saruman123 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Το Flashtool είναι το υπέρτατο εργαλείο για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν, να επαναφέρουν σε stock κατάσταση ή να επιδιορθώσουν την Xperia συσκευή τους. Κάνει στην ουσία ακριβώς την ίδια δουλειά με το Odin που ίσως οι περισσότεροι θα γνωρίζετε, αλλά απευθύνεται σε συσκευές της Sony και όχι της Samsung. Με το Flashtool όμως έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με το Odin, αφού περιλαμβάνει πλέον ενσωματωμένο και το XperiFirm, το εργαλείο που διαθέτει όλα τα επίσημα firmware για Xperia συσκευές. Μπορούμε δηλαδή να κατεβάσουμε αλλά και να φλασάρουμε τη συσκευή μας με μόνο ένα εργαλείο και αυτό είναι που θα δούμε αναλυτικά σήμερα. Προϋποθέσεις Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να έχουμε τα εξής: Η μπαταρία της συσκευής μας να είναι φορτισμένη τουλάχιστον στο 50%, να έχουμε ενεργοποιήσει τον "Εντοπισμό σφαλμάτων USB", να έχουμε ενεργοποιήσει τις "Άγνωστες πηγές", να έχουμε εγκαταστήσει τον USB driver της Sony στον υπολογιστή μας http://www.doctorandroid.gr/2014/10/usb-driver-android.html?m=1 και να έχουμε κατεβάσει το Flashtool. http://www.flashtool.net/downloads.php Η διαδικασία Χρησιμοποιείτε τη διαδικασία με δική σας ευθύνη! Εγκαθιστούμε το Flashtool με τον ίδιο τρόπο που εγκαθιστούμε όλες τις εφαρμογές. Πηγαίνουμε στη διαδρομή "Flashtool > firmwares" και διαγράφουμε όλα τα περιεχόμενα. Τρέχουμε το "FlashTool.exe" και περιμένουμε να συγχρονίσει. Πατάμε το εικονίδιο "XF" το οποίο θα μας ανοίξει το ενσωματωμένο XperiFirm που περιέχει όλες τις διαθέσιμες επίσημες αναβαθμίσεις για κάθε συσκευή. Επιλέγουμε τη συσκευή μας από τη λίστα και πατάμε το πλήκτρο "Check All" για να μας φέρει τα διαθέσιμα update. Επιλέγουμε το firmware που θέλουμε και στα δεξιά τη νεότερη έκδοση. Στη συνέχεια θα μας εμφανίσει το παράθυρο για να το κατεβάσουμε και εκεί επιλέγουμε "Download". Μόλις τελειώσει η διαδικασία, κλείνουμε τα πάντα και πηγαίνουμε στο φάκελο "Flashtool > firmwares > Downloads" όπου βρίσκεται το νέο update που κατεβάσαμε. Μπαίνουμε στο φάκελό του και διαγράφουμε το αρχείο "fwinfo". Ανοίγουμε και πάλι το Flashtool και επιλέγουμε "Tools > Bundles > Create". Επιλέγουμε το φάκελο του update. Κάνουμε διπλό κλικ στο πεδίο "Device" και επιλέγουμε το μοντέλο μας. Μεταφέρουμε όλα τα περιεχόμενο από το πεδίο "folder list" στο διπλανό "Firmware content" και πατάμε "Create". Περιμένουμε το Flashtool να τελειώσει τη διαδικασία και επιλέγουμε τον κεραυνό "Flash device". Στο επόμενο παράθυρο επιλέγουμε "Flashmode". Στο επόμενο τσεκάρουμε το "APPS_LOG" και το "USERDATA" και πατάμε "Flash". Θα μας εμφανίσει ένα παράθυρο με οδηγίες για να βάλουμε τη συσκευή μας σε bootloader / fastboot mode και να τη συνδέσουμε μέσω USB στον υπολογιστή. Αν όλα πάνε καλά το Flashtool θα ξεκινήσει τη διαδικασία και θα εγκαταστήσει τη νέα έκδοση firmware. Μόλις δούμε την εντολή "Flashing finished", μπορούμε να αποσυνδέσουμε τη συσκευή μας και να την ενεργοποιήσουμε. Δύσκολο; Δε νομίζω. Αν έχετε στην κατοχή σας μία Xperia συσκευή, καλό θα είναι να γνωρίζετε πώς λειτουργεί το Flashtool, κυρίως για να μπορέσετε να την επαναφέρεται αν κάτι πάει στραβά σε μία εγκατάσταση ROM για παράδειγμα. Η μόνη ουσιαστική προϋπόθεση που πρέπει να πληροί, είναι να μπαίνει σε bootloader / fastboot mode. Καλή επιτυχία σε όσους το προσπαθήσουν. Πηγη: http://www.doctorandroid.gr/2015/10/xperia-flashtool-xperifirm.html?m=1 5
NikosRocknRolla Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Να σε ρωτήσω επειδή ενδιαφέρομαι, είναι σαν να κάνεις ROOT το κινητό και να βάζεις CUSTOM ROM???
saruman123 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Καλημερα. Οχι δεν κανεις root ουτε custom βαζεις. Αν το εχεις ρουταρη ή υπαρχει γενικα καποιο θεμα το φερνεις σε εργοστασιακη κατασταση(Official rom) ή απλος του κανεις αναβαθμισει σε stock παντα rom. Ειναι οπως τα Samsung με το Odin. http://www.insomnia.gr/topic/599508-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-unroot-downgrade-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-bootloop-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83/?do=findComment&comment=54637553 Απλος στα Xperia ειναι λιγο ποιο μανουρα
NikosRocknRolla Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα και από μένα δεν το είπα από πριν, λάθος! Επειδή δεν το κατέχω και πολύ για αυτό ρωτάω να φανταστείς δεν ήξερα ούτε το odin. Βοηθάει περισσότερο αυτό από το ROOT και CUSTOM ROM???
saruman123 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Εσυ θες να ρουταρης το κινητο και να βαλεις custom? Γιατι με αυτο δεν το κανεις. Το ξανα λεω,αν εισαι root το φερνεις σε εργοστασιακη μορφη δηλαδη ετσι οπως το πηρες. Και μπορεις να κανεις και αναβαθμισει την εργοστασιακη rom δηλαδη αν εχεις λεμε την 4.4 και εχει βγει η 5.1 την περνας εσυ χειροκινητα. Σε καμια περιπτωση δεν αναβαθμιζεις την custom με αυτο. Δηλαδη με αυτον τον τροπο αν εισαι root και εχεις και custom το κανεις παλι οπως το πηρες.
NikosRocknRolla Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Συγνώμη δεν το έθεσα εγώ σωστά.. Θέλω απλά να δω αν αυτό η το ROOT μπορούνε να κάνουν το κινητό πιο γρήγορο και να μην κολλάει τόσο διότι τελευταία τρώει σκαλώματα και το έχω κάνει κάτι επαναφορές αλλά πάλι μετά από μέρες κάνει τα δικά του!
saruman123 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Αυτο ειναι θεμα roms. Μπορει αυτη που φορας να εχει κανενα bug. Πιο κινητο εχεις? Και ποια εκδοση φοραει.
NikosRocknRolla Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Αυτο ειναι θεμα roms. Μπορει αυτη που φορας να εχει κανενα bug. Πιο κινητο εχεις? Και ποια εκδοση φοραει. To Sony Xperia Z έχω και έχει την 5.1.1
saruman123 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Στο XDA ειδα οτι εχει την 6.0.1 μπορει να στρωσει με αυτην. Αλλα πρεπει να το ρουταρης το κινητο και μετα να την περασεις. Το ρουταρισμα ειναι ευκολο αλλα την rom θα μπορεσεις να την περασεις?(επιδη δεν ξερεις)
NikosRocknRolla Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Το σκέφτομαι εδώ και καιρό να το κάνω αλλά δεν βρήκα κάποιον να ξέρει και εκεί κολλάω και εγώ, στο ότι δεν ξέρω και φοβάμαι μην μείνω χωρίς κινητό αν το προσπαθήσω μόνος! Έχω δει και για ROM υπάρχει η cyanogenmod..... Είναι καλύτερη;
saruman123 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Απο της καλυτερες. Υπαρχουν μερικη απο εδω που αναλαμβανουν τετοια(root,custom κτλ),με το αζημιωτο βεβαια.
NikosRocknRolla Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Απο της καλυτερες. Υπαρχουν μερικη απο εδω που αναλαμβανουν τετοια(root,custom κτλ),με το αζημιωτο βεβαια. Υπάρχει κάποια άλλη rom που προτείνεις και θα είναι καλύτερη η παίζει ρόλο τι θέλεις από την καθεμιά.... Μπορείς να μου προτείνεις κάποιον να μιλήσω μαζί του; Η εσύ δεν αναλαμβάνεις;;;
saruman123 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Στον καθενα ειναι οπως του κατσει. Εγω οχι δεν αναλαμβανω πλεον! Θα σου στειλω pm για δυο που ειδα πριν(δεν τους ξερω).
NikosRocknRolla Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Στον καθενα ειναι οπως του κατσει. Εγω οχι δεν αναλαμβανω πλεον! Θα σου στειλω pm για δυο που ειδα πριν(δεν τους ξερω). Οι διαφορές δηλαδή μεταξύ των rom είναι στην εμφάνιση; Η έχουν και διαφορά στον πόσο βαριά είναι καθεμιά και πως κάθεται στο κινητό;; Κρίμα που δεν σε πρόλαβα πιο παλιά.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα