Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με οθόνη Dell Latitude D531

teo20net

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χθές μετά απο restart η οθόνη σταμάτησε να λειτουργεί, δείχνει μόνο μαύρο. Δεν έγινε καμία αλλαγή στο σύστημα, στα καλά καθούμενα μετά το restart δεν δείχνει απολύτως τίποτα παρα μόνο σε external monitor.

Δοκίμασα drivers, bios flash, Windows 10 Restore καθώς και τσέκαρα όλες τις καλωδιώσεις τις οθόνης του αλλά τίποτα. Επίσης δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς με Fn+Κουμπιά οθόνης, αναβοσβήνει το εξωτερικό Monitor σαν κάτι να προσπαθεί να κάνει το laptop αλλά η οθόνη του είναι τελειώς μαύρη. Μετά έκανα αυτό:

Και η οθόνη δείχνει κανονικά ότι και στο video. Μόλις όμως τελειώσει το test και κάνω restart...πάλι απολύτως τίποτα. Ήμουν έτοιμος να πώ ότι έχει καεί αλλά στο test δείχνει τα πάντα.

Στη διαχείριση συσκευών μου εμφανίζει στην Οθόνη--> Οθόνη μη-PnP γενικής χρήσης συνδεδεμένη αλλά δεν ξέρω αν εννοεί το external monitor. 

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να επαναφέρω την οθόνη του laptop;

EDIT: Είναι πραγματικά να τρελένεσαι. Το ψάχνω απο χθές το βράδυ και σήμερα απο τις 9 το πρωί. Με το που έγραψα το παραπάνω post πάτησα να κάνω επανεκκίνηση και η οθόνη θυμήθηκε να λειτουργήσει... Δεν ξέρω ούτε το πως ούτε το γιατί. Απλά έκανα ένα restart χωρίς τίποτα άλλο και λειτουργεί.

Edit2: Και ενώ όλα γίναν οκ, ξαφνικά κάνω restart και τώρα πάλι τα ίδια. Για κάποιο λόγο όταν κάνω επανεκκίνηση το laptop δίνει εικόνα μόνο σε εξωτερικό monitor και ακυρώνει το δικό του, δεν το βλέπει καθόλου σαν συσκευή.

Επεξ/σία από teo20net
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Update : Κάποια στιγμή χθές κατάφερα να απενεργοποιηήσω την συσκευή "Οθόνη μη PnP γενικής χρήσης" που είχε στον πίνακα ελέγχου και έφτιαξε, άρχισε να λειτουργεί κανονικά η οθόνη του Laptop. Το άφησα όλο το βράδυ ανοιχτό και λειτουργούσε κανονικά. Το πρωί έκανα restart και το πρόβλημα εμφανίστηκε και πάλι. Το laptop δίνει εικόνα μόνο σε εξωτερική οθόνη.

Αν έχει κανείς κάποια ιδέα θα με βοηθούσε. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γυρίζει σε default monitor την έξοδο vga μετά απο κάθε επανεκκίνηση.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Πιθανόν να έχει πρόβλημα η σύνδεση της οθόνης του φορητού , ποια κάρτα γραφικών έχεις ; Δες το service tag

http://www.hardwareheaven.com/reviewimages/alienm9750/pictures/bottom.jpg

που υπάρχει στην βάση του , μπορεί λόγω την επανεκκίνησης να έγινε κανένα update της κάρτας γραφικών , για προσπάθησε να μπεις σε ασφαλή λειτουργία να δεις εαν δείχνει η οθόνη τίποτα  :unsure: 

Έχω εικόνα μόνο σε external monitor αλλα μόνο από τη στιγμή της οθόνης log in των Windows και μετά. Εικόνα στο boot δεν έχω και δεν μπορώ να μπώ σε safe mode. Στο bios κατάφερα και μπήκα 2 φορές και δοκίμασα καποιες ρυθμίσεις καθώς και επαναφορά προεπιλογών χωρίς αποτέλεσμα.

Επίσης έχω δοκιμάσει 3-4 διαφορετικούς drivers καθώς και τον standard των Windows. Το αστείο είναι ότι πριν κανένα μήνα που ξεκίνησα το topic κατάφερα με ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της οθόνης και του προσαρμογέα οθόνης από την διαχείριση συσκευών να το διορθώσω για 1-2 μέρες και μετά πάλι τα ίδια. Οπότε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν είναι θέμα καλωδίου/hardware αλλα κάτι άλλο. Αν δεν είχα καταφέρει εξαρχής τίποτα, θα το έπαιρνα απόφαση και θα το έκανα ανταλλακτικά. Αλλα τώρα μου έχει φάει το μυαλό...

Όταν το είχα πρωτοπαρει με Windows Xp νομίζω ότι στα χαρακτηριστικά του έλεγε Ati Radeon X1150. Τώρα στο site της dell δίνει drivers για Ati Radeon Χ1270.

Το service tag δεν το έχω μαζί μου αυτή τη στιγμή, έχω αφήσει το laptop στη δουλεία. Με κούρασε μετά από τόσες ώρες ψάξιμο και το άφησα εκεί. Μπορεί να βοηθήσει σε κάτι αυτό;

Για κατέβασε αυτό

http://ccm.net/download/download-2491-driver-sweeper

αφαίρεσε τον οδηγό της κάρτας γραφικών , μετά εγκατέστησε τον νέο οδηγό ξανά , εαν μπορείς δες μέσω του Control Panel την κάρτα γραφικών που έχεις για να ξέρουμε ποια είναι B)

http://www.tenforums.com/tutorials/2691-control-panel-open-windows-10-a.html

κατέβασε μια διανομή λίνουξ πχ ubuntu και τρέξτην απο ενα dvd η κάντην bootable σε usb stick.

Αν σου συνεχίζει τα ίδια τοτε 100% δεν έχουν θέμα τα windows.

Για κατέβασε αυτό

http://ccm.net/download/download-2491-driver-sweeper

αφαίρεσε τον οδηγό της κάρτας γραφικών , μετά εγκατέστησε τον νέο οδηγό ξανά , εαν μπορείς δες μέσω του Control Panel την κάρτα γραφικών που έχεις για να ξέρουμε ποια είναι B)

http://www.tenforums.com/tutorials/2691-control-panel-open-windows-10-a.html

Τετάρτη θα έχω το laptop και πάλι στα χέρια μου οπότε θα μπορέσω να δοκιμάσω. Ούτε format και επανεγκατάσταση Windows δεν μπορώ να κάνω γιατί δεν βλέπω boot screen καθόλου. Ακόμη και με άλλο σκληρό δίσκο που δοκίμασα, μου κάνει ακριβώς το ίδιο.

Στο control panel. αναγράφεται Ati Radeon Xpress 1270 μιας και αυτόν τον driver δίνει η Dell και τον είχα περάσει (είναι βέβαια για Windows Vista αλλά λειτουργούσε σε compatibillity mode άριστα για πάνω απο 1 χρόνο, αρχικά σε Win 8.1 και τον τελευταίο καιρό σε Win 10).

Αν διαγράψω τον driver και βάλω τα Windows να βρούν μόνα τους driver, αρχικά περνάνε τον Windows Basic Adapter ενώ αν κάνω έρευνα για ενημέρωση λογισμικού μου βγάζει σφάλμα ότι ο driver που βρέθηκε είναι ο ΑTI XPRESS 12XX Series αλλά δεν είναι συμβατός με την υπάρχουσα έκδοση λειτουργικού συστήματος και με προτρέπει να απευθυνθώ στην σελίδα του κατασκευαστή του laptop.

To laptop είναι αυτό :

http://www.dell.com/support/home/us/en/04/product-support/product/latitude-d531/drivers

Έχω περάσει και το Α12 bios που είναι και το πιο πρόσφατο. Επίσης δοκίμασα και με το παλιότερο Α10 χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

κατέβασε μια διανομή λίνουξ πχ ubuntu και τρέξτην απο ενα dvd η κάντην bootable σε usb stick.

Αν σου συνεχίζει τα ίδια τοτε 100% δεν έχουν θέμα τα windows.

Δεν είναι κάτι που έχω ξανακάνει αλλα θα το δοκιμάσω. Το dvd drive χθες βράδυ ανακάλυψα πως για κάποιο περίεργο λόγο τα windows δεν το βλέπουν ενώ στην εκκίνηση του υπολογιστή, ανάβει το λαμπάκι πάνω στο drive.

Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Ο λόγος που το ψάχνω είναι ότι αν αρχίσω να κάνω random συνδυσμούς απενεργοποίησης της οθόνης και του προσαρμογέα οθόνης απο τη διαχείριση εργασίων, σε συνδυασμό με το Win+P το λαπτοπ πριν κανένα μήνα που το έψαχνα, έδινε κανονικά εικόνα για πολλές ώρες. Με το που έκανε επανεκκίνηση, εμφανιζόταν ξανά το πρόβλημα. Χθες δεν το κατάφερα βέβαια. Το monitor test της Dell πάντως που έχω παραθέσει ώς βίντεο στο αρχικό ποστ, δουλεύει κανονικά. Η οθόνη ανάβει κανονικά και δείχνει όλα τα χρώματα άψογα κατα τη διάρκεια του test. Μόλις τελειώσει και κάνει επανεκκίνηση..."μαύρο" ξανά.

Θα το δοκιμάσω την Τετάρτη που θα έχω το laptop και πάλι. Πάντως ότι γινόταν να αλλάξει, το άλλαξα (μνήμες, δίσκο, επεξεργαστή) και δεν διορθώθηκε. Πιθανότατα να "ήρθε η ώρα του".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...