Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήραμε λοιπόν το πινακάκι που σερβίρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές και το προεκτείναμε στον "χρόνο".

Τι έδειξε η προέκταση;

Οτι για την ανάλυση των 8Κ η απόσταση θέασης των 2,4 μέτρων απαιτεί τουλάχιστον μια οθόνη 130 ιντσών

και για την απόσταση των 3 μέτρων μια οθόνη 165 ιντσών.

Φυσικά δεν συζητάμε για αναλύση πέρα του 8Κ γιατί τότε θα πρέπει να γκρεμίσουμε τους τοίχους του σπιτιού προκειμένου να βγουν τα νούμερα.

Επίσης γνωρίζουμε οτι ουδείς αρχάριος αναγνώστης  θα λάβει σοβαρά υπόψη του αυτή την απάτη

του μάρκετινγκ διότι το 4Κ πολύ περισσότερο δε το 8Κ είναι κάτι που δεν τον απασχολεί.

Την χρονική στιγμή που θα τον απασχολήσουν,οι εταιρείες θα έχουν φροντίσει να κυκλοφορήσουν

ένα άλλο πινακάκι που θα ενημερώνει τον πελάτη πως η 90 ιντσών 8Κ τηλεόραση θα είναι ιδανική

για την απόσταση π.χ. των 4 μέτρων.

post-394399-0-74204900-1462881205_thumb.jpg

Δημοσ.

Θεωρώ ότι μόνο η διάσταση δηλαδή το μέγεθος της τηλεόρασης έχει να κάνει με την απόσταση θέασης. Η ανάλυση δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω οτι η απάτη του μάρκετινγκ ειναι μεγάλη και οι μετρητές όπως εχω ξαναγράψει ειναι σκουπίδια.

Παλιότερα όλοι στα σαλόνια τους είχαν μια 32-37-40 και έλεγαν οτι ειναι μεγάλη. 

Πλεόν η νέα 40άρα εχει γίνει η 48άρα . Οι "παλιές" 40αρες πάνε στα υπνοδωμάτια..

Οι μεγάλες τηλεοράσεις ξεκινάνε απο τις 55 ιντσες ενω σε λίγο καιρό θα ξεκινάνε απο τις 65 και πάει λέγοντας..

Το μάρκετινγκ προσπαθεί να μπερδέψει την εννοια της τηλεόρασης με την κινηματογραφική εμπειρία.

Για να έχεις μια τέτοια εμπειρία στα 3-4 μέτρα χρειάζεσαι 70-75 ιντσες ίσως και παραπάνω. Φυσικά δεν ειναι προσιτές ακόμα.

Μην απαξιώνεται λοιπόν τις τηλεόρασεις σας.

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρώ ότι μόνο η διάσταση δηλαδή το μέγεθος της τηλεόρασης έχει να κάνει με την απόσταση θέασης. Η ανάλυση δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο.

Και όμως οχι, ειναι συνυφασμένα οσο δεν φαντάζεσαι. Πχ σε TV 55'' αν εχεις αποσταση 2,5 με 3 μετρα, αν βλεπεις full HD σημα εχεις μια αξιοπρεπή αποδοση. Αν βλεπεις SD σηματα, τοτε αυτη η απόσταση ειναι μικρη, καθως θα βλέπεις ατέλειες, πιξελ κτλ.

Αν ομως απομακρυνθεις κανα δυο μετρα ακόμα, ξαφνικά τα πιξελ εξαφανιζονται. Αυτο το φαινόμενο ονομάζεται human visual acuity. Δες το δάχτυλο σου απο απόσταση 20 εκατοστών, βλέπεις τα δαχτυλικά αποτυπώματα σου. Απομάκρυνε το χερι σου στο μέτρο (η οσο φτάνει) και ξανα δες τι βλεπεις. Τίποτα.

Ισχυει και το αναποδο. Αν εχεις 5 μετρα και επιλεξεις μικρη TV πχ 40'' δεν εχει νοημα να δεις σε πολυ υψηλή αναλυση (πχ 4Κ) καθως ολη η επιπλέον πληροφορία θα εχει χαθει απο την αποσταση. Ετσι λειτουργεί το ματι. Αυτο δεν αλλαζει.

Τελος το ανθρωπινό ματι εχει αρκετά πανοραμική λήψη, αρα μπορεί να δει σε μια μεγάλη οθονη και απο κοντα χωρις πρόβλημα. Στην αρχή ισως υπάρχει μια δυσκολία καθως δεν το έχουμε συνηθίσει (ειδικά με τους υποτίτλους). Αλλα μετά απο λίγο συνηθίζουμε.

Οταν έχουμε καιρο να παμε στο cinema το ιδιο παθαίνουμε. Σε 5 λεπτα ολοι συνηθίζουν.

Οι TV μιας και εχουν γινει πολυ πιο προσιτές ειναι πλέον ευκολο για τους περισσοτερους fan του σινεμά να εξομοιώσουν το σπίτι τους με το κινηματογραφο. Οι ταινίες ειναι πολυ πιο εντυπωσιακές και αληθοφανείς. Και οταν λεω φαν του σινεμα, να μην παρεξηγηθώ. Υπαρχει κοσμος που βλεπει σειρες φανατικά, βλεπει μια περιπετεια και γουσταρει την δραση. Ενα ψυχολογικο θριλερ και του σηκώνεται η τριχα. Για τετοια ατομα λεω. 

Πιο παλια βλεπαμε και σε 14αρα ακομα πιο παλια και σε 10αρες ασπρομαυρες. Ποιον χαλαει μια 32αρα στο υπνοδωματιο η μια 55αρα στο σαλονι. Κανεναν δεν ξερω να παραπονεθηκε. Δεν ειναι μαρκετιν, ειναι η εξελιξη.

Αν κάποιος δεν θελει σινεμά η δεν εχει χρονο η εστω απλα θελει μια απλη TV, ας παρει και 32αρα. Την δουλειά της την κανει. Οποιος ομως ασχολείται εχει απαιτήσεις. Και οι περισσότεροι απο αυτους ξέρουν τι εννοώ.

ΥΓ. Το πινακακι το εχει φτιάξει η THX. Καμιά σχέση με τις εταιριες TV..

ΥΓ2 Δεν πουλάω τηλεοράσεις, αρα κανενα συμφέρον.... :-D

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή το παραπάνω μήνυμα (πρώην 21cm με νέο προφίλ) με τα παράδειγματα, με το visual acuity κτλ, αν δεν είναι επιχειρήματα και μάλιστα αποδεδηγμενα τότε τι είναι?? Διαβάζεις επιλεκτικά?

Εγώ έδωσα παράδειγματα και μάλιστα απλα για όλους. Εσύ με ποιο επιχείρημα καταργείς το πίνακα. Απλά λέγοντας ότι είσαι γνωστής.....!! ????????

Κάνεις δεν είπε να γκρεμισεις τοίχους ούτε να πάρεις 150". Ο πίνακας δίνει την θεωρεία που εξηγεί πόσο χρήσιμη είναι η ανάλυση σε σχέση με την απόσταση και την ικανότητα του ανθρώπινου ματιού στο να την αντιλαμβάνεται.

Και μας ενδιαφέρει ποιος έφτιαξε το πίνακακι. Αν το έφτιαξαν οι εξωγήινοι όπως λες η η ΤΗΧ όπως λέω εγώ. Ο τίτλος του τοπικ είναι άσχετος με το μάρκετινγκ

Δημοσ.

Τα νούμερα είναι θεωρεία στα 8Κ που δεν υπάρχει συσκευή στην αγορά. Και από συσκευές - μεγέθη που υπάρχουν. Έχει δει πολλές tv 170"? Σαφώς βέβαια τα νούμερα αυτά έχουν προκύψει με βάση τα μαθηματικά και όχι τι βλέπει το δικό σου μάτι.

Το 99% των ανθρώπων που έχει δει μια 40αρα στα 4 μέτρα δεν μπορεί να αντιληφθεί διάφορες αναμέσα σε υλικό 1080 και 2160. Το γιατί??? Ξανά κάνε το τεστ επιπέδου δημοτικού με το δάχτυλο και το αποτύπωμα του

Για να έχει νόημα ύπαρξης το 4κ κάποιος θα επενδύσει σε αυτό σε μέγεθος που όντως έχει νόημα και η ανάλυση κάνει την διαφορά. Τα μάτια μας έχουν όρια στο τι βλέπουν και πως το βλέπουν.

Αν το πάμε έτσι και οι 4κ οθόνες στα κινητά μάρκετινγκ είναι.. Ποιο το όφελος. Έτσι και μια 40αρα 4Κ για ένα σαλόνι 5 μέτρων.

Απλή λογική. Απλά μαθηματικά, απλή βιολογία και απλά παραδείγματα.

Εσύ ο μόνος τρόπος που αποδεικνύεις κάτι είναι με το τι βλέπουν τα δικά σου ματια και οι άπειρα ανώτερες τεχνολογικές γνώσεις που και καλα μόνο εσύ διαθέτεις. Κάνε μας την χάρη.

Σταμάτα να παραπληροφορεις.

Δημοσ.

Η παλιά plasma Samsung στα 720p της μητέρας μου, έχει παρασάγγας καλύτερη εικόνα από την σύγχρονη 1080p την δικιά μου στο ίδιο υλικό . Απόσταση θέασης 4-4.5 μέτρα.

Δεν είναι πανάκεια η ανάλυση.

Δημοσ.

εσυ ανοιξες το θεμα, για να αντιπαρατεθεις με τον graphist83.....? 

η εχεις να μας πεις κατι ουσιαστικα σοβαρο....???  

η πραγματικοτητα ειναι λιγο διαφορετικη απο τη θεωρια παντως..!

Εγώ άνοιξα το θέμα για να αποδείξω οτι κάποιοι παπαγαλίζουν ακούσια ή εκούσια τις απάτες του μάρκετινγκ.

Τι κάνει το μάρκετινγκ; Σου λέει την μισή αλήθεια.Ποια είναι λοιπόν αυτή;

Οτι το πινακάκι που ευαγγελίζονται όλοι όσον αφορά την επιλογή τηλεόρασης (απόσταση-μεγεθος-ανάλυση) αναφέρεται σε θεωρητικά δεδομένα και ουδεμια σχέση έχει με την πράξη.
Δημοσ.

Επιβεβαιώνεις αυτό που έγραψα παραπάνω.

"Την χρονική στιγμή που θα τον απασχολήσουν,οι εταιρείες θα έχουν φροντίσει να κυκλοφορήσουν
ένα άλλο πινακάκι που θα ενημερώνει τον πελάτη πως η 90 ιντσών 8Κ τηλεόραση θα είναι ιδανική
για την απόσταση π.χ. των 4 μέτρων."

Τιποτα δεν εχει επιβεβαιωθεί. Εσυ βγαζεις συμπεράσματα αυθαίρετα με την δικη σου παραλογικη. Η ΤΗΧ που ΔΕΝ ειναι εταιρια αλλα ο δημιουργος των οπτικοακουστικων standard στο χωρο του σινεμα (lucas film) και δεν εχουν καμια σχέση με το marketing και την πωληση TV. ΜΑΘΕ τι ειναι η ΤΗΧ γιατι εκτίθεσαι. https://en.wikipedia.org/wiki/THX .

Οι μελετες που κανουν προκυπτουν απο μηχανικους εικονας που εφηύραν  και καθιερωσαν τα προτυπα εικονας και ηχου στο σινεμα απο το 1983.. Αλλα εσυ ξερεις καλυτερα απο αυτους....ε??

Τελος το πινακακι εχει ακριβως τα ιδια δεδομένα απο την εποχη του Standard definition. Ο μονος εμπλουτισμος ειναι με τις νεες αναλύσεις που προκυπτουν με την προοδο της τεχνολογίας.

Επίσης η 4Κ 65αρα σου, κάνει για απόσταση μέχρι 2,5 μέτρα με βάση πάντα το πινακάκι   και για να πιάσεις τα 3 μέτρα θέλεις πάνω απο 75 ίντσες.

Μήπως τελικά τα 2,5 μέτρα που σου εξασφαλίζει η διχίλιαρη 65αρα είναι λίγα;

Ειπα εγω ποτε οτι εχω 65αρα 4Κ? Εγω βλεπω σε projector και εχω για ειδησεις και all day around μια απλη 55Η7000..

Οπου θες. Αν καποιος δωσει 133.000 για 85αρα ας την βαλει και στην ταρατσα.... Σιγα μην του χαλασω το χατιρι. Τεχνικος ειμαι οχι μαλακας. Οτι να ναι...

Παντα το χρησιμοποιω. Ποτε το αγνοησα? Οταν ειπα θεωρεια αφορουσε τα τεραστια  μεγεθη και το 8Κ που δεν κυκλοφορει. Οταν γεμισουν τα καταστηματα με δαυτες, τοτε απο την θεωρεια θα παμε και στο πρακτικο. Στις υπαρχουσες αναλυσεις - μεγεθη πρακτικα εχει αποδειχτει εδω και χρονια απο χιλιαδες χρηστες που ασχολουνται σοβαρα. Την στιγμη που μιλαμε οχι θεωρητικά....

Εχοντας εγκαταστησει - ρυθμίσει εκατονταδες TV και συστηματα προβολης σε καθημερινή βαση, ξερω πολυ καλα ποσο καλα ισχυει ο πινακας της THX και ποσο μεσα ειναι σε αυτα που λεει. Εσυ κρινεις μονο απο την 40αρα σου και οτι διαβαζεις απο το ιντερνετ. Και επιμενω σε αυτο γιατι επιχείρημα με επιστημονικη βαση η παράδειγμα πρακτικο δεν εχω ακομη ακουσει απο εσενα. Μονο μπλα μπλα μπλα.

Τελειωνοντας ο πινακας αφορα κοινο που θελει να στησει ενα καλο χωρο για να βλεπει ταινιες και το ψαχνει. Η οικογενια που θελει μια TV να βλεπει Ολγα τρεμη και μπρουσκο που και που ας παρει οτι θελει. Αλλα αυτοι σε καμια περιπτωση δεν γραψουν στο insomnia.

Και περι πονου και ξεβρακωματος μην το θιγεις. Μαθε να μιλας πολιτισμενα και ομορφα με τεκμηρια. Η μισαλλοδοξια και η ειρωνια σε μπαναραν πριν.

Αν θες να δεις πως ειναι να σε ξεβρακωνουν πραγματικα, γραψε τις θεωρειες σου σε κανα Avclub forum. Nα τσακωνεσαι οχι με δυο τρεις αλλα με καμια 300 αρια (ασχετους κατ εσε να το χαρεις) Μονο να παρω ποπκορν....

Ακομα περιμενουμε την αποδειξη.......

Δημοσ.

Οχι δεν το εχω γραμμενο, Προτεινα 65αρα 4Κ γιατι με αυτες τις επιδοσεις σε αντιθεση, χρωμα, scaler  υπηρχε μονο αυτο το μοντελο. Τελος η χρηση της ηταν για digea και FULL HD οπου και συνισται η αποσταση που εδωσα. Μαλιστα του ειχα πει κιολας οτι αν παει σε 4Κ περιεχομενο μπορει να την βαλει και πιο κοντα αν θελει. Ημουν αναλυτικοτας και συνεπης. Παντου αυτα λεω. Ανεβασε το θεμα να τα δεις . 

Απειρες φορες εχω γραψει οτι εαν καποιος θελει μια καλη TV,  θα παει σε premioum μοντελο tv και πλεον τετοιες οι εταιριες βγαζουν μονο σε 4Κ. Τις Full HD τις εχουν καταργησει (αυτο ειναι marketing). Και εφοσον δια τις παρουσης το 90% βλεπει full hd μιλαω για τις αποστασεις που αναφερονται σε αυτο.

Το προβλημα σου ειναι στο τροπο σκεψης,  κολλας σε ενα spec και ενα λεγομενο (που σε βολευει) και χανεις την σφαιρικοτητα και το ολο ζουμι. 

Ομιλώ την ελληνική διάλεκτο

"Περιμένω να δω παλιό σου σχόλιο που να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό οτι οι 65αρες 4Κ κάνουν μόνο για τα 2,5 μέτρα."

Αν δεν έχεις να μου δείξεις αυτό σημαίνει οτι για να μην δυσαρεστήσεις το κοινο,έκανες γαργάρα το πινακάκι.

Κοινώς έλεγες την μισή αλήθεια

Όπως έκανε π.χ. στο παρακάτω θέμα.Δεν ενημέρωσες ποτέ τον ενδιαφερόμενο οτι η 48αρα 4Κ δεν έκανε για τα 2,5-3 μέτρα

http://www.insomnia.gr/topic/605255-αγορά-48-inch-tv-4κ-για-παρακολούθηση-στα-25-30-μέτρα/

Δημοσ.

, Προτεινα 65αρα 4Κ γιατι με αυτες τις επιδοσεις σε αντιθεση, χρωμα, scaler  υπηρχε μονο αυτο το μοντελο. Τελος η χρηση της ηταν για digea και FULL HD οπου και συνισται η αποσταση που εδωσα. Μαλιστα του ειχα πει κιολας οτι αν παει σε 4Κ περιεχομενο μπορει να την βαλει και πιο κοντα αν θελει. 

Απειρες φορες εχω γραψει οτι εαν καποιος θελει μια καλη TV,  θα παει σε premioum μοντελο tv και πλεον τετοιες οι εταιριες βγαζουν μονο σε 4Κ. Τις Full HD τις εχουν καταργησει

Αυτα τα διαβασες??? Μιλας Ελληνικα αλλα δεν τα καταλαβαινεις...

Με κουραζεις πλεον. Ο μονος λογος που απανταω σε αυτο το συνονθύλευμα ανουσιων ποστ ειναι γιατι ο κοσμος που διαβαζει μαθαινει και καποια χρησιμα πραγματα...

Ελα αστο, θα σε παρουν χαμπαρι και με το νεο προφιλ και θα εχεις την ιδια αντιμετώπιση Ολοι θα γελανε.

Δημοσ.

Όταν Η 4Κ 65αρα θα παίζει full HD υλικό στο ελληνικό σπίτι, ναι κάνει. Εφόσον δεν έχω επιλογή να προτείνω full HD.

Εσύ πόσο θεωρείς χρήσιμη την αγορά 40αρα 4Κ στα 5 μέτρα απόσταση αντί για μια full HD?? Δωσε τεκμηρίωση αλλιώς άστο.

Δημοσ.

Ότι να ναι γράφεις. Ο χρήστης ήθελε μια 48αρα καλή. Full HD με την εικόνα της δεν υπάρχει σε Samsung. Και ήταν ανάμεσα σε δύο μοντέλα. Του είπα το καλύτερο από τις επιλογές του.

Το χώροταξικο ας το λύσει μόνος του. Ότι πληροφορίες έδωσε αντίστοιχη απάντηση πήρε. Σιγα μην κάνω και μελέτη

Εφόσον δεν μπορείς να τεκμηρίωσεις το θέμα που ανοίξες και δεν απαντάς στην ερώτηση. Άστο..

Δημοσ.

Ήθελε καλή τν σε καλή τιμή. Και είπε γιατί όχι. Η 6400 σκίζει τις περισσότερες full HD και ήθελε Samsung. Βάση αυτών του είπα. Σιγα μην κάθομαι να εξηγώ στο καθένα πως να ρυθμίζει κτλ. Ελάτε στο μαγαζί αν θέλετε σεμινάριο...

Έλα αντε ότι πεις. Αυτο δεν θες να ακούσεις???

Ο Αϊνστάιν είπε ποτέ μην διαφωνείς με έναν....... Θα σε νικήσει λόγο εμπειρίας..

Έχεις όντως πρόβλημα μαζί μου κάτι ουσιαστικό δεν έχει πει. Ούτε τεκμηρίωση. Μόνο επίθεση σε εμένα. Δεν αργεί το Ban.... Αν δεν γουστάρεις μην με ακούς. Η κάνε με ignore.

Καλή συνέχεια. Επηξα στο troll..

Δημοσ.

Ποιος ειπε οτι εχω ευαγγελιο το πινακακι? Συστασεις κανει οχι πανακειο...

1000 φορες να παρεις 4Κ 65αρα η και 1080 για 5 μετρα αποσταση, παρα 40αρα 4Κ. Ελπιζω να εισαι περιφανος που εχεις TV μινιατουρα.....

Τωρα  ασχολησου με το forum και άσε με εμένα προσωπικά. Το τι πορεία έχω εδώ και πόσο έχω βοηθήσει άστο να το κρίνουν αλλοι. Ξεκολλα με την πάρτη μου. To τι κανω εγω προσωπικα δεν ειναι δουλεια σου ουτε κανενος αλλου.

2700 μυνηματα αφιλοκερδους βοηθειας και θα μου ζητησεις και τα ρεστα.. Οποιος θελει να σταματησω πολυ ευχαρίστως. Δεν εχω βγαλει ουτε 1€ απο το φορουμ..

Τα γραφομενα του καθενος κρινονται αναλογα τα τεκμηρια που δινει. Κοινως οτι λες παει καδο.

Δύο σελίδες θέμα και ασχολείσαι με εμένα. Το θέμα σου είναι χωρίς τεκμηρίωση γεμάτο μόνο με την άποψη σου.

Τραβας και παλια μου γραφομενα επιλεκτικα και δημιουργεις τις δικες σου εντυπωσεις που προκυπτουν μονο απο την δικη σου λογικη... :fear:  :fear:  :blink:

Εισαι πολυ μικρος για να με στριμωξεις. Και σαφως εχεις γελιοποιηθει ξανα καθως ηδη λαμβανω pm απο αλλους με το πως σε ανεχομαι κτλ....

Να σου κανω και τον Μαντη..Το θεμα σου πιθανον θα κλειδωθει γιατι ειναι γεματο off topic και πιθανον να σβηστουν σχεδον ολα. Θα συνεχισεις να ασχολεισαι με οποιον σου παει κοντρα με ειρωνιες κτλ μεχρι να ξαναδιαγραφτεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...