Προς το περιεχόμενο

Νεκρη Asus Gtx 660 Top?

KNSM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημερα εκανα τραμπα την Gtx 660 Top με την Asus Gtx 780 Rog Poseidon. Η Poseidon στο συστημα μου δουλευει μια χαρα.

Αφου βγαλαμε την 660 την περασαμε στο συστημα του αδερφου μου Cpu= Intel 4770, Mb= Asus Z97-K, SSD Corsair 240 gb,16 Gb Ram, PSU= Corsair RM 850 Gold. Εκει λοιπον, αφου συνδεσαμε την τροφοδοσια και αναψαμε το pc αμεσως παρατηρησα οτι τα ανεμιστηρια της gpu δεν ξεκινησαν ενω το λαμπακι αναβε, την εχω σχεδον 3 χρονια οποτε την ξερω καλα. Φυσικα δεν εδωσε σημα ουτε με HDMI, ουτε με DVI. Υπαρχει περιπτωση να τα τιναξε στα καλα καθουμενα? Το μεσημερι που ανοιξα το pc δουλευε ρολοι, οπως και ολες αυτες τις μερες που επαιξα και αρκετες ωρες Dark Souls 3. To παιδι που μας εκανε την δουλεια ηταν λιγο χμ... μπρουταλ, δηλαδη επιανε την 660 με ανεση απο τα κυκλωματα, στο σημειο δηλαδη που η Poseidon εχει το backplate, δεν ξερω αν παιζει κανενα ρολο αυτο.

Υπαρχει περιπτωση να μην ενεργοποιειται η gpu επειδη ειναι ενεργοποιημενη η internal gpu του intel?

Την δοκιμασαμε σε 3 pc, τα 2 με 4770 και το ενα το δικο μου με τον 8350, σε κανενα δεν εδωσε σημα. Καλα στο δικο μου δεν bootαρε καθολου λογω μη υπαρξης gpu.

Η καρτα ειναι αγορασμενη απο το Eshop τον Ιουλιο του 2013 και εχει ακομα 3 μηνες εγγυηση.

Any ideas?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άφου τη δοκιμάσατε σε 3 διαφορετικά pc, μάλλον πέθανε η κάρτα φίλος.

Παρολαυτά πόσα beep ακούς από το m/b όταν προσπαθεί να bootάρει?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να λες προσπαθει να bootαρει μαλλον εννοεις την δικια m/b μου οποτε, νομιζω οτι ακουσα 3 σχεδον κολλητα και γρηγορα beep και κοντεψε να παει σε boot loop αν καταλαβα καλα. Μετα τον εκλεισα και αφου κουμπωσαμε την 780 επανω μπηκε στα windows αλλα ζητησε επαναφορα συστηματος. Να την χαλασαμε εμεις παιζει? Θα την παω αυριο στο eshop κομπλε με το κουτι της και την αποδειξη θα καταφερουμε τιποτα λες η θα αρχισουν τα περιεργα τους? Εν τω μεταξυ θα τραβηξω video/φωτο απο την στιγμη που θα την παραλαβει το καταστημα. Κριμα ομως να πεθανε ετσι ρε γαμωτο! Με ειχε βγαλει ασπροπροσωπο!

Να πω οτι πριν 1μιση μηνα περιπου προσθεσα εναν SSD ακομα, ο μαστορας ηταν κι αυτος λιγο μπρουταλ και κουνουσε την 660 αρκετα. Οταν γυρισα και ανοιξα το pc παρατηρησα οτι η θερμοκρασια της μητρικης ανεβηκεαπο 30 idle και 32 max σε gaming (στα 3 χρονια που την εχω) στα 34 σε idle και 37 ενω επαιζα Dark Souls. Σκεφτηκα οτι επειδη εβγαλα το HDD cage αλλαξε το airflow και δεν εδωσα περισσοτερη σημασια, αυτη τη στιγμη με την αλλαγη της gpu η θερμοκρασια της m/b επεσε ξανα στα προηγουμενα πιο δροσερα επιπεδα. Και αναρωτιεμαι, μηπως η PCI της καρτας ειχε φθαρει με καποιον τροπο?

Σορυ για τα σεντονια αλλα με εχει φαει η περιεργεια να βρω τι εγινε και αν φταιει καποιος/κατι η ηταν απλα η ωρα της.

Επεξ/σία από KNSM

Λοιπον ξαναδοκιμαζεις την καρτα σου στο pc σου και στα αλλα pc και αν δεν δεις φως εφυγες πισω με την αποδειξη αγορας στο eshop και εκει ο Θεος βοηθος για το  τι θα σου δωσουν.Το καλυτερο σεναριο ειναι να παρεις τα χρηματα σου πισω αλλιως να σου δωσουν Gtx 960 ή νομιζω και η 950 παιζει να ειναι καλυτερη πλεον της 660.

Πας και βλεπεις μιας και το eshop δεν φημιζεται για το service του.Αλλους τους εξυπηρετουν χωρις πολλα πολλα,αλλους τους κανουν την ζωη δυσκολη.

• Like 1

Λοιπον ξαναδοκιμαζεις την καρτα σου στο pc σου και στα αλλα pc και αν δεν δεις φως εφυγες πισω με την αποδειξη αγορας στο eshop και εκει ο Θεος βοηθος για το  τι θα σου δωσουν.Το καλυτερο σεναριο ειναι να παρεις τα χρηματα σου πισω αλλιως να σου δωσουν Gtx 960 ή νομιζω και η 950 παιζει να ειναι καλυτερη πλεον της 660.

Πας και βλεπεις μιας και το eshop δεν φημιζεται για το service του.Αλλους τους εξυπηρετουν χωρις πολλα πολλα,αλλους τους κανουν την ζωη δυσκολη.

Τα χρηματα μου αν τα παρω πισω θα ειναι καλα, μιλαμε για αγορα 286 ευρω το 2013. Πιστευω οτι αν δεν μπορεσουν να τα ριξουν πανω μου, πραγμα που πιθανοτατα θα προσπαθησουν γι'αυτο και θα βγαλω φωτο απο την παραλαβη, θα προτεινουν να μου δωσουν καμια gtx 950 αν και το σωστο θα ειναι μια 960.

Ρε Fulgore απαντησε μου μονο σε ενα πραγμα, γινεται να ψοφησει η καρτα επειδη την επιασε καποιος απο τα κυκλωματα στην επανω πλευρα? Ουτε μας επεσε κατω, ουτε νερο/ιδρωτας επεσε επανω...

Τα χρηματα μου αν τα παρω πισω θα ειναι καλα, μιλαμε για αγορα 286 ευρω το 2013. Πιστευω οτι αν δεν μπορεσουν να τα ριξουν πανω μου, πραγμα που πιθανοτατα θα προσπαθησουν γι'αυτο και θα βγαλω φωτο απο την παραλαβη, θα προτεινουν να μου δωσουν καμια gtx 950 αν και το σωστο θα ειναι μια 960.

Ρε Fulgore απαντησε μου μονο σε ενα πραγμα, γινεται να ψοφησει η καρτα επειδη την επιασε καποιος απο τα κυκλωματα στην επανω πλευρα? Ουτε μας επεσε κατω, ουτε νερο/ιδρωτας επεσε επανω...

Πιάσατε καν καλοριφέρ πριν ακουμπήσετε ευαίσθητα ηλεκτρονικά;

Μπορεί να ήταν στατικός ηλεκτρισμός,μπορεί να ήταν η ώρα της,δε σε απασχολεί όμως.

Με την εγγύηση πίσω,λες ξαφνικά δε δουλεύει,δε πείραξα τίποτα,άναψα τον υπολογιστή και δε δίνει σήμα και την έφερα,και φυσικά θα επιμείνεις για πιστωτικό για αρχή ή 960.

• Like 2

Για να λες προσπαθει να bootαρει μαλλον εννοεις την δικια m/b μου οποτε, νομιζω οτι ακουσα 3 σχεδον κολλητα και γρηγορα beep και κοντεψε να παει σε boot loop αν καταλαβα καλα. Μετα τον εκλεισα και αφου κουμπωσαμε την 780 επανω μπηκε στα windows αλλα ζητησε επαναφορα συστηματος. Να την χαλασαμε εμεις παιζει? Θα την παω αυριο στο eshop κομπλε με το κουτι της και την αποδειξη θα καταφερουμε τιποτα λες η θα αρχισουν τα περιεργα τους? Εν τω μεταξυ θα τραβηξω video/φωτο απο την στιγμη που θα την παραλαβει το καταστημα της Λαρισας. Κριμα ομως να πεθανε ετσι ρε γαμωτο! Με ειχε βγαλει ασπροπροσωπο!

Να πω οτι πριν 1μιση μηνα περιπου προσθεσα εναν SSD ακομα, ο μαστορας ηταν κι αυτος λιγο μπρουταλ και κουνουσε την 660 αρκετα. Οταν γυρισα και ανοιξα το pc παρατηρησα οτι η θερμοκρασια της μητρικης ανεβηκεαπο 30 idle και 32 max σε gaming (στα 3 χρονια που την εχω) στα 34 σε idle και 37 ενω επαιζα Dark Souls. Σκεφτηκα οτι επειδη εβγαλα το HDD cage αλλαξε το airflow και δεν εδωσα περισσοτερη σημασια, αυτη τη στιγμη με την αλλαγη της gpu η θερμοκρασια της m/b επεσε ξανα στα προηγουμενα πιο δροσερα επιπεδα. Και αναρωτιεμαι, μηπως η PCI της καρτας ειχε φθαρει με καποιον τροπο?

Σορυ για τα σεντονια αλλα με εχει φαει η περιεργεια να βρω τι εγινε και αν φταιει καποιος/κατι η ηταν απλα η ωρα της.

κανονικα δε θα επρεπε να ζηταει ουτε επαναφορα συστηματος ουτε τπτ...μηπως εχετε κανει καμια χαζομαρα με τα drivers τπτ...

σιγουρεψου οτι κανεις σωστα την διαδικασια...και οτι κουμπωνει καλα η καρτα πανω...

κατεβασε drivers για την 660... κλεισε το ιντερνετ...αφαιρεσε ολους τους παλιους οδηγους απο οποια αλλη εχεις πανω ...και μετα κλεισε το pc βγαλε την παλια καρτα και βαλε την καινουργια ... αν σε περιπτωση ανοιξει βαλε drivers και μετα ανοιγεις παλι το ιντερνετ...

κανονικα δε θα επρεπε να ζηταει ουτε επαναφορα συστηματος ουτε τπτ...μηπως εχετε κανει καμια χαζομαρα με τα drivers τπτ...

σιγουρεψου οτι κανεις σωστα την διαδικασια...και οτι κουμπωνει καλα η καρτα πανω...

κατεβασε drivers για την 660... κλεισε το ιντερνετ...αφαιρεσε ολους τους παλιους οδηγους απο οποια αλλη εχεις πανω ...και μετα κλεισε το pc βγαλε την παλια καρτα και βαλε την καινουργια ... αν σε περιπτωση ανοιξει βαλε drivers και μετα ανοιγεις παλι το ιντερνετ...

Επαναφορα ζητησε ο 8350 με την 780 λογω του οτι δεν bootαρε με την 660 και αρχισε τα beep, καθαρισα drivers με DDU, τους περασα απο την αρχη, την ζορισα (την 780) στο heaven benchmark μπηκα και στο Dark Souls 3 και ειναι σταθερη.

Η 660 σε κανενα απο τα 3 pc δεν δουλεψε, σε ενα με τον 8350 και σε 2 intel 4770 συστηματα, Οι intel βλεπουν μονο την onboard. Πρεπει να ειναι νεκρη λογω του οτι δεν γυρνανε ουτε τα fan οπως θα επρεπε αν και το λαμπακι της τροφοδοσιας αναβει. Να μην κουμπωσε σωστα σε 3 μητρικες ειναι πολυ απιθανο.

Επισης στον ενα 4770, καθαρισα drivers με DDU κατεβασα το Geforce Experience αλλα μου ελεγε οτι δεν βρισκει nvidia καρτα οποτε δεν ειναι δυνατο να ξεκινησει την διαδικασια. 

Αν εγινε τσαφ απο στατικο ηλεκτρισμο μπορουν να το δουν τα μαστορια του eshop?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει περίπτωση η 660 να είναι εντός εγγυήσεως μετά από τόσα χρόνια;

Ναι. Ημερομηνια αγορας 26/7/2013 και εχει 3 χρονια εγγυηση = 26/7/2016

Επεξ/σία από KNSM
  • Like 1

Υπάρχει περίπτωση η 660 να είναι εντός εγγυήσεως μετά από τόσα χρόνια;

Να γιατι εγω εδω και χρονια ριχνω ακυρο σε εταιριες με 2ετη εγγυηση οπως Sapphire(amd),Palit κλπ.

• Like 3

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικα σημερα μου εστειλαν μυνημα οτι η καρτα ελεγχθηκε και βρεθηκε ελλατωματικη. Μου προτεινουν την Gigabyte gtx 960 G1 Gaming 4gb ( http://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-geforce-gtx960-g1-gaming-gv-n960g1-gaming-4gd-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516557 ). Επειδη δεν εχω ασχοληθει καθολου με τις 960, ειναι καλη υλοποιηση? Εχετε διαβασει τιποτα για προβληματα ψυξης η οτιδηποτε αλλο? Δεν θα μπει στο δικο μου συστημα αλλα στο συστημα του αδερφου μου.

Τελικα σημερα μου εστειλαν μυνημα οτι η καρτα ελεγχθηκε και βρεθηκε ελλατωματικη. Μου προτεινουν την Gigabyte gtx 960 G1 Gaming 4gb ( http://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-geforce-gtx960-g1-gaming-gv-n960g1-gaming-4gd-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516557 ). Επειδη δεν εχω ασχοληθει καθολου με τις 960, ειναι καλη υλοποιηση? Εχετε διαβασει τιποτα για προβληματα ψυξης η οτιδηποτε αλλο? Δεν θα μπει στο δικο μου συστημα αλλα στο συστημα του αδερφου μου.

σου δινουν 960 g1 ανταλαγη για την 660 ?????

τρεχα παρτη πριν αλλαξουν γνωμη .....

μονο κοιτα να χωραει στο κουτι γιατι ειναι μεγαλη ...απο εκει και περα ειναι η καλυτερη υλοποιηση 960 που πεζει...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...