Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν ssd 32 GB έκανα καθαρή εγκατάσταση με format κανονικά και τα windows 7 pro 64 bit πιάνουν 25 gb χωρίς updates τίποτα... Τι γίνετε γιατί πιάνουν τόσο πολύ χώρο;

Δημοσ.

Έχω έναν ssd 32 GB έκανα καθαρή εγκατάσταση με format κανονικά και τα windows 7 pro 64 bit πιάνουν 25 gb χωρίς updates τίποτα... Τι γίνετε γιατί πιάνουν τόσο πολύ χώρο;

Επειδή είναι τόσο μεγάλα πιάνουν τόσο.

• Like 1
Δημοσ.

βαλε τι σοι utility εχει αυτος ο σσδ αναλογως ποιος ειναι ... και βρες μια επιλογη που τον εχει σε performance και βαλτη reliability

θα σου ελευθερωση λιγο εχτρα χωρο...αλλα νταξ οχι τπτ τρελο μερικα γιγα αναλογως...

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι από μόνα τους είναι 20γβ εε αμα βάλουμε και τα drivers όλα φτάνουμε άνετε πιστευω τα 25γβ

Δημοσ.

ρε παιδια αν παρω εναν υβριδικο, οι οποιοι εχουν ssd 8gb, δεν θα μπορω ουτε το λειτουργικο να τρεξω?

δεν περνάς κάτι στον ssd εσύ,ούτε μπορείς να δεις τι δεδομένα έχει.

το firmware του δίσκου αναλαμβάνει να περάσει στον ssd αρχεία που χρησιμοποιούνται συχνά και αυτό γίνεται με την πάροδο των ημερών,δεν θα δεις αποτέλεσμα απο την πρώτη ώρα χρήσης.

Δημοσ.

δεν περνάς κάτι στον ssd εσύ,ούτε μπορείς να δεις τι δεδομένα έχει.

το firmware του δίσκου αναλαμβάνει να περάσει στον ssd αρχεία που χρησιμοποιούνται συχνά και αυτό γίνεται με την πάροδο των ημερών,δεν θα δεις αποτέλεσμα απο την πρώτη ώρα χρήσης.

ναι αλλα αν το λειτουργικο ειναι 25 gb και ο ssd του sshd ειναι 8 gb τότε ειναι αχρηστος τελειως ο υβριδικος αφου ουτε το λειτουγικο δεν θα μπορει να περασει στον ssd.

παρεπιπτωντος μηπως μπορεις να με βοηθησεις εδω? http://www.insomnia.gr/topic/558140-βοήθεια-προτάσεις-αγοράς-σκληρών-δίσκων/?p=54860906

Δημοσ.

ναι αλλα αν το λειτουργικο ειναι 25 gb και ο ssd του sshd ειναι 8 gb τότε ειναι αχρηστος τελειως ο υβριδικος αφου ουτε το λειτουγικο δεν θα μπορει να περασει στον ssd.

παρεπιπτωντος μηπως μπορεις να με βοηθησεις εδω? http://www.insomnia.gr/topic/558140-βοήθεια-προτάσεις-αγοράς-σκληρών-δίσκων/?p=54860906

όπως έγραψα και πριν περνάνε αρχεία που χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Δημοσ.

Για ν' αδειάσεις χώρο στον σκληρό σου κάνε τα παρακάτω:

1. Τρέξε το Disk Cleanup σαν Administrator.  Μόλις τελειώσει (μπορεί να σου φάει και πάνω από 1 ώρα), κάνεις restart.

2. Εφόσον δεν το χρησιμοποιείς, καταργείς το Hibernation: τρέχεις την εντολή powercfg -h off  σε ένα CMD που έχεις ανοίξει σαν Administrator.

3. Διαγράφεις τα περιεχόμενα των φακέλλων:

• C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
  • C:\ProgramData\Package Cache (κρυφός φάκελος)
  • C:\Windows\winsxs\Backup  (για να μπορέσεις ν' αδειάσεις τον φάκελλο αυτό, θα πρέπει να πάρεις το ownership)
  • C:\Windows\Installer\$PatchCache$\Managed (για να δεις τον φάκελλο αυτό θα πρέπει να εμφανίσεις τα προστατευμένα αρχεία του συστήματος).
  • C:\ msocache (αν έχεις εγκαταστήσει το MS Office)

4. Μειώνεις το μέγεθος του pagefile.sys στο μισό του μεγέθους της RAM του υπολογιστή σου.

5. Καταργείς το system protection και διαγράφεις τα restore points, ή εναλλακτικά μειώνεις τον χώρο που διατίθεται για restore points στο απολύτως ελάχιστο (1% του μεγέθους του δίσκου σου).

6. Κατεβάζεις και τρέχεις το CCleaner.

7. Κατεβάζεις και τρέχεις το Temp Files Cleaner του Oldtimer.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν μόλις εκτέλεσα κατά γράμμα τον οδηγό πλέον τα windows δεσμεύουν 14giga μαζί με τους οδηγούς και όχι 28giga όπως πριν... Από πότε τα κάνουμε όλα αυτά πριν κάνα 6μηνο που εχω κάνει καθαρή εγκατάσταση σε διαφορετικό σύστημα βέβαια δεν τα έχω πάθει

έχεις βγάλει αδρανοποίηση και εικονική μνήμη;

Όντως αυτά χρησιμοποιούσαν τον περισσότερο χώρο έλεος δηλ

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν μόλις εκτέλεσα κατά γράμμα τον οδηγό πλέον τα windows δεσμεύουν 14giga μαζί με τους οδηγούς και όχι 28giga όπως πριν... Από πότε τα κάνουμε όλα αυτά πριν κάνα 6μηνο που εχω κάνει καθαρή εγκατάσταση σε διαφορετικό σύστημα βέβαια δεν τα έχω πάθει

Όντως αυτά χρησιμοποιούσαν τον περισσότερο χώρο έλεος δηλ

Όχι έλεος! Έτσι πρέπει να είναι η κατάσταση. Το αρχείο αδρανοποίησης δεν έχει βέβαια μεγάλο χρησιμότητα σε σταθερό αλλά σε λάπτοπ βοηθάει.

Η εικονική μνήμη όμως είναι απαραίτητη.

Θέλω εδώ όμως να επισημάνω την απάτη των μικρών ssd. Καλά τα πουλάνε, δε λένε όμως ότι οι 32άριδες δεν προορίζονται για windows 7 και πάνω και αν βάλεις win θα είσαι στο σβήσιμο κάθε μήνα. Εγώ πάντως βλέπω τα 7άρια μετά από κανα 6μηνο να σου τιγκάρουν τον δίσκο. Όπου έχω δει 7άρια είναι πάνω από 30gb χωρίς πολλά-πολλά. Θα έλεγα να δοκιμάσεις τα 10άρια που έχουν καλύτερη διαχείριση του δίσκου. Έβαλα σε 30gb partition τα 10 pro 64 και μου έπιασαν 17gb με τις ενημερώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

τόσο καιρό δεν είχα θέμα άπλα σιγά σιγά άλλαξα mobo-cpu-gpu-ram και τώρα που ολοκλήρωσα την αναβάθμισή είπα να κάνω μια καθαρή εγκατάστασή και είδα ότι από τα 15gb που ήταν παλιά έγιναν 25 μάλλον επειδή τριπλασιάστηκε η ram γιαυτό... για εικονική μνήμη θα χρησιμοποιείτε ο χώρος από τον hdd.... στα 10άρια δεν πάω γιατί έχουν προβλήματά την Android Debug Bridge

Δημοσ.

τόσο καιρό δεν είχα θέμα άπλα σιγά σιγά άλλαξα mobo-cpu-gpu-ram και τώρα που ολοκλήρωσα την αναβάθμισή είπα να κάνω μια καθαρή εγκατάστασή και είδα ότι από τα 15gb που ήταν παλιά έγιναν 25 μάλλον επειδή τριπλασιάστηκε η ram γιαυτό... για εικονική μνήμη θα χρησιμοποιείτε ο χώρος από τον hdd.... στα 10άρια δεν πάω γιατί έχουν προβλήματά την Android Debug Bridge

Τα 10 χρησιμοποιούν πολύ πιο μικρό pagefile απ' ότι τα προηγούμενα λειτουργικά.

Αλλού είναι το πρόβλημα.

Ακολούθησε τον οδηγό που έγραψα παραπάνω.

Δημοσ.

Περίπου 18gb πιάνουν τα 8.1 στο φορητό μου.

Εικονική μνήμη απαραίτητη αν την αφαιρέσεις καταλαβαίνεις τη διαφορά.

System protection / σημεία επαναφοράς κατά τη γνώμη μου απαραίτητα και στο 1% μεγάλη βοήθεια για τόσο μικρό χώρο αν χρειαστεί ποτέ. 

Το hibernation δεν το απενεργοποιεί το λειτουργικό όταν έχεις ssd αυτόματα;

Είναι σωστό να υπάρχει η αδρανοποίηση σε δίσκο ssd για να γλυτώσεις τι;

Είναι προφανές ότι 32gb δίσκος για το λειτουργικό είναι λάθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...