Anekselektos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Ήρθε στα χέρια μου το νεώτερο ''μικρό'' της xiaomi που κυκλοφόρισε μόλις τον Ιανουάριο, το Redmi 3 και είπα να ετοιμάσω ένα Deep Review... Συνοπτικά μερικά Θετικά και Αρνητικά του : Θετικά: -Πανέμορφο Design και πραγματικά φοβερή ποιότητα κατασκευής -Πολύ καλή απόδοση -Εντυπωσιακή Μπαταρία -Πολύ καλό Λογισμικό -Πολύ καλή ποιότητα ήχου στις κλήσεις ομιλίας Αρνητικά : -Υστερεί σε χρώματα οθόνης -Απουσία Full HD οθόνης -Μέτρια κάμερα -Ηχείο στο πίσω μέρος(οχι στο κάτω τμήμα του κινητού) -Έλλειψη οπίσθιου φωτισμού στα capasitive κουμπιά -Έλλειψη Φλάς δυο τόνων Τι περιέχει η Συσκευασία : Σχεδιασμός : Το Redmi 3 μοιάζει αρκετά με τον μεγαλύτερο αδερφό του το Redmi Note 3 , και σε επίπεδο ποιότητας Κατασκευής-Υλικών το Redmi 3 δεν συγκρίνεται,πραγματικά εντυπωσιάστηκα απο το πόσο στιβαρό και Premium μοιάζει κρατώντας το.Σε ποιότητα λοιπόν κατασκευής στο Redmi 3 απλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτή την κατηγορία των 5ιντσων smartphones ,πραγματικά θα εκτιμηθεί απο τους αγοραστές του. Παρότι έχει τις ίδιες κυρτές γωνίες με τον μεγαλύτερο αδερφό του παρόλα αυτά η μεταλλική του κατασκευή δεν το κάνει ολισθηρό στο χέρι όπως το Redmi Note 3.Επίσης δεν είναι εξολοκλήρου μεταλλικό το πίσω του μέρος ,στο επάνω και στο κάτω τμήμα του κινητού υπάρχουν πλαστικά τμήματα για την τοποθέτηση της κεραίας. Ας δούμε λοιπόν περιμετρικά το Redmi 3, στο επάνω μέρος έχει την υποδοχή ακουστικών, τον αισθητήρα υπερύθρων και το μικρόφωνο για τη χρήση της κάμερας,στο κάτω μέρος υπάρχει η υποδοχή micro USB για συγχρονισμό και φόρτιση καθώς και μικρόφωνο για κλήσης ομιλίας,στα δεξιά της οθόνης έχουμε τα φυσικά κουμπιά αυξωμείωσεις έντασης και ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της συσκευής, τέλος στα αριστερά έχουμε την υποδοχή για της 2 κάρτες SIM καθώς και της υποδοχής Micro SD . Στο μπροστινό μέρος έχουμε το ακουστικό κλήσεων ομιλίας δεξιά του την εμπρόσθια κάμερα προσώπου και αριστερά τον αισθητήρα φωτός για προσαρμογή φωτεινότητας της οθόνης .Κάτω απο την οθόνη τα τρία κουμπιά αφής τα οποία συνοδεύονται απο το notification led λαμπάκι. Στο οπίσθιο μέρος έχουμε αριστερά την κάμερα και ακριβώς αριστερά της το φλάς.Ενώ στο κάτω τμήμα το ηχείο. Οθόνη : To Redmi 3 έρχεται με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1280 X 720 (HD) ,με πυκνότητα πίξελ 294ppi.Η οθόνη είναι σε γενικές γραμμές καλή αλλά υστερεί σε ανάλυση ,παρόλα αυτά είναι αρκετά καλή και δύσκολα θα το διακρίνει κανείς.Επίσης ο εμπρόσθιος αισθητήρας ανάλυσης φωτός λειτουργεί περίφημα ρυθμίζοντας την φωτεινότητα της οθόνης κατάλληλα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Εσωτερικά Μέρη και Απόδοση : Στα ''σπλάχνα'' του το Redmi 3 φοράει τον οκταπύρινο επεξεργαστή της Qualcomm τον Snapdragon 616 χρονισμένο στα 1.5GHz/1.2GHz, παράλληλα με τον επεξεργαστή γραφικών Adreno 405, με Ram 2Gb .Στο Antutu απέδωσε μόλις 34812 Είτε σε multitasking είτε σε επίπεδο gaming απέδωσε ικανοποιητικά χωρίς καμία υποψία κολλημάτος το Redmi 3(Υπόψιν οι δοκιμές έγιναν με τη συσκευή σε Performance Mode). Με υποδοχή κάρτας μνήμης micro SD χωρητικότητας εώς και 128GB. Σε επίπεδο ακουστικής το Redmi Note 3 δεν μας απογοήτευσε καθώς απέδωσε αρκετά δυνατό και καθαρό ήχο απο το πίσω ηχείο.Παρόλα αυτά μπορεί να μπλοκαριστεί πολύ εύκολα με το χέρι όταν το κρατάμε σε κάθετη θέση,καθώς βρίσκεται μέσα στην παλάμη. Τέλος όσον αφορά τα εσωτερικά μέρη του Redmi Note 3 η μπαταρία του μπορεί να μην είναι προσβάσιμη και να μην μπορεί να αντικατασταθεί με άλλη παρ'όλα αυτά με χωρητικότητα 4100mah ξεχνάς να την φορτίσεις καθώς μπορεί να σου βγάλει εώς και 3 μέρες νορμάλ χρήσης.Να σημειωθεί οτι υποστηρίζει και λειτουργία quick charge. Kάμερα : Το Redmi 3 έρχεται με οπίσθια κάμερα 13Mp με ταχύτητα κλείστρου f/2.0 καθώς και εμπρόσθια κάμερα 5Mp και f/2.2 και οι δύο κάμερες τραβάνε βίντεο ανάλυσης 1080p@30fps .Σε γενικές γραμμές η ποιότητα των φωτογραφιών/βίντεο είναι ικανοποιητική... Λογισμικό : H xiaomi όπως σε όλες τις andoid συσκευές της χρησιμοποιεί το πραγματικά υπέροχο MIUI 7 και σε σχεδιαστικό επίπεδο αλλά και απο πλευράς απόδοσης συσκευών της.Βασισμένο στην Lollipop 5.0.2 με άπειρα θέματα και με συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού. Αν εξαιρέσουμε τις προεγκατεστημένες κινέζικές εφαρμογές που μας είναι άχρηστες (εκτός και άν ξέρεται κινέζικα), η miui είναι πολύ μπροστά και διαφέρει σε σχέση με τα κοινά android λειτουργικά.Προς το παρών δεν υπάρχει Global Rom που σημαίνει οτι στην κινέζικη Rom που έρχεται το Redmi Note 3 δεν υπάρχουν εγκατεστημένα google apps(Google Store,google maps,κ.α) παρόλα αυτά μπορείτε να τα κατεβάσετε απο το κινέζικο Μαρκετ της xiaomi που είναι προεγκατεστημένο. Χαρακτηριστικά Συσκευής : Οθόνη : 5.0 inch 1280 x 720 HD , 403 ppi Επεξεργαστής : Qualcomm Snapdragon 616 Octa Core 4 x 1.5GHz + 4 x 1.2GHz Γραφικών : Adreno 405 Μνήμη RAM : 2 GB Χωρητικότητα : 16/32/64 GB, επεκτάσιμη με χρήση micro SD εώς και 128GB Κάμερα : 13 MP Οπίσθια με απλό φλας LED 5 MP εμπρόσθια Συνδεσιμότητα : Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1, FM Radio,IR Blaster Μπαταρία : 4.100 mAh Λειτουργικό OS: MIUI OS 7 βασισμένο σε Android 5.0.2 Lollipop Χρώματα : ασημί, γκρί, χρυσό ( βγαίνει και με ραβδωτό πίσω κάλλυμα) Διαστάσεις : 13.93 x 6.96 x 0.85 cm Βάρος Συσκευής : 144 grams Μερικές Φωτογραφίες Δείγματα : Κανονική Λήψη HDR Λήψη Εμπρόσθια κάμερα Κανονική Λήψη με Μέγιστο Ζούμ Κανονική Λήψη Σε Συνθήκες Χαμηλού Φωτισμού Κοντινή Λήψη-Macro Εδώ και ενα μικρό Unboxing-Hands On Video Review που του έκανα: https://www.youtube.com/watch?v=fhfn2FH4N3g Συμπεράσματα - Τιμές : Φοβερό κινητό με τρομερή αυτονομία μπαταρίας,δεν θα μπορούσα να πιστέψω οτι τα 5ίντσες σε κινητό είναι αρκετά μέχρι που το έπιασα και το δούλεψα απο μόνος μου,νομίζω το ιδανικό μέγεθος για συσκευή!!! Το Xiaomi Redmi 3 μπήκε παραγγελία απο Gearbest στα 124 ευρώ Η παραγγελία έγινε 22 φεβρουαρίου και έφτασε στα χέρια μου 19 Μαρτίου απο Gearbest.com με Netherlands Post Για ότι χρειαστείτε μπείτε στο Ελληνικό Φόρουμ της Xiaomi Miui.gr όπου κάνουν καταπληκτική δουλειά σε όλους τους τομείς... 7
papars Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Πράγματι εξαιρετικό για τα χρήματά που ζητάει. Παραγγελία 20/3 (από vickmall) και στα χέρια μου 22/3. Τελική τιμή €152,50 με πλαστική θήκη bumper και προστατευτικό οθόνης. Ήρθε με ROM που έχει ελληνικά αλλά του έβαλα αυτή: http://forum.xda-dev...-gapps-t3327352 γιατί είναι νεότερη (7.1.3.0) από αυτή που φορούσε (7.1.1.0.0), έχει ελληνικά και είναι pre-rooted. Και δεν θέλει unlocked bootloader. 1
Fulgore Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Προσωπικα για μενα και η θεση του led στο κατω μερος ακριβως πανω στο home button θα επρεπε να ειναι στα αρνητικα,οπως και η απουσια ακουστικων. Ξερω οτι οι συσκευες αυτες εχουν το θετικο της χαμηλης τιμης,κοινως αγοραζεις οτι ακουστικα θες εσυ,αλλα πραγματικα δεν νομιζω οτι θα κοστιζε πολλα χρηματα αν βαζανε τα γνωστα ακουστικα της πλακας που βλεπουμε σε αλλα smartphone στα χρηματα αυτα.Ας τα χρεωνανε 5ευρω παραπανω ξερω γω,μικρο το κακο(για να μην πω καθολου) Μου προκαλει εντυπωση δε,που δεν δινουν δωρο θηκη σιλικονης ή screen protector οπως αλλες Κινεζικες εταιριες(βλεπε Oneplus). Φυσικα για οποιον δεν μπορει να διαθεσει πολλα χρηματα και γνωριζει τι παιζει σε περιπτωση προβληματος(κοινως εγγυηση)ειναι οντως απο τις καλυτερες συσκευες που μπορει να αγορασει καποιος στα χρηματα αυτα. Δεν λεω η καλυτερη γιατι πολυ απλα μονο και μονο η ταλαιπωρια του Rma ειναι σημαντικοτερος αποτρεπτικος παραγοντας για αρκετο κοσμο,οπως επεισης και για οσους δεν ασχολουνται και με τις rom μην πω. 1
snik Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Μια ερωτηση, ποσο διαθέσιμο χωρο εχει για εγκατάσταση εφαρμογών στο storage;
kodorevi8ulis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Προσωπικα για μενα και η θεση του led στο κατω μερος ακριβως πανω στο home button θα επρεπε να ειναι στα αρνητικα,οπως και η απουσια ακουστικων. Ξερω οτι οι συσκευες αυτες εχουν το θετικο της χαμηλης τιμης,κοινως αγοραζεις οτι ακουστικα θες εσυ,αλλα πραγματικα δεν νομιζω οτι θα κοστιζε πολλα χρηματα αν βαζανε τα γνωστα ακουστικα της πλακας που βλεπουμε σε αλλα smartphone στα χρηματα αυτα.Ας τα χρεωνανε 5ευρω παραπανω ξερω γω,μικρο το κακο(για να μην πω καθολου) Μου προκαλει εντυπωση δε,που δεν δινουν δωρο θηκη σιλικονης ή screen protector οπως αλλες Κινεζικες εταιριες(βλεπε Oneplus). Φυσικα για οποιον δεν μπορει να διαθεσει πολλα χρηματα και γνωριζει τι παιζει σε περιπτωση προβληματος(κοινως εγγυηση)ειναι οντως απο τις καλυτερες συσκευες που μπορει να αγορασει καποιος στα χρηματα αυτα. Δεν λεω η καλυτερη γιατι πολυ απλα μονο και μονο η ταλαιπωρια του Rma ειναι σημαντικοτερος αποτρεπτικος παραγοντας για αρκετο κοσμο,οπως επεισης και για οσους δεν ασχολουνται και με τις rom μην πω. δεν μπορώ να δω αρνητικά το led που είναι κάτω (έχω το redmi 1 που είναι το ίδιο, μόνο ο φωτισμός που δεν υπάρχει στα κουμπιά με ενοχλεί) για τα ακουστικά , ε 5 ευρώ για να πάρω κάτι που θα πετάξω κρίμα είναι , δώσε 5 παραπάνω και πάρε από το shop που θα το αγοράσεις κι θα ναι και καλύτερα (αυτό με τα κάντο μερικά ευρώ παραπάνω να έχει κι το ένα κι το άλλο να το πεις π.χ. για την μνήμη , για την έξτρα μπάντα στο λτε οκ αλλά για τα ακουστικά ρε παιδιά ; ) και να έδιναν δώρα (επίσημα) ε δε νομίζω να τα έδιναν στις φθηνές συσκευές (η oneplus δεν έχει καν πάνω από 3 συσκευές και σίγουρα όχι σε τέτοια τιμή)
papars Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Υπάρχει κάποια εφαρμογή που να δουλεύει το IR blaster; Το τηλέφωνο έχει μία ενσωματωμένη αλλά δεν μου βγάζει κάποια επιλογή συσκευών. Έχει μόνο 2 της xiaomi. Όταν πατήσω κάποια κατηγορία π.χ. Tv βγάζει κενό παράθυρο.
Fulgore Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 δεν μπορώ να δω αρνητικά το led που είναι κάτω (έχω το redmi 1 που είναι το ίδιο, μόνο ο φωτισμός που δεν υπάρχει στα κουμπιά με ενοχλεί) για τα ακουστικά , ε 5 ευρώ για να πάρω κάτι που θα πετάξω κρίμα είναι , δώσε 5 παραπάνω και πάρε από το shop που θα το αγοράσεις κι θα ναι και καλύτερα (αυτό με τα κάντο μερικά ευρώ παραπάνω να έχει κι το ένα κι το άλλο να το πεις π.χ. για την μνήμη , για την έξτρα μπάντα στο λτε οκ αλλά για τα ακουστικά ρε παιδιά ; ) και να έδιναν δώρα (επίσημα) ε δε νομίζω να τα έδιναν στις φθηνές συσκευές (η oneplus δεν έχει καν πάνω από 3 συσκευές και σίγουρα όχι σε τέτοια τιμή) Τι να σου πω.Προσωπικα εχω συνηθισει που ειναι στο πανω μερος το Led notification στις περισσοτερες συσκευες(πανω δεξια οπως κοιταμε το κινητο)και μου φενεται οτι βολευει περισσοτερο σαν μερος. Οσο για το αλλο με τα ακουστικα,προφανως και εννοουσα να εδινε δωρο τα επισημα ακουστικα τους που παραγγελνεις απο το site και ας κοστιζε το κινητο λιγο παραπανω.Ειναι που ειναι χαλια η τιμη ποιος θα κατσει να κλαφτει αν κοστιζει 10ευρω παραπανω το κινητο λογω ακουστικων????Εδω και στην Κινα τοσες πωλησεις εχουν κανει τα iphone που ειναι κατα πολυ ακριβοτερα στα 10ευρω στο φθηνο Redmi 3 θα τα χαλασουμε? Ενταξυ η OnePlus στο X τουλαχιστον εχει βαρβατη κατασκευη που στα χρηματα αυτα δεν βρισκεις με 260ευρω κατι αντιστοιχο.Σκετο κοσμημα ειναι το ρημαδι,αλλα ποναει δυστηχως η μπαταρια του. 1
elenit24 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μπραβο για το deep review θα ηταν πολυ χρησιμο να βλεπαμε τετοια πιο συχνα , λοιπον κοιταω για καινουριο κινητο κυριως την μπαταρια και γιαυτό σχολιαζω εδω.Εχω το huawei p8 lite και θα ηθελα να περασω σε αυτο , ναι ξερω , εχει ιδια ραμ, ιδια γραφικα , και μπλα μπλα αλλα εχει καλυτερη μπαταρια , τι πιστευετε? Αν βγαλουμε απο την συγκριση την μπαταρια , ειναι αξιολογο κινητο ? Αξιζει η μεταβαση ? Κοιτουσα και το redmi note 3 pro ,αλλα ειναι 5.5 ιντσες. Υγ. Δεν με ενδιαφερουν lg,samsung κτλ .. 1
vchristod84 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μπραβο για το deep review θα ηταν πολυ χρησιμο να βλεπαμε τετοια πιο συχνα , λοιπον κοιταω για καινουριο κινητο κυριως την μπαταρια και γιαυτό σχολιαζω εδω.Εχω το huawei p8 lite και θα ηθελα να περασω σε αυτο , ναι ξερω , εχει ιδια ραμ, ιδια γραφικα , και μπλα μπλα αλλα εχει καλυτερη μπαταρια , τι πιστευετε? Αν βγαλουμε απο την συγκριση την μπαταρια , ειναι αξιολογο κινητο ? Αξιζει η μεταβαση ? Κοιτουσα και το redmi note 3 pro ,αλλα ειναι 5.5 ιντσες. Υγ. Δεν με ενδιαφερουν lg,samsung κτλ .. Στο θέμα μπαταρίας, είναι σαν να συγκρίνεις ένα αυτοκίνητο πόλης με μια φόρμουλα 1... Στα υπόλοιπα είναι και τα δύο αξιόλογα κινητά τηλέφωνα. Προσωπικά, έχω το redmi note 3 PRO, Έχω δει από κοντά όμως και το απλό redmi 3 και όταν είδα πόσο κρατούσε η μπαταρία του, έπαθα σοκ. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με την δική μου συσκευή αλλά δεν ξέρω αν θα σε βόλευαν οι 5,5 ίντσες γιατί είσαι κοπέλα. Εγώ είμαι μια χαρά πάντως.
kodorevi8ulis Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μπραβο για το deep review θα ηταν πολυ χρησιμο να βλεπαμε τετοια πιο συχνα , λοιπον κοιταω για καινουριο κινητο κυριως την μπαταρια και γιαυτό σχολιαζω εδω.Εχω το huawei p8 lite και θα ηθελα να περασω σε αυτο , ναι ξερω , εχει ιδια ραμ, ιδια γραφικα , και μπλα μπλα αλλα εχει καλυτερη μπαταρια , τι πιστευετε? Αν βγαλουμε απο την συγκριση την μπαταρια , ειναι αξιολογο κινητο ? Αξιζει η μεταβαση ? Κοιτουσα και το redmi note 3 pro ,αλλα ειναι 5.5 ιντσες. Υγ. Δεν με ενδιαφερουν lg,samsung κτλ .. ήμουν ανάμεσα στο p8 lite και σε αυτό αλλά μόνο και μόνο λόγω μπαταρίας είπα να πάρω το redmi αν βγάλουμε την μπαταρία δε νομίζω να "αξίζει" , αν πάρεις όμως το redmi 3 pro Που έχει 3gb Ram και 32gb storage ε τότε κάτι γίνεται (σε 1-2 εβδομάδες θα το έχουν τα μαγαζιά λογικά σε τιμή 180-190 $ μάλλον)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα