plpapadopoulos Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία του θέματος, νορμαλ τιμή είναι. Τόσο κάνει η τιμή ενός 5TB στην Ευρώπη και σε άλλες εταιρίες. Ενδεικτικά στην τιμη αυτή και φτηνότερα βρίσκει κανείς και σε Seagate 5TB, Western Digital 5TB, Toshiba 5TB και Samsung 5TB. Μακάρι να υπήρχει Hitachi 5TB στα ίδια λεφτά που είναι σαφώς ανώτερος όλων των προηγουμένων σε αξιοπιστία.
JimGer Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία του θέματος, νορμαλ τιμή είναι. Τόσο κάνει η τιμή ενός 5TB στην Ευρώπη και σε άλλες εταιρίες. Ενδεικτικά στην τιμη αυτή και φτηνότερα βρίσκει κανείς και σε Seagate 5TB, Western Digital 5TB, Toshiba 5TB και Samsung 5TB. Μακάρι να υπήρχει Hitachi 5TB στα ίδια λεφτά που είναι σαφώς ανώτερος όλων των προηγουμένων σε αξιοπιστία. Τότε θα είχα πάρει με κλειστά μάτια... Από αυτά που διαβάζω δηλαδή...
vgiozo Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία του θέματος, νορμαλ τιμή είναι. Τόσο κάνει η τιμή ενός 5TB στην Ευρώπη και σε άλλες εταιρίες. Ενδεικτικά στην τιμη αυτή και φτηνότερα βρίσκει κανείς και σε Seagate 5TB, Western Digital 5TB, Toshiba 5TB και Samsung 5TB. Μακάρι να υπήρχει Hitachi 5TB στα ίδια λεφτά που είναι σαφώς ανώτερος όλων των προηγουμένων σε αξιοπιστία. Κάνεις λάθος αν εκκινείς από τα γενικά στατιστικά της εταιρείας, αντί τα στατιστικά ανά μοντέλο...πχ πριν αγοράσω τον 4ΤΒ Seagate που δίνει πάλι η Intenso, είχα δει ότι έχει καλύτερα στατιστικά από τους WD Red. Δεν καταλαβαίνω, τέλος, το είδος της συζήτησης που γίνεται εδώ... ...κάποιος μπορεί να ψάχνει τη χαμηλότερη τιμή που μπορεί να βρει στην Ελλάδα για έναν συγκεκριμένο δίσκο - ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΗ ΜΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ eshop - και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η προσφορά του e-shop στα 136.9€... ...Βάσει του skroutz η επόμενη τιμή ξεκινάει από τα 158.5€, δηλαδή ολόκληρα 20€ διαφορά... ...κι αυτό θεωρητικά, γιατί πρακτικά (διαθέσιμα κασταστήματα ανά περιοχή/πόλη ή μεταφορικά από αλλού), η διαφορά μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Τί νόημα έχει να πει κανείς πως ο 8ΤΒ είναι πιο συμφέρων σε αναλογία, αν κάποιος δεν έχει να ξοδέψει 200€+ και θέλει τη μέγιστη χωρητικότητα για το πορτοφόλι του;; ...μπορεί να υπάρχει κάποιος στα 10ΤΒ που είναι ακόμη πιο συμφέρων σε αναλογία ΤΒ/€..ε, και; Κι αν κάποιος τον θέλει άμεσα κι από ελληνικό μαγαζί, τί νόημα έχει η σύγκριση με τιμές άλλων χωρών ΕΕ, που χρειάζεται και διαδικασία με ξένες κάρτες, εμβάσματα κοκ; Μην εκκαθολικεύετε μερικοί τις δικές σας προτεραιότητες και τα δικά σας κριτήρια. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2016 από vgiozo 8
plpapadopoulos Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Το να πάρεις καινούριο εξωτερικό δίσκο με 2 χρόνια εγγύηση για να τον ανοίξεις και να τον κάνεις εσωτερικό, είναι κουτό όπως ανέφερε ο matrixxx γιατί χάνεις και την εγγύηση. Το skroutz δεν είναι το μοναδικό κριτίριο για αξιολόγηση. Επίσης από πού κι ως πού είναι δεδομένο και εγγυημένο το ότι πάντα ένας εξωτερικός δίσκος τρίτης εταιρίας θα φοράει πάντα μια συγκεκριμένη παρτίδα/μοντέλο δίσκου? Οι LaCie για παράδειγμα στο παρελθόν φορούσαν μέσα στο case ό,τι ερχόταν στο τσουβάλι και πολλές φορε΄ς μάλιστα recertified (εξού και οι χαμηλές τιμές και μικρές εγγυήσεις). Μπορεί κάποιος να ψάξει και να βρεί ελαφρώς καλύτερη τιμή για καινούριο 5TB και στο εξωτερικό, είναι απλά μια κανονική τιμή για Ελλάδα για 5TB, δεν είναι κάποια super προσφορά να τρέξει ο κόσμος να προλάβει. Η καραμέλα με τα CC και το "δεν έχουμε όλοι κάρτα", δε με πείθει πλέον εν έτη 2016 όταν όλοι είναι (δυστυχώς ή ευτυχώς) εξοικιωμένοι ΚΑΙ με τα δυο, οπότε μπορούν να γίνουν αγορές και απο εξωτερικό... Εγώ για πάρτυ μου πάντως χτύπησα αυτή την εβδομάδα 6x 4TB Hitachi για τις ανάγκες του storage raid μου, που για τα δικά μου δεδομένα αποτέλεσαν σαφώς πολύ καλύτερο VFM (περί τα 105-110 ευρώ ο ένας με τα μεταφορικά, 7200 στροφές) σε σχέση με τον 5TB 5400 RPM External intenso...
vgiozo Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 1) Καταρχάς, πού είδες να υποστηρίζω εγώ να τους κάνει κάποιος εσωτερικούς; ...μπορεί αυτός που άνοιξε το νήμα ή κάποιος άλλος να σκέφθηκε έτσι, αλλά η προσφορά δεν είναι προσφορά μόνο για έναν, όταν είναι 20€ κάτω από άλλα καταστήματα. 2) Μιλάμε για αξιολόγηση τιμής, οπότε από τα λίγα εργαλεία παρακολούθησης των τιμών στην Ελλάδα είναι το skroutz. ...δεν είναι εργαλείο για αξιολόγηση της αξιοπιστίας, αλλά και αν ψάχνεις για κάποιον συγκεκριμένο -αξιόπιστο- δίσκο, πάλι μπορείς να δεις εκεί πού κυμαίνονται οι τιμές. 3) Στη περίπτωση που μια τρίτη εταιρεία πουλάει κάποιο εξωτερικό, αυτό που κάνεις είναι να ψάξεις τί τείνει να χρησιμοποιεί κι αν είσαι ικανοποιημένος από τις επιλογές, προχωράς στην αγορά... ...Δεν ξέρω τί έκαναν οι Lacie κι ούτε με ενδιαφέρει...εγώ έχω 3 δίσκους Intenso 4ΤΒ κι είναι όλοι το ίδιο μοντέλο...αλλά και να μην ήταν ο Seagate θα ήταν ένας WD με τον οποίο και πάλι δεν θα είχα πρόβλημα, δλδ δεν έχει βρεθεί να είναι στατιστικά αναξιόπιστος. ...αν διαβάσεις ότι πετάνε μέσα ό,τι βρουν, καλύτερα να μην αγοράσεις...αλλά μιλώντας πρακτικά, δεν είναι αυτή η περίπτωση των Intenso (4TB τουλάχιστον)... 4) Το τί δεν πείθει εσένα προσωπικά/ατομικά λίγη σημασία έχει όταν κρίνονται οι ανάγκες πολλών διαφορετικών ανθρώπων...όπως είπα, μην εκκαθολικεύεις τα δικά σου κριτήρια... ...πολλοί θέλουν άμεση διαθεσιμότητα...πολλοί δεν θέλουν τα πρόσθετα έξοδα μεταφορικών από έξω (για παραγγελία ή/και σε περίπτωση βλάβης/τεχνικού ελέγχου)...πολλοί δεν θέλουν να χρειαστεί να συνεννοηθούν σε ξένη γλώσσα αν υπάρχει πρόβλημα... πολλοί θέλουν να έχουν ένα φυσικό κατάστημα να πάνε να κράξουν αν υπάρχει πρόβλημα....πολλοί μπορεί να είναι πελάτες για χρόνια κάποιου, να γνωρίζουν το προσωπικό του καταστήματος κοκ και να το εμπιστεύονται για τις αγορές τους...πολλοί μπορεί να αγοράζουν για τρίτους κι αν οι ίδιοι δεν έχουν πρόβλημα με την ανάγκη συνεννόησης από εξωτερικό, μπορεί να έχει ο αποδέκτης κοκ. Ειδικά για σκληρούς δίσκους, νομίζω πως οι περισσότεροι ψάχνουν για τοπικές λύσεις...εντύπωσή μου, μπορεί να είναι λανθασμένη, αλλά δεν έχω δει πολλά νήματα προσφορών για αγορά HDD από το εξωτερικό, σε σύγκριση με άλλα προϊόντα... ...αφού βρίσκεις καλύτερες τιμές απ' έξω, αντί να λες "μπορεί να βρει καλύτερη τιμή" δώσε τουλάχιστον τους συνδέσμους γι αυτές τις καλύτερες προσφορές που λες, να επιμορφώσεις το ακροατήριο, μπορεί κάποιος, σαν κι εσένα, να βρει κάποια πιο συμφέρουσα αγορά εκεί. 1
mtriandros Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Καποιος που αγορασε προσφατα απο νεες παρτιδες, να μας πει, τι δισκο εχει μεσα ο 4αρης και τι ο 5αρης?
vgiozo Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 To νήμα είναι για τον 5άρη και διάβασα ότι είναι Seagate κι αυτός, αλλά δεν το έχω εξαντλήσει το θέμα. ...ο 4ης φοράει κυρίως Seagate (κάποιος εδώ και κανά χρόνο είχε πει ότι είχε έναν WD και στο διαδίκτυο κάποιος είχε πει πως είχε μέσα Toshiba, αλλά οι δύο τελευταίοι πρέπει να είναι ισχνή μειοψηφία) ...έχω 3 τέτοιους δίσκους, δύο αγορασμένους το καλοκαίρι και άλλον έναν τον Γενάρη από το e-shop...όλοι στο φόρουμ που αγόρασαν τον 4η τον Γενάρη και ενημέρωσαν στο νήμα ανέφεραν πως ήταν ο ίδιος Seagate, πολύ αξιόπιστος και ήσυχος. Αλλά δεν γενικεύω από το ένα μοντέλο στο άλλο...δεν έχω ερευνήσει καθόλου το θέμα της αξιοπιστίας του 5ΤΒ μοντέλου.
birbilis_ Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 4άρης αγορασμένος από Κωτσο 06/2015 έχει μέσα western green.
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 ... Τί νόημα έχει να πει κανείς πως ο 8ΤΒ είναι πιο συμφέρων σε αναλογία, αν κάποιος δεν έχει να ξοδέψει 200€+ και θέλει τη μέγιστη χωρητικότητα για το πορτοφόλι του;; ...μπορεί να υπάρχει κάποιος στα 10ΤΒ που είναι ακόμη πιο συμφέρων σε αναλογία ΤΒ/€..ε, και; 1) Καταρχάς, πού είδες να υποστηρίζω εγώ να τους κάνει κάποιος εσωτερικούς; Όταν κανεις τον κοπο να γραψεις 2 σεντονια καλο θα ηταν πρωτα να κανεις έναν πολύ μικροτερο κοπο να διαβασεις με την στοιχειωδη προσοχη και κατανοηση αυτά τα οποια σχολιαζεις. Πηγαινε πισω λοιπον για να μην γραφω 3η φορα τα ιδια, περι της σύγκρισης με τον 8ΤΒ. Αφορουσε ΜΟΝΟ την προοπτικη να τον κανει ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ αυτόν του θεματος με την ισχυρη αν όχι απολυτη πιθανοτητα να μην εχει εγγυηση. 5ΤΒ χωρις εγγυηση 137 ευρω vs 8TB με 3 χρονια εγγυηση με 223 ευρω. "Προσωπικα θα επελεγα το 2ο" όπως εγραψα και "ο καθενας αγοραζει ο,τι θελει" όπως επισης εγραψα. Λυση/επιλογη (του) εδωσα επειδή οι περισσοτεροι δεν γνωριζουν τον 8αρη και όπως εγραφε "εσωτερικό καθώς ο πρώτος 5αρης ξεκινά από 173Ε", τιποτα άλλο. (5ΤΒ 173€ vs 8TB 223€ με εγγυήσεις εδώ η συγκριση των εσωτερικων)
vgiozo Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Προς τί τόση φόρτιση; ...αν τη διαφωνία την εισπράττεις ως "αμφισβήτηση κύρους", να αναλογιστείς αν η θέση σου εδώ σε έχει επηρεάσει αρνητικά... Στο ζουμί: 1) Εδώ γράφουμε προσφορές και ο συγκεκριμένος δίσκος είναι προσφορά...-20€ από την επόμενη τιμή στο skroutz για τον ίδιο δίσκο και πολύ καλή τιμή για την χωρητικότητα. ...οπότε αξίζει αναφοράς, ανεξάρτητα της πρόθεσης του χρήστη που άνοιξε το νήμα...δεν απάντησε μόνο ο συγκεκριμένος χρήστης στο νήμα εξάλλου. 2) Δεν σχολίασες μόνο τη μετατροπή του σε εσωτερικό, αλλά και - την εξέλιξη της τιμής του - τη σχέση του με τιμές στο εξωτερικό αλλά - τη αναλογία ΤΒ/€. Σου θυμίζω Οριακα το 10% σε σχεση με την επομενη τιμη που υπηρχε επι μερες (153-157), οποτε ας το αφήσουμε το θεμα. (εξέλιξη τιμής) Για να μην αναφερω τις εξω τιμες, 130-134 ευρω εκκίνηση. (τιμές εξωτερικού) Όταν όμως ο 4ΤΒ παιζει ακριβως στην ιδια αναλογια τιμης/TB (109 στο ιδιο μαγαζι 119 αλλου) παλι νομιζω ότι θα κανει πισω ο υποψήφιος αγοραστης. (αναλογία ΤΒ/Τιμής) ...σ' αυτά λοιπόν συνολικά απάντησα, κι όχι μόνο στα δικά σου σχόλια, αλλά κι ενός άλλου χρήστη παραπάνω. 3) Όταν κάποιος ψάχνει: α. τη μέγιστη χωρητικότητα, β. με τη κοντινότερη τιμή στα 100€ γ. με τη καλύτερη δυνατή αναλογία ΤΒ/€, δ. από ελληνικό μαγαζί με άμεση παράδοση ε. χωρίς μεταφορικά (όπου έχει υποκατάστημα δεν πληρώνεις μεταφορικά για παραλαβή από κατάστημα) δεν έχει νόημα να του λες ότι με 220€+ παίρνει τον 8ΤΒ...ή πως είναι "τιμή ευρώπης"...δεν είναι επιχείρημα που αφορά τη πρακτική συζήτηση για τον συγκεκριμένο δίσκο... ...τουλάχιστον το επεσήμανες ότι ήταν προσωπική σου προτίμηση...κι εγώ το υπογράμμισα. Αφού ο καθένας αγοράζει ό,τι θέλει, γιατί τόσος ζήλος και τόση φόρτιση για όποιο θέμα έχεις εσύ μια προσωπική προτίμηση/γνώμη; 1
Vasilis 07 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Για να κλείσει από την πλευρά μου το θέμα 1) Γνωρίζω φίλο που έχει ανοίξει τέτοιου τύπου σκληρό χωρίς εμφανή σημάδια 2) Στα θέματα που ανοίχτηκαν παλαιότερα για τους ίδιας σειράς 3/4ΤΒ το 80% της συζήτησης αναλώθηκε στον αν γίνονται εσωτερικοί. Στο θέμα του 5αρη που είναι το κακό ? 2) Αν τον έπαιρνα για κάποιο σεβαστό διάστημα (ίσως και όλη την 2ετία) θα τον χρησιμοποιούσα εξωτερικό για να δω πως πάει και να είμαι καλυμμένος. 3) Μην βάζεται τις δικές σας προτεραιότητες/ανάγκες ως κριτήρια μιας αγοράς. Δεν ψάχνω μεγάλο δίσκο στην χαμηλότερη τιμή πχ τον 8αρη Seagate 223 + 8-10E αποστολή=233Ε. Χρειάζομαι 3ΤΒ που παίζουν στα 110 (Green) 117 (RED) συνεπώς το να δώσω 20-30Ε παραπάνω δεν με χαλάει για επιπλέον 2TB. 8TB δεν μου χρειάζονται, συνεπώς είναι μεγάλο gap από τα 137 να πάω στα 233. 4)Σαν εξωτερικός για τον αν είναι προσφορά https://www.skroutz.gr/s/6692033/Intenso-Memory-Center-3-5-USB-3-0-5TB.html?keyphrase=INTENSO+6031513+5TB+MEMORY+CENTER Και καταλήγω και ο καθένας κρίνει αν αξίζει ή όχι Αναφορές για τον συγκεκριμένο λένε για Seagate / WD Οι πρώτοι 5αρηδες της κάθε εταιρείας στην ελληνική αγορά έχουν τις εξής τιμές αυτή την εποχή Seagate Desktop από 212Ε https://www.skroutz.gr/s/7415729/Seagate-Desktop-HDD-15-5TB.html WD από 202Ε https://www.skroutz.gr/s/5240289/Western-Digital-WD-Green-5TB-SATA-III.html https://www.skroutz.gr/s/7831726/Western-Digital-Blue-5TB.html Θα πείτε ότι ίσως υπάρχει μικρή διαθεσιμότητα και γι αυτό αυτή η τιμή, θα πείτε ότι με 10-20 παραπάνω πάμε σε 8ΤΒ. Επαναλαμβάνω σχολιάζουμε το συγκεκριμένο προϊόν στην εναλλακτική πρόταση που το βρίσκουμε. 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Προς τί τόση φόρτιση; ...αν τη διαφωνία την εισπράττεις ως "αμφισβήτηση κύρους", να αναλογιστείς αν η θέση σου εδώ σε έχει επηρεάσει αρνητικά... Αφού ο καθένας αγοράζει ό,τι θέλει, γιατί τόσος ζήλος και τόση φόρτιση για όποιο θέμα έχεις εσύ μια προσωπική προτίμηση/γνώμη; Κανεις προσωπικες επιθεσεις, αλλα εχω συνηθίσει 10χρονια στο φορουμ. Δεν τρεχει τιποτα. Κανενας δεν "αμφησβητει το κυρος" μου με οσα λεει. Το κυρος οσων λεω (λεμε) είναι εντος τους και όχι στο τι λεει ο "χ" άλλος. Οποτε χαλαρωσε, λαθος το πηρες και αυτό. Αρνητικα μπορει να επηρεάζει εσενα στο πως βλέπεις αυτόν που σου γραφει κατι που δεν μπορεις να αντιληφθείς και να παιζει το ρολο το αν βλέπεις κατι στο αβαταρ του σαν κοκκινο πανι που σε κανει να χανεις την ψυχραιμια σου και να κρινεις λαθος. (Ημουν πολύ πιο ομιλητικος πριν αναλάβω πριν 3 χρονια την θεση που αναφέρεις. Η θεση αυτή με εχει κανει να μην λεω συχνα την γνωμη μου και να μην εχω την "ελευθερια" που ειχα αφου καλως η κακως πιστευω ότι πρεπει να αυτολογοκρίνεται ενας μοντ/αντμιν και να είναι πιο "open-minded". Παλιοτερα ισως δεν περνουσες από τις προσφορες, δεν σε θυμαμαι εγω τουλάχιστον, οποτε δικαιολογειται η λαθος εντυπωση σου.) Η απαντηση/επιμονη μου, εχει να κανει με την αρνηση μου να δεχθω ότι δεν μπορουν όλα τα πραγματα να τα κατανοησουν ολοι την ωρα που τους τα δινεις, είναι κατι που παντα με στεναχωρει, αλλα ετσι είναι η ζωη, πρεπει να το παρω αποφαση. Η δικη σου επιμονη μπορει να εχει να κανει με το ότι εχεις ανοιξει αρκετα θεματα για την συγκεριμενη σειρα και εχεις και στην κατοχη σου πολλους. Κατι που δεν θα επρεπε να σε επηρεαζει σε θεματα αντικειμενικης αντίληψης τιμων. Την προσωπικη σας γνωμη λετε και εσεις, πχ όταν εμμενετε ότι δεν χανεται η εγγυηση. Μπορει να παρετε πολλους στο λαιμο σας. Δεν ειπα όμως κατι, ο καθενας μπορει να λεει την γνωμη του σαν να είναι απολυτη. Εγω παρολα αυτά όταν γραφω γνωμη, λεω πως είναι γνωμη μου προσωπικη, αλλοι εμμενουν και την παρουσιαζουν ως απολυτη την δικη τους. Αυτά τα "οφτοπικ" στα παραπανω "οφτοπικ" "σχολια" και "κριτικες". Καλη συνεχεια. 1
Vasilis 07 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Την προσωπικη σας γνωμη λετε και εσεις, πχ όταν εμμενετε ότι δεν χανεται η εγγυηση. Μπορει να παρετε πολλους στο λαιμο σας. Δεν ειπα όμως κατι, ο καθενας μπορει να λεει την γνωμη του σαν να είναι απολυτη. Εγω παρολα αυτά όταν γραφω γνωμη, λεω πως είναι γνωμη μου προσωπικη, αλλοι εμμενουν και την παρουσιαζουν ως απολυτη την δικη τους. Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε παιδιά εδώ μέσα. Ο καθένας κρίνει αν θα πειράξει κάτι και παίρνει τα ανάλογα ρίσκα. Με το ίδιο σκεπτικό να μην λένε τότε στην συναρμολόγηση σε αδαείς να την κάνουν μόνοι τους βλέποντας video στο youtube γιατί όντως υπάρχει η ελάχιστη πιθανότητα να πάει κάτι στραβά.
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Η τιμη εχει αλλαξει.159 ευρω. Δοκιμασες από τον δικο μου συνδεσμο; (όπως εχω πει εχουν δωσει λαθος στο #1 ποστ) Ναι, αφου δεν εχει δωθει (με τον τροπο που λεμε τοσα χρονια) ο σωστος σύνδεσμος: Ορίστε: http://www.e-shop.gr/offer.phtml?id=160330qpdv461t43b4693coi41
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα