Προς το περιεχόμενο

artifact σε καρτα γραφικων

giorgosmcmc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επανερχομε σε ενα ξεχωριστο topic με ενα προβλημα που εχω σχετικα με τη καινουρια μου καρτα R9 390 nitro, με το που την εγκατεστησα για να μη τα πολυλογω μιας και εχω ποσταρει ξανα το προβλημα μου σε αντιστοιχο τοπικ που μπορειτε να βρειτε εδω.

Απλα θελω να αναφερω πως μετα απο καποια προβληματα που ειχα αρχικα, εστιαζω στο οτι μολης εκανα uninstall απο το πινακα ελεγχου χωρις clean uninstall με ειδικο προγραμμα σε safe mode λογω οτι αυτα τα εμαθα μετα, τελικα μετα απο uninstall οπως ειπα στην επανεκινηση ειχα σε μεγαλο βαθμο artifact, ποτε εν ωρα gaming αλλα παντα ξαφνικα μετα απο επανεκινηση απλα δεν εβλεπα τιποτα απολυτως και οσες επανεκινησεις και αν εκανα 30-40 παρεμενε μεχρι πουκαποια στιγμη ξαφνικα ανοιξε κανονικα, παραθετω παρακατω στο τελος του post  ενα screenshot για να καταλαβετε για τι βαθμο artifact μιλαμε.

Να σημειωσω επισης πως το συγκεριμενο artifact το ειχα ΜΟΝΟ μετα απο πληρη απεγκατασταση (με το τροπο που ανεφερα μεσω προσθαφαιρεσης των windows) ολων των drivers και ποτε εν ωρα gaming, η καρτα δε ζοριστικε ουτε στο ελαχιστο οταν ειχα αυτα τα artifacts ουτε την ωρα που παιζω εζχω διαπιστωσει κατι οποτε συμπερενω πως ισως να φταινε και οι drivers οπου ειχα τρελα προβληματα τοπυ τυπου να μη μου εμφανιζει ρυθμησεις στο ccc, να εξαφανιζοντε εντελώς οι ρυθμησεις radeon κτλπ

Επειτα απο ολα αυτα το μονο που εκανα ειναι να απεγκαταστησω σε safe mode με DDU ολους τους driver της ενσωματωμενης ενω τωρα εχω περασμενο το τελευταιο driver (Crimson Edition 16.5.1 Hotfix) ολα δουλευουν αψογα τα games παιζουν μια χαρα και κανενα προβλημα δεν εχω, επειδη ομως δε θελω να τρεχω πισω τη καρτα χωρις λογω αν ηταν ολο αυτο προβλημα των drivers τι μου προτεινετε να το αφησω ως εχει τωρα μιας και ολα ειναι καλα ή να τη τρεχω πισω απο εκει που τη πηρα να την ελεγξουν?

post-391493-0-55270800-1462561178_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πίσω ;)

Αυτό εάν το έκανε με το που φόρτωνε drivers ή ακόμη και στο BIOS πάει να πει πως υπάρχει hardware πρόβλημα, τώρα πως έστρωσε ο Θεός και η ψυχή του.

Προσωπικά δεν θα την κρατούσα.

εγω παλι λεω δεν υπαρχει λογος να παει πισω προς το παρον αφου ειναι οκ...ισως καποιο conflict επεζε με τους οδηγους κλπ..

αφου τωρα εκανες σωστα τι διαδικασια και σου δουλευει κανονικα ..τοτε μεινε ως εχει..αν σε περιπτωση ξαναεμφανισει το ιδιο προβλημα χωρις να πειραξεις κατι εσυ τοτε οπωσδηποτε παει πισω ....

• Moderators

Πριν τι κάρτα είχες? Εφόσον λες ότι δεν ήξερες πως να καθαρίσεις καλά τους οδηγούς υποθέτω ότι έκανες απλή απεγκατασταση? Αν ναι κάποιο σκαλωμα έφαγε ο generic vga driver

Πριν μονο την onboard ειχα, ειναι ολοκαινουριο το συστημα, αρχικά δεν έκανα καν απεγκατασταση τους driver της onboard, απλά πέρασα τους driver της καινούριας και μετά δεν ήξερα καλά και έκανα συνέχεια install κάθε φορά που με ειδοποιοθσε για update όλη την ώρα χωρίς να έχω παρατηρήσει ότι τα update που σε ειδοποιεί είναι πιο παλιά και ξεκαρφωτα και έγινε 100 φορές αυτη η διαδικασία οπότε πηγενα από παλιό driver σε καινούριο και στα καπάκια από καινούριο σε παλιό με απλή εγκατάσταση από πάνω κάθε φορά μέχρι που σε κάποια φάση είχα 100 κρασαρισματα το λεπτό χανοντουσαν οι ρυθμίσεις κτλπ μέχρι που έκανα τα πάντα απεγκατασταση από drivers της νέας κάρτας ενω της onboard ήταν ακόμα περασμένα κανονικά και τελως εκανα την επανεκκίνηση και είχα τα artifacts, τα υπόλοιπα τα έχω γράψει στο μεγάλο μου post, απεγκατασταση τα παντα στη συνέχεια και drivers onboard & της R9 και τώρα έχω μονο περασμένο το τελευταίο beta που κατεβασα απ το site όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο post και όλα δείχνουν νορμαλ μέχρι στιγμής.

Τονίζω πως τα uninstall που έκανα κάμποσες φορές που περνούσα και ξαναπερνουσα drivers ήταν μέσα από τον πίνακα ελέγχου των windows κλασικα, έπειτα που έμαθα τους drivers της onboard τους έκανα απεγκατασταση μέσω DDU & safe mode που υποθέτω πως αυτό είναι που λέμε "clean uninstall"

EDIT: Τώρα που το θυμηθηκα στην αρχή όταν μπήκα.στα bios και είχα προτοτοποθετησει τη κάρτα μου έκανε κάτι κουλά και στην οθόνη του bios αλλά υποθέτω τότε το.έκανε γιατί δεν είχα κάνει καμία διαδικασία uninstall ή install και οι drivers της onboard ήταν περασμενοι κανονικά οπότε υποθέτω οφείλετε εκεί.

Νομίζω ήμουν πολύ αναλυτικός απλά τώρα με ολα αυτα που σας ειπα πια είναι ή γνωμη σας, τη παω πίσω ή την αφήνω ως έχει τώρα που όλα είναι νορμαλ?

εγω θα ελεγα απενεργοποιησε την ονβοαρντ βγαλε και τους οδηγους της αν τους εχεις μεσα ακομα...

και μεινε ως εχει...

η αν δε βαριεσαι κανε και ενα φορματ να ειναι οκ απο θεμα λογισμικου γιατι με αυτα που λες αναθεμα..

"αν και λογικα πλεον εχουν σβηστει οτι ντραιβερς κλπ ειχες μπλεξει εκει μεσα αλλα τεσπα"

Παίζω εδώ και μέρες και δεν μου έχει ξανακάνει τιποτα, τους driver της onboard τους έχω απεγκαταστησει, τι άλλο μπορώ να κάνω για να την αφαίρεση τελιως?

Παίζω εδώ και μέρες και δεν μου έχει ξανακάνει τιποτα, τους driver της onboard τους έχω απεγκαταστησει, τι άλλο μπορώ να κάνω για να την αφαίρεση τελιως?

δε χρειαζεται κατι αλλο .

αμα θες ομως μπορεις να πας και στο βιος και να την κανεις disable..

ετσι θα γλιτωσεις και 2-3 βαθμους απο τον επεξεργαστη...

αλλα αν κατι γινει με την καρτα ...μετα για να ανοιξει η ενσωματομενη θα πρεπει η να κανεις default bios αν εχει κουμπι στη μητρικη

η να βγαλεις την μπαταρια για κανα 10λεπτο να μπουν τα default 

δεν ξερω αν πεζει καποιος αλλος τροπος...

• Like 1

Αν σου εκανε κουλα και στο bios, πισω. Δεν εχουν σχεση οι οδηγοι εκει ;)

Shero αυτο που βλεπω παντως στην εικονα ειναι HARDWARE αλλα μαλλον εχει καλυτερα "μαστορια" το φορουμ.

Οπως επισης σε μια "ψημενη" που πηγε να μου δωσει ενας ολα ηταν καλα μεχρι να μπουν drivers και μετα εφοσον επιανε σωστα ρολογια παρε μια μπλε οθονη ή artifacts αναλογα την διαθεση  :-D  :-D  :-D

Shero αυτο που βλεπω παντως στην εικονα ειναι HARDWARE αλλα μαλλον εχει καλυτερα "μαστορια" το φορουμ.

Οπως επισης σε μια "ψημενη" που πηγε να μου δωσει ενας ολα ηταν καλα μεχρι να μπουν drivers και μετα εφοσον επιανε σωστα ρολογια παρε μια μπλε οθονη ή artifacts αναλογα την διαθεση  :-D  :-D  :-D

ισως αλλα το θεμα ειναι οτι αν δε το κανει συνεχεια η εστω οταν π.χ αλλαξεις drivers η τους βγαλεις δεν υπαρχει τροπος να γινει κατι

γιατι και πισω να την παει για αντικατασταση δε θα του την αλλαξουν αν δεν δουν το προβλημα...

και οντως υπαρχει...αφου τωρα ειναι ολα οκ ας την κρατηση οπως ειναι και αν στο μελλον του κανει το ιδιο η κατι παρομοιο ας παει πισω για αλλαγη...

Παιδιά παίζω εδω και κάποιες μέρες κανένα απολύτως πρόβλημα, όλα νεράκι τα παίζει πλην κάποια αναξιοπιστα games που λαγκαρουν λιγάκι ούτος ή άλλος ητε επειδή τα έχω χωρίς update ήτε επειδή είναι σαν παιχνίδια όχι και τόσο σταθερά (dead rising 3, forza apex κτλπ, black ops iii) γενικά τα πάει περίφημα η κάρτα και οι θερμοκρασίες τις περισσότερες φορές που βγαινω από ένα πολύ βαρύ παιχνίδι και το τσεκαρω με gpu-z βαρανε μέχρι 47αρια maximum, με την όλη συμπεριφορά της κάρτας μόνο hardware δε μου δείχνει ότι φταίει βάση του τι βλέπω μιλάω πάντα, από την ώρα που έχω ενημερώσει στη τελευταία beta τη crimson και "ξηλωσα" την onboard gpu τα πάει παραπάνω από περίφημα η καρτα, δεν έχω πραγματικά κανένα λόγω με την όλη συμπεριφορά της να τη παω πίσω τουλάχιστον μέχρι στιγμης όλα μου δείχνουν πως είναι καθαρά θέμα software διότι η μόνη φορά που είδα αυτά τα τραγικού μεγέθους artifacts ήταν όταν "έπαιζα" με τους drivers (λεπτομέριες σε προηγούμενα post μου) και όταν είχα μέσα και τους driver της onboard, επισης απ το.διάστημα αυτό που ανεφερα και μετά δεν είχα ούτε ένα κρασάρισμα σε κανένα game ακόμα.και όταν έπαιζα black ops 3 και έτρεχαν κάμποσα προγράμματα πίσω με αρκετές εναλλαγές στην επιφάνεια εργασίας εν ώρα gaming, ξαναλεω δε το παίζω έξυπνος ούτε παντογνώστης εξάλλου δεν είναι και ο τομέας μου αλλά μιλάω καθαρά βάση του της εικόνας που παιρνω για να μη παρεξηγηθω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...