satafaka Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα στην παρέα. Ανοίγω ένα θέμα που σίγουρα έχει ξανά συζητηθεί αλλά με τρώει τα μυαλά. Δεν μπορώ να καταλάβω την τόσο μεγάλη διαφορά τιμής ανάμεσα σε αυτούς τους 2 SSD. Διαβάζω την σύγκρισή τους από εδώ http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-850-Pro-256GB-vs-Samsung-850-Evo-250GB/2385vs2977 και νομίζω πως οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές για να δικαιολογείται τέτοια διαφορά στην τιμή τους (45-50 ευρώ διαφορά, στα ίδια GB). Συμβαίνει κάτι άλλο και ο pro είναι τόσο ακριβός ή παίζει θέμα marketing? Δίνω link από το skroutz και για τους 2 για fast preview 850 evo: https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html 850 pro: https://www.skroutz.gr/s/5157488/Samsung-850-Pro-256GB.html
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα. 5 χρόνια παραπάνω εγγύηση έχει ο PRO (10 χρόνια δηλαδή).
satafaka Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ναι αλλά τόση διαφορά για την εγγύηση και για πολύ λίγο καλύτερο benchmark? Μου φαίνεται πολύ περίεργο! Θα τσιμπήσω τον 250gb EVO μου φαίνεται και θα πασάρω τον PRO 128gb που έχω ήδη στο laptop. Ελπίζω να μην δω διαφορές στο "μάτι"! 1
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δεν πιστεύω να παίζει ρόλο το bench στην διαφορά της τιμής. Οι πύλες μπορεί να είναι λίγο καλύτερες και για αυτό να ανεβαίνει λίγο η τιμή αλλά το σημαντικό είναι η εγγύηση, 10 χρόνια είναι 10 χρόνια..... Διαφορά στο μάτι μπα, δεν πρέπει να δεις, εκτός και αν πάρεις κανένα V300 χαχαχαχα Πάντως αφού θες χωρητικότητα (είπες έχεις ήδη SSD) γιατί δεν αφήνεις μέσα τον PRO που έχεις και να βάλεις έναν μηχανικό με πολλά GB στην θέση του CD ROM? Ή αν παίρνει το λάπτοπ σου δεύτερο δίσκο να βάλεις εκεί τον μηχανικό. 1
satafaka Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Έχω ένα laptop που κουβαλάει έναν HDD 500gb με bad sectors. Έχω τον σταθερό της υπογραφής μου που έχει τον 128gb PRO + έναν HDD 500gb. Και σκέφτομαι αντί να πάρω έναν μικρό SSD για το laptop (δεν το πολύ χρησιμοποιώ αλλά όπως είναι τώρα με τον HDD, είναι ΑΠΑΛΕΥΤΟ), να του βάλω τον 850 PRO 128gb που έχω ήδη από τον σταθερό στο laptop και να πάρω καινούργιο SSD 250gb+ για τον σταθερό. Εκεί μπερδεύομαι και δεν ξέρω ποιον να διαλέξω! Δεν είναι θέμα budget γιατί μπορώ να πληρώσω και τον έναν και τον άλλον, αλλά στην τιμή του PRO 256gb παίρνω περίπου 2 EVO και μου φαίνεται περίεργο!!!!
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Αν μέσα σε 5 χρόνια προβλέπεις να αλλάζεις SSD λόγο μεγέθους (άντε να πέσουν και οι 1Τ ) τότε οκ πας σε έναν EVO και μετά βλέπεις. Αν όμως πάρεις δίσκο ο οποίος θα μείνει μέχρι να τα τινάξει πάρε καλύτερα τον PRO, για 10 χρόνια θα είσαι καλυμμένος.
satafaka Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Έγινε φίλε μου σε ευχαριστώ. Θα πάρω μάλλον τον EVO αφού και τα 5 χρόνια είναι μια χαρά.
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 5 χρόνια, καλά είναι, μέχρι τότε ποιος ξέρει που θα έχουν πέσει οι Τερα... Καλοδούλευτος.
Fulgore Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Βασικα επειδη και εγω ειχα αυτη την απορια το θεμα ειναι οτι οι κορυφαιες Pro σειρα της Samsung και Extreme Pro της Sandisk που και οι δυο δινουν ιδια εγγυηση και εχουν σχεδον ιδιες επιδοσεις προοριζονται πιο πολυ για επαγγελματικη χρηση. Για τον μεσο χρηστη οντως ο 850 evo ειναι η καλυτερη επιλογη σαν πακετο. Και οσον αφορα τις τιμες σκεψου οτι το καλοκαιρι του 2013 ειχα αγορασει προσωπικα τον ''σαπιο'' Kingston V300 στα 88ευρω(οσο εχει τωρα ο evo 250)με 120gb που ηταν ο πιο φθηνος της αγορας. Γιαυτο εν μερη καλα γραφεται οτι 5χρονια ειναι υπεραρκετα οταν μιλαμε για τετοιους χωρους και για αυτο το λογο προσωπικα και θα δωσω εγω προσωπικα(ιδια περιπτωση με τον ts)λιγα παραπανω ευρω για τον 500ρη. Η καλυτερη μεση λυση μεταξυ Evo και Pro παντως ειναι ο Sandisk extreme pro απο πλευρας οτι κοστιζει λιγο φθηνοτερα απο τον pro αλλα με την ιδια εγγυηση και κορυφαιες επιδοσεις.
LouCi4er Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Αν μέσα σε 5 χρόνια προβλέπεις να αλλάζεις SSD λόγο μεγέθους (άντε να πέσουν και οι 1Τ ) τότε οκ πας σε έναν EVO και μετά βλέπεις. Αν όμως πάρεις δίσκο ο οποίος θα μείνει μέχρι να τα τινάξει πάρε καλύτερα τον PRO, για 10 χρόνια θα είσαι καλυμμένος. Ε καλα,δεν σημαινει οτι ο Evo θα τα τιναξει μολις ληξει η εγγυηση.Ενας Vertex που εχω απο το 2010,παιζει ακομα απροβληματιστα,3 χρονια εγγυηση ειχε. Για τους Sandisk ειχα καλη γνωμη,ο Ultra ii της υπογραφης μετα απο ενα μηνα χρησης ξαφνικα την Παρασκευη αποφασισε να εξαφανιστει.Δεν το βλεπει ουτε το Bios πολυ παραξενο.Τον πηγα σημερα στο eshop και ζητησα πιστωτικο να παρω τον 250αρη Evo.Να δουμε τι ψαρια πιανει και του λογου του. 1
Fulgore Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Το μεγαλο κακο με τους Sandisk ειναι οτι μονο η σειρα extreme pro ανταγωνιζεται τους samsung σε εγγυηση.
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ε καλα,δεν σημαινει οτι ο Evo θα τα τιναξει μολις ληξει η εγγυηση.Ενας Vertex που εχω απο το 2010,παιζει ακομα απροβληματιστα,3 χρονια εγγυηση ειχε. Δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά λέω οτι αμα έχει σκοπό να αλλάξει τον δίσκο κοντά στην 5ετία γιατί να πάρει 10 χρόνια εγγύηση;
Fulgore Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά λέω οτι αμα έχει σκοπό να αλλάξει τον δίσκο κοντά στην 5ετία γιατί να πάρει 10 χρόνια εγγύηση; Για να σου πεταξει το''υψηλοτερη μεταπωλητικη αξια'' αφου θα τον εχει χρυσοπληρωσει εξ αρχης
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Εεεε σε 5 χρόνια που θα έχουν βγει οι "Τεράστιοι" SSD τι να σου κάνει αυτός Δεν λέω, πιο ακριβά θα φύγει με εγγύηση αλλά όχι τόσο που να αξίζει να δώσει 45€ παραπάνω τώρα 1
Fulgore Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ναι δυστηχως ισχυει αυτο. Εγω πχ σε 2 χρονια ειδα οχι μονο διπλασιο Ssd στα ιδια χρηματα με αυτο που αγορασα αλλα και πολυ πιο γρηγορο.Αρα στο μελλον μπορει να μιλαμε και για αλλες ταχυτητες εκτως απο του μεγαλυτερους Ssd. Ηδη ο 500ρης Evo εχει πεσει αρκετες φορες στα 150ευρω και σε amazon εξωτερικου στα 120-120ευρω.Γιαυτο και λεμε οτι samsung pro και Sandisk extreme κυριως για επαγγελματικη χρηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα