Προς το περιεχόμενο

RX 480 Reference Ed. Mini Review by The__Blade

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σκεπτομενοι πως η 480 reference OC φτάνει την 290Χ(390Χ), τότε σίγουρα οι AIB RX 480 με ένα καλό OC, με stock voltage, aircooled, θα φτάνουν AIB 980 stock perfomance, ίσως και να το ξεπερνάν! . (Διότι η 390Χ απέχει μόλις 2-3fps μακριά από την 980 σε μερικά παιχνίδια και σε μερικά την νικάει! Οπότε είναι ανάλογα το παιχνίδι.) Επισης η 290Χ είναι ίση με την 390Χ. Απλώς η 390Χ είναι λίγο πιο κρύα, αλλά δεν παύει να είναι rebrand(Μόνο η απλή 390 ήταν refresh νομίζω.)

Πολύ καλό OC και stock perfomance από reference gpu. Συνοπτικο, αλλά παράλληλα καλό review.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

TEST SYSTEM:

2600K @ 4.6GHZ

16GB DDR3 2133MHZ

RX 480 REFERENCE – SAPPHIRE 16.7.1 DRIVERS

BITFENIX PRODIGY-M MICRO-ATX

Ωραίο review man!Αναλυτικότατο και πολυ λεπτομερέστατο!

Γενικη παρατήρηση: βαλέ spoiler στις εικόνες

• Like 2

Κάτσε τώρα ,δηλαδή με UV+OC και ήσουν και σταθερός?Πως γένεν ατο? :shock:

Δεν αμφισβητώ,ίσα ίσα, απλά με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί δεν έριχνε το voltage από την αρχή η ΑΜD...

Τα gains με το OC είναι τόσο τραγικά που δεν αξίζει να μπεις καν στο κόπο να υπερχρονίσεις την κάρτα..Κατά τα άλλα, ωραίο review.

Κάτσε τώρα ,δηλαδή με UV+OC και ήσουν και σταθερός?Πως γένεν ατο? :shock:

Δεν αμφισβητώ,ίσα ίσα, απλά με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί δεν έριχνε το voltage από την αρχή η ΑΜD...

Ίσως υπάρχουν κάποια κομμάτια που χρειάζονται το voltage (από ότι διαβάζω δεν πολυ-ισχύει) ή ήθελαν να δώσουν μεγαλύτερο o/c headroom.

Τα gains με το OC είναι τόσο τραγικά που δεν αξίζει να μπεις καν στο κόπο να υπερχρονίσεις την κάρτα..Κατά τα άλλα, ωραίο review.

Έχω δει αναφορές για άλλα κομμάτια που πιάνουν 1340+ με περίπου 1100mv (φυσικά δεν ξέρω αν είναι full stable όπως το δικό μου o/c).

Τα κέρδη σε επιδόσεις είναι γύρω στο 5% μέσο όρο, αλλά σε συνδυασμό με τις μειώσεις σε θερμοκρασίες κλπ είναι ικανοποιητικά.Επίσης δεν throttlarei καθόλου παρά το γεγονός ότι είχα πολύ υψηλό ambient).

Τώρα με overvoltage θα πιάνει τα 1400 πιστεύω, αλλά ακόμα δεν είναι διαθέσιμο. Σε στοκ volt εμένα πήγαινει μέχρι 1335 περίπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξερω αν το εννοεις ή αν εγω δεν ξερω την τυφλα μου.Ανεβασε την καρτα απο τα 1266 στα 1300MHz,δλδ την ανεβασε 34MHz(ναι ναι,ολοκληρα) και κερδισε γυρω στο 6% ή περιπου 5 frames.Δεν ξερω τι ακριβως περιμενες,διπλασιες επιδοσεις μηπως?Εκτος αν εννοεις κατι αλλο.

Επεξ/σία από LouCi4er
  • Like 4

Εννοώ ότι η κάρτα είναι push-αρισμένη ήδη από την μάνα της, ακόμα και στα 1400Mhz να πας τον πυρήνα, δεν θα δεις αξιόλογες διαφορές. Η 970 ας πούμε γίνεται 980 με OC, δηλαδή παίρνει ένα 15% που λες ότι κάτι είναι.

Εννοώ ότι η κάρτα είναι push-αρισμένη ήδη από την μάνα της, ακόμα και στα 1400Mhz να πας τον πυρήνα, δεν θα δεις αξιόλογες διαφορές. Η 970 ας πούμε γίνεται 980 με OC, δηλαδή παίρνει ένα 15% που λες ότι κάτι είναι.

Καταλαβαίνεις τι γράφεις;

Σου λέει ο άλλος με 34MHz πήρε 6% και του απαντας ότι ή Χ κάρτα με max ρολόγια πήρε 15%.

Εκτός των άλλων πέραν του OC στον πυρήνα έκανε και under volt το παλικάρι, μάλλον το παραβλέπουμε και αυτό.

Pushαρισμενη μπορεί να είναι αλλά εσένα τι σε νοιάζει; Στο τοπικ που έκανες για 1070 δηλωσες ότι δεν σε ενδιαφέρει το OC όταν σου είπαν τι κάνει ή 980Ti.

Οπότε; Σε ενδιαφέρει στις AMD δεν σε ενδιαφέρει στις Nvidia; Ερώτηση κάνω μπας και σε καταλάβω....

• Like 7

Δεν δήλωσα εγώ ότι δεν με ενδιαφέρει το OC, αλλά ο Heatspreader..Το point μου είναι ότι δεν βλέπω να χτυπάει 970 OC η 480 όσο και αν την ανεβάσεις.

Τις κάρτες τις μετράμε σε default ρολόγια γιατί είναι πολύ τυχαίο το εάν θα κλοκάρουν και πόσο.Και επειδή με το εάν δεν πήδηξε ποτέ κανείς, μέχρι τότε η 970 και η κάθε 970, παραμένει 970 και όχι 980.

blade, πράβο για το χρόνο που διέθεσες.

• Like 2

Τις κάρτες τις μετράμε σε default ρολόγια γιατί είναι πολύ τυχαίο το εάν θα κλοκάρουν και πόσο.Και επειδή με το εάν δεν πήδηξε ποτέ κανείς, μέχρι τότε η 970 και η κάθε 970, παραμένει 970 και όχι 980.

blade, πράβο για το χρόνο που διέθεσες.

Μπορείς να συγκρίνεις και με το μέσο όρο του OC, που βέβαια για την 480 δεν τον ξέρουμε ακόμη αλλά δείχνει ότι δεν θα είναι σπουδαίο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...