Προς το περιεχόμενο

BSOD σε Windows 10 λόγω Nvidia drivers/DirectX (dxgmms2.sys)


DJDB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή έκανα μια αναζήτηση με την ονομασία του driver που έχει το πρόβλημα (dxgmms2.sys) και δεν βρήκα κάτι, σκέφτηκα να ξεκινήσω ένα καινούργιο θέμα, να δούμε πόσοι έχουν παρόμοιο ζήτημα.

 

Τις τελευταίες μέρες ασχολούμαι με τα Half Life 2, HL2 Episode 1 και Episode 2. Σε 25+ ώρες παιχνιδιού, ο υπολογιστής έχει "φάει" 7-8 restart (μπορεί και παραπάνω), πάντα είτε σε σημεία που φορτώνει κάποιο save ή που το παιχνίδι κάνει loading κάποιο επόμενο section (ποτέ πάνω στο παιχνίδι). Δεν εμφανίζεται πάντα blue screen (υποψιάζομαι πως βγαίνει στην δεύτερη οθόνη, που έχω κλειστή), αλλά βλέπω από το BlueScreenView πως το πρόβλημα εντοπίζεται στο dxgmms2.sys, το οποίο σχετίζεται, από ότι έχω καταλάβει, με το DirectX12 και τους drivers της Nvidia.

 

Με googleαρίσματα, βρήκα πολλές αναφορές για σχετικά προβλήματα με αυτό το αρχείο, τα Windows 10, τις τελευταίες εκδόσεις τους και τις νεότερες εκδόσεις των drivers της Nvidia. Εδώ είναι το βασικό topic στα forums της Nvidia (σε 10 σελίδες, στο οποίο δεν έχει δώσει καμία απάντηση) και εδώ σχετικές αναφορές για το HL2 στο Steam.

 

Οπότε αναρωτιέμαι: πόσοι από εσάς τρέχετε Windows 10 (εγώ έχω Pro 64-bit με όλες τις αναβαθμίσεις), κάποια από τις νεότερες εκδόσεις των Geforce drivers και αντιμετωπίζετε σχετικό πρόβλημα;

post-82358-0-79999200-1453680016_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θυμάμαι καλά απ' όταν έπαιζα το hl2 και τα επεισόδια του όταν πρωτοβγήκαν, νομίζω ότι και τότε στα xp έκανε κάποια νούμερα στις αλλαγές πίστας ή στα save points. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος και να ήταν άλλο παιχνίδι (πέρασαν τόσα χρόνια).

Δοκίμασες να τρέξεις το παιχνίδι σε συμβατότητα για xp και με πλήρη δικαιώματα;

Επίσης κατέβασε και το directx 9.0c june 2010 πακέτο από ms μήπως σου στρώσει.

Το παιχνίδι όμως είναι αρκετά παλιό και μπορεί να υπάρχουν κάποια θέματα στα 10άρια.

Από την άλλη όμως, αν παίζεις σε φουλ αναλύσεις και με όλα τα γραφικά ανεβασμένα, τότε μπορεί να ζεσταίνεται η κάρτα γραφικών ή ο επεξεργαστής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιστρέφω για να συμπληρώσω, ενημερωτικά και σε περίπτωση που αντιμετωπίσει και άλλος παρόμοιο θέμα, το διόρθωσα ολοκληρωτικά επιστρέφοντας σε Windows 8.1. Τα Windows 10 έχουν σοβαρά θέματα στα τελευταία τους updates με το DirectX 12 και τις κάρτες της Nvidia. Δεν είναι ούτε hardware, ούτε virus, ούτε τίποτα. Αν και υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές (και μπορείς να το φτιάξεις, προσωρινά τουλάχιστον, επιστρέφοντας σε παλαιότερη έκδοση των Windows 10 και των Geforce drivers), καμιά εκ των MS/Nvidia δεν φαίνεται να θέλει/ξέρει/μπορεί να φτιάξει την κατάσταση.

 

Οπότε, Windows 8.1 για εμένα, μέχρι νεοτέρας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...