kostask91 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Καλησπερα στη κοινοτητα. Κανω μια εργασια και πρεπει να κανω ενα διαγραμμα για 3 διαφορετικες τιμες μιας μεταβλητες. Πως γινεται να τρεξω 3 φορες τον κωδικα , και να βγαλω κοινο διαγραμμα ?? Ευχαριστω
Gigamestin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Καλησπερα στη κοινοτητα. Κανω μια εργασια και πρεπει να κανω ενα διαγραμμα για 3 διαφορετικες τιμες μιας μεταβλητες. Πως γινεται να τρεξω 3 φορες τον κωδικα , και να βγαλω κοινο διαγραμμα ?? Ευχαριστω Δεν ξέρω ποια εντολή χρησιμοποιείς.Συνήθως εγω βάζω την plot.Πατα μολις εμφανισει την πρωτη hold on και θα σου κραταει τις γραφικες.Αν θες κάνε και την εντολή pretty() για να σου τις βγαζει πιο ωραια.
groot Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Καλησπερα στη κοινοτητα. Κανω μια εργασια και πρεπει να κανω ενα διαγραμμα για 3 διαφορετικες τιμες μιας μεταβλητες. Πως γινεται να τρεξω 3 φορες τον κωδικα , και να βγαλω κοινο διαγραμμα ?? Ευχαριστω Δύο τρόποι υπάρχουν. 1) Δημιουργείς ένα διάγραμμα. Σχεδιάζεις (plot) πάνω του διαδοχικά τις τρεις μεταβλητές. Π.χ.: figure plot(x1, y1, 'b-'); hold on plot(x2, y2, 'r-'); plot(x3, y3, 'g-'); hold off 2) Χρησιμοποιείς μία plot αλλά με τρία ζευγάρια μεταβλητών. Π.χ.: figure plot(x1, y1, x2, y2, x3, y3) Η πρώτη προσέγγιση θέλει explicitly να ορίσεις το χρώμα των γραμμών για κάθε plot μιας και η plot παίρνει by default ως μπλε το χρώμα εάν δεν οριστεί και εάν έχει ως όρισμα ένα ζευγάρι. Η δεύτερη, επειδή το plot έχει μέσα τρία ζευγάρια, σου σετάρει αυτόματα διαφορετικά χρώματα γραμμών. Θαρρώ επίσης πως μπορείς να το κάνεις και ως: X = [x1, x2, x3]; Y = [y1, y2, y3]; plot(X, Y) Εάν δεν σου παίξει (και δεδομένου ότι οι x1, x2, x3 και y1, y2, y3 μπορούν να γίνουν concat) δοκίμασε με plot(X', Y')
kostask91 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Λοιπον επειδη δεν ενιωσα και πολυ ειμαι αρχαριος με το matlab, και ο κωδικας μου θελει κανα 15λεπτο για να τρεξει , για να μη πειραματιζομαι και χανω χρονο, αυτο ειναι: figure(13); plot(u(15,: ),y); axis square; xlabel('u ') ylabel('y ') title('Velocity , Re=100') hold on Και εγω θελω να τρεξω 3-4 φορες τον κωδικα με διαφορετικο δεδομενο καθε φορα και ολα να φαινονται στο ιδιο διαγραμμα. (το παραπανω το εκανα με τη βοηθεια ατομου που ξερει matlab). Ετσι οπως το εγραψα δεν επιασε παντως.
groot Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Λοιπον επειδη δεν ενιωσα και πολυ ειμαι αρχαριος με το matlab, και ο κωδικας μου θελει κανα 15λεπτο για να τρεξει , για να μη πειραματιζομαι και χανω χρονο, αυτο ειναι: figure(13); plot(u(15,: ),y); axis square; xlabel('u ') ylabel('y ') title('Velocity , Re=100') hold on Και εγω θελω να τρεξω 3-4 φορες τον κωδικα με διαφορετικο δεδομενο καθε φορα και ολα να φαινονται στο ιδιο διαγραμμα. (το παραπανω το εκανα με τη βοηθεια ατομου που ξερει matlab). Ετσι οπως το εγραψα δεν επιασε παντως. Αδερφέ... προσωπικά σου έδωσα όλους (τουλάχιστον, όλους που ξέρω εγώ ότι υπάρχουν) τρόπους για να γίνει αυτό που θες. Να κάτσω να στο κάνω επειδή εσύ δεν θέλεις να "πειραματίζεσαι και να χάνεις χρόνο" είναι στα όρια του προσβλητικού για εμένα. Δηλαδή, σε βοήθησα (και όχι μόνο εγώ αλλά και τα άλλα παιδιά) και τώρα "μου το φορτώνεις" επειδή εσύ δεν θέλεις να χάνεις χρόνο; Εάν δεν θέλεις να χάσεις χρόνο, μην το κάνεις ή πλήρωσε κάποιον που ΕΧΑΣΕ χρόνο να το μάθει πως γίνεται για να στο κάνει. C' est la vie. Just for future reference...
Gigamestin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Αδερφέ... προσωπικά σου έδωσα όλους (τουλάχιστον, όλους που ξέρω εγώ ότι υπάρχουν) τρόπους για να γίνει αυτό που θες. Να κάτσω να στο κάνω επειδή εσύ δεν θέλεις να "πειραματίζεσαι και να χάνεις χρόνο" είναι στα όρια του προσβλητικού για εμένα. Δηλαδή, σε βοήθησα (και όχι μόνο εγώ αλλά και τα άλλα παιδιά) και τώρα "μου το φορτώνεις" επειδή εσύ δεν θέλεις να χάνεις χρόνο; Εάν δεν θέλεις να χάσεις χρόνο, μην το κάνεις ή πλήρωσε κάποιον που ΕΧΑΣΕ χρόνο να το μάθει πως γίνεται για να στο κάνει. C' est la vie. Just for future reference... Συμφωνώ με τον Φίλο.
kostask91 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Καλα δεν ηθελα να σε προσβαλω. Ουτε να το βρω ετοιμο γιατι βαριεμαι. Απλα πιστεψα οτι για καποιον που ξερει matlab αυτο θα ειναι ευκολο και θα μπορει να μου πει που και πως πρεπει να μπει πχ το hold on , αν το εγραψα λαθος. Επιπλεον αμα καταλαβα καλα , ετσι οπως το λες εσυ, πρεπει να εχω τα αποτελεσματα και απο τις 3 φορες που θα τρεξω τον κωδικα για να βγαλω το διαγραμμα. Αμα κανω λαθος διορθωσε με. Εγω εχω ενα πλεγμα (ni x nj) και υπολογιζω καποια πραγματα. Και θελω να το τρεξω με διαφορετικο αριθμο πλεγματος και να κανω στο τελος ενα κοινο διαγραμμα για αυτα που θα βρω. Γινεται αυτο ? Η πρεπει να βρω τροπο στον ιδιο κωδικα να τρεξω και διαφορετικο πλεγμα ? Και ευχαριστω για τη βοηθεια σου, και εσενα και των υπολοιπων που απαντησαν. Ξερω οτι ειμαστε σε forum και δεν εχετε καμια υποχρεωση να με βοηθησετε. Τωρα αν ακομα πιστευεις οτι θελω να κατσεις να μου το κανεις, οπως λες, δε χρειαζεται να ασχοληθεις περαιτερω. Σε ευχαριστω και για το χρονο σου.
Gigamestin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Λοιπον επειδη δεν ενιωσα και πολυ ειμαι αρχαριος με το matlab, και ο κωδικας μου θελει κανα 15λεπτο για να τρεξει , για να μη πειραματιζομαι και χανω χρονο, αυτο ειναι: figure(13); plot(u(15,: ),y); axis square; xlabel('u ') ylabel('y ') title('Velocity , Re=100') hold on Και εγω θελω να τρεξω 3-4 φορες τον κωδικα με διαφορετικο δεδομενο καθε φορα και ολα να φαινονται στο ιδιο διαγραμμα. (το παραπανω το εκανα με τη βοηθεια ατομου που ξερει matlab). Ετσι οπως το εγραψα δεν επιασε παντως. Το καλυτερο που εχεις να κανεις αν θες να βγαλεις ακρη ειναι να ψαξεις τις εντολες και την συνταξη τους στην google.Επίσης δες και στο επίσημο site του mathworks.ολοι οσοι εμαθαν να προγραμματιζουν σε matlab σιγουρα εκαναν λάθη και σίγουρα εψαξαν μονοι τους.Οι εντολές που σου εδωσαν τα παιδιά είναι σωστές.Τωρα εσυ πρέπει να βρεις μονος πως θα τις προσαρμόσεις στο μοντέλο που θές να φτιάξεις.
kostask91 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Ξερω τι κανουν οι εντολες. Το εψαξα. Και εδω και ποση ωρα ψαχνω και γω. Αλλα επειδη δεν εβγαλα ακρη γιαυτο ειπα να γραψω εδω. Τελος παντων με εχετε αποπαρει χωρις λογο πιστευω. Ευχαριστω για τη βοηθεια παντως
flik Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 1. Αυτό που έκανες δεν λες γιατί δεν έπιασε. Σου βγάζει πολύ αναλυτικά errors το matlab. 2. Το πιο απλό, είναι να παράγεις με μια for τα δεδομένα σου, να τα αποθηκεύεις σε διαφορετική σειρά/τήλη ενός πίνακα, ή γενικά σε διαφορετικό array, και στο τέλος με ένα plot(x1,data1,x2,data2,x3,data3) να τα βάλεις σε κοινό διάγραμμα. Επομένως απο δω και πέρα το πρόβηλμα σου θα είανι πως θα παράγεις με μια for 3 διαφορετικά δεδομένα που προκύπτουν απο 3 διαφορετικές παραμέτρους. @Gigamestin:Η pretty() πού μπαίνει; Δεν ξέρω αν χρησιμοποιείται σε plots.
groot Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Καλα δεν ηθελα να σε προσβαλω. Ουτε να το βρω ετοιμο γιατι βαριεμαι. Απλα πιστεψα οτι για καποιον που ξερει matlab αυτο θα ειναι ευκολο και θα μπορει να μου πει που και πως πρεπει να μπει πχ το hold on , αν το εγραψα λαθος. Επιπλεον αμα καταλαβα καλα , ετσι οπως το λες εσυ, πρεπει να εχω τα αποτελεσματα και απο τις 3 φορες που θα τρεξω τον κωδικα για να βγαλω το διαγραμμα. Αμα κανω λαθος διορθωσε με. Εγω εχω ενα πλεγμα (ni x nj) και υπολογιζω καποια πραγματα. Και θελω να το τρεξω με διαφορετικο αριθμο πλεγματος και να κανω στο τελος ενα κοινο διαγραμμα για αυτα που θα βρω. Γινεται αυτο ? Η πρεπει να βρω τροπο στον ιδιο κωδικα να τρεξω και διαφορετικο πλεγμα ? Και ευχαριστω για τη βοηθεια σου, και εσενα και των υπολοιπων που απαντησαν. Ξερω οτι ειμαστε σε forum και δεν εχετε καμια υποχρεωση να με βοηθησετε. Τωρα αν ακομα πιστευεις οτι θελω να κατσεις να μου το κανεις, οπως λες, δε χρειαζεται να ασχοληθεις περαιτερω. Σε ευχαριστω και για το χρονο σου. 1) Τα διαφορετικά πλέγματα μπορείς να τα βάλεις ως elements σε cell array και μετά να κάνεις ένα loop πάνω στον cell array. Τα αποτελέσματα τα αποθηκεύεις και τα κάνεις plot. Ακόμα καλύτερα, εκμεταλλεύσου τα matrix operations και μην κάνεις loops. Το MATLAB δουλεύει καλύτερα έτσι. 2) Για να εξηγούμαι: Το παρεξηγήσιμο δεν ήταν ότι ζήτησες βοήθεια αλλά το: για να μη πειραματιζομαι και χανω χρονο Δηλαδή, εσύ να μην χάσεις χρόνο για κάτι δικό σου αλλά οι άλλοι ναι. Έστω και εάν εσύ "χάσεις" 10 ώρες και ο άλλος 1 sec. Πως αξιολογείς τον χρόνο του άλλου έτσι ώστε να κρίνεις εάν πρέπει ή όχι να επενδυθεί σε ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα ενώ εσύ ο ίδιος ΔΕΝ επενδύεις χρόνο γιατί, όπως είπες, θα "τον χάσεις";
kostask91 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 1. Αυτό που έκανες δεν λες γιατί δεν έπιασε. Σου βγάζει πολύ αναλυτικά errors το matlab. 2. Το πιο απλό, είναι να παράγεις με μια for τα δεδομένα σου, να τα αποθηκεύεις σε διαφορετική σειρά/τήλη ενός πίνακα, ή γενικά σε διαφορετικό array, και στο τέλος με ένα plot(x1,data1,x2,data2,x3,data3) να τα βάλεις σε κοινό διάγραμμα. Επομένως απο δω και πέρα το πρόβηλμα σου θα είανι πως θα παράγεις με μια for 3 διαφορετικά δεδομένα που προκύπτουν απο 3 διαφορετικές παραμέτρους. @Gigamestin: Η pretty() πού μπαίνει; Δεν ξέρω αν χρησιμοποιείται σε plots. 1) Τα διαφορετικά πλέγματα μπορείς να τα βάλεις ως elements σε cell array και μετά να κάνεις ένα loop πάνω στον cell array. Τα αποτελέσματα τα αποθηκεύεις και τα κάνεις plot. Ακόμα καλύτερα, εκμεταλλεύσου τα matrix operations και μην κάνεις loops. Το MATLAB δουλεύει καλύτερα έτσι. 2) Για να εξηγούμαι: Το παρεξηγήσιμο δεν ήταν ότι ζήτησες βοήθεια αλλά το: Δηλαδή, εσύ να μην χάσεις χρόνο για κάτι δικό σου αλλά οι άλλοι ναι. Έστω και εάν εσύ "χάσεις" 10 ώρες και ο άλλος 1 sec. Πως αξιολογείς τον χρόνο του άλλου έτσι ώστε να κρίνεις εάν πρέπει ή όχι να επενδυθεί σε ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα ενώ εσύ ο ίδιος ΔΕΝ επενδύεις χρόνο γιατί, όπως είπες, θα "τον χάσεις"; Αυτο προσπαθω να κανω τωρα, με for για οσες διαφορετικες τιμες θελω να το τρεξω. Αν και σκεφτηκα και αλλη λυση. Να παρω τα δεδομενα που θελω απο το workspace να τα βαλω σε excel και να κανω ετσι το διαγραμμα. Οσο για το "χανω χρονο" , το ποστ ηταν για να ζητησω διευκολυνση, ωστε αν καποιος ξερει, να με διευκολυνει για να μη χασω αυτο το χρονο που θα χρειαστει για τις 2-3 επαναληψεις. Ειναι θεμα χρονου , οχι θεμα τεμπελιας, ουτε οτι τα θελω ετοιμα. Μαλλον το βλεπουμε διαφορετικα το θεμα.
flik Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Αυτο προσπαθω να κανω τωρα, με for για οσες διαφορετικες τιμες θελω να το τρεξω. Αν και σκεφτηκα και αλλη λυση. Να παρω τα δεδομενα που θελω απο το workspace να τα βαλω σε excel και να κανω ετσι το διαγραμμα. Οσο για το "χανω χρονο" , το ποστ ηταν για να ζητησω διευκολυνση, ωστε αν καποιος ξερει, να με διευκολυνει για να μη χασω αυτο το χρονο που θα χρειαστει για τις 2-3 επαναληψεις. Ειναι θεμα χρονου , οχι θεμα τεμπελιας, ουτε οτι τα θελω ετοιμα. Μαλλον το βλεπουμε διαφορετικα το θεμα. Μα, αν εχεις τα δεδομένα, ΤΙ σε εμποδίζει να κάνεις το plot όπως σου είπα; Δείξε κάτι απο τον κώδικα σου και σε ποιο βήμα κολλάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα