x+y=z Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Καλησπερα, σκεφτομαι να αγορασω το TL-PA4010PKIT, καθως εχω προβλημα με το Desktop. Στο δωματιο επισης εχω λαπτοπ και PS4 που πιανουν σχετικα καλα με το Wi-Fi. Στον σταθερο χρησιμοποιω ενα TP-LINK TL-WΝ821Ν (300Mbps). Δεν ειχα κανενα προβλημα για 5 χρονια, αλλα ημουν σε διαφορετικο δωματιο μεχρι πριν λιγους μηνες... Τωρα, ενω οι υπολοιπες συσκευες συνδεονται κανονικα, ο σταθερος πιανει μεχρι 2-3 μπαρες σημα και αποσυνδεεται συχνα... Αργει μεχρι και το google... Οποτε ή θα τραβηξω καλωδιο ethernet απο το ρουτερ, το οποιο βρισκεται στην κουζινα (στο δωματιο δεν εχω τηλεφωνικη πριζα), ή για να απογυφω την ολη διαδικασια θα παρω τους παραπανω ανταπτορες. Σε αυτην την περιπτωση: 1. Θα μπορω να συνδεομαι στο ιντερνετ ασυρματα με αλλες συσκευες; π.χ. να ειμαι εγω στο δωματιο με τον ανταπτορα και καποιος αλλος με το λαπτοπ (ασυρματα) στο σαλονι... 2. Θα εχω γενικα καποια βελτιωση, εστω και μικρη, στην ταχυτητα; Γενικα παντως ειμαι χαμηλα, καθως βρισκομαι μακρια απο το κεντρο. Πιανω καπου στα 2,2-2,8Mbps... 3. Αν βαλω πανω ενα πολυμπριζο με σταθερο υπολογιστη (+οθονη), λαπτοπ, PS4 και τηλεοραση τι μπορει να σηκωσει; Οχι οτι θα ειναι ολα μαζι ανοιχτα (μεχρι δυο ταυτοχρονα), αλλα για να ξερω... π.χ. θα σηκωνει τον σταθερο με το PS4 (σε αναμονη, για να κατεβαζω παιχνιδια); 4. Αν παω σε κατι πιο φθηνο, στο μοντελο δηλαδη χωρις το pass through, και συνδεσω τον εναν ανταπτορα σε απλο πολυμπριζο τριων θεσεων, με οθονη και ενα δευτερο μεγαλυτερο πολυμπριζο στις αλλες θεσεις, και τον αλλο σε ενα τριπλο παλι με τηλεφωνο και ρουτερ πανω του, θα εχω πτωση στην ταχυτητα ή ενδεχομενως καποιο αλλο προβλημα; Μηπως δε θα λειτουργουν καν σωστα; Ευχαριστω για την οποια βοηθεια!
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Καλησπερα, σκεφτομαι να αγορασω το TL-PA4010PKIT, καθως εχω προβλημα με το Desktop. Στο δωματιο επισης εχω λαπτοπ και PS4 που πιανουν σχετικα καλα με το Wi-Fi. Στον σταθερο χρησιμοποιω ενα TP-LINK TL-WΝ821Ν (300Mbps). Δεν ειχα κανενα προβλημα για 5 χρονια, αλλα ημουν σε διαφορετικο δωματιο μεχρι πριν λιγους μηνες... Τωρα, ενω οι υπολοιπες συσκευες συνδεονται κανονικα, ο σταθερος πιανει μεχρι 2-3 μπαρες σημα και αποσυνδεεται συχνα... Αργει μεχρι και το google... Οποτε ή θα τραβηξω καλωδιο ethernet απο το ρουτερ, το οποιο βρισκεται στην κουζινα (στο δωματιο δεν εχω τηλεφωνικη πριζα), ή για να απογυφω την ολη διαδικασια θα παρω τους παραπανω ανταπτορες. Σε αυτην την περιπτωση: 1. Θα μπορω να συνδεομαι στο ιντερνετ ασυρματα με αλλες συσκευες; π.χ. να ειμαι εγω στο δωματιο με τον ανταπτορα και καποιος αλλος με το λαπτοπ (ασυρματα) στο σαλονι... 2. Θα εχω γενικα καποια βελτιωση, εστω και μικρη, στην ταχυτητα; Γενικα παντως ειμαι χαμηλα, καθως βρισκομαι μακρια απο το κεντρο. Πιανω καπου στα 2,2-2,8Mbps... 3. Αν βαλω πανω ενα πολυμπριζο με σταθερο υπολογιστη (+οθονη), λαπτοπ, PS4 και τηλεοραση τι μπορει να σηκωσει; Οχι οτι θα ειναι ολα μαζι ανοιχτα (μεχρι δυο ταυτοχρονα), αλλα για να ξερω... π.χ. θα σηκωνει τον σταθερο με το PS4 (σε αναμονη, για να κατεβαζω παιχνιδια); 4. Αν παω σε κατι πιο φθηνο, στο μοντελο δηλαδη χωρις το pass through, και συνδεσω τον εναν ανταπτορα σε απλο πολυμπριζο τριων θεσεων, με οθονη και ενα δευτερο μεγαλυτερο πολυμπριζο στις αλλες θεσεις, και τον αλλο σε ενα τριπλο παλι με τηλεφωνο και ρουτερ πανω του, θα εχω πτωση στην ταχυτητα ή ενδεχομενως καποιο αλλο προβλημα; Μηπως δε θα λειτουργουν καν σωστα; Ευχαριστω για την οποια βοηθεια! 1.Οτι εσυ εισαι με Powerline δεν αλλαζει κατι στο πως συνδεονται οι αλλοι.αν θες να παρεις wireless powerline δηλαδη να δινει και ασυρματα μπορεις να το κανεις.θα δωσεις και ασυρματα σε οποια συσκευη ειναι κοντα.αν δεν ειναι wireless το Powerline Μπορεις να βαλεις καποιο παλιο adsl router νακανει το wireless αμα θες. 2.δεν θα ανεβει η ταχυτητα του ιντερνετ αλλα θα παιξεις πχ οπως επαιζες πριν που ησουν πιο κοντα στο adsl router. 3.καλο θα ειναι αν βαλεις πολυπριζο στην πριζα που ειναι το Powerline να παρεις Powerline που να ειναι Passthrough. αυτο που εχεις βαλει ειναι Passthrough.μπορεις να βαλεις πανω αυτα που λες χωρις θεμα. 4.αν θες κατι καλυτερο απο tp link πας σε devolo.αν δεν παρεις Powerline Με passthrough θεωηρητικα μπορει να μην εχεις πχ 50 Mbit αλλα να εχεις 20.και παλι δεν σε νοιαζει αφου η γραμμη σου παιζει πολυ λιγοτερο.αλλα γενικα καλο θα ηταν να παρεις Passthrough και ας ειναι πιο ακριβα. 5.η αλλη λυση ειναι το καλωδιο που ειναι οτι καλυτερο. 6.δοκιμασε να βαλεις πιο νεους Drivers στην ασυρματη καρτα ή να την βαλεις να παιξει σε g αντι για n να δεις αν θα ειναι πιο σταθερα. στο ρουτερ δοκιμασε και αλλο καναλι. ποιο ρουτερ εχεις?αν ειναι κανα zte πεταξε το οπως εισαι γιατι ισως φταιει αυτο για τα θεματα αφου ειναι μαπα.
x+y=z Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 1.Οτι εσυ εισαι με Powerline δεν αλλαζει κατι στο πως συνδεονται οι αλλοι.αν θες να παρεις wireless powerline δηλαδη να δινει και ασυρματα μπορεις να το κανεις.θα δωσεις και ασυρματα σε οποια συσκευη ειναι κοντα.αν δεν ειναι wireless το Powerline Μπορεις να βαλεις καποιο παλιο adsl router νακανει το wireless αμα θες. 2.δεν θα ανεβει η ταχυτητα του ιντερνετ αλλα θα παιξεις πχ οπως επαιζες πριν που ησουν πιο κοντα στο adsl router. 3.καλο θα ειναι αν βαλεις πολυπριζο στην πριζα που ειναι το Powerline να παρεις Powerline που να ειναι Passthrough. αυτο που εχεις βαλει ειναι Passthrough.μπορεις να βαλεις πανω αυτα που λες χωρις θεμα. 4.αν θες κατι καλυτερο απο tp link πας σε devolo.αν δεν παρεις Powerline Με passthrough θεωηρητικα μπορει να μην εχεις πχ 50 Mbit αλλα να εχεις 20.και παλι δεν σε νοιαζει αφου η γραμμη σου παιζει πολυ λιγοτερο.αλλα γενικα καλο θα ηταν να παρεις Passthrough και ας ειναι πιο ακριβα. 5.η αλλη λυση ειναι το καλωδιο που ειναι οτι καλυτερο. 6.δοκιμασε να βαλεις πιο νεους Drivers στην ασυρματη καρτα ή να την βαλεις να παιξει σε g αντι για n να δεις αν θα ειναι πιο σταθερα. στο ρουτερ δοκιμασε και αλλο καναλι. ποιο ρουτερ εχεις?αν ειναι κανα zte πεταξε το οπως εισαι γιατι ισως φταιει αυτο για τα θεματα αφου ειναι μαπα. Ναι, zte ειναι το router... Εχω και ενα παλιο DLink ή Linksys, δε θυμαμαι, πανε χρονια... Αν δηλαδη παρω τελικα powerline μπορω να το συνδεσω με το παλιο router μεσω ethernet και απο εκει παλι με ethernet στον υπολογιστη; Παντως και αλλο ρουτερ να εχω, δε θα πιασει πολυ περισσοτερο... Ειναι μαπα οι ταχυτητες στην περιοχη μου... Ολοι τα ιδια περναμε... Μονο το σημα αν βελτιωθει και τυχον αποσυνδεσεις...
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 α.πετα το zte λογικο να μην παιζει σωστα.ισως να αξιζει να βαλεις το Dlink/linksys να παιξει ειτε σαν adsl router ειτε σαν ασυρματο. αν παρεις Powerline Ναι γινεται αυτο που λες απλα θα πρεπει να γινουν καποιες αλλαγες στο adsl router για να παιξει σαν access point. ναι για ταχυτητα μην περιμενεις πολλα.απλα μπορει καλυτερο wireless και γενικα πιο σταθερο ασυρματο/ιντερνετ.
AMSTERIS Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 χρησιμοποιώντας ένα power line π.χ. τυχαία θα πω : θα έχω απώλειες στην ταχύτητα μου στο ίντερνετ? η χρήση αυτών των συσκευών λύνει το πρόβλημα ίντερνετ σε απομακρυσμένα σημεία του σπιτιου χωρίς να χρησιμοποιήσουμε α΄συρματο ίντερνετ ή καλώδια ? TP-Link Powerline AV500 TL-WPA4226KIT ,
heavyrain Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Απωλειες στη συνδεση μεταξυ ρουτερ και συσκευων φανταζομαι εννοεις. Σ αυτην την περιπτωση οχι δεν θα χεις οπως με το ασυρματο. Γενικα για την ποιοτητα συνδεσης (ρουτερ με τις συσκευες) αλλα και την ταχυτητα κατεβασματος (οπου η διαφορα ειναι εμφανης, μπορει να το τσεκαρεις στο speedtest.com και να δεις και μονος τη διαφορα αναμεσα στους 3 αυτους τροπους συνδεσης) ισχυει: Καλωδιο ethernet > powerline > wifi Οποτε ναι ειναι η καλυτερη λυση αν δεν φτανει το σημα wifi σ ολο το σπιτι και δεν θες να παρεις ενα καλυτερο ρουτερ, επισης να ξερεις οτι παιζουν μεγαλο ρολο και τα καναλια εκπομπης στο ασυρματο. Μπορεις να κατεβασεις την εφαρμογη android wifi analyzer οπου βλεπει ολα τα wifi κοντα σου και σε ποια καναλια εκπεμπουν και σου προτεινει πιο ειναι το πιο "καθαρο" για σενα. Δεν ξεχναμε ακομα οτι τα ασυρματα τηλεφωνα που βρισκονται διπλα στο ρουτερ επιρρεαζουν το wifi (αν εκπεμπει στα 2.4ghz οπως τα περισσοτερα ρουτερ).
AMSTERIS Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 ο λόγος που ενδιαφέρει πολύ κόσμο η λύση power line είναι να αποφύγουμε -όσο γίνεται- τις εκπομπές ασύρματου δικτύου...Υπάρχει κάποια πρόταση συγκεκριμένη για μια συνηθισμένη χρήση οικιακή ?
heavyrain Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 τα tp link με πριζα ειναι παρα πολυ αξιοπιστα, τα χρησιμοποιω 2 χρονια τουλαχιστον. https://www.skroutz.gr/s/3157330/TP-LINK-TL-PA4010P-Kit.html
AMSTERIS Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 δηλαδή με 40-50 ευρώ ,βλέπω ότι υπάρχουν αξιόπιστα..... ΄
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 χρησιμοποιώντας ένα power line π.χ. τυχαία θα πω : θα έχω απώλειες στην ταχύτητα μου στο ίντερνετ? η χρήση αυτών των συσκευών λύνει το πρόβλημα ίντερνετ σε απομακρυσμένα σημεία του σπιτιου χωρίς να χρησιμοποιήσουμε α΄συρματο ίντερνετ ή καλώδια ? TP-Link Powerline AV500 TL-WPA4226KIT , ναι.η απωλεια ειναι πολυ μικρη.και γλυτωνεις το Utp οπως και το να παιζεις ασυρματα. ο λόγος που ενδιαφέρει πολύ κόσμο η λύση power line είναι να αποφύγουμε -όσο γίνεται- τις εκπομπές ασύρματου δικτύου...Υπάρχει κάποια πρόταση συγκεκριμένη για μια συνηθισμένη χρήση οικιακή ? το ασυρματο δεν ειναι καποιο θεμα απλα το ασυρματο δεν παιζει σε μεγαλη αποσταση δυστυχως οποτε εκει το powerline ή το Utp ειναι καλυτερη λυση δηλαδή με 40-50 ευρώ ,βλέπω ότι υπάρχουν αξιόπιστα..... ΄ οτι παρεις καλο ειναι να ειναι passthrough>αν εχεις τριφασικο ρευμα θες powerline για τριφασικο.σε φτηνα τα tp link ,.Μετα πας σε d link,netgear και μετα σε πολυ καλα αλλα ακριβα τα devolo.
mimikos81 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Καλησπέρα παιδιά, για να μην ανοίγω άλλο ίδιο θέμα, θα ήθελα τη γνώμη σας. Θέλω να επεκτείνω το wifi δίκτυο στο σπίτι και κατέληξα πως η καλύτερη λύση για εμένα είναι με wifi powerline. Είμαι ανάμεσα στα παρακάτω 2, τα οποία είναι μέσα στο budget μου. Netgear-XWNB5602 https://www.amazon.fr/Netgear-XWNB5602-100FRS-Prise-Femelle-R%C3%A9seau/dp/B008UKT7AQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1464357329&sr=8-1&keywords=netgear+cpl+wifi TP-Link-TL-WPA4235PKIT https://www.amazon.fr/TP-Link-TL-WPA4235PKIT-adaptateurs-Ethernet-int%C3%A9gr%C3%A9e/dp/B00RMYB3N0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1464357553&sr=8-1&keywords=tp+link+4235 Είμαι πιο κοντά στο TP Link, αλλά θα εκτιμούσα πάρα πολύ τη γνώμη σας, καθώς δεν έχω εμπειρία για την αξιοπιστία των 2 παραπάνω!
mimikos81 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Το TPLINK έχω εγώ κ είναι πολύ καλά. Κ εγώ προς TP LINK προσανατολίζομαι, όμως διαβάζω κάτι σχόλια που ύστερα από 2-3 εβδομάδες αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα με την IP. Είδα κ σε ένα σχόλιο φίλου παραπάνω που θεωρεί το Netgear πιο ποιοτικό, οπότε αναρωτιέμαι...
panos- Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Κ εγώ προς TP LINK προσανατολίζομαι, όμως διαβάζω κάτι σχόλια που ύστερα από 2-3 εβδομάδες αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα με την IP. Είδα κ σε ένα σχόλιο φίλου παραπάνω που θεωρεί το Netgear πιο ποιοτικό, οπότε αναρωτιέμαι... Τα είχα 1 χρόνο και χρειάστηκαν μόνο μια επανεκκίνηση μια φορά. Το ένα κάηκε από κεραυνό και πήρα αλλά Επίσης πολύ καλά της DLink, http://www.skroutz.gr/s/2929722/D-Link-DHP-P309AV-Kit.html , Όλα μια χαρά μέχρι στιγμής αλλά δεν ξέρω γιατί έχει κακές αξιολογήσεις.
mimikos81 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ πολύ. Παρήγγειλα το TP Link κ ο Θεός βοηθός ☺
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα