pcexpert2 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Καλησπέρα παιδεια θέλω βοήθεια σε κάτι. Εχω ενα εξοχικό που στο οποίο πηγαίνω τουλάχιστον 2-3 μέρες την βδομάδα το οποιο εκει που βρίσκεται δέν εχει κάλυψη κανένα δίκτυο ούτε γραμες ote το θεμα είναι οτι θέλω να τοποθετήσω internet γιατί το ζητάει ποιο πολυ οι οικογένεια. Το θέμα ειναι πώς ψαχνοντας στο google βρήκα αυτο το 3g router που ποιανει λέει παντου μέσω του σπιτιου που βρισκεται η γραμμή http://www.e-smarteck.gr/Teltonika-RUT500-HSPA-3G-Router .. Να σημειωσο πως η αποσταση του ενος σπιτιου απο το αλλο ειναι 35 χιλιομετρα πειτε μου την γνώμη σας μήπως δεν καταλαβα καλά τι κάνει αυτο το router και μήπως υπάρχει καποιο άλλο μηχανιμα για να κανει αυτην την δουλειά? Ευχαριστο εκ των προτέρων!!
NikosKallithea Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Ενα απλο 3g router ειναι, για ποια γραμμή μιλάς, βάζεις μεσα την σιμ και εχεις wifi, πιστεύω ολιγον άχρηστο, αν θελεις λυση αγόρασε παραπάνω gb για το κινητό σου, καντο hotspot και έτσι ολοι θα έχουν ιντερνετ
pcexpert2 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δεν γίνεται με τίποτα gb έρχονται και καλεσμένοι κτλ και θα φύγουν σαν νερο δεν υπάρχει αλλος τρόπος πριν πάμε στο δορυφορικό? παλαιότερα ένας φίλος που δούλευε στην αεροπορία μου ειχε πει οτι κατι μπορούσα να γίνει με κατι κεραίες αλλά δεν ασχολήθηκα..
Ntemian Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Αν το σπίτι με το εξοχικό είναι στην ίδια ευθεία και δεν υπάρχουν εμπόδια ανάμεσά τους μπορείς να στείλεις ίντερνετ απο το σπίτι με κάτι τέτοιο και τον ανάλογο εξοπλισμό https://www.ubnt.com/airmax/airgridm/
NikosKallithea Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 35χλμ οπτική επαφή στην ελλαδα? που είμαστε στο τεξας 1
Ntemian Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μπορεί να μένει σε απομακρυσμένη περιοχή,στο μικρο τέξας
pcexpert2 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Xμμ ειναι στην κρήτη το εξοχικο βρισκεται πανω στο βουνο 1762 μετρα ύψως το επομενο βουνο μετα των ψηλορίτη και το κύριο σπιτι βρησκεται στην πόλη το θέμα ειναι η αποσταση και το ύψως γιαυτο δεν υπάρχει και κάλυψη απο καμια εταιρία γιατι θα είναι α΄σηφορο το κόστος τοποθέτησης γραμών
dpolal Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Στα 35 χλμ απόσταση ακόμα και επαφή να υπήρχε, ακόμα και στον θεσσαλικό κάμπο να ήταν που λέει ο λόγος οι συσκευές που θα έπρεπε να προμηθευτεί για να στήσει δίκτυο είναι αρκετά ακριβές νομίζω και με αμφίβολο αποτέλεσμα λόγο και του υψομέτρου. Από τη στιγμή που πηγαίνει στο εξοχικό 2-3 φορές την εβδομάδα όλο το χρόνο η ποιό συμφέρουσα προς το παρόν λύση είναι 4g/3g router και σύνδεση δεδομένων με πάροχο που έχει καλό σήμα στην περιοχή και περιορισμό της χρήσης μόνο σε browsing, email και ίσως κάνα web radio. Π.Χ. η vodafone δίνει τα 5GB προσφορά με 15ευρώ το μήνα ενώ η Cosmote 14,90.
tsakonas Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Γελασα με την οπτικη επαφη στα 35 km. Λογικο, εσφιξαν οι ζεστες. Καταρχας, τσεκαρε αν το κινητο σου πιανει 3g εκει..... αλλιως ξεχασε το. Εαν ναι, τοτε,οπως σωστα σου ειπανε, ψαξε τα πακετα που δινουν οι εταιρειες.
ArisG88 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δεν ειναι απιθανο να υπαρχει οπτικη επαφη στα 35km αναλογα το σημειο. Ουτε και τοσο δυσκολο να γινει λινκ σε τετοια αποσταση με τα σωστα μηχανηματα.
tsaptsap Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Γελασα με την οπτικη επαφη στα 35 km. Λογικο, εσφιξαν οι ζεστες. Καταρχας, τσεκαρε αν το κινητο σου πιανει 3g εκει..... αλλιως ξεχασε το. Εαν ναι, τοτε,οπως σωστα σου ειπανε, ψαξε τα πακετα που δινουν οι εταιρειες. Συνεχισε με το ps4 φιλε μου
tsakonas Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Και εσύ τις λαλακιες Δεν ειναι απιθανο να υπαρχει οπτικη επαφη στα 35km αναλογα το σημειο. Ουτε και τοσο δυσκολο να γινει λινκ σε τετοια αποσταση με τα σωστα μηχανηματα.Για πες το κόστος να δούμε πόσο απίθανο είναι
nikos903 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 150€ οι 2 κεραίες και κανένα 30ρι τα καλώδια και κανένα ρουτεράκι/AP ένα 30ρι αν δεν έχει κάποιο παλιό. Βάσεις υποθέτουμε έχει αλλιώς ανάλογα που θέλει να τις βάλει. Άρα πες ένα 200ρι+ θα πάει. Αν είναι καλή η οπτική και το θέλει το net σε μόνιμη βάση αξίζει, αν όμως δεν είναι σίγουρο οτι θα πιάσει παίζει μπέρδεμα... Όπως και να έχει πρέπει να εμφανιστεί ο TS να πει αν έχει οπτική σπίτι με σπίτι, ή καλύτερα ταράτσα με ταράτσα.... Πάντως έτσι όπως το είδα το βουνό δύσκολο το βλέπω να έχει οπτική με το άλλο σπίτι, μάλλον απο την άλλη μεριά θα είναι... Όπως και να έχει αν θέλει να δει αν έχει οπτική μπορεί σε πρώτη φάση να δοκιμάσει αυτό: link. Βέβαια πρέπει να δει και απο το σημείο γιατί δεν πιστεύω το πρόγραμμα να είναι 100% ακριβές.... Με mobile αφού είπε θα έχει και παρέες κτλπ δεν νομίζω, στην Ελλάδα τα έχουμε ακόμα πολύ υπερτιμημένα τα MB.... Δορυφορικό είναι καλή λύση αν πιάνει εκεί που είναι (μην πέφτει ο δορυφόρος όμως πίσω απο το βουνό, πρέπει να το δει και αυτό). Εγώ προτείνω να βρει τον φίλο του απο την αεροπορία που θα έχει κεραίες και να πάνε να δοκιμάσουν :p :p Αν πιάνει πάει και στήνει δικές του, αν όχι, τίποτα.... ps 3G ρουτεράκια βρίσκεις και φθηνότερα, δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα όσα κάνει αυτό του link στο πρώτο post...
soigret Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Τελικα φιλε @pcexpert2 τι εκανες; με ενδιαφερει και εμενα το θεμα και εχω ακουσει οτι παιρνουν ιντερνετ απο κεντρικες κεραιες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα