Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι χρήστες των Google Docs, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την φωνή τους όχι μόνο για να υπαγορεύσουν το κείμενο που επιθυμούν να γράψουν, αλλά και να επεξεργαστούν και να μορφοποιήσουν τα έγγραφα τους.

Κάθε χαρακτηριστικό που αφορά στην επεξεργασία ή στην μορφοποίηση και διατίθεται από την Google στα Google Docs ισοδυναμεί με μία φωνητική εντολή, και μπορεί να αφορά στην επικεφαλίδα, σε bullets, στην δημιουργία λιστών, στην εισαγωγή πινάκων κ.ά.

Μπορείτε να βρείτε το σύνολο των εντολών στο Help Center ή απλώς δώστε την εντολή “Voice commands help” με την φωνή σας.

Το παρακάτω video που συνοδεύει την σχετική ανακοίνωση της Google δείχνει τι μπορείτε να κάνετε με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Η Google λέει πως είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να μεταφέρετε γρήγορα τις ιδέες σας σε έγγραφο.

Link.png Site: GoogleDocs

Δημοσ.

Στο maps δουλεύει εξαιρετικά η φωνητική λειτουργία. Αν το μεταφέρουν τόσο καλα και στο word και καταλαβαίνει ενα μεγάλο αριθμό λέξεων το περιμένω πως και πως. Εννοείται οτι θέλει review το document μετά αλλα θεωρώ οτι σου σώζει χρόνο

Δημοσ.

εμένα γιατί η επιλογή της φωνητικής πληκτρολόγησης στο PC είναι γκριζαρισμένη; :(

Μήπως δεν έχεις κάνει enable στην εφαρμογή να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνο του υπολογιστή σου;

• Like 1
Δημοσ.

εμένα γιατί η επιλογή της φωνητικής πληκτρολόγησης στο PC είναι γκριζαρισμένη; :(

Μηπως δέν εισαι στον chrome? Γιατη απ οτι ξέρω μόνο σε αυτόν τον browser δουλευει! Αλιως ειναι αυτο που ειπε ο φιλος απο πανω κατι παιζει με το mic σου!

• Like 1
Δημοσ.

για γυναικες ο,τι πρεπει.

για μενα το πληκτρολογιο ειναι αναντικαταστατο!

Ειμαι αντρακλας, γραφω με ~80wpm σταθερα και σε πληροφορω οτι θα το λιωσω το voice typing.

Για μεγαλα κειμενα οτι πρεπει. Λες οτι ειναι να πεις, και διορθωνεις οτι δε καταλαβε ή οπου μπερδευτηκες.

Δημοσ.

Ειμαι αντρακλας, γραφω με ~80wpm σταθερα και σε πληροφορω οτι θα το λιωσω το voice typing.

Για μεγαλα κειμενα οτι πρεπει. Λες οτι ειναι να πεις, και διορθωνεις οτι δε καταλαβε ή οπου μπερδευτηκες.

Βασικά το αντίθετο.

Για μικρα κείμενα οτι πρεπει.

Γιατί αν είναι να μιλας, και να γραφτεί ενα κείμενο 5 σελίδες Α4, και μετα να πρεπει να το ξαναδιαβάσεις για να ΒΡΕΙΣ ποια δεν γράφτηκαν σωστά, και τι είχες πει αρχικά ... έχεις χάσει όλο το χρόνο σου τσαμπα

Δημοσ.

Βασικά το αντίθετο.

Για μικρα κείμενα οτι πρεπει.

Γιατί αν είναι να μιλας, και να γραφτεί ενα κείμενο 5 σελίδες Α4, και μετα να πρεπει να το ξαναδιαβάσεις για να ΒΡΕΙΣ ποια δεν γράφτηκαν σωστά, και τι είχες πει αρχικά ... έχεις χάσει όλο το χρόνο σου τσαμπα

Δεν συμφωνώ. Ότι κείμενο και να γράψεις με το πληκτρολόγιο θα πρέπει να το ξαναδιαβάσεις. Είτε για τυπογραφικά, είτε για συντακτικά, είτε για εκφραστικά λάθη. Επίσης γράφοντας με το πληκτρολόγιο πολλές φορές μπορεί να χάσεις τον ειρμό της σκέψης σου, να ξεχάσεις τι θα ήθελες να πεις παρακάτω. Με την ομιλία όμως αποτυπώνεται στο κείμενο αυτό που σκέφτεσαι άμεσα, μετά το διαβάζεις και κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις. 

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ. Ότι κείμενο και να γράψεις με το πληκτρολόγιο θα πρέπει να το ξαναδιαβάσεις. Είτε για τυπογραφικά, είτε για συντακτικά, είτε για εκφραστικά λάθη. Επίσης γράφοντας με το πληκτρολόγιο πολλές φορές μπορεί να χάσεις τον ειρμό της σκέψης σου, να ξεχάσεις τι θα ήθελες να πεις παρακάτω. Με την ομιλία όμως αποτυπώνεται στο κείμενο αυτό που σκέφτεσαι άμεσα, μετά το διαβάζεις και κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις.

Μα με την ομιλια μπορεί να σου αλλάξει όλο το νοημα

Πχ:

Χθες άνοιξα την πορτα (λες εσύ)

Φταις άνοιξα την πρώτα (γράφει αυτο)

Και αντε μετα από ενα τεράστιο κείμενο να προσπαθείς να θυμηθείς τι ήθελες να πεις.

Οποτε μέχρι να γίνει αλάνθαστο αυτο το σύστημα καλύτερα πληκτρολόγιο με διορθωτή, για εμένα

Δημοσ.

Μα με την ομιλια μπορεί να σου αλλάξει όλο το νοημα

Πχ:

Χθες άνοιξα την πορτα (λες εσύ)

Φταις άνοιξα την πρώτα (γράφει αυτο)

Και αντε μετα από ενα τεράστιο κείμενο να προσπαθείς να θυμηθείς τι ήθελες να πεις.

Οποτε μέχρι να γίνει αλάνθαστο αυτο το σύστημα καλύτερα πληκτρολόγιο με διορθωτή, για εμένα

Αυτό το κείμενο το έγραψα με το google docs voice typing πριν ξεκινήσω να το γράψω αυτό διάβασα ένα τυχαίο άρθρο που βρήκα στο google news και σε πληροφορώ πως δεν έκανε κανένα λάθος έδωσα μεγάλη προσοχή στο να μιλάω καθαρά αν δεν κολλάς και λες ακριβώς αυτό που σκοπεύεις να πιεις και όταν δεν ξέρεις τι να πεις η κολλάς απλά κάνεις παύση τότε είναι  εντυπωσιακά ακριβές το μοναδικό πρόβλημα είναι πως η ελληνική έκδοση δεν υποστηρίζει σημεία στίξης  αλάνθαστο δεν νομίζω να γίνει  στο άμεσο μέλλον καθώς ο καθένας έχει την δικιά του χροιά όμως τώρα απλά μακρυγορώ επειδή το βρίσκω απίστευτα ακριβές Νομίζω πως ακόμα και για ένα μεγάλο κείμενο για την πλειοψηφία του κόσμου ο χρόνος πολυτονιστής προσπαθώντας να θυμηθώ αυτό που ήθελες να πεις είναι απείρως μεγαλύτερος από  το χρόνο που θα σπαταλούσες αν έγραφες με το πληκτρολόγιο ακόμα και αν δεν θυμάσαι τι ήταν αυτό που ήθελες να πεις στο google docs σου βγάζει υπογραμμισμένες  λέξεις για των οποίων τη σημασία δεν είναι σίγουρο κείμενο αυτό το έγραψα σε  λιγότερο από ένα λεπτό και με εξαίρεση όταν ήθελα να αλλάξω αυτά που είπα δεν διόρθωσα απολύτως τίποτα

edit: όταν μέχρι και εσύ ή ο οποιοσδηποτε καταλαβαίνει τι θέλω να γράψω πόσο μάλλον εγώ που θα το διαβάσω μετά από 2 ώρες. Δεν ειναι τελειο, αλλα ειναι επαρκως καλο.

Δημοσ.

γιατί δεν έχεις σέξι φωνή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...