Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hamurabi

παοδια καλησπερα.

Κανω ανακαίνιση στο πατρικό για να μετακομίσω εκει.

Πέρασα καλώδια δικτύου. Απο ενα πατάρι ξεκιναενε δυο καλώδια δικτύου για καθε δωμάτιο.

Κανω δίκτυο στο σπιτι και σε καθε δωμάτιο εχω network media player το οποιο βλεπει τις ταινιες που εχω στο πισι και κανει streaming. Τα αρχεία που κανει stream ειναι 1080p bluray.

Μολις σημερα συνειδητοποίησα οτι αντι να μου βαλει cat5e καλωδιο μου εχει βαλει cat5.

Μετα τα δέκα εγκεφαλικά που έπαθα ηθελα να ρωτησω, θα ειμαι ενταξει για αυτο που θελω ή να γκρεμίσω ολο το σπιτι παλι?

• Super Moderators
Δημοσ.

Μέχρι 100mbps, για streaming 1080p θα είσαι εντάξει, αλλά για μεταφορές αρχείων είναι πλέον χάλι...

Δημοσ.

Αν οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες, που λογικά σε οικιακή εγκατάσταση δεν είναι, θα δουλέψει και το Gigabit σε Cat5.

Εξαρτάται βέβαια και από την ποιότητα του καλωδίου. Προσωπικά σε παλιά εγκατάσταση το έχω δει να δουλεύει στα 800Mbps και αν θυμάμαι καλά σε απόσταση 60 μέτρων.

Το παν είναι να γίνει σωστή εγκατάσταση από άποψη όδευσης και τερματισμού.

Και τα 2 έχουν ίδιο bandwidth, ωμική αντίσταση και τεχνικά χαρακτηριστικά, με το Cat5e να βελτιώνει τις απώλειες του crosstalk, εξού και το e (enhanced).  Και όπως διάβασα κάπου, τo Gigabit σχεδιάστηκε να δουλεύει στο Cat5 και το Cat5e σχεδιάστηκε να υποστηρίζει τουλάχιστον το Gigabit.

Απλά ξεχνάς αύριο-μεθαύριο το 10Gigabit. :P

Επισκέπτης
Δημοσ.

το μέγιστο bitrate απευθείας απο Bluray είναι 54Mbps ,πόσο μάλλον αν κατεβάζεις συμπιεσμένα σε Mkv οπότε είσαι μετα 10-20 Mbps .

Βάση αυτών μπορείς να βλέπεις άνετα.

Δημοσ.

Καλώδια cat5 δεν κυκλοφορούν συχνά και κατά 99% δεν σου έχει βάλει τέτοια.

Πολλές φορές γράφουν cat5 αλλά είναι στην ουσία cat5e (π.χ τα turbox).

• Super Moderators
Δημοσ.

Κανονικά ο ηλεκτρολόγος έπρεπε να τα ξυλώσει όλα και να χρεωθεί όλα τα μερεμέτια κτλπ κτλπ. Ας πρόσεχε, οι μλκίες πληρώνονται...

Btw τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή είχε το Cat6 και δεν πήγατε κατευθείαν σε αυτό? 

Δημοσ.

Ας το επιβεβαιώσει ότι πράγματι είναι cat5 και όχι cat5e στην πράξη.

Εχεις gigabit κάρτες δικτύου, switch, media player κλπ;

Αν ναι είναι κρίμα να χαραμίζεις τα πάντα με 100mpbs δίκτυο. Ο ηλεκτρολόγος έχει ευθύνη αν σου έβαλε cat5. Μου κάνει εντύπωση γιατί τα cat5e είναι πολύ φθηνά...

Δημοσ.

που ξερουν οι ηλεκτρολόγοι, απο LAN. όλα τα Lan για αυτούς είναι ίδια...

Μπορεί να είχε ξεχασμένη καμια κουλούρα απο παλιά και να είπε ε τι CAt 5a ti Cat5 σιγά την διαφορά,ας βάλω αυτό, που θα καταλάβει διαφορα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...