Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήμερα , έχω ενα θέμα τώρα και μερικες βδομαδες, και επειδή δεν μπορώ να βρω άκρη αποφάσισα να γράψω εδω , λοιπον :

Μέτα απο την "αναγκαστική" αναβαθμηση τον Windows 10 εχω θεμα με τον file explorer , όποτε ανοίγω πχ ενα φάκελο μεσα στα Εγγραφα μου , η Ενα partition μεσα στον Υπολογιστη μου , το pc παγώνει για 10 δευτερόλεπτα κανει πως θα με βαλει στον φακελο και με πετάει στην επιφάνεια εργασίας ! με λιγα λογια δεν εχω πρόσβαση στα αρχεία μου. Με ενα file recovery που έτυχε να εχω εγκατεστημενο τα αρχεία μου τα βλέπω κανονικά , συνεπώς το θέμα ειναι η πλοήγηση σε αυτά , επίσης ολα τα προγράμματα δουλεύουν φυσιολογικά και οι περιφερειακές συσκευές μου.

* Τα Windows 7 ηταν αυθεντικά η εκδοση Pro 32bit

* Τα σπεκς ειναι ταπεινά  μεν αλλα για την δουλειά που το θελω αρκετά το μειον ειναι η 2gb ram

* Το φορματ αποκλείεται καθώς εχω Πρόγραμμα εμπορικό . 

Τι εχω κάνει : 

* Καθαρισμό ολο τον περιττων αρχείων ( μετα συνειδητοποίησα οτι εκανα κουταμάρα γιατι δεν θα μπορούσα να επιστρέψω πια στα windows 7)

* Αφαίρεση περιττων προγραμμάτων λογο μη χρησης (απο το 2011)

* Καθαρισμο με Antivirus και Malware( το οποιο βγηκε αξιοπρεπες , ελαχιστες μολυνσης)

* Καθαρισμό Registry με Ccleaner

* Ελεγχο της δομής και της ακεραιοτητας του λειτουργικού μεσω cmd ( το βρηκα στο site της microsoft , το οποιο βγηκε οκ)

* Χειροκίνητο σβήσιμο κάποιων reg keys που διάβασα σε ενα φόρουμ σχετικά με την επιδιόρθωση το θέματος αλλα δεν.

* Ελεγχος σκληρού δισκου (100%)

* Ανασυγκροτηση σκληρου δισκου 

* Απεγκατασταση και εγκατάσταση ορισμένων drivers , ( ηχου , vga , lan)

* Αναζητηση του περιβόητου update που προκαλεί το crash KB 3074681 για manual απεγκατασταση αλλα δεν το βρίσκω στην λιστα ( μήπως και στρώσει ) 

Το πρόβλημα ομως παραμένει , περιμενω τα φωτα σας .

Δημοσ.

κοιτα χωρις να ξερω ακριβως τι πεζει με το θεμα σου..

σε γενικες γραμμες απο οσο ξερω οποιος εχει βαλει windows 10 μεσο update εχει θεματα...

εγω προτεινω ενα φορματ και περασμα καθαρο τον 10...

Δημοσ.

επαναφορά στα 7 σκέφτεσαι να κάνεις?

* Καθαρισμό ολο τον περιττων αρχείων ( μετα συνειδητοποίησα οτι εκανα κουταμάρα γιατι δεν θα μπορούσα να επιστρέψω πια στα windows 7) 

κοιτα χωρις να ξερω ακριβως τι πεζει με το θεμα σου..

σε γενικες γραμμες απο οσο ξερω οποιος εχει βαλει windows 10 μεσο update εχει θεματα...

εγω προτεινω ενα φορματ και περασμα καθαρο τον 10...

* Το φορματ αποκλείεται καθώς εχω Πρόγραμμα εμπορικό . 

Το ξερω οτι υπάρχουν θέματα αλλα ο Βασιλης πορτας (bill gates) αποφάσισε να παίξει με την υπομονή τον ανθρώπων θέλουν δεν θέλουν .
Δημοσ.

δεν ισχύει αυτό που λες φίλε, τα παλιά Windows είναι στον φάκελο Windows old, αυτός γίνετε επαναφορά, εκτός κι αν περιττά αρχεία θεώρησες κι αυτό τον φάκελο!!!

Δημοσ.

Εκανα εκκαθάριση συστήματος , 25gb συνολικά καθαρίστηκαν , δεν ειδα αν υπάρχει ακόμα ο windows old  , επειδή καπου το διάβασα οτι μετα απο αυτο ειναι αδύνατη η επαναφορά για αυτο το ανάφερα , θα ελέγξω αλλα πολυ πιθανόν να μην υπάρχει πλέον με βαση το μεγεθος της εκκαθάρισης ! 

Δημοσ.

ναι είναι πολύ πιθανό να μην γίνεται η επαναφορά.

Αν υπάρχει ακόμα ο .old φακελος μαλλον κάποιο πρόγραμμα χρησιμοποιεί αρχεία που βρίσκονται εκει πέρα.

Δημοσ.

Φιλε μου σε ενα PC που εκανα αναβαθμιση απο 7 σε 10 μου εκανε ακριβως το ιδιο + αργουσε τρελα σε Network Shares.

Δυστυχως εστρωσε μονο με format και καθαρη εγκατασταση 10.

Συννενοησου με τους παροχους της εμπορικης εφαρμογης και καντο, αλλιως πιστευω οτι θα ταλαιπωρεισαι...

• Like 2
Δημοσ.

ας το δούμε τώρα από άλλη γωνία, το εμπορικό σου δουλεύει στα 10? αν ναι ποιο είναι?

Ναι ολα κανονικα δουλεύουν ( εκδοση παραστατικών , εκτυπωτές , barcode scanner ),  το Pegasus είναι . 

Φιλε μου σε ενα PC που εκανα αναβαθμιση απο 7 σε 10 μου εκανε ακριβως το ιδιο + αργουσε τρελα σε Network Shares.

Δυστυχως εστρωσε μονο με format και καθαρη εγκατασταση 10.

Συννενοησου με τους παροχους της εμπορικης εφαρμογης και καντο, αλλιως πιστευω οτι θα ταλαιπωρεισαι...

Για έμενα το φορματ ειναι η εσχάτη λύση , είναι απίστευτη η φασαρία για να στηθεί απο την αρχή το πρόγραμμα και ο φορολογικός μηχανισμός για να μην χαθουν τα Ζ και οι υπογραφες , μην πω οτι μπορεί να μου τον πιάσουν και λιγο οικονομικός .  

Δημοσ.

Λοιπον βρηκα αυτο απο την Microsoft. Εκει λενε οτι καποιο προγραμμα που ξεμεινε απο τα 7 και ξεκιναει στο startup ειναι ασυμβατο.

1. Donwload CCleaner (free software)

2. Go in Tools

3. Go in Startup 

4. Then disable all software that showup.

If your File Explorer is working now(as my did), simply enable the softwares one by one to know which one is the source of error.

Δεν χανεις τιποτα να το κανεις.

Επισης ανοιξε ενα command prompt σαν admin και εκτελεσε την εντολη: sfc /scannow

https://support.microsoft.com/en-us/kb/929833

EDIT: Μαλλον SFC εχεις κανει μιας και λες οτι εκανες ελεγχο ακεραιοτητας αρχειων.

Δημοσ.

Να προσθεσω:

1) Μπες σε Safe Mode και δες αν σου το κανει η οχι.

Αν δεν σου το κανει καποιο service η εφαρμογη, η driver που ξεκιναει σου την κανει την πατατα. Κοιτα και τον event viewer μπας και εχει τιποτα εκει.

2) Κατεβασε το driver booster και κανε update ολους τους drivers στους τελευταιους.

Αυτα μπορεσα να σκεφτω. Ελπιζω να σε βοηθησει κατι.

Δημοσ.

Λοιπον βρηκα αυτο απο την Microsoft. Εκει λενε οτι καποιο προγραμμα που ξεμεινε απο τα 7 και ξεκιναει στο startup ειναι ασυμβατο.

Δεν χανεις τιποτα να το κανεις.

Επισης ανοιξε ενα command prompt σαν admin και εκτελεσε την εντολη: sfc /scannow

https://support.microsoft.com/en-us/kb/929833

EDIT: Μαλλον SFC εχεις κανει μιας και λες οτι εκανες ελεγχο ακεραιοτητας αρχειων.

Με το ccleaner δεν εγινε κατι , ναι εχω εκτελεση την εντολη sfc χωρις αποτελεσμα .

Να προσθεσω:

1) Μπες σε Safe Mode και δες αν σου το κανει η οχι.

Αν δεν σου το κανει καποιο service η εφαρμογη, η driver που ξεκιναει σου την κανει την πατατα. Κοιτα και τον event viewer μπας και εχει τιποτα εκει.

2) Κατεβασε το driver booster και κανε update ολους τους drivers στους τελευταιους.

Αυτα μπορεσα να σκεφτω. Ελπιζω να σε βοηθησει κατι.

Με Safe mode λοιπόν ολα ειναι φυσιολογικά , οποτε θα το θεωρήσω πρόοδο! πως βλεπω το event viewer? φοβάμαι μην φανε καμια BSOD τα 10αρια με αυτα τα 3rd party προγράμματα για οδηγούς και ψάχνομαι μετα , τα ψιλο αποφεύγω δλδ ! για αυτο εκανα απο το update της Μικροσοφτ αλλα παλι τα ιδια .

δεν ισχύει αυτό που λες φίλε, τα παλιά Windows είναι στον φάκελο Windows old, αυτός γίνετε επαναφορά, εκτός κι αν περιττά αρχεία θεώρησες κι αυτό τον φάκελο!!!

ναι είναι πολύ πιθανό να μην γίνεται η επαναφορά.

Αν υπάρχει ακόμα ο .old φακελος μαλλον κάποιο πρόγραμμα χρησιμοποιεί αρχεία που βρίσκονται εκει πέρα.

Edit : O windows.old δεν υπαρχει στο C πλεον.

Δημοσ.

Με το ccleaner δεν εγινε κατι , ναι εχω εκτελεση την εντολη sfc χωρις αποτελεσμα .

Με Safe mode λοιπόν ολα ειναι φυσιολογικά , οποτε θα το θεωρήσω πρόοδο! πως βλεπω το event viewer? φοβάμαι μην φανε καμια BSOD τα 10αρια με αυτα τα 3rd party προγράμματα για οδηγούς και ψάχνομαι μετα , τα ψιλο αποφεύγω δλδ ! για αυτο εκανα απο το update της Μικροσοφτ αλλα παλι τα ιδια .

Ωραια! Ειναι καλο το οτι δεν στο κανει σε Safe.

Στο event viewer πηγαινεις απο πολλους τροπους. Ο πιο απλος ειναι να κανεις δεξι κλικ στο σημαιακι των windows κατω αριστερα και να το διαλεξεις απο το μενου. Δες την καρτελα system. Εκει ειναι το ζουμι..

Επισης δεν εγραψες αν εκανες disable ολα τα startup προγραμματα. Ειναι και αυτο βασικο..

Τελος το Driver Booster το εχω δουλεψει και μεχρι τωρα το θεωρω ασφαλες προγραμμα.

Anyway δες καταρχην το event για λαθη και ξαναμιλαμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...