Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, τον Σεπτέμβριο μπαίνω στο 3ο ετος της σχολής μου και σκεφτόμουν τώρα που έχω ελεύθερο χρόνο το καλοκαίρι να ασχοληθω με κατι παραγωγικο.

 

Γνωρίζω C, Java και C++ και σκεφτόμουν να φτιάξω μια "ερασιτεχνικη" android app που θα με βαλει στον "κοσμο" του mobile development και ταυτόχρονα θα φτιάξω και κάτι πιο μεγάλο σε σχέση με τις ασκησεις της σχολής μόνος μου.

 

Εχετε να προτεινετε κατι αλλο και πως βλέπετε την ιδέα αυτή;

  • Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σκεφτόμουν να το κάνω κυρίως για προσωπικη ανάπτυξη διοτι εχω ήδη τις βασεις με την Java και δεν θα χρειαστεί να πιαστω από την αρχή με κατι (πχ γλωσσα) με κινδυνο να μην προλαβω να τελειωσω αυτο που έχω στο μυαλό μου.

 

Δεν με ενδιαφέρει το κερδος κλπ και το να έχει απηχηση αυτο το πραγμα πχ αλλά καθαρα το να ασχοληθω με κατι που θα με βοηθήσει πρακτικα!

  • Like 1
Δημοσ.

Οτι σε ευχαριστει και σε κανει να περνας ωραια τον ελευθερο χρονο σου ειναι προς οφελος σου. δεν εχεις να χασεις παρα μονο να δοκιμασεις πραγματα. Για εμενα προχωρα το οσο σε ευχαριστει. αρκει να μην μεινουν πισω αλλες σου υποχρεωσεις!

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έχεις κάποιες γλώσσες στην φαρέτρα σου γιατί δεν ασχολείσαι με κάποιες ακόμα γλώσσες για web? Δούλεψε Symfony ή nodejs . Κάνε ένα online booking για ξενοδοχεία. Προσπάθησε να γνωρίσεις νέα πράγματα, μην ψάχνεις με το ζόρι να γράψεις Java παντού δεν είναι για παντού. Ανάλογα με το πρόβλημα διαλέγεις τα εργαλεία σου. Στο ίδιο λάθος είχα πέσει παλιότερα πιστεύοντας ότι κάθε γραμμη γράφω θα πρέπει να είναι σε Java

Επεξ/σία από sarakinos
Δημοσ.

Άλλαξα την απάντηση με συγχωρείς.

Καλα δεν το είπα για να σε προσβάλω, απλά αν θέλει να ασχοληθεί με web υπάρχουν δυνατά Java frameworks. Εγώ ας πούμε ήθελα να κάτσω να φτιάξω ένα Torrent CMS σε spring σαν summer project. Και αυτό με το ξενοδοχείο που λες είναι επίσης ωραία ιδέα. Αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβω με όλα αυτά που κάνω ταυτόχρονα :P

 

Σαν εναλλακτικό framework θα μπορούσε να παίξει με play που είναι και της μόδας.

Δημοσ.

εγώ κατέβασα το android studio σε ubuntu όταν είχε πρωτοβγεί η stable έκδοση 1 και είχα ακολουθήσει αυτό τον οδηγό https://developer.android.com/training/basics/firstapp/creating-project.html για να κάνω το 1ο μου app, και ύστερα το φόρτωσα και στο κινητό μου. είχε φάση και όλα είναι πολύ απλά, java είναι ουσιαστικά και στα δίνει όλα έτοιμα, όχι όπως το eclipse (μη παρεξηγηθώ, αυτό χρησιμοποιώ κι εγώ αλλά για android apps, το android studio είναι πιο εύχρηστο αφού είναι έτοιμα όλα). φυσικά έχει κι άλλα παραδείγματα παρακάτω αλλά δεν ασχολήθηκα, ήθελα να πάρω μια γεύση απλά.

Δημοσ.

Τελικα αποφασισα για αρχη να φτιαξω μια δικη μου εφαρμογη-αριθμομηχανη (που το σκεφτομουν εδω και καιρο) και να την ανεβασω στο play store (οχι για κερδος προφανως και χωρις διαφημισεις).

 

Εδω και καμια βδομαδα που το αρχισα ολη μερα το μυαλο μου ειναι σε αυτο ακομα και οταν δεν ασχολουμαι με αυτο καθομαι και σκεφτομαι αλγοριθμους για το πως θα υλοποιησω τι και τι να προσθεσω :-D

 

Σε 1-2 εβδομαδες πιστευω να το εχω τελειωσει, θα ανεβασω εδω λινκ οσοι θελετε να πειτε μια γνωμη. Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις..!! :-)

  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μερικά δικά μου σχόλια..

  • Η εφαρμογή προσφέρει πολύ περιορισμένες δυνατότητες.Μερικές απαραίτητες προσθήκες είναι η χρήση παρενθέσεων, ύψωση σε δύναμη κλπ.
  • Κάνει άμεσο αποτέλεσμα το οποίο έχει ως συνέπεια να κάνεις αριθμητικές πράξεις μόνο μεταξύ ενός νέου αριθμού και το προηγούμενο αποτέλεσμα κι όχι κάτι πιο σύνθετο. Αυτό επίσης οδηγεί στην εμφάνιση των πράξεων που έγιναν να εμφανίζεται κάτι τέτοιο: 5+2x3= 21.
  • Απ' ότι προσπάθησα να κάνω, ενώ μπορούσα να "πιάσω" το εμφανίσιμο κείμενο δεν μου επέτρεπε να κάνω copy & paste.

Ένα trick για να υλοποιήσεις το πρώτο bullet είναι η χρήση Αριθμητικού Δυαδικού Δένδρου.

  • Like 1
Δημοσ.

Λοιπον θα ξεκινησω αναποδα, το 3ο bullet μου δουλευει εμενα, δηλαδη μπορω να επιλεξω οτι εχει γραφτει σε οποιαδηποτε απο τα 3 texts και να το κανω copy.. Μηπως εννοεις κατι αλλο; Αν οχι, αν μπορεις στειλε μου screenshot τι εννοεις με πμ για να μην σπαμμαρουμε εδω, να βρουμε την λυση..

 

Οσον αφορα το 1ο bullet ειναι στα επομενα σχεδια μου αυτα τα 2 που ειπες και επισης η ριζα, το π και ισως το ln - log. Πρωτα πρεπει να ψαχτω πως θα γινει με swype ομως να εμφανιζει τα υπολοιπα σε "νεα οθονη" για αυτο δεν τα προσθεσα εξαρχης διοτι ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με android και ηθελα να τελειωσω κατι με ο,τι ξερω και μετεπειτα να το παλεψω για τα παραπανω.

 

Οσον αφορα το 2ο bullet, αυτο το κανουν κυριως τα scientific calculators, και να σου πω την αληθεια επειδη για τετοιο ειχα ξεκινησει, δεν ξερω κατα ποσον μπορω να το κανω αμεσα διοτι μου ειχαν εμφανιστει πολλα προβληματα και bugs και επρεπε να γινει πολυ πιο περιπλοκο ολος ο κωδικας. Για αυτο το εφτιαξα ετσι το οποιο αν και πιο απλο, δουλευει οπως και οι αριθμομηχανες οι φυσικες. Ισως μελλοντικα βρω την λυση και το υλοποιησω.

 

Σε ευχαριστω παντως για τα σχολια! :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...