briemann Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Σε ένα πρόσφατο ταξίδι στη Κολωνία και στα πέριξ πέρασα το όριο ταχύτητας με το νοικιασμένο αυτοκίνητο...η εταιρία ενοικιάσεως ένα μήνα μετά με χρέωσε 20€ διαχειριστικά έξοδα για να δώσει τα στοιχεία μου στη γερμανική τροχαία (ή κατι τέτοιο) αλλά δεν έχει άλλα στοιχεία για τη παράβαση...πως θα με ενημερώσει η γερμανική τροχαία; θα μου στείλει ειδοποίηση ταχυδρομικώς; μήπως πρέπει να ψαχτώ μη φάω κανα πιο χοντρό πρόστιμο άμα δε με βρούνε ή να περιμένω και κάποια στιγμή θα ρθει; ανησυχώ γιατί είχα ακούσει για μια αντίστοιχη περίπτωση στην Ιταλία οπου ο Ελληνας οδηγός δικάστηκε ερήμην και δεν είχε πάρει χαμπάρι...το οτι πρόκειται για υπέρβαση ορίου το ξέρω γιατί εκείνη τη στιγμή άστραψαν κάτι φλας πάνω μου(με φωτογράφισαν)
Soufesis Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Όσες κλήσεις έχω φάει στην Ολλανδία για ταχύτητα έρχονται κανονικά στο mail μου αλλά δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση άρνησης πληρωμής. Για την Ιταλία έχω ακούσει ότι πολλά ντόπια γραφεία ενοικίασης κάνουν πουστίες και έρχονται κλήσεις που ποτέ δεν έγιναν. Καλύτερα να νοικιάζεις πάντα από κάποια αξιόπιστη εταιρεία Ηertz Avis κτλ παρά απο την φθηνότερη
cosmos000 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Σε χρέωσε κατόπιν εορτής για να σε "δώσουν" για να πλερώσεις??? Και αν εσύ αρνηθείς την χρέωση διαχειριστικών εξόδων.....δεν θα τα δώσουν τα στοιχεία???? πρώτη φορά το ακούω αυτό!!
makfil Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Σε ένα πρόσφατο ταξίδι στη Κολωνία και στα πέριξ πέρασα το όριο ταχύτητας με το νοικιασμένο αυτοκίνητο...η εταιρία ενοικιάσεως ένα μήνα μετά με χρέωσε 20€ διαχειριστικά έξοδα για να δώσει τα στοιχεία μου στη γερμανική τροχαία (ή κατι τέτοιο) αλλά δεν έχει άλλα στοιχεία για τη παράβαση...πως θα με ενημερώσει η γερμανική τροχαία; θα μου στείλει ειδοποίηση ταχυδρομικώς; μήπως πρέπει να ψαχτώ μη φάω κανα πιο χοντρό πρόστιμο άμα δε με βρούνε ή να περιμένω και κάποια στιγμή θα ρθει; ανησυχώ γιατί είχα ακούσει για μια αντίστοιχη περίπτωση στην Ιταλία οπου ο Ελληνας οδηγός δικάστηκε ερήμην και δεν είχε πάρει χαμπάρι...το οτι πρόκειται για υπέρβαση ορίου το ξέρω γιατί εκείνη τη στιγμή άστραψαν κάτι φλας πάνω μου(με φωτογράφισαν) Είχα παρόμοια περίπτωση πριν από 10 χρόνια στη Γερμανία. Είχα νοικιάσει αυτ/το για να επισκεφθούμε (παρέα 5 ατόμων) την ορεινή Βαυαρία και στην επιστροφή ο φίλος (Αμερικανός) που το οδηγούσε, για να με πάει στο αεροδρόμιο (θα το παρέδιδε την επομένη), πέρασε το όριο ταχύτητας κοντά στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Από το γραφείο έδωσαν τα στοιχεία μου στην τροχαία και μου έστειλε επιστολή με πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος. Μίλησα με Γερμανούς φίλους, για το περιστατικό, και με συμβούλεψαν να απαντήσω ότι δεν οδηγούσα το αυτ/το. Η τροχαία μου έστειλε φωτο της κάμερας και απάντησα ότι είμαι ο συνοδηγός (φορούσα γυαλιά) και όχι ο οδηγός, χωρίς να δώσω στοιχεία του. Η ιστορία σταμάτησε εκεί. Ίσως βοηθηθείς από τα παραπάνω. 2
4saken Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 κάποια αξιόπιστη εταιρεία Ηertz Avis κτλ παρά απο την φθηνότερη Σύμφωνα στο δεύτερο διαφωνω στο πρώτο.τουλάχιστον στην Κερκυραία οι τοπικές είναι πολύ πιο αξιόπιστες από τις μεγάλες.
briemann Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...Σε ένα από τα γερμανικά κείμενα κάτω από τα οποια υπεγραψα έλεγε λέει οτι εχουν δικαίωμα να με χρεώσουν 20€ για να δώσουν τα στοιχεία μου...δε το ήξερα αλλά αυτό είναι το λιγότερο...οδηγούσα εγώ ...άρα απ οτι μου λέτε περιμένω επιστολή...(η εταιρια ηταν η enterprise)
Lucifer Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Το 20ρικο δε βλέπω να το γλιτώνεις μιας και ήταν μέρος των όρων του συμβολαίου, την κλήση άνετα. Σε σχετικό roadtrip με γνωστό moderator μεγάλου τεχνολογικού φόρουμ, μας είχαν φωτογραφίσει σε Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία (με ιδιόκτητο αυτοκίνητο). Προφανώς δεν έγινε τίποτα. 2
βασίλης33 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 μας είχαν φωτογραφίσει σε Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία φωτομοντέλα ευρωπαικών προδιαγραφών δηλαδή.... 10
giwrgos555 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Πρακτικά δεν ξέρω τι ισχύει αλλά θεωρητικά τα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης έχουν υοθετήσει οδηγία κατά την οποία όταν εξακριβώνεται το δίπλωμα και η διεύθυνση του οδηγού τότε η κλήση κοινοποιείται ταχυδρομικός μέσω δικαστικής συνδρομής των κρατών-μελών.Δηλαδή απο την Γερμανία στο ΥΠΕΞ Ελλάδας απο εκεί στην εισαγγελία και απο στο ταχυδρομείο για να φτάσει σπίτι σου.Έχει συμβεί δεκάδες φορές τώρα αν θα σου συμβεί και σε σένα δεν ξέρω.
briemann Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Το 20ρικο δε βλέπω να το γλιτώνεις μιας και ήταν μέρος των όρων του συμβολαίου, την κλήση άνετα. Σε σχετικό roadtrip με γνωστό moderator μεγάλου τεχνολογικού φόρουμ, μας είχαν φωτογραφίσει σε Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία (με ιδιόκτητο αυτοκίνητο). Προφανώς δεν έγινε τίποτα. Το 20αρικο το χρέωσαν ήδη το τσιμπησαν απο τη πιστωτική που ηταν απαραίτητη για την ενοικίαση..μάλιστα σήμερα που πήρα τη τράπεζα να ρωτήσω πως είναι δυνατόν να χρεώνει μια επιχείρηση τη κάρτα μου ένα μήνα μετά την φυσική παρουσία χωρίς καμια ενημέρωση με τρόμαξαν...μου είπαν λίγο πολύ οτι ναι μπορούν να το κάνουν...δε πα να βάζουμε τετραψήφια πιν , ccv κτλ άμα σε χρεώσουν έχουν τα στοιχεία σου για πάντα και δυνητικά σε χρεωνουν όποτε θέλουν ξανά!!!
Unabomber Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Το 20ρικο δε βλέπω να το γλιτώνεις μιας και ήταν μέρος των όρων του συμβολαίου, την κλήση άνετα. Σε σχετικό roadtrip με γνωστό moderator μεγάλου τεχνολογικού φόρουμ, μας είχαν φωτογραφίσει σε Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία (με ιδιόκτητο αυτοκίνητο). Προφανώς δεν έγινε τίποτα. 1
briemann Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Σε περίπτωση που ψαχτεί κάποιος άλλος να πω οτι τελικά ήρθε επιστολή με στοιχεία παράβασης, φωτογραφία και οδηγίες πληρωμής.
aristos12 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Σε περίπτωση που ψαχτεί κάποιος άλλος να πω οτι τελικά ήρθε επιστολή με στοιχεία παράβασης, φωτογραφία και οδηγίες πληρωμής. ποσό προστίμου , γιά νά γίνει σύγκριση μέ τήν ελλάδα κ πρίν από πόσο διάστημα εγινε η παράβαση ?
Ψιτ Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Σε περίπτωση που ψαχτεί κάποιος άλλος να πω οτι τελικά ήρθε επιστολή με στοιχεία παράβασης, φωτογραφία και οδηγίες πληρωμής. Άτυχος! Μία δεκαετία που οδηγούσα στη Γερμανία με ελληνικές πινακίδες, ποτέ δε μου ρθε τίποτα. Κι είχα κάνει χοντράδες... 1
briemann Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 ποσό προστίμου , γιά νά γίνει σύγκριση μέ τήν ελλάδα κ πρίν από πόσο διάστημα εγινε η παράβαση ? Αντί για 60 πηγαίναμε με 77 ...πρόστιμο 30€...πριν από ένα μήνα περίπου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα