Προς το περιεχόμενο

Παράλληλη χρήση 2 Λειτουργικών σε προεγκατεστημένα Windows

MrAristotelis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά! Έχω μια απορία. Έχω ένα laptop με προεγκατεστημένα Windows 8 μέσα (δεν υπήρχε κάποιο CD με λειτουργικό μέσα) Έχω δύο ερωτήσεις. 1) Μπορώ να περάσω μέσα και Windows 7 (καθώς δεν με βολεύουν τα 8 ) και να εναλλάσσομαι ανάμεσα στα δύο λειτουργικά; Kαι 2) Αν κάνω format και σβήσω τελειώς τα 8, μπορώ να περάσω μόνο τα 7 και αν ναι πως; Και σε περίπτωση που θέλω να γυρίσω πάλι σε 8 πώς θα το κάνω αφού δεν έχω κάποιο CD με το λειτουργικό; (Καθώς όπως είπα, τα Windows ήταν προεγκατεστημένα)

Ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα μπορείς να τα κάνεις από αυτά που είπες. 

Για το 1ο θα κάνεις 2ο partition και θα περάσεις τα 7 και στην εκκίνηση θα σε ρωτάει με πια θες να μπεις.

Για την 2η ναι κανονικά σαν να κάνεις format. 

Δυστυχώς πλέων δεν δίνουν κάποιο cd για να κάνεις format. Πλέων κατεβάζεις το iso από εδώ, το περνάς σε ένα φλασάκι και στην εγκατάσταση χρησιμοποιείς τον κωδικό που είναι κάτω από το laptop. 

[...]

και στην εγκατάσταση χρησιμοποιείς τον κωδικό που είναι κάτω από το laptop. 

Δεν υπάρχει κωδικός κάτω από τα λάπτοπ πλέον. Από τα 8 και μετά, ο κωδικός είναι ενσωματωμένος στο σύστημα.

Καλησπέρα παιδιά! Έχω μια απορία. Έχω ένα laptop με προεγκατεστημένα Windows 8 μέσα (δεν υπήρχε κάποιο CD με λειτουργικό μέσα) Έχω δύο ερωτήσεις. 1) Μπορώ να περάσω μέσα και Windows 7 (καθώς δεν με βολεύουν τα 8 ) και να εναλλάσσομαι ανάμεσα στα δύο λειτουργικά; Kαι 2) Αν κάνω format και σβήσω τελειώς τα 8, μπορώ να περάσω μόνο τα 7 και αν ναι πως; Και σε περίπτωση που θέλω να γυρίσω πάλι σε 8 πώς θα το κάνω αφού δεν έχω κάποιο CD με το λειτουργικό; (Καθώς όπως είπα, τα Windows ήταν προεγκατεστημένα)

Ευχαριστώ πολύ.

Πάρε πρώτα με αυτό ένα backup από την άδεια χρήσης και για σιγουριά ανέκτησε με αυτό ή με αυτό τον κωδικό.

• Like 1

με το "Advanced Tokens Manager" βρίσκω το κλειδί της που έχει πλέον για windows 10? (λογικά το έχει πάνω από 1 μηνά που έγινε η αναβάθμιση) και το κρατάει κάπου για τα μελλοντικά της φορματ αν τυχόν και χρειαστεί σωστά?

άλλα δεν κατάλαβα με το "Belarc" τι κάνω... αντί να βάλω το κλειδί που πήρα μεσώ της microsoft θα το βάλω με αυτό?

και το "Magical Jelly Bean" κάνει και αυτό την ίδια δουλειά με το "Belarc"? αν προσπαθήσω πρώτα μεσώ microsoft και μετά με το πρόγραμμα θα έχω κανένα πρόβλημα?

(σορρυ δεν ηθελα να απαντησω εδω :P :P :P :P )

Δεν υπάρχει κωδικός κάτω από τα λάπτοπ πλέον. Από τα 8 και μετά, ο κωδικός είναι ενσωματωμένος στο σύστημα.

Πάρε πρώτα με αυτό ένα backup από την άδεια χρήσης και για σιγουριά ανέκτησε με αυτό ή με αυτό τον κωδικό.

Ευχαριστώ παιδιά γιατη βοήθεια.  Δηλαδή φίλε micos000, αυτά πως ακριβώς λειτουργούν τα εργαλεία; Είναι αξιόπιστα έτσι; Και στην ουσία αυτά μου δίνουν τον αριθμό που έβαζα στα παλιότερα Windows για ενεργοποίηση; Γιατί πράγματι δεν υπάρχει κάτι κάτω από το laptop. Χωρίς αυτό τον κωδικό δεν μπορώ να ενεργοποίήσω τα Windows;

το κλειδί των windows βρίσκεται στο bios η γενικότερα στη μητρική

Εαν πχ ο σκληρός σου χαλάσει και περάσεις την ιδια έκδοση windows πάλι(ανεξαρτήτως απο που τα βρήκες) θα ενεργοποιηθουν αυτόματα.

όσο για το οτι δεν δινουν DVD με το λειτουργικό, αυτο συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα καθώς τα βάζουν σε κρυφό διαμέρισμα στον δίσκο και όταν ανοιξεις και σετάρεις για πρώτη φορά το συστημα η εταιρια εχει βάλει καποιο πρόγραμματάκι που σε πρίζει για να κάνεις backup το image που έχει ο δίσκος αποθηκευμένο.

Επίσης υπάρχει εγκατεστημένο recovery tool(ειτε με προγραμμα ειτε με καποιο συνδυασμό κουμπιών)το οποιο ενεργοποιείται και μπορείς να επαναφέρεις το εργοστασιακό είδωλο ανα πάσα στιγμή και το λάπτοπ επιστρέφει στην κατάσταση που ηταν όταν το αγόρασες πρώτη μέρα.

Απο εκεί και πέρα,εαν εσυ περάσεις αλλο λειτουργικό(πχ απο 8.1 πας σε 7)το πιθανότερο είναι οτι το recovery ΔΕΝ θα λειτουργήσει για να σου περάσει παλι 8.1 ΟΜΩΣ αν είχες κάνει τα DVD ανάκτησης θα σε πάει στο λειτουργικό που είχε το λαπτοπ οταν το πήρες. Πχ στα dell που έχω και γνωρίζω,υπάρχει software το οποιο το τρέχεις και σου κάνει την επαναφορά αυτή(δεν ενεργοποιείται με κάποιο συνδυασμό κουμπιων δηλαδή)και επειτα εαν αλλαξεις λειτουργικο αλλα θες να κάνεις επαναφορά σε αυτο που ειχε τοτε περνας την εκδοση που θες και βάζεις το πρόγραμμα της εταιριας για ανακτηση.ΕΑΝ ΔΕΝ εχεις πειράξει το recovery partition,το λογισμικό το βλέπει οτι υπάρχει στον δισκο και μπορείς να επαναφέρεις τον υπολογιστή απο αυτό εαν θέλεις.

Απο εκεί και πέρα,εαν εσυ περάσεις αλλο λειτουργικό(πχ απο 8.1 πας σε 7)το πιθανότερο είναι οτι το recovery ΔΕΝ θα λειτουργήσει για να σου περάσει παλι 8.1 ΟΜΩΣ αν είχες κάνει τα DVD ανάκτησης θα σε πάει στο λειτουργικό που είχε το λαπτοπ οταν το πήρες. Πχ στα dell που έχω και γνωρίζω,υπάρχει software το οποιο το τρέχεις και σου κάνει την επαναφορά αυτή(δεν ενεργοποιείται με κάποιο συνδυασμό κουμπιων δηλαδή)και επειτα εαν αλλαξεις λειτουργικο αλλα θες να κάνεις επαναφορά σε αυτο που ειχε τοτε περνας την εκδοση που θες και βάζεις το πρόγραμμα της εταιριας για ανακτηση.ΕΑΝ ΔΕΝ εχεις πειράξει το recovery partition,το λογισμικό το βλέπει οτι υπάρχει στον δισκο και μπορείς να επαναφέρεις τον υπολογιστή απο αυτό εαν θέλεις.

Εμένα ο σκληρός όταν μπαίνω στον υπλογιστή, λέει C: τόσα GB από Σύνολο τάδε GB και δίπλα D: 1,5 GB ελεύθερο από 16 GB με τίτλο recovery. Αυτό εννοείς; Δεν το έχω πειράξει αυτό. Άρα αν κάνω format και βάλω άλλο λειτουργικό, και θέλω πάλι τα αρχικά τα 8 θα τα επαναφέρει ; Kατέβασα και το iso που είπε ο φίλος evoracing. Αν το γράψω αυτό σε CD θα λειτουργεί κανονικά σαν λειτουργικό που είχαν τα παλιά PCs μέσα; Ευχαριστώ

Επίσης εγώ έχω τα 8,1 αλλά τα αρχικά ήταν τα 8. Το back up της ενεργοποίησης Magical Jelly Bean είναι το ίδιο και για τις 2 εκδόσεις;

φαντάζομαι ναι χωρίς να ξέρω την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Συνήθως ανα κατασκευαστή λαπτοπ αλλάζει.

Επίσης κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι αν θες να πάρεις ενα ειδωλο συστήματος όπως ακριβώς το έχεις τώρα ειτε σε εξωτερικό δισκο ειτε σε DVD(αναλόγως τα δεδομένα σου)και όποτε χρειαστείς  να το επαναφέρεις σαν να γυρνάς τον υπολογιστή σε εκείνη την ημέρα.

Τα προγράμματα αυτά σου εμφανίζουν το "κρυφό" κλειδί των windows και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που σου για κάποιον λόγο κάνεις εγκατάσταση του λειτουργικού και δεν ενεργοποιηθεί αυτόματα. Το κλειδί σου είναι αναβαθμισμένο και για τα 8.1 και αν κάνεις την αναβάθμιση σε 10 θα λειτουργεί και για τα 10άρια.

Ευχαριστώ πολύ.

Αν δεν σε βολεύουν τα 8 για το περιβάλλον δεν είναι σαν τα 7 μπορείς να βάλεις ένα προγραμματάκι το classic shell και να μοιάζουν σαν τα 7.

Αν δεν σε βολεύουν τα 8 για το περιβάλλον δεν είναι σαν τα 7 μπορείς να βάλεις ένα προγραμματάκι το classic shell και να μοιάζουν σαν τα 7.

Ευχαριστώ Micos000!

Blue Blood7 ενδιαφέρον φαίνεται αυτό το πρόγραμμα που λες! Αλλάζει μόνο εμφανισιακά το περιβάλλον; ή και λειτουργικά; Π.χ αν έχω μια εφαρμογή που τρέχει σε 7 αλλά όχι σε 8 αν βάλω αυτό το classic shell θα λειτουργήσει;

Όχι δεν θα λειτουργήσει. Τα 8 παραμένουν 8. Το ανέφερα το προγραμματάκι γιατί πολλοί δεν το γνωρίζουν.

Ok ευχαριστώ! Ναι καλά έκανες! Χρήσιμο! Γιατί η αλήθεια είναι τα 8 δεν είναι εύχρηστα σαν περιβάλλον. 7 και ΧP τα καλύτερα για εμένα!

Λίγο δύσκολο για μια εφαρμογή να τρέχει στα 7 και όχι στα 8. Αν μιλούσες για συμβατότητα με XP θα σου έλεγα ότι μπορεί να μην έτρεχε, όχι όμως από 7 για 8.

Γεια χαρά και πάλι παιδιά! Να ρωτήσω. Ένας γνωστός μου είπε ότι αν βάλω δύο λειτουργικά δεν θα είναι καλό και θα κολλάει ο υπολογιστής! Εσείς τι λέτε; Επίσης από 400 GB που είναι ο σκληρός πόσα GB να δώσω στο νέο τόμο για να βάλω τα 7; Τι προτείνετε; Ακόμα μου είπε πως έπρεπε να βάλω πρώα 7 και μετά τα 8. Τώρα που έχω τα 8,1 αν βάλω και τα 7 θα έχω πρόβλημα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...