dustdevil7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Καλησπερα, θα ηθελα τη βοηθεια σας... Εχω ενα iMac 2010 mid με 12gb RAM και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. Εδω και καιρο ακουγεται παρα πολυ ο σκληρος δισκος και την τελευταια εβδομαδα το μηχανημα κρασαρει απιστευτα. Πιο πολυ βλεπω το πολυχρομο εικονιδιο που γυρνα αντι για τον κερσορρα του ποντικου. Κολλαει απιστευτα και οταν ακουσω τον δισκο να κανει ενα μικρο θορυβο ξεκολαει. Φανταζομαι οτι τα χει παιξει ο δισκος και πλεον θελω να τον αλλαξω. Σκεφτομαι να παω σε SSD αλλα δεν γνωριζω ποιος ειναι συμβατος κλπ κλπ (Εχω ακουσει οτι κατι παιζει και με τον αισθητηρα θερμοκρασιας) Το αλλο προβλημα ειναι το οτι δεν εχω τον δισκο να κανω εγκατασταση το λειτουργικο συστημα στον νεο δισκο. καπου ειδα οτι με CMD + R θα κανω internet restore. Εδω θελω την βοηθεια σας, τι δισκο παιρνω? Τι να προσεξω? Με το λειτουργικο τι κανω? Την εγκατασταση θα την κανω εγω. Θα χρειαστω καποια βαση για τον δισκο? Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Φτιάξε ένα στικάκι καταρχάς με το diskmaker X. http://diskmakerx.com Αν έχεις recovery partition μπορείς να φτιάξεις και αυτο https://support.apple.com/kb/DL1433?locale=el_GR Να μπει ssd στην θεση του παλιού μηχανικού είναι μπελάς γιατί δεν θα δουλεύουν σωστά τα ανεμστηρακια. Καλύτερη λύση είναι στην θέση του dvd με κάποια θήκη ανταπτορα. Από οτι θυμάμαι συγκεκριμένο μοντέλο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με το controller των ssd ,άρα μπορείς να βάλεις όποιον ssd θες. Πριν βγάλεις το DVd φρόντισε να κανείς εγκατάσταση του Windows και να την κλωνοποιησεις γιατί μετά χωρις dvd drive εσωτερικό ,θα παιδευτείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Πρέπει να σώσεις σύντομα τα δεδομένα σου. Εγώ νομίζω σε Macbook είχα κουμπώσει το νέο δίσκο στη θέση του DVD και έκανα τη μεταφορά...αλλά πάνε πολλά χρόνια. atheatos για το πρόβλημα με τους ανεμιστήρες από τις λάθος θερμοκρασίες είσαι σίγουρος? Στους Macbook η τοποθέτηση SSD κάνει τη θερμοκρασία δίσκου μόνιμα 128C αλλά ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris M Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Βγάλε τον μηχανικό δίσκο και βάλε στην θέση του έναν ssd. Χρησιμοποίησε το παρακάτω για να μην έχεις πρόβλημα με τα ανεμιστηράκια. http://www.logicsolutions.gr/el/upgrades/installation_kits/owc-in-line-digital-thermal-sensor-for-apple-imac-2009-2010-hard-drive-upgrade/ Backup το γρηγορότερο ο δίσκος σου πεθαίνει... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Πρέπει να σώσεις σύντομα τα δεδομένα σου. Εγώ νομίζω σε Macbook είχα κουμπώσει το νέο δίσκο στη θέση του DVD και έκανα τη μεταφορά...αλλά πάνε πολλά χρόνια. atheatos για το πρόβλημα με τους ανεμιστήρες από τις λάθος θερμοκρασίες είσαι σίγουρος? Στους Macbook η τοποθέτηση SSD κάνει τη θερμοκρασία δίσκου μόνιμα 128C αλλά ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά. Άλλο MacBook άλλο iMac.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dustdevil7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Εαν βαλω επανω και τον αρχικο δισκο και εναν ssd να τον στριμωξω αναμεσα απο τον σκληρο και το dvd drive οπως εχω δει θα χω θεμα με θερμοκρασιες? κατι τετοιο δηλαδη https://www.youtube.com/watch?v=YiqWSrqp2IQ μπορειτε να μου προτεινετε καποιον δισκο ssd? με το internet recover για το λογισμικο τι λετε? δεν εχω cd με το αρχικο λογισμικο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Εαν βαλω επανω και τον αρχικο δισκο και εναν ssd να τον στριμωξω αναμεσα απο τον σκληρο και το dvd drive οπως εχω δει θα χω θεμα με θερμοκρασιες? κατι τετοιο δηλαδη https://www.youtube.com/watch?v=YiqWSrqp2IQ μπορειτε να μου προτεινετε καποιον δισκο ssd? με το internet recover για το λογισμικο τι λετε? δεν εχω cd με το αρχικο λογισμικο... Γίνεται αλλα αν ο αρχικός δίσκος τα έχει παίξει δεν σε συμφέρει να τον κρατήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dustdevil7 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Οποτε αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι το εξης Με το Os X Recovery Assistant κανω ενα partition (δεν ξερω αν εχω) Παιρνω SSD και τον βαζω στη θεση του παλιου η παιρνω κ εναν ακομη απλο σκληρο και βαζω και τον SSD και τον απλο για να τον εχω για αποθηκευση. Με το optional key κανω recovery απ αυτο που εκανα στην αρχη και μετα κανω update στο el capitan. Ερωτησεις. Αν δεν χρησημοποιησω το Os X Recovery Assistant τι αλλο μπορω να κανω για να βαλω λογισμικο στον ssd? Το internet recovery παιζει? Θα χω θεμα τελικα με τα ανεμηστηρακια? Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον δισκο? Ευχαριστω εκ των προτερων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Οποτε αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι το εξης Με το Os X Recovery Assistant κανω ενα partition (δεν ξερω αν εχω) Παιρνω SSD και τον βαζω στη θεση του παλιου η παιρνω κ εναν ακομη απλο σκληρο και βαζω και τον SSD και τον απλο για να τον εχω για αποθηκευση. Με το optional key κανω recovery απ αυτο που εκανα στην αρχη και μετα κανω update στο el capitan. Ερωτησεις. Αν δεν χρησημοποιησω το Os X Recovery Assistant τι αλλο μπορω να κανω για να βαλω λογισμικο στον ssd? Το internet recoverπαιζει? Θα χω θεμα τελικα με τα ανεμηστηρακια? Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον δισκο? Ευχαριστω εκ των προτερων Συγνώμη αλλα το OS X recovery assistant απλά φτιάχνει στικάκι που θα κάνει οτι δουλειά κάνει το recovery partition ή το internet recovery. Υποτίθεται οτι ο δίσκος που ήταν το recovery δεν υπάρχει πια γιατί τον έχεις αλλάξει. Άρα μεταφέρεις το recovery partition στο στικάκι,προηγουμένως . Νομίζω οτι είναι κατανοητό ... Το Internet recovery αν παίζει δεν έχει παρα να το δοκιμάσεις...https://support.apple.com/en-us/HT201314 * Αν δεν βάλεις τον ανταπτορα που αναφέρθηκε παραπάνω θα έχεις θέμα με τα ανεμιστηράκια. Όλοι οι δίσκοι κάνουν . * Δοκίμασε με command + option + R Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα