Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Λοιπόν, σκέφτομαι να ξεκινήσω να μαζεύω χρήματα ώστε από αρχές Σεπτέμβρη να κάνω μια γερή αναβάθμιση.

Αυτή τη στιγμή είμαι με το ακόλουθο σύστημα που το έχω αρκετά χρονάκια:

• Intel Core i7 2600 (3,4GHz, 4 cores, 8 threads) + ψύκτρα Zalman CNPS5X PERFOMA
  • Κουτί Coolermaster Centurion 590
  • Μητρική Asus P8P67LE (s1155)
  • RAM Kingston HyperX Predator 4x4GB (16GB) 2400MHz (XMP) - τις τρέχω στα 1866MHz
  • SSD Intel 240GB SATA3 + HDD 3TB + Εξωτερικός 2TB (κρατάει backup όλα τα προηγούμενα)
  • Nvidia GeForce GTX275 1792MB SuperOverclock (Gigabyte)
  • Τροφοδοτικό CORSAIR CX750 - 80 PLUS BRONZE CERTIFIED 750W
  • Internal DVD-RW
  • Audio: Asus Xonar DG PCI

Θα έλεγα ότι γενικά με καλύπτει για τις δουλειές μου, ωστόσο δοκίμασα πρόσφατα το PC του αδελφού μου (i7 4790k) και είδα πολύ αισθητή διαφορά στην απόκριση, ακόμα και στην εκκίνηση των Windows!

Και γενικά καιρό τώρα ψήνομαι να αλλάξω πλατφόρμα.

Το budget αφορά μόνο τον πύργο (και τίποτε άλλο). Από οθόνη είμαι με μια Samsung 27'' T27C350, αλλά θα δω στο μέλλον αν θα την αναβαθμίσω.

Σκεφτόμουν κάτι πιο high end, με κάποιον οχταπύρηνο Intel (πχ 6900k από αγγελίες) και SSD PCI-E Intel. Για RAM μου φτάνουν και περισσεύουν τα 16GB.

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Ποσό που διαθέτουμε : 2000ευρώ (από Σεπτέμβρη - το αναφέρω μήπως έχουν πέσει οι τιμές και δη στα μεταχειρισμένα)

Χρήση υπολογιστή : Σερφάρισμα με πολλά tabs, XAMPP, ConvertXtoDVD, Camtasia, Photoshop και σπάνια 3DSMAX και VMWare Workstation. Μουσική, βίντεο full hd, παράλληλη χρήση tv tuner. Δεν παίζω γενικά games αλλά θέλω να έχω το ελεύθερο να παίζω άνετα, όταν μου έρχεται. = γενικά θέλω ένα PC για να κάνω άνετα οποιαδήποτε δουλειά καθώς πειραματίζομαι. Περνάω πολλές ώρες στο PC καθημερινά και θέλω να επενδύσω τα συγκεκριμένα χρήματα.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: βλ. παραπάνω

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? ΟΧΙ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αττική

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από οποιοδήποτε. Ωστόσο προτιμώ όσα μπορέσω, να τα αγοράσω μεταχειρισμένα από αγγελίες.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το συναρμολογήσω μόνος μου.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Έχω ήδη άδεια Windows 10 PRO στο τωρινό PC.

Για αναβάθμιση υπολογιστή

Αναφέρουμε:

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.

Από την τωρινή σύνθεση, θα κρατήσω το κουτί, το τροφοδοτικό, τον HDD 3TB και ίσως και τον SSD.

Τέλος στη σύνθεση θέλω να περιλαμβάνεται και εσωτερικό bluray recorder. Αν μένουν χρήματα, δεν θα είχα πρόβλημα να μεταβώ σε κάποια καλύτερη κάρτα ήχου.

ΥΓ: Γενικά δεν ασχολούμαι με oc οπότε θα τρέχω το PC σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...