SlickNick Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα σε όλους! Έχω ξεκινήσει και μαθαίνω web development, front end και back end, από βιβλία και εκπαιδευτικά βίντεο με σκοπό να βρω εργασία σε εταιρεία στην Ελλάδα καθώς και να κάνω freelance μέσα από τις διάφορες ιστοσελίδες. Η ερώτηση μου είναι το κατά πόσο είναι εφικτό να βρω δουλειά στην Ελλάδα, χωρίς πτυχίο, σε αυτόν τον τομέα; Σε αρκετές αγγελίες που είδα ζητάνε πτυχίο και αναρωτιόμουνα αν ένα καλό πορτφόλιο μπορεί να σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις αυτό. Για freelance υποθέτω το πορτφόλιο είναι το Α και το Ω, σωστά; Ευχαριστώ
GreekMonkey Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Με ενδιαφέρει και μένα αυτό. Πτυχίο θα πάρω αλλά θα αργήσει 1 χρόνο και σε αυτό το διάστημα θα ήθελα να βγάλω εισόδημα από τον προγραμματισμό (παντώς είδους).
corsair04 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα σε όλους! Έχω ξεκινήσει και μαθαίνω web development, front end και back end, από βιβλία και εκπαιδευτικά βίντεο με σκοπό να βρω εργασία σε εταιρεία στην Ελλάδα καθώς και να κάνω freelance μέσα από τις διάφορες ιστοσελίδες. Η ερώτηση μου είναι το κατά πόσο είναι εφικτό να βρω δουλειά στην Ελλάδα, χωρίς πτυχίο, σε αυτόν τον τομέα; Σε αρκετές αγγελίες που είδα ζητάνε πτυχίο και αναρωτιόμουνα αν ένα καλό πορτφόλιο μπορεί να σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις αυτό. Για freelance υποθέτω το πορτφόλιο είναι το Α και το Ω, σωστά; Ευχαριστώ Καλησπέρα γνώμη μου είναι ότι μπορείς να φοιτήσεις σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις και χρήματα και έτσι θα έχεις και κάποιο χαρτί στα χέρια σου και εφόσον ασχολείσαι θα έχεις και την απαιτουμένη εμπειρία επίσης με την φοίτηση σου πιθανόν να καλύψεις και κάποια θέματα που μπορεί να προκύψουν από την ενασχόληση μου μόνο από βιβλία και βιντεακια 1
Scirocco Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Φίλε μου slicknick απλα θα σου πω τι εζησα απο προσωπικη εμπειρια... 1999 πηγα σε μια εταιρια απο αγγελια που ζητουσε developers web. Τοτε ήξερα πολυ καλα: flash, cgi scripting, html, και αρκετα καλα τα δυκτια. Το flash τοτε εκανε θραυση, το ξερανε καλα λιγοι και εκει πονταρισα. Το αμεσως επομενο ητανε τα cgi scripts, φορμες, e-shops, κτλ κτλ Η asp τοτε ητανε στα σπαργανα, οπως και η Php Ητανε απλα μια μινι συνεντευξη, και αμεσως εδω και τωρα τι ξερεις. Και 50 πτυχια να τους πηγαινες δεν τους ενδιαφερε....τι ξερεις στην πραξη! Θα σου πω οτι συνεργαστικα μαζι τους μονιμα κανα 2 χρονια με σχετικα καλα λεφτα τοτε. Aργοτερα παλι τα ιδια, αλλα αυτη την φορα με δυκτια, hotspots, intranets Kαι παλι εδω και τωρα ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ....!!! Το θεμα δεν ειναι τα χαρτια, αλλα να μελετας, να ακολουθας την τεχνολογια οσο μπορεις, και να ψαχνεις συνεχεια πως γινετε Οχι στο ετοιμο που εκανε καπιος αλλος και το παρουσιαζεις σαν δικο σου! Ο καθε ανθρωπος μαθαινει με τον δικο του τροπο, αλλα η πολυ μελετη σ'αυτο που σ αρεσει θα φερει και το αποτελεσμα. Αλλα .... να σ αρεσει και να προσπαθεις.... Πιστευω να σε καλυψα .... και τελος να σου πω....ΔΕΝ εχω κανενα πτυχιο! 2
SlickNick Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Φίλε μου slicknick απλα θα σου πω τι εζησα απο προσωπικη εμπειρια... 1999 πηγα σε μια εταιρια απο αγγελια που ζητουσε developers web. Τοτε ήξερα πολυ καλα: flash, cgi scripting, html, και αρκετα καλα τα δυκτια. Το flash τοτε εκανε θραυση, το ξερανε καλα λιγοι και εκει πονταρισα. Το αμεσως επομενο ητανε τα cgi scripts, φορμες, e-shops, κτλ κτλ Η asp τοτε ητανε στα σπαργανα, οπως και η Php Ητανε απλα μια μινι συνεντευξη, και αμεσως εδω και τωρα τι ξερεις. Και 50 πτυχια να τους πηγαινες δεν τους ενδιαφερε....τι ξερεις στην πραξη! Θα σου πω οτι συνεργαστικα μαζι τους μονιμα κανα 2 χρονια με σχετικα καλα λεφτα τοτε. Aργοτερα παλι τα ιδια, αλλα αυτη την φορα με δυκτια, hotspots, intranets Kαι παλι εδω και τωρα ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ....!!! Το θεμα δεν ειναι τα χαρτια, αλλα να μελετας, να ακολουθας την τεχνολογια οσο μπορεις, και να ψαχνεις συνεχεια πως γινετε Οχι στο ετοιμο που εκανε καπιος αλλος και το παρουσιαζεις σαν δικο σου! Ο καθε ανθρωπος μαθαινει με τον δικο του τροπο, αλλα η πολυ μελετη σ'αυτο που σ αρεσει θα φερει και το αποτελεσμα. Αλλα .... να σ αρεσει και να προσπαθεις.... Πιστευω να σε καλυψα .... και τελος να σου πω....ΔΕΝ εχω κανενα πτυχιο! Σε ευχαριστώ Scirocco, πολύ ελπιδοφόρο αυτό που γράφεις. Περισσότερο με ανησυχεί μην σκαλώνει το βιογραφικό μου στο HR λόγο έλλειψης πτυχίου.
dominotrix Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Εδω και 10 χρονια εχω εργαστει σε διαφορες εταιρειες στην Ελλαδα, κανεις δε μου ζητησε πτυχιο. Απλα να του δειξω δουλειες μου και μια συνεντευξη με το τι γνωσεις εχω. Καλως η κακως δεν δινουν βαση στο πτυχιο σε αντιθεση με το εξωτερικο. Μπορει να ειναι ελπιδοφορο οπως λες, μα οι απαιτησεις ανεβαινουν. Δεν ειναι απαραιτητα καλο για σενα οτι δεν ζητανε πτυχιο. Μιας και αν οι δουλειες σου ειναι μετριες δε θα βρεις δουλεια ευκολα. Ενω στο εξωτερικο, εχοντας απλα ενα πτυχιο θα βρεις. 2
SlickNick Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Εδω και 10 χρονια εχω εργαστει σε διαφορες εταιρειες στην Ελλαδα, κανεις δε μου ζητησε πτυχιο. Απλα να του δειξω δουλειες μου και μια συνεντευξη με το τι γνωσεις εχω. Καλως η κακως δεν δινουν βαση στο πτυχιο σε αντιθεση με το εξωτερικο. Μπορει να ειναι ελπιδοφορο οπως λες, μα οι απαιτησεις ανεβαινουν. Δεν ειναι απαραιτητα καλο για σενα οτι δεν ζητανε πτυχιο. Μιας και αν οι δουλειες σου ειναι μετριες δε θα βρεις δουλεια ευκολα. Ενω στο εξωτερικο, εχοντας απλα ενα πτυχιο θα βρεις. Δεν με φοβίζουν τόσο οι απαιτήσεις όσο η γραφειοκρατεία Από εκεί και πέρα θέλω να πιστεύω ότι άμα ιδρώσω μπορώ να βγάλω ποιοτική δουλειά και να μάθω ότι χρειάζεται, ας είναι καλά το διαδίκτυο! Επίσης, ήθελα να σε ρωτήσω, μιας και είσαι ενεργός στον χώρο, τι πορτφόλιο πιστεύεις ότι πρέπει να έχω για να βρω κάτι στην Ελλάδα; Δηλαδή τι πρέπει να περιέχει ένα πορτφόλιο από δουλειές; Πόσα projects, τι είδους, τι επιπέδου κλπ για να δει μία εταιρεία ότι το έχω και να με εμπιστευτούν; Θέλω να κατανοήσω σε τι επίπεδο πρέπει να φτάσω για να έχω κάποια ρεαλιστική ελπίδα. Σε ευχαριστώ και πάλι Dominotrix!
dominotrix Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Είναι αναλόγως σε τι εταιρεία θα εργαστείς. Υπάρχουν εταιρείες που δίνουν βάση στο σχεδιαστικό κομμάτι, με πιο προσεγμένες ιστοσελίδες (pixel perfect) όπου πρέπει να έχεις τις γνώσεις να φτιάξεις μια ιστοσελίδα απ'την αρχή χωρίς κάποιο έτοιμο template. Θα γνωρίζεις τα πρόσφατα trends του χώρου και γενικά οτιδήποτε εξελίσει τη δουλειά σου. CSS Animations, Parallax, Skrollr, SVG animations, Blending modes κλπ είναι μερικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν βέβαια και εταιρείες οπου δε τους νοιάζει τοσο η εμφανιση μιας ιστοσελίδας, αλλά έχουν πιο "αρπα-κολα" προσεγγιση. Φτιαχνεις τη σελιδα σε 2-3 ωρες με ετοιμο template, την παραδιδεις και πας για επομενη. Μπορει να ειναι easy money, αλλα ετσι δεν εξελισσεσαι ουτε εσυ σαν developer ουτε η επιχειρηση που θα εργαζεσαι. Κανε μια αυτοκριτικη και δες ποσο καλος εισαι. Δες portfolio απο εταιριες στην Ελλαδα και δες αν εχεις τις γνωσεις να κανεις παρομια δουλεια με αυτη που κανουν. Και ετσι θα εισαι στα ιδια level με αυτους οταν στειλεις το βιογραφικο σου. Και σιγα σιγα αποκτωντας εμπειρια, μπορεις να εργαζεσαι σε ολο και καλυτερες εταιριες. 2
Scirocco Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 +1 dominοtrix Οτι ήθελα να προσθεσω, τα εγραψες. 1
Predatorkill Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Ποσο δινουν την ωρα/μηνα οι εταιριες για pixel perfect; Ακολουθουν ωραριο ή παει η υπερωρια συννεφο;
Pseudonymo1212 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μπορείς να κάνεις καριέρα και χωρίς πτυχίο, απλά θα είναι ένα μεγάλο εμπόδιο καθώς μερικοί δεν θα σε καλέσουν καν για να σε δούνε. Οπότε δηλαδή πως θα τους δείξεις τι ξέρεις; Σε γενικές γραμμές όμως, αν πιστεύεις ότι είσαι καλός σε αυτό, φτιάξε ένα καλό Portfolio (Github ή web sites showcase) και θα είσαι Okey! PS: Τα πτυχία πλέον τα δίνουν τζάμπα. Μπορείς να πάρεις ένα πτυχίο με 6 χωρίς να πατάς καθόλου στο πανεπιστήμιο. Πλέον τα ΑΕΙ βγάζουν και ΤΕΡΜΑ ΑΜΠΑΛΟΥΣ με πτυχίο... άλλο θέμα και μην το ανοίξουμε! 3
SlickNick Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μπορείς να κάνεις καριέρα και χωρίς πτυχίο, απλά θα είναι ένα μεγάλο εμπόδιο καθώς μερικοί δεν θα σε καλέσουν καν για να σε δούνε. Οπότε δηλαδή πως θα τους δείξεις τι ξέρεις; Σε γενικές γραμμές όμως, αν πιστεύεις ότι είσαι καλός σε αυτό, φτιάξε ένα καλό Portfolio (Github ή web sites showcase) και θα είσαι Okey! PS: Τα πτυχία πλέον τα δίνουν τζάμπα. Μπορείς να πάρεις ένα πτυχίο με 6 χωρίς να πατάς καθόλου στο πανεπιστήμιο. Πλέον τα ΑΕΙ βγάζουν και ΤΕΡΜΑ ΑΜΠΑΛΟΥΣ με πτυχίο... άλλο θέμα και μην το ανοίξουμε! Έχω δει κάτι πτυχία, masters in software engineering κλπ που είναι ετήσια για εργαζόμενους και σκέφτομαι για αργότερα ίσως μπω να πάρω και χαρτί αν πχ θέλω να ανέβω μισθολογικά και δεν γίνεται αλλιώς.
nikos_90 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Έχω δει κάτι πτυχία, masters in software engineering κλπ που είναι ετήσια για εργαζόμενους και σκέφτομαι για αργότερα ίσως μπω να πάρω και χαρτί αν πχ θέλω να ανέβω μισθολογικά και δεν γίνεται αλλιώς. Είχα πρόσφατα μια εμπειρία στο να συμμετάσχω στην διαδικασία πρόσληψης κάποιου για την εταιρεία που δουλεύω, να σας πώ την αληθεια το τελευταίο πράγμα που κοιταγαμε σε όλα τα βιογραφικά ήταν το πτυχίο. Αυτό που κοιτάγαμε και ηταν το πιο σημαντικό ηταν τα projects τα οποια συμμετειχε ο υποψηφιος και τον ρολο του σε αυτά. Επειτα στο τεχνικο interview καταλάβαινες εύκολα αν οντως γνωρίζει όσα αναφερει στο βιογραφικό του. Οπότε cool down, το πτυχίο δεν παίζει σχεδόν καμια σημασία σε αυτην την δουλεια. 2
defacer Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Στο συγκεκριμένο χώρο δε νομίζω ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση κανένας εργοδότης να δει εμπειρία στο βιογραφικό και να σε απορρίψει για έλλειψη πτυχίου. Το θέμα είναι to get your foot in the door ως νιούφης, απο κει και πέρα αρκεί να μη βάλεις αυτογκόλ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα