πως φοβήθηκε την γυναίκα και έφυγε; και εχει ΑΚΡΙΒΩΣ όλα τα χαρακτηριστικά που θυμάμαι ίδιο χρώμα γούνα ίδια ουρά το χοντρό πόδι που τόνισα τόσες φορές και ίδιο μέγεθος (που είπα σκύλου αντε λιγο πιο μικρό) Επίσης δεν ειμαι σίγουρος ότι με φοβήθηκε (έγω χέστηκα 110% ) αυτό απλα το ανέφερα ως σενάριο μετά απο αυτό που είπε ο Βασίλης_29 μπορεί να μην με πήρε καν χαμπάρι απλά το είδα να φεύγει σβέλτα απο τον πράσινο σκουπιδοτενεκέ που ήταν στην δεξιά πλευρά του δρόμου να πάει στην αριστερή να πηδάει μια σειρά απο τσιμεντένια μπλοκ και να χάνετε στο σκοτάδι... εγώ κατα την διάρκεια αυτή έμεινα σαν παγοκολόνα για να μην δώσω αφορμή να με προσέξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Οπως δεν εχει απαραιτητα λογο να επιτεθει σε ανθρωπο, δεν εχει λογο να τον φοβηθει -ιδιως στο σκοταδι / νυχτα.Οσο μεγαλυτερο, τοσο δυσκολοτερο και να κρυφτει & και να εχει λημερι, ιδιως σε βαθος χρονου και στον...Υμηττο!Οποτε ας ξεχασουμε καλυτερα αυτο, κι ας μεινουμε σε (αγριο πλεον) γατο, καποιου ειδους εως και "εξωτικου"(sic) Σε βουνα -οχι Αττικης!- μια φορα ειχα εντυπωση για αγριογατα, θα ημουν πανευτυχης εαν ηταν λυγκας. Φοβος οχι,καθως ακομη και λυγκας/ρησος, δεν θα επιτεθει σε ανθρωπο (μολονοτι δεν θα φοβοταν λυκο* ακομη και αρκουδα)Μιας που τον ανεφερα, 1 φωτο παρακατω -μην μας πεις πως εμοιαζε, νομιζεις οτι ηταν καπως ετσι & τρελαθουμε!*υπαρχει και η σχετικη παροιμια, αποδειξη αυτου: "οπου πατει [περπατει] ρησος, λυκος δεν πατει" 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Faeton Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Οπως δεν εχει απαραιτητα λογο να επιτεθει σε ανθρωπο, δεν εχει λογο να τον φοβηθει -ιδιως στο σκοταδι / νυχτα. Οσο μεγαλυτερο, τοσο δυσκολοτερο και να κρυφτει & και να εχει λημερι, ιδιως σε βαθος χρονου και στον...Υμηττο! Οποτε ας ξεχασουμε καλυτερα αυτο, κι ας μεινουμε σε (αγριο πλεον) γατο, καποιου ειδους εως και "εξωτικου"(sic) Σε βουνα -οχι Αττικης!- μια φορα ειχα εντυπωση για αγριογατα, θα ημουν πανευτυχης εαν ηταν λυγκας. Φοβος οχι, καθως ακομη και λυγκας/ρησος, δεν θα επιτεθει σε ανθρωπο (μολονοτι δεν θα φοβοταν λυκο* ακομη και αρκουδα) Μιας που τον ανεφερα, 1 φωτο παρακατω -μην μας πεις πως εμοιαζε, νομιζεις οτι ηταν καπως ετσι & τρελαθουμε! *υπαρχει και η σχετικη παροιμια, αποδειξη αυτου: "οπου πατει [περπατει] ρησος, λυκος δεν πατει" πιο μικρή δεν είχες να βάλεις; Επίσης στα δέντρα πάνω ειναι αυτά συνήθως δεν θα μου έκανε εντύπωση αν δεν το είχε παρατηρήσει κανείς.. ο Υμηττός ειναι μεγάλη έκταση (και σιγά πόσοι τον χτενίζουν; δεν μιλάω για τους ποδηλατόδρομους κτλ) τέλος όπως είπα μπορεί να δραπέτευσε απο κανένα τσίρκο η τον ζωολογικό κήπο ή απο την βίλα κάποιου και να το ψάχνανε Αυτό που με χαλάει στην αγριόγατα είναι η ουρά... άντε πες έπεσα λίγο έξω στο μέγεθος γιατι ήταν μακριά και εγω είχα χεστεί απο τον φόβο μου... άντε δεν είδα τις τελίτσες επειδή επίσης ήταν μακριά... αλλα η ουρά; δηλαδή είτε "βλέπω" την σκηνή που έχω στο μυαλό μου είτε τον κώλο του πούμα στο βίντεο ένα και το αυτό τελος επαναλαμβάνω είπαμε δεν δένω κόμπο ότι με φοβήθηκε(βασικά ούτε καν μου είχε περάσει απο το μυαλό αυτό σαν ιδέα έως σήμερα) μπορεί απλά έτσι να γούσταρε να τρέξει να περάσει τον δρόμο και να πάει προς το βουνό... και το μέρος αν και "σκοτεινό" για πόλη δεν ήταν θεοσκότεινο είχε φώτα απο τις κολώνες απλά κανα 2,3 ήταν καμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the other one Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 θα γούσταρα πάντως να είχα ένα λύγκα για κατοικίδιο φαίνονται πολύ γούτσου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Faeton Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 θα γούσταρα πάντως να είχα ένα λύγκα για κατοικίδιο φαίνονται πολύ γούτσου ναι ειδικά όταν θα σου σκίσουν την καρωτίδα την στιγμή που θα κοιμάσαι και θα σε φάνε λίγο λίγο μέσα στον μήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 πιο μικρή δεν είχες να βάλεις; απο το dasarxeio.com ειναι η φωτο https://dasarxeio.com/2015/02/04/1105-6/ Υπαρχουν σιγουρα φωτογραφιες με...νεκρους λυγκες, καθως μεχρι και την δεκαετια '50, ηταν αυτο απο τα αγαπημενα κυνηγια, του (εκαστοτε) ελληνος βασιλια, στον Παρνασσο... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα