Προς το περιεχόμενο

Overclock AMD FX8350 ( ΑΡΧΑΡΙΟΣ ) ΟΔΗΓΙΕΣ

Houzouris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω το παρακάω σύστημα και ενδιάφερομαι να κάνω OC την CPU, αλλά δυστηχως

δεν έχω ιδέα απο τέτοια ζητήματα, γι αυτο ζητώ τα φώτα, την εμπειρία σας, αλλά και την υπομονή σας,

στη προσπάθεια αυτή

Σύστημα : FX 8350

MOBO : GIGABYTE 990FXA UD5

RAM : CORSAIR CL8 1600MHZ 2X4GB

ΥΔΡΟΨΥΞΗ Η60 CORSAIR ( με τους χοντρούς σωλήνες )

PSU : 650W CORSAIR TO ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Να ενημερώσω, ότι το σύστημα είναι ήδη OC, απο ένα φίλο ... αλλά παρατηρω, οτι δουλεύει πολλές φορές

χωρίς λόγο, ακομα και όταν δεν κάνω κάτι στο pc ... Δουλεύει στα 4.5

Οι παρατηρήσεις μου :

Η θερμοκρασία του, στο max του Hardware Monitor πχ με 10 παράθυρα ανοιχτά + manager 2016

αγγίζει τους 57 βαθμούς, με το μέσο όρο να παίζει στους 40-45 ... δεν ξέρω αν ειναι ικανοποιητικό ! ! !

Με μόναχα το ιντερνετ ανοιχτό, υπάρχουν φορές που είναι στους 20 βαθμούς, καλη ώρα τώρα,

ή φορές οπως το μεσημέρ,ι που έκανα ελαχιστοποιηση το browser να φύγω, που άρχισε να δουλεύει

η ψυξη σαν τρελή ... Αυτο με τη ψύξη, μου το κάνει αρκετά συχνά .. λόγω ΟC να υποθέσω, αλλά  είναι νορμάλ ?? Ακούω px να ξεκινάει να δουλεύει σαν αεροσκάφος, για κάποια second, και μετά πάλι κάτω,

μετα ξανά πάνω και τα ίδια ... Δεν κάνει και λίγο θόρυβο .. είναι αντιληπτός

Να δω τίποτα και μέσα στο bios ??

Μηπως θέλει διορθωση κάτι στο oc ??

Παραθέτω κάποιες εικόνες μέσα απο το utility της gigabyte

post-375368-0-16415500-1453244555_thumb.pngpost-375368-0-11778800-1453244570_thumb.pngpost-375368-0-92103000-1453244580_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για αρχη μπες bios και γυρνα τα ολα στοκ.load default settings δηλαδη.για να ειναι ο επεξεργαστης οπως οταν ηταν απο το εργοστασιο.

μετα μπες windows και σβησε το utility της gigabyte που κανει το overclock.μονο μεσω bios θα κανεις overclock.

μετα κατεβασε cpuz και βαλε τον επεξεργαστη να τρεξει ενα βαρυ προγραμμα και βλεπε ποσο ρευμα δινει η μητρικη σου.λογικα θα εχει παει στο auto το ρευμα.σημειωσε το.

μετα μπες bios και βαλε τις μνημες να τρεχουν στα 1600 αντι στα 1333 που θα εχουν παει λογικα λογω load default settings.

σε καθε βημα save n exit παντα.

αφου βλεπεις οτι ο υπολογιστης τα παει καλα (πχ με το να πας τις μνημες στα 1600) ξεκινας να δουλευεις το ρευμα του επεξεργαστη με offset(αυτα σε λιγο) ενω ταυτοχρονα εχεις βρει την επιλογη llc (load line calibration) και την εχεις βαλει το αμεσως προηγουμενο σκαλι απο το τερμα που σου δινει.πχ εαν εχει maximum το τερμα βαλε το very high.

save n exit (το εμαθες τωρα αυτο).μπες windows και ξαναδες ποσο ρευμα σου δινει τωρα οταν εχεις φορτιο στον επεξεργαστη.

μας λες το ρευμα και βλεπουμε τι θα κανουμε.

Πατάω F12 να μπω στα bios αλλά όταν πάω στην επιλογή enter setup μου βγάζει μαύρη οθόνη και δεν βγάζει τίποτα

Που οφείλεται αυτό .. τι να κάνω ??

Την επιλογή IIc την πειράζω πριν πειράξω το ρεύμα ?? την ώρα δλδ που θα κάνω και default ?

Όταν λες βαρύ πρόγραμμα σαν ποιο ?? μου δίνεις link ??

Θα τρέξεις βαρύ πρόγραμμα σαν το prime95, cinebench κτλ.

Αφήνεις την τάση (γιατί το λέτε ρεύμα ρε παλικάρια) στοκ και παίζεις με LLC για να κρατήσεις την τάση σε idle σε χαμηλά επίπεδα πχ 1.2v idle και 1.4v load. Δεν θα θες 1.4 για τα 1.4ghz, σωστά? ;)

Aυτο το πρόγραμμα που το βρίσκω ?? μην κατεβάσω ότι να ναι

Τώρα είμαι στα 1.410-1.524 στα ψηλά ...  και τα χαμηλά 0.960

4.5 ghz(windows-περιγραφή) cpu-z 4.620 ... Δεν ξέρω αν είμαι στα 4.5 η στα 4.6 γιατι τα windows λένε αλλα απο το cpu-z

Απλά Palpatin έτσι οπως τα περιγράφω πιο πάνω σου φαίνονται φυσιολογικά ?? μπορει να ναι αποτελεσματικό

το OC που ηδη έχω και να είμαι απλά ψείρας εγώ

Aυτο το πρόγραμμα που το βρίσκω ?? μην κατεβάσω ότι να ναι

Τώρα είμαι στα 1.410-1.524 στα ψηλά ...  και τα χαμηλά 0.960

4.5 ghz(windows-περιγραφή) cpu-z 4.620 ... Δεν ξέρω αν είμαι στα 4.5 η στα 4.6 γιατι τα windows λένε αλλα απο το cpu-z

Απλά Palpatin έτσι οπως τα περιγράφω πιο πάνω σου φαίνονται φυσιολογικά ?? μπορει να ναι αποτελεσματικό

το OC που ηδη έχω και να είμαι απλά ψείρας εγώ

Φυσιολογικο σιγουρα κατι δεν ειναι αν η ταση σου παιζει αναμεσα σε 1.41-1.52. Λογικο βεβαια μιας και το o.c που εχεις ειναι μεσω των windows. Ξεκινα με αυτα που αναφεραν πιο πανω τα παιδια για να μπορεσεις να τον κανεις o.c απο bios. 

Έσβησα το utility της gigabyte αν και δεν κάναμε απο κει το OC ... To LLC είναι στο high αλλά δεν θυμάμαι αν το πείραξα

ώστε να το κατεβάσω μια σκάλα κάτω

Οι επιλογές είναι : auto regular normal high ultra high extreme ... σειρά υποτιθέμενη

Τι επιλέγω ???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aποτελέσματα απο το cinebench(με ram στα 1600 και LLC ultra high) : 630cb score και μετα maximum ρευματα 1.320 εως 1.392

χαμηλά ρεύματα δλδ σε αδράνεια το συστημα 0.864 ( απο cpu-z όλα )

Το επόμενο βήμα τώρα ??

Σημείωση: Η ραμ στα default τελικά δεν δούλευε στα 1600 αλλά στα 1334 και έπρεπε να αλλάξω απο disabled

σε profile1 του extreme memory για να δουλέψει ... anyway ...

Ρυθμίσεις τώρα για να σηκωσουμε συχνότητα ?? οι ραμ πρεπει να κατέβουν πάλι στα 1334 ??

Επεξ/σία από Houzouris

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...