comfuzio Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μ'αρέσει που υπάρχει η αισιοδοξία ότι το winstore είναι κάτι σαν το steam και θα μπουν sales... Μέχρι στιγμή ΔΕΝ αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Λοιπόν μερικά πραγματάκια χύμα γραμμένα γιατί βαριέμαι να ψάχνω για να κάνω quotes (ακολουθεί σεντόνι, όποιος έχει όρεξη ας διαβάσει ): 1) Προφανώς και υπάρχει ο παράγοντας «γούστο» στις προτιμήσεις του καθενός μας, αλίμονο. Εννοείται ότι ο καθένας μας οφείλει να έχει την προσωπικότητα που πιστεύει ότι του αρμόζει και να απολαμβάνει τα πράγματα που του αρέσει να απολαμβάνει. Για παράδειγμα εγώ σιχαίνομαι μέχρι αηδίας τα ποδοσφαιράκια. Όταν βλέπω προ, φίφα ή μάνατζερ μου έρχεται να κάνω εμετό από τα μάτια. Υπό αυτή την έννοια είμαι υποκειμενικός και προκατειλημένος αν με έβαζε κάποιος να γράψω πέντε λόγια, όσο το δυνατόν αντικειμενικότερα μπορούσα για ένα ποδοσφαιράκι θα αποτύγχανα οικτρά. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει με τα RPG, τα action/adventures και με τα 1st/3rd-person shooters, για μένα. Επειδή παίζω πάρα πολλά τέτοια μπορώ να καταλάβω πότε ένα game είναι καλό και πότε είναι κακό. Και μπορώ με μεγάλη ακρίβεια να πω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ ότι το Max Payne ήταν ένα καλό game και ότι το Quantum Break είναι ένα κακό game. 2) Το Max Payne ήταν ένα καλό game. Ακόμα και κάποιος που δεν του άρεσε πιστεύω ότι μπορεί να δεχτεί μερικά αντικειμενικά facts: - είχε γαμάτο gameplay, καθώς είχε καταιγιστική δράση στις μάχες του και ήταν το πρώτο game που εισήγαγε το bullet time, το οποίο ήταν σωστά στημένο - είχε πολύ καλά γραφικά (για την εποχή του πάντα) - είχε εξαιρετικό soundtrack. Ότι και να πούμε για το κομμάτι της μουσικής είναι λίγο. - μπορεί το σενάριό του να μην ήταν πρωτότυπο, ωστόσο είχε σωστή δομή, οργανωμένη πλοκή και σωστή ανάπτυξη του χαρακτήρα του Max, πράγμα που έκανε το immersion να αγγίζει την τελειότητα, πως να το κάνουμε, ήθελες να ξεκοιλιάσεις όποιον βρισκόταν στο δρόμο σου για να φτάσεις to the bottom of the truth. Γιατί o Max είχε κίνητρο. - δεν υποστήριξε ποτέ ότι ήταν κάτι περισσότερο από αυτό που ήταν: ένα γραμμικό mindless shooter όπου απλά προχωρούσες και έσφαζες, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Επομένως, ακόμα και κάποιος που ΔΕΝ του άρεσε μπορεί να δεχθεί ότι είναι ένα game του 8-9/10 στην χειρότερη των περιπτώσεων. 3) Το Quantum Break είναι ένα κακό παιχνίδι. Ακόμα και κάποιος που ξετρελάθηκε μαζί του αν βάλει κάτω τα facts, θα δει ότι αντικειμενικά είναι κακό: - έχει απλά καλό gameplay. Αυτό είναι το δυνατό του σημείο, το shooting κομμάτι σε συνδυασμό με τις δυνάμεις του Jack. Ωστόσο, δεν είναι κάτι εντυπωσιακό, όπως η πρώτη φορά που είδαμε το bullet time. Και (προσωπική άποψη αυτό) οι δυνάμεις του Jack θθα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί καλύτερα. - για την εποχή τα γραφικά του ΔΕΝ είναι κάτι το ιδιαίτερο, δεν είναι σε καμία περίπτωση state-of-the-art. Ναι, τα μοντέλα είναι λεπτομερέστατα, αλλά ως εκεί φτάνει η τεχνική καινοτομία. Δεν υπάρχει λόγος να αναλύσω πάλι περί θολούρας κλπ - το soundtrack είναι αστείο, κατά την άποψή μου. Όταν στις μάχες παίζει ηλεκτρονική μουσική λες και είσαι σε clubάκι, μου σκοτώνει το immersion καθώς γελάω μόνος μου. Ωστόσο, δεν θα το θεωρήσω αρνητικό αυτό, καθώς είναι προσωπικό γούστο. - σεναριακά έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί με travel time και τα ρέστα. Η πλοκή του είναι ανύπαρκτη καθώς βρίθει από προβλεψιμότητα και εν τέλει ο Jack δεν έχει καμία σχέση με τον Max. Ο Jack είναι ένα φοιτητόπαιδο που ξεπηδάει από το πουθενά γνωρίζοντας να χειρίζεται βαριά στρατιωτικά όπλα και το κυριότερο - ο Jack δεν έχει κίνητρο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό για το χαρακτήρα του, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσω περισσότερο, καθώς θα μπούμε σε βαριά spoilers. - το QB υποστηρίζει ότι είναι κάτι περισσότερο από αυτό που είναι και δυστυχώς αποτυγχάνει οικτρά. α) Μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα σχετικά με τις επιλογές που θα κάνεις στο game και θα επηρεάζουν την έκβαση του παιχνιδιού κλπ κλπ. Ε @@ μάντολες. Ούτε καν σε αυτό το απλό που διαφήμιζαν δεν έμειναν συνεπείς. β) Τα περισσότερα reviews εκθειάζουν την ερμηνεία του Littlefinger (γιατί γι' αυτό θα κρίνουμε ένα game, ας πούμε, για τις ηθοποιίες, όχι για το gameplay και το immersion, τέσπα). Όταν, λοιπόν, σκας λεφτά για να βάλεις ημι-πρωτοκλασάτους ηθοποιούς να παίξουν στο game σου, τότε να φροντίζεις και σεναριακά να είσαι «Los cronocrímenes» και όχι... «Back to the future». Αν θέλουν να τους πάρουμε στα σοβαρά ας παρουσιάζουν κάτι σοβαρό. Σε αυτό το κομμάτι, και το Max Payne και το Alan Wake έπαιρναν στα σοβαρά τον εαυτό τους σε αντίθεση με το QB που μοιάζει με αρπαχτή. 4) Προσωπικά, χέστηκα για τα reviews και για την άποψη των άλλων. Ούτε καν με ενδιαφέρει. Δεν διαβάζω καν reviews πριν παίξω ένα game. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι τα reviews δημιουργούν κλίμα και το κλίμα δημιουργεί τάση. Και κάπως έτσι καταλήγουμε το QB να κάνει γαμάτες πωλήσεις (και όχι δεν το αγόρασα, από το «θείο» το πήρα) και στη συνέχεια όποιος έσκασε 70 ευρώ για να το αγοράσει να καταπιέζει τον εαυτό του να του αρέσει για να δικαιολογήσει την αγορά του και εν τέλει να καταλήξουμε δούμε και πάλι μία σαβούρα τύπου Quantum Break 2, αντί να δούμε το sequel του Alan Wake. Αν και για να είμαι ειλικρινής, είναι τόσο σκουπίδι το QB που πραγματικά εύχομαι να μην κυκλοφορήσει AW2 αν είναι να του μοιάζει στο παραμικρό. Αυτά τα λίγα. 15
Heatspreader Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 4) Προσωπικά, χέστηκα για τα reviews και για την άποψη των άλλων. Ούτε καν με ενδιαφέρει. Δεν διαβάζω καν reviews πριν παίξω ένα game. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι τα reviews δημιουργούν κλίμα και το κλίμα δημιουργεί τάση. Και κάπως έτσι καταλήγουμε το QB να κάνει γαμάτες πωλήσεις (και όχι δεν το αγόρασα, από το «θείο» το πήρα) και στη συνέχεια όποιος έσκασε 70 ευρώ για να το αγοράσει να καταπιέζει τον εαυτό του να του αρέσει για να δικαιολογήσει την αγορά του και εν τέλει να καταλήξουμε δούμε και πάλι μία σαβούρα τύπου Quantum Break 2, αντί να δούμε το sequel του Alan Wake. Αν και για να είμαι ειλικρινής, είναι τόσο σκουπίδι το QB που πραγματικά εύχομαι να μην κυκλοφορήσει AW2 αν είναι να του μοιάζει στο παραμικρό. Δεν έχω παίξει το παιχνίδι, αλλά καταλαβαίνω τι λες. Ειδικά αυτό με τα Reviews έχει καταντήσει αηδία. Όταν ένα παιχνίδι πριν κυκλοφορήσει, αλλά και κατά την κυκλοφορία του, το κάνεις τόσο νιανιά με Reviews, απόψεις, Videos, κλπ, στο τέλος δεν σου κάνει εντύπωση. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η άποψη κάποιου Reviewer, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη δική μου. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δεν δουλεύει έτσι, απλά βρίσκεις έναν reviewer που συμφωνείς μαζί του πάνω-κάτω στα περισσότερα παιχνίδια και περιμένεις την γνώμη του. 6
tolisrx8 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 ποιος το πιστευε οτι θα εβγαιναν τοσο κακογραμμενα και αθλια port. ειλικρινα δεν μπαινω καν στην διαδικασια οχι μονο αγορας,αλλα ουτε να χασω τον χρονο μου να ψαξω για θειους και παει λεγοντας. Τελικα ειχα δικιο οτι πλεον τα παιχνιδια στρωνουν σε κανα 3-6μηνο πλεον. προς το παρον για πασχα θα τιμησω tomb raider-farcry primal εφοσον και εκει εχουν λυθει τα προβληματα. 1
Heatspreader Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Πλέον το Tomb Raider παίζει μια χαρά.Σίγουρα θα μπορούσε καλύτερα, αλλά έχει διορθωθεί κατά μεγάλο βαθμό. Εγώ θα πάω για Far Cry 4 αφού παίξω λίγο Witcher ακόμα. Ευχαριστήθηκα πολύ το Far Cry 3 και από ότι έχω ακούσει δεν έχει μεγάλες διαφορές το 4, οπότε μου φαίνεται καλή περίπτωση.
aekoupoli Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Το τερματισα και εγω,και αφηνει πολλα ερωτηματικα,εχει κ μυστικη σκηνη μετα τα credits
_Theo_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Πλέον το Tomb Raider παίζει μια χαρά. Σίγουρα θα μπορούσε καλύτερα, αλλά έχει διορθωθεί κατά μεγάλο βαθμό. Εγώ θα πάω για Far Cry 4 αφού παίξω λίγο Witcher ακόμα. Ευχαριστήθηκα πολύ το Far Cry 3 και από ότι έχω ακούσει δεν έχει μεγάλες διαφορές το 4, οπότε μου φαίνεται καλή περίπτωση. Το 4 είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το 3. Μεγάλη βλακεία το 4.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 οταν λες μερα με νυχτα?ολα ιδια και το μονο που λειπει ειναι ενας "κακος" τυπου Vaas...
_Theo_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 οταν λες μερα με νυχτα?ολα ιδια και το μονο που λειπει ειναι ενας "κακος" τυπου Vaas... Κακός υπάρχει, μπορεί να μην είναι σαν το Vaas, αλλα είναι μορφή ο...Κωστέτσος. Οι αποστολές είναι επαναλαμβανόμενες, τα τοπία καμία σχέση με του 3, και το σενάριο μια μάπα και μισή, εν αντιθέσει με το 3. 1
ultraex2003 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 οποιος θελει να βλεπει και εκτος των αλλων και fps σε dx12 σε real time αυτη τη στιγμη το dxtory αλλα στη τελευταια του εκδοση 2.0.134 τζαμπε δε ειναι το δουλευω σε trial http://exkode.com/dxtory-features-en.html 1
Alex21121988 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Λειτουργεί και το Mirillis Action, παρόμοιο πρόγραμμα. Το είχα παραθέσει κάτι σελίδες πίσω. Λογικά θα βάλουν fps counter στο επόμενο update, όπως το Gears of War που ενεργοποιείται in game με το delete. Θα ήθελα να βλέπω και άλλα στοιχεία βέβαια αν λειτουργούσε το afterburner.
Spartan117 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Πάντως παραμένει στα ίδια χαλια 3 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία, το store της MS στο PC είναι για γέλια και για κλάματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα