Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται θέλω να αγοράσω τηλεόραση για το σαλόνι . Δεν ενδιαφέρομαι για 3d . Θα ήθελα να είναι 4κ . Κάπου διάβασα ότι τα Hz που ανγράφονται στο σκρουτζ δεν είναι πάντα τα πραγματικά . Αν όντως ισχύει αυτό με ποιο κρητήριο αγοράζω ; Η απόσταση θέασης θα είναι λίγο πιο κάτω από τα 3 μέτρα . Νομίζω καλύτερα είναι να πάμε σε 49 ιντσών . Τι έχετε να μου προτείνετε ?

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/4840685/LG-50PB560B.html#js_reviews

Το μόνο κακό με τις plasma είναι ότι πάσχουν από το φαινόμενο burn in. Αν βλέπεις δηλαδή πολλή ώρα mega μπορεί να μείνει το λογότυπο πάνω αριστερά αχνά. 600Hz 50 ίντσες δεν ξέρω τί άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς. 4k δεν νομίζω ότι είναι ακόμα η εποχή τους δεδομένου ότι δεν εκπέμπει κανένα κανάλι και επίσης οι ταινίες που έχουν βγει σε mastered in 4K μετρώνται στα δάχτυλα τους ενός χεριού. Τα 1280x720p που προσφέρει η εν λόγω τηλεόραση εμένα μου μοιάζουν ικανοποιητικά.

Δημοσ.

Kαλημερα. Πραγματι δεν ειναι τα πραγματικα Hz, δες εδω για να μετατροπη σε πραγματικα. 

http://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

Κατα την αποψη μου, το σημαντικοτερο κριτηριο ειναι μην χρησιμοποιει PWM dimming, το οποιο δημιουργει motion artifacts και μπορει να προκαλεσει προβληματα υγειας οπως πονοκεφαλους και κοπωση των ματιων.

http://www.tftcentral.co.uk/articles/pulse_width_modulation.htm

Προς το παρον, η μονη εταιρια που δε χρησιμοποιει PWM dimming στις τηλεορασεις τις ειναι η Sony, οποτε και Sony θα επελεγα. Το γεγονος οτι δε χανουν σε αλλο τομεα δε δινει λογο για να σκεφτω σοβαρα εναλλακτικη με PWM. 

Tα 2,5 -3 μετρα ειναι υπερβολικα μεγαλη αποσταση για 4K 55". Δε θα μπορεις να διακρινεις τη λεπτομερεια σε σχεση με μια 1080p. Για να καταλαβεις τη διαφορα, μια 55" 4Κ εχει νοημα εναντι μιας 1080p αν την κοιτας στο 1,5 μετρο. Εφοσον φυσικα εχεις 4K υλικο.

Οποτε τελικα προτεινω μια 1080p Sony με μεγαλο ρυθμο ανανεωσης (οχι πολυ σημαντικο αν δεν την χρησιμοποιεις ως οθονη υπολογιστη η για παιχνιδια, αλλα συμβαλλει στη μειωση του motion blur), οπως η παρακατω. Παραθετω και review.

http://www.skroutz.gr/s/7085447/Sony-KDL-55W809C.html

http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl55w805c-201508034145.htm

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ και για το site μετατροπής . Δεν γνωρίζω πολλά απο τηλεοράσεις και με βοηθήθησες πολύ.  Η αλήθεια είναι πως έχω κονσόλα αλλά με ενδιαφέρει πολύ η καλή θέαση . Εσύ πιστεύεις ότι χάνει σε ποιότητα πολύ λόγω μεγάλου refresh ;

Δημοσ.

Κατα την αποψη μου, το σημαντικοτερο κριτηριο ειναι μην χρησιμοποιει PWM dimming, το οποιο δημιουργει motion artifacts και μπορει να προκαλεσει προβληματα υγειας οπως πονοκεφαλους και κοπωση των ματιων.

http://www.tftcentral.co.uk/articles/pulse_width_modulation.htm

Προς το παρον, η μονη εταιρια που δε χρησιμοποιει PWM dimming στις τηλεορασεις τις ειναι η Sony, οποτε και Sony θα επελεγα. Το γεγονος οτι δε χανουν σε αλλο τομεα δε δινει λογο για να σκεφτω σοβαρα εναλλακτικη με PWM. 

Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός με αυτό το θέμα. Άλλωστε και μέσα στο άρθρο του TFTcentral γράφει χαρακτηριστικά:

"Of course the problems which can potentially be caused by the use of PWM are not seen by everyone, and in fact I expect there are far more people who would never notice any of the symptoms than there are people who do."

Αλλά και 100% δίκιο να έχεις για το πόσο σημαντικό είναι, πως εξηγείς το ότι το 90% των καταναλωτών δεν αγοράζει Σονι; Αν ήταν τόσο σοβαρό δεν θα είχαν στραφεί και οι καταναλωτές προς αυτή την εταιρεία;

Όσο αφορά τις επιλογές του Panos Powers, αν όντως η απόσταση είναι 3 μέτρα τότε καλύτερα μια καλή 55'' FullHD. 4Κ σε αυτήν την απόσταση θες 65''+

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα τη χρήση, μπορει να είναι παρά πολύ σημαντικό (gaming) ή λιγότερο (ταινίες και γενικά σήματα χαμηλών fps που το φυσικό blur καλύπτει τα pwm artifacts). Επίσης εξαρτάται και από το ποσο χρονο περνας μπροστά από την τηλεόραση γιατί το pwm κουράζει, άσχετα από το ποσο το καταλαβαίνεις (σαφώς αν το καταλαβαίνεις έντονα κουράζει περισσότερο, αλλά εγώ για παράδειγμα στην παλια μου οθόνη δεν το καταλαβαίνα αλλά με κουραζε περισσότερο από ότι ή καινούρια).

Στις τηλεοράσεις δεν έχει γίνει θέμα όπως στις οθόνες των υπολογιστών, που εδώ και ενα-δυο χρόνια διαφημίζονται από τις εταιρίες ως flicker free και οι reviewers το ψάχνουν. Πολύ πρόσφατα άρχισαν οι αναφορές στα rtings και hdtvtest στο φαινόμενο, και μεταξύ μας οι επαγγελματίες reviewers δε μπορούν να αρχίζουν να μειώνουν με τα reviews τους όλες τις τηλεοράσεις πριν ακόμη υπάρχει ποικιλία flicker free τηλεοράσεων.

Τα artifacts πάντως είναι αισθητά, ειδικά στο gaming. Στην εικόνα στο tftcentral είναι εμφανή ως πολλαπλά είδωλα. Δεν φαίνεται χειρότερο στην εικόνα από την ομοιόμορφη θολούρα, αλλά είναι χειρότερο στην πράξη που μπερδεύονται τα είδωλα από όλα τα αντικείμενα.

Τελικά ή ύπαρξη ή οχι pwm κάνει μεγαλύτερη διάφορα από μια μικρή διαφορα στα color presets ή στο response time ανάμεσα στις τηλεοράσεις. Μη ξεχνάς ότι το επιχείρημα ότι δε τα καταλαβαινεις μπορεί πρακτικά να χρησιμοποιηθεί σε κάθε παράμετρο ποιότητας μιας οθόνης / τηλεόρασης.

Σ'ευχαριστώ και για το site μετατροπής . Δεν γνωρίζω πολλά απο τηλεοράσεις και με βοηθήθησες πολύ. Η αλήθεια είναι πως έχω κονσόλα αλλά με ενδιαφέρει πολύ η καλή θέαση . Εσύ πιστεύεις ότι χάνει σε ποιότητα πολύ λόγω μεγάλου refresh ;

Παρακαλώ. Οι Sony είναι οι πλέον κατάλληλες για gaming αφού τα pwm artifacts φαίνονται πιο έντονα εκεί. Οι sony έχουν καλά color presets συνήθως και σύμφωνα με το review που ποσταρα έχει καλή εικόνα. Όλες οι va τηλεοράσεις χάνουν σε γωνία θέασης, φρόντισε λοιπόν να την βάλεις σε σημείο που την κοιτάς ευθεία.

Όσον αφορά το refresh rate, επειδή ακριβώς τα 1000 είναι πλασματικό αλλά τα 200 τουλάχιστον θα είναι πραγματικά, θα δεις στα μενου της ότι θα έχει διάφορες ρυθμίσεις για motion interpolation, όπως για παράδειγμα true cinema οπου θα χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο για να κρατήσει την αυθεντική αίσθηση αλλά θα καταπολεμά αποδοτικά το judder, clear για πιο καθαρη εικόνα όταν κοιτάς αθλήματα ή εκπομπές χαμηλοτερης ποιότητα εικόνας με ανεκτό shoap opera effect, και off όταν παίζεις παιχνίδια για να μειωσεις το input lag.

Επεξ/σία από XMorsX
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω μερικές ενστάσεις.

Το PWM απο ποτε αρχισε να ενοχλει τον κόσμο στις TV? Στα monitor ισως και να ισχύει καθως η απόσταση ειναι μικρή και κυριαρχούν στατικές εικόνες (πχ browsing, διαβασμα, excel κτλ ) οπου το flickering ειναι πιο ευκολο να το αντιληφθεί καποιος.

Στις TV ομως ποτε δεν με ενοχλησε. Και ειμαι ευαίσθητος στο flickering. Στις πλασμα για παράδειγμα που ηταν και ειναι θρυλος για μερικους το flickering εβγαζε ματι.

Σε ολες τις σύγχρονες led το modulation γινεται σε πολυ υψηλες ταχύτητες απνω απο 400HZ (δεν αναφέρομαι σε refresh rate μην παρεξηγηθώ). Ειναι πολυ δυσκολο να ενοχλήσει καποιον.

Επιπλέον το soap opera effect και τα artifacts δεν προκύπτουν απο το PWM αλλα απο το image interpollation που κανουν ολες οι TV. Αυτο ομως στις σοβαρές μαρκες ειναι παραμετροποιησημο πληρως.

Τελος η Sony αν και δεν εχω ψαξει τον τροπο που διαχειριζεται το luminance των led της. Και ενδεχομένως να εχει υιοθετήσει νεα τεχνικη (φαντάζομαι W-LED). Εχει ομως αλλο φαουλ. Ο τροπος που βελτιώνει την κινηση ειναι με κυριως με BFI καθως στο image intepollation δεν εχει σοβαρη απόδοση και λειτουργεί σε ήπια μορφη. ΝΑι μεν δεν εχει τοσα artifacts αλλα το BFI δημιουργεί flickering. Το οποιο ομως ειναι τοσο λιγο που σχεδον κανενας απο οσους ξερω δεν το εχει αντιληφθεί εντονα.

Μια TV δεν ειναι μονο η κινηση, Αλλα πολλοί παράγοντες σε μια ισορροπία. Πχ Αντιθεση, Μαυρο, δυναμικα, scaler, screen uniformity, χρωματική ακρίβεια κτλ.

To gaming  εχει αλλες απαιτήσεις και αφορα κοινο που ασχολείται κυριως με αυτο, 

• Like 1
Δημοσ.

Το ποσο ενοχλητικο ειναι ή δεν ειναι το flickering ειναι υποκειμενικο, οποτε δε θα ασχοληθω ουτε εγω παραπανω. Να σε διορθωσω ομως σε καποια σημεια, οσον αφορα το pwm artifacts.

Δε γνωριζουμε με τι συχνοτητα ακριβως γινεται ο κυκλος αν δε γινουν μετρησεις απο επαγγελματικο εξοπλισμο. Ειναι ομως γεγονος οτι αν η συχνοτητα ειναι πολυ υψηλη, τα artifacts δεν φαινονται και το pwm δεν ειναι προβλημα. Αυτη ομως δεν ειναι η περιπτωση με τις σημερινες τηλεορασεις. Δες στις παρακατω φωτογραφιες απο το rtings τη διαφορα στα artifacts αναμεσα σε δυο samsung τηλεορασεις που χρησιμοποιουν pwm και μια flicker-free sony που χρησιμοποιει DC (direct current) dimming ή pwm πολυ υψηλης συχνοτητας.

http://i.rtings.com/images/reviews/h6350/h6350-motion-blur-medium.jpg  (εντονο διπλοτυπο, χαμηλη συχνοτητα PWM)

http://i.rtings.com/images/reviews/h7150/h7150-motion-blur-medium.jpg (λιγοτερο εντονο αλλα ορατο διπλοτυπο, υψηλοτερη συχνοτητα PWM αλλα οχι αρκετα υψηλη)

http://i.rtings.com/images/reviews/w850b/w850b-motion-blur-medium.jpg (καθολου διπλοτυπο, απουσια PWM ή πολυ υψηλη συχνοτητα)

Τα μοντελα των τηλεορασεων φαινονται στο λινκ. 

Θα μπορουσες να αμφισβητησεις την πρακτικοτητα του τεστ, καθως η διαφορα που φαινεται εντονα σε συγκεκριμενα τεστς δεν ειναι αναγκη να φαινεται εξισου εντονα σε συνηθισμενη χρηση. Θα ειχες ενα δικιο σε αυτην την περιπτωση. Να πω ομως οτι αυτο ισχυει για πολλους παραγοντες ποιοτητας της εικονας, και ειδικα οσον αφορα το gaming το τεστ δεν απεχει απο την πραγματικοτητα.

Συμφωνα με το tftcentral, ο κυκλος του pwm πρεπει να ειναι πανω απο 2000Hz για τις led backlit οθονες:

Few manufacturers seem to have implemented PWM at frequencies that would limit visible artefacts (well above 500Hz for CCFL and above 2000 Hz for LED).

Ποτε δεν αναφερθηκα στα artifacts του motion interpollation. Και το flickering του ΒFI ειναι αλλη ιστορια, καθως ολες οι τεχνικες back-light strobbing αναβοσβηνουν σε συγχρονισμο με το ρυθμο ανανεωσης της οθονης προκειμενου να βελτιωσουν το motion blur. Και ειναι και προαιρετικα αν δεν σου αρεσουν. Αντιθετα το pwm dimming αποτελει τον τροπο που η οθονη / τηλεοραση διαχειριζεται τη φωτεινοτητα, ειναι ανεξαρτητο απο τον ρυθμο ανανεωσης και για αυτο δημιουργει και τα artifacts. 

Δημοσ.

Στο τεχνικο δεν διαφωνούμε, εν μέρη. Απλα θελω να ξεκαθαρίσω πιο πολυ κάποιες λεπτομέρειες, για να μην τρομοκρατηθουν οσοι δεν γνωρίζουν τίποτα περι αυτών των τεχνολογιών, οτι αυτα τα ''ψεγάδια'' ειναι σε ορατά σε πολυ μικρο βαθμο. Ειδικα σε ταινίες, σε σεβαστή απόσταση κτλ.

Όπως ειπα το gaming ειναι ειδικη κατηγορία. Αν και πολλοι gamers επίσης δεν εχουν εκφράσει παράπονα. Οπως και με το input lag ειχε γινει ντόρος, αλλα πριν την γνωση αυτου κανεις δεν ειχε θεμα. Αλλα αυτο ειναι αλλη ανάλυση. Ετσι και αλλιώς ολες οι επώνυμες TV εχουν κατω απο 25ms.

Αν ηταν να αγορασω monitor και εργαζόμουν σε αυτο πολλες ωρες θα σκεφτόμουν σοβαρα την αγορα ενος PWM Free. Σε TV νομιζω οτι ασχολούμαστε με ψιλα γράμματα.

Σαφως και ειναι ποιοτικό χαρακτηριστικο. Αλλα πχ εδω καποιοι αγνοούν το χειριστο μαυρο των ips πανελ για να εχουν 3D, το τρομερο light bleed που εχουν καποια μοντελα ακομα και σε φως καταστήματος, αλλα ειναι 1000mci!!! , κτλ. Ολοι αγοραζουν με τα νουμερα και τα specs χωρις καν να δουν ουσιώδεις διαφορες σε καποιο κατάστημα. Νομιζω το PWM ειναι το λιγοτερο. Δυστυχώς ακομα δεν εχει βγει η τέλεια τηλεόραση. Αυτη ειναι η αποψη μου.

Φιλικα παντα.

Δημοσ.

Σαφως και δεν ειναι ο μονος παραγοντας η υπαρξη η οχι PWM dimming.

Η δικια μου αποψη ομως ειναι οτι η διαφορα που κανει ειναι στο 90% μεγαλυτερη απο καθε αλλη ποιοτικη συγκριση. Ειναι μεγαλυτερη απο τα συνηθη σφαλματα στα χρωματα, μεγαλυτερη απο τις διαφορες στα responce times, μεγαλυτερη απο τις διαφορες στο input lag ( ο οποιο παρεπιπτωντως στις τηλεορασεις δεν ειναι παντα κατω απο 25ms. Σε reviews που κανουν στο rtings και hdtvtest με τη συσκευη leo bodnar βγαζουν αρκετα μεγαλυτερες τιμες πολυ συχνα, ακομη και λαμβανοντας υποψιν τη δικη του καθυστερηση πυ ειναι περιπου ~10ms). Σιγουρα δεν την παρατηρουν ολοι, αλλα ουτε τα παραπανω παρατηρουνται πιο ευκολα.

Η αντιθεση ναι, ειναι το πρωτο πραγμα που καταλαβαινεις, αλλα απο την αλλη ειναι και το πιο ευκολο να το διορθωσεις. Εφοσον μπορεις να επηρεασεις τον φωτισμο γυρω σου, η χρηση bias lighting βελτιωνει παρα πολυ την αντιλαμβανομενη αντιθεση και το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου, ωστε στο συνολο σχεδον των περιπτωσων μια IPS οθονη να δειχνει τοσο βαθια μαυρα οσο μια VA, χωρις ομως τα αρνητικα του gamma shift. Kαι το bias lighting δεν ειναι αναγκη να ειναι κατι εξεζητημένο, μια δυνατη λευκη λαμπα αρκει.

http://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/

Φυσικα και φιλικα, δεν εχει νοημα αλλιως.

Δημοσ.

Όσον αφορά το refresh rate, επειδή ακριβώς τα 1000 είναι πλασματικό αλλά τα 200 τουλάχιστον θα είναι πραγματικά, θα δεις στα μενου της ότι θα έχει διάφορες ρυθμίσεις για motion interpolation, όπως για παράδειγμα true cinema οπου θα χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο για να κρατήσει την αυθεντική αίσθηση αλλά θα καταπολεμά αποδοτικά το judder, clear για πιο καθαρη εικόνα όταν κοιτάς αθλήματα ή εκπομπές χαμηλοτερης ποιότητα εικόνας με ανεκτό shoap opera effect, και off όταν παίζεις παιχνίδια για να μειωσεις το input lag.

Τα 200Hz είναι πραγματικά;

Δηλαδή βάζοντας ένα παιχνίδι μπορείς να παίξεις (υποτίθεται έχοντας ικανή κάρτα γραφικών), 200fps;

Δημοσ.

Τα 200Hz είναι πραγματικά;
Δηλαδή βάζοντας ένα παιχνίδι μπορείς να παίξεις (υποτίθεται έχοντας ικανή κάρτα γραφικών), 200fps;

Αρχικα να ξεκαθαρισω οτι παιζει ουτε τα 200 να μην ειναι πραγματικα, εκτιμηση εκανα.

Ομως οχι, με τις τηλεορασεις δεν παει ετσι. Το οτι φτανει ενα συγκεκριμενο ρυθμο ανανεωσης δε σημαινει οτι μπορει να δεχτει σημα που να παιζει με τα αναλογα fps. Για παραδειγμα μια 120Ηz 4K, μπορει στην καλυτερη να δεχτει σημα των 60fps και να το κανει interpollate στα 120Hz. Τετοιο πινακακι για καποιες τηλεορασεις δινει το rtings. Kαποιες απο αυτες μπορουν αν δεχτουν 120fps στα 1080p, αυτο ειναι καλο συν. Και βεβαια πρεπει να υποστηριζει στο mode για συνδεση με υπολογιστη 4:4:4 chorma reproduction. 

http://www.rtings.com/tv/reviews/by-usage/pc-monitor/best?uxtv=01d2

Aναφερεται σε αμερικανικα μοντελα.

Δημοσ.

Οκ σε ολα τα αλλα.

Η αντιθεση ναι, ειναι το πρωτο πραγμα που καταλαβαινεις, αλλα απο την αλλη ειναι και το πιο ευκολο να το διορθωσεις. Εφοσον μπορεις να επηρεασεις τον φωτισμο γυρω σου, η χρηση bias lighting βελτιωνει παρα πολυ την αντιλαμβανομενη αντιθεση και το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου, ωστε στο συνολο σχεδον των περιπτωσων μια IPS οθονη να δειχνει τοσο βαθια μαυρα οσο μια VA, χωρις ομως τα αρνητικα του gamma shift. Kαι το bias lighting δεν ειναι αναγκη να ειναι κατι εξεζητημένο, μια δυνατη λευκη λαμπα αρκει.

http://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/

Φυσικα και φιλικα, δεν εχει νοημα αλλιως.

Ομως εδω δεν συμφωνω, Αυτο καθως οπως υπαρχουν φανατικοί ψαγμενοι gamers, υπαρχουν και φανατικοι σινεφιλ, οπως εγω. Η ιδανικη θεαση μιας ταινιας γινεται σε σκοταδι. Αντε μια μικρη πηγη φωτος. Δεν δέχομαι να αναβω κόντρα φωτιστικά για να εξομοιώσω το μαυρο μιας IPS (πχ 0,105 nits) με το μαυρο ενος PVA - PSA καλιμπραρισμενο στα 0.04 nit. Ουτε να μειωνω το gamma παιζοντας με τον οπισθιο και ενα σωρο πατεντες. Ενας αδαης μπορεί ανετα να ενοχληθεί απο αυτα. 

Το ποσο gamut θα εχει η οθονη του, ποσα dCE errors κτλ, ακομα και σχετικοι δεν δίνουν τοσο βαση, καθως μονο με μετρικά βλέπουμε διάφορες. Πελατης μου ασχετος με ολα αυτα που συζηταμε, εκανε 3 αλλαγες λογω κακου μαύρου (μωβ για την ακρίβεια) light bleed και clouding σε LG και Sony αντιστοιχα σε βαθμο ομως που δεν βλεπόταν. Σε φως δωματίου ολα οκ. Μολις τα εκλεινε χαος. Τελικα πηρε μια JU7000 που ηταν η πιο αποδεκτή. To εχω παθει βεβαια και με JU6800 σε βαθμο απαράδεκτο για να μην γινομαι γραφικός με τις Samsung.

Δέχομαι, και σέβομαι την αποψη σου οτι για εσένα ειναι σημαντικό εξίσου. Απλα με την εμπειρια που εχω αποκομίσει κυριως απο την τριβη με κοσμο και χρηστες TV. εγω εχω διαχωρίσει ως πιο σημαντικα : 

το μαυρο, αντίθεση, χρωματική ακρίβεια και κινηση (με καλιμπραρισμενα πάνελ παντα που δεν επιδέχονται επιπλεον διόρθωση.)  Σε ολα αυτα εχω ακουσει ενστασεις και μέχρι εκεί αντιλαμβανονται οι περισσότεροι διάφορες.

Εγω δυστυχώς λογο τριβης βλεπω αλλα τοσα και περισσότερα προβλήματα. Αρα ειμαι καταδικασμενος να μην ευχαριστηθώ σχεδόν καμια τηλεόραση. Υποψιάζομαι το ιδιο θεμα θα έχεις και εσυ... :-D

Δημοσ.

Επειδη ακριβως ξερω οτι οποια επιλογη και να κανεις θα υπαρχουν υποχωρησεις, εχω καταληξει οτι ο συνδυασμος καλου IPS + bias lighting (λαμπα πισω απο την οθονη, δε το διευκρινησα πριν και δε ξερω αν ανοιξες το λινκ) δινει την καλυτερη εικονα συνολικα. Το καταλαβαινω οτι καποιοι θα θελουν πληρες σκοταδι, και εκει τα φυσικα βαθια μαυρα μετρανε, αλλα οι VA εχουν αλλα προβληματα. Λιγοτερο ζωντανα και ομοιογενη χρωματα, gamma shift, περισσοτερο ghosting τα ποιο εμφανη. Συγκριτικα, οι ΙPS με bias lighting αντιμετωπιζουν το κουσουρι της χαμηλης φυσικης αντιθεσης τους και δεν εχουν πλεον αλλο συγκριτικο μειονεκτημα με τις καλες VA, εφοσον αποδεκτεις οτι δε θα βρισκεσαι πλεον σε απολυτο σκοταδι.

Φυσικα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα που λενε, σαφως ο καθενας εχει διαφορετικες προτεραιοτητες. Θα προσεξες βεβαια οτι οι Sony που προτεινα ειναι ολες VA, καθως θεωρω την απουσια PWM χαμηλης συχνοτητας σημαντικοτερη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...