Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω φτιάξει ένα site στο WordPress και το έχω ανεβάσει σε ένα Raspberry Pi με Raspbian Wheezy και LAMP

(https://en.wikipedia.org/wiki/LAMP_%28software_bundle%29).

Επίσης έχω αγοράσει ένα domain από το papaki.gr το οποίο το κάνω forward στην WAN IP (ένα δικό μου hostname) + public port του Router μου.

Ενώ μέχρι στιγμής λειτουργεί, εχω κάποιες απορίες και ενδιασμούς ταυτόχρονα για την ασφάλειά του.

1. Στα links του site φαίνεται το hostname + public port αντί για το domain. Είναι ασφαλές αυτό; Έτσι μπορεί κάποιος με το hostname+publicport/wp-admin να δει την login WordPress φόρμα.
  2. Είναι ασφαλέστερο να βάλω public port την 80 και lan port μια δικιά μου, ώστε στα links να φάινεται μόνο το hostname χωρίς την πόρτα;
  3. Υπάρχει κάποια άλλη λύση αντί για forward σε hostname της WAN IP, να ωφεληθώ καλύτερα με κάποιους nameservers που και αυτοί θα απευθύνονται κάπως στην WAN IP;
Δημοσ.

1. Εγώ θα έκανα restrict access απο την apache, αν δεν χριάζεται πρόσβαση εκτός του LAN.

Εννοείται πως θα λυθεί βάζοντας την 80 ή την 443 αν έχεις https. Εσυ λογικά κάνεις το ανάποδο αυτή τη στιγμή και ο browser απλά εμφανίζει και την πόρτα.

Αν έχεις DNS server.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποια άλλη λύση αντί για forward σε hostname της WAN IP, να ωφεληθώ καλύτερα με κάποιους nameservers που και αυτοί θα απευθύνονται κάπως στην WAN IP;

Αν καταλαβαίνω σωστά, τo μονο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αλλάξει το DNS A Record να δειχνει στην wan ip σου (η οποία φαντάζομαι είναι στατική, θα πρέπει να είναι στατική), δεν χρειάζεσαι forward.

Δημοσ.

@sundance_kid, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@NoD, η wan ip μου είναι dynamic και έχω δημιουργήσει ένα hostname στο noip, τύπου arkouda_kafe.noip.biz. Οπότε αντί στους nameservers ,αντί για:

dns1.papaki.gr

Να βάλω arkouda_kafe.noip.biz, σωστά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...