Pseudonumo Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Χαίρετε! Πέρασα σε νέο σύστημα (λίγων ημερών) Ubuntu 16.04 και ενώ δούλευε κανονικά, ξαφνικά εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα (Δημιουργία τεράστιων logs(πολλά gb) συνεχώς). Τα έσβησα και ξαναδημιουργήθηκαν, το kern.log για παράδειγμα μέσα σε 5 λεπτά είναι ξανά 500Mb, όπως και το syslog. Το πρόβλημα το κατάλαβα όταν βγήκε ειδοποίηση ότι γέμισε ο σκληρός και ψάχνοντας βλέπω logs ασυμπίεστα και συμπιεσμένα συνολικά 50-60gb. Τα έσβησα με την εντολή sudo rm /var/log/όνομα αρχείου αλλά τα αρχεία όπως είπα δημιουργούνται ταχύτατα. Δεν ξέρω αν υπήρχε το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή και απλώς τώρα γέμισε ο σκληρός. Το μόνο που έχω κάνει 2 φορές είναι να τρέξω τα apt-get update και upgrade. Σύστημα: Asrock b150m Pro4 Intel Pentium G4400 8gb Ram 2 hdd (ένας που είναι τα ubuntu 80gb ένας 500ρης) Το bios έχει γίνει update. Στα log επαναλαμβάνονται τα εξής: [ 15.911588] ACPI Error: [PGRT] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND (20150930/psargs-359) και [ 15.911590] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_GPE._L6F] (Node ffff8802654d84b0), AE_NOT_FOUND (20150930/psparse-542) και [ 15.911593] ACPI Exception: AE_NOT_FOUND, while evaluating GPE method [_L6F] (20150930/evgpe-592) Τα υπόλοιπα logs είναι φυσιολογικά. HELP? ΥΓ. Είχε γεμίσει ο σκληρός και δεν δούλευε τίποτα. Το shift+alt για αλλαγη γλωσσας που έχω ρυθμίσει δεν δούλευε, το "μενου" με τα προγράμματα επίσης.
mitsosbmx Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=105491 κοιτώντας εδώ για δοκίμασε ένα bios update για αρχή μέχρι να σου απαντήσει και κάποιος πιο έμπειρος
Pseudonumo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 όπως έγραψα το bios είναι το τελευταίο. Βρήκα ένα πιθανό τρόπο παράκαμψης (όχι διόρθωσης) τροποποιώντας το rc.local αρχείο. Είχα πρόβλημα όμως, ενώ είμαι από admin χρήστη δεν μου δίνει permissions να το τροποποιήσω. Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ παραπάνω, θα το δω αύριο.
Pseudonumo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Ψάχνοντας βλέπω ότι μάλλον φταίει το bios της asrock. Είχαν και άλλες μητρικές το ίδιο πρόβλημα και έβγαλαν update, η asrock όχι. Δυστυχώς δεν βρήκα λύση, αλλά ένα ημίμετρο. Στο αρχείο rc.local ( /etc/rc.local ) προσθέτεις κάτω από όσα γράφει το εξής: echo "disable" > /sys/firmware/acpi/interrupts/gpe6F Για να το επεξεργαστείς από terminal αποκτάς πάλι δικαιώματα superuser και γράφεις gedit /etc/rc.local αι όταν προσθέσεις τη γραμμή πατάς αποθήκευση στο αρχείο. κάνεις επανεκκίνηση. Με αυτή την αλλαγή κάθε φορά που ανοίγει ο υπολογιστής, τα 2 logs αυξάνουν το καθένα 10Mb και σταματούν (ενώ πρώτα αύξαναν 10Mb/λεπτό, κάτι τέτοιο). Διαγράφεις και τα τεράστια logs που είχαν δημιουργηθεί, από terminal ως superuser (rm /var/log/όνομα αρχείου) και ξανά μία επανεκκίνηση, και τώρα με κάθε επανεκκίνηση αυξάνουν 10mb μόνο. Οπότε δε χρειάζεται να τα διαγράφεις κάθε μία ώρα αλλά κάθε μήνα... ΥΓ. Αν κάποιος έχει μόνιμη λύση θα χαρώ να την ακούσω.
parsifal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μόνιμη λύση με το BIOS update, αν και όταν έρθει. Για το «παχουλό» logfile, φτιάξε ένα .conf file για το logrotate να σου τα σβήνει αυτόματα κάθε μήνα ή όποτε θες, σιγά μην κάθεσαι να το κάνεις με το χέρι!
mobinmob Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Αν δεν κάνω λάθος, το 16.4 χρησιμοποιεί systemd, άρα και systemd-journald το οποίο στέλνει τα logs στο syslog. Μπορείς προσωρινά να ρυθμίσεις το journald να μην στέλνει τα logs στο syslog και να μην τα αποθηκεύει καθόλου. Η ρύθμιση γίνεται από το /etc/systemd/journald.conf: Σβήνεις το # μπροστά από τις γραμμές και αλλάζεις τις τιμές: Storage=none ForwardToSyslog=no Μπορείς επίσης, αν χρειάζεσαι τα logs, να ορίσεις μέσα από το ίδιο το journal.conf το μέγιστο μέγεθος που θέλεις να καταλαμβάνουν. Λόγος επεξεργασίας: Αλλαγή από το logind στο σωστό journald. 1
sundance_kid Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Άν θες απλή παράκαμψη και δε σε ενδιαφέρουν τα logs, απλά κάνε το αρχείο read-only. Λεω εγω τώρα...
dancer_69 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Μπορείς επίσης να περιορίσεις το μέγεθος των logs: https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-use-journalctl-to-view-and-manipulate-systemd-logs δες στην ενότητα "Limiting Journal Expansion"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα