Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια παιδια υπαρχει κανενας τρόπος να μπω σε σώματα ασφαλειας χωρίς εξετάσεις;με απολυτήριο η και με προκυρηξεις;

Εχω ακουσει για εμπορικο ναυτικο ξέρετε τιποτα παραπανω;

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

• Απαντ. 190
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με προκυρήξεις νομίζω έχει όριο ηλικίας κάπου 27-28, όριο σε ύψος και πρέπει να περάσεις κάτι αγωνίσματα. Κάποια έχουν και εξετάσεις, π.χ. λιμενικό. Για εμπορικό ναυτικό ξέρω έναν αλλά ήταν με πανελλήνιες. Ξέρω και έναν άλλο που έκανε μαθηματα στον Ασπροπυργο, σιγουρα χωρις πανελληνιες, και τώρα δουλεύει σε διάφορα εμπορικά και κάνει μεγάλα ταξίδια. Δεν είναι καθόλου μόνιμο όμως ούτε σίγουρο πότε θα έχει ταξίδι. Πάρε κανένα τηλέφωνο να σου πουν.

Δημοσ.

Υπάρχει ο θεσμός των ειδικών φρουρών που μάλλον θα καταργηθεί αφού θα μπαίνουν πλεον απο τις παραγωγικές σχολές.Επίσης υπάρχει το λιμενικό απο προκήρυξη και ΕΠ.ΟΠ επίσης απο προκήρυξη.

Δημοσ.

Με προκυρήξεις νομίζω έχει όριο ηλικίας κάπου 27-28, όριο σε ύψος και πρέπει να περάσεις κάτι αγωνίσματα. Κάποια έχουν και εξετάσεις, π.χ. λιμενικό. Για εμπορικό ναυτικό ξέρω έναν αλλά ήταν με πανελλήνιες. Ξέρω και έναν άλλο που έκανε μαθηματα στον Ασπροπυργο, σιγουρα χωρις πανελληνιες, και τώρα δουλεύει σε διάφορα εμπορικά και κάνει μεγάλα ταξίδια. Δεν είναι καθόλου μόνιμο όμως ούτε σίγουρο πότε θα έχει ταξίδι. Πάρε κανένα τηλέφωνο να σου πουν.

Τη μαθήματα έκανε στον Ασπρόπυργο?

Το λιμενικό και την πυροσβεστική δεν τα έβαλαν στις πανελλαδικές?

Υπάρχει ο θεσμός των ειδικών φρουρών που μάλλον θα καταργηθεί αφού θα μπαίνουν πλεον απο τις παραγωγικές σχολές.Επίσης υπάρχει το λιμενικό απο προκήρυξη και ΕΠ.ΟΠ επίσης απο προκήρυξη.

Και κάθε πότε γίνονται?

Δημοσ.

Κατι στο εμπορικο ναυτικο, δεν ξερω ακριβώς. Μετά έκανε κάτι εμβόλια, έβγαλε ναυτικό φυλλάδιο και άρχισε τα ταξίδια.

Το λιμενικό δεν ξέρω αν σταμάτησε τις προκυρήξεις, θυμάμαι μόνο ότι πριν λίγα χρόνια είχε βγάλει μια. Νομίζω δεν βγαίνουν κάθε Χ χρόνια αλλά όποτε χρειάζονται άτομα (δηλαδή όποτε μαζευτούν αρκετά βύσματα).

Δημοσ.

Και κάθε πότε γίνονται?

Δεν είναι κάτι στάνταρ. Έχουν να βγάλουν κάμποσα χρόνια. Παλιά έτυχε να βγάλουν και 2 χρόνια συνεχόμενα.

Δημοσ.
Δημοσ.

Eμπορικό Ναυτικό έχουν σταματήσει να παίρνουν πλέον μόνο με απολυτήριο λυκείου και όλοι μπαίνουν μόνο μέσω πανελληνίων εξετάσεων.Αυτό με τις προκηρύξεις έγινε πριν κάμποσα χρόνια όταν πήγαν αποτυχημένα να σώσουν τις ΑΕΝ που οι περισσότεροι σπουδαστές της δήλωναν παραίτηση και έφευγαν στο πρώτο μπάρκο.Οπότε ΑΕΝ με απολυτήριο ξέχνα το όπως και ειδικούς φρουρούς που περιμένουν φέτος να μπούν στην αστυνομία κοντά 540 άτομα (2014-2015) και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι θα περάσουν στις πανελλήνιες φέτος .Εαν θα βγεί λιμενικό λόγω έλλειψης που έχουν στα νησιά για τους μετανάστες είτε κάμιά προκήρυξη για Επαγγελματίας Οπλίτης με 3 και 60.

Δημοσ.

Όλες οι Στρατιωτικές Σχολές, η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, και η Σχολή Αστυφυλάκων είναι μέσω Πανελληνίων. Από φέτος διάβασα κάπου ότι και οι Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας θα ενταχθούν στο σύστημα των Πανελληνίων. Άρα, οι επιλογές που σου μένουν για να μπεις μέσω προκήρυξης είναι το Λιμενικό Σώμα, οι Ειδικοί Φρουροί, και οι Επαγγελματίες Οπλίτες, αν και έχω ακούσει ότι πάει αρκετός καιρός από τότε που βγήκαν προκηρύξεις για τις δύο τελευταίες κατηγορίες.

Όσον αφορά τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, υπάρχουν δύο τρόποι εισαγωγής. Ο ένας τρόπος είναι μέσω Πανελληνίων, και ο άλλος τρόπος είναι μέσω της προκήρυξης που βγαίνει για την συμπλήρωση θέσεων.

Φυσικά, είτε πας μέσω Πανελληνίων, είτε μέσω προκηρύξεων, θα πρέπει να περάσεις και πάλι κάποιες υγειονομικές, ψυχομετρικές και αθλητικές εξετάσεις. Επιπροσθέτως, για κάποιες προκηρύξεις απαιτείται να είσαι απόφοιτος κάποιων συγκεκριμένων Σχολών, ή/και να έχεις κάνει στρατιωτική θητεία ως ΔΕΑ/Ειδικές Δυνάμεις.

Γενικά, ψάξε τις προκηρύξεις των προηγούμενων ετών και δες.

Δημοσ.

Γιώργο εισαι σίγουρος αυτό με το απολυτήριο;υπαρχει καπου που να το λεει;

Αν ισχύει την εβαψα

Οι εξετάσεις είναι δυσκολες;

Δημοσ.

Καλύπτει ποσοστό 30% του συνολικού αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/-ιες, ως ακολούθως:

1.2.α. Σε ποσοστό 15% του συνολικού αριθμού εισακτέων, αποφοίτους Γενικών Λυκείων.

1.2.β. Σε ποσοστό 5% του συνολικού αριθμού εισακτέων, αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων των Τομέων: Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Οχημάτων, Πληροφορικής και Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών.

1.2.γ. Σε ποσοστό 8% του συνολικού αριθμού εισακτέων, αποφοίτους Επαγγελματικού Λυκείου Ναυτικού τομέα ειδικότητας Πλοιάρχου ή Μηχανικού, και αποφοίτους εκ των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) του Ενιαίου τριετούς κύκλου σπουδών Ναυτικού και Ναυτιλιακού Τομέα ειδικότητας Πλοιάρχου ή Μηχανικού.

1.2.δ. Σε ποσοστό 2% του συνολικού αριθμού εισακτέων, αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων λοιπών τομέων και υποψήφιους αποφοίτους εκ των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) του Β΄ κύκλου σπουδών Τ.Ε.Ε. των Τομέων: Δομικών έργων, Οικονομίας και Διοίκησης, Μηχανολογικού, Ηλεκτρονικού, Ηλεκτρολογικού, Κατασκευών, Χημικών Εργαστηριακών Εφαρμογών, Πληροφορικής - Δικτύων Η/Υ και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Σοβαρά τώρα θα κάτσεις να διεκδικήσεις το 15 των θέσεων των ΑΕΝ θα πέσουν ένα σωρό υποψήφιοι ποιος θα πρωτομπεί σε αυτές τις θέσεις.Γι αυτό ξέχνα το με απολυτήριο μόνο με πανελλήνιες έχεις ευκαιρία.

Δημοσ.

Γιώργο εισαι σίγουρος αυτό με το απολυτήριο;υπαρχει καπου που να το λεει;

Αν ισχύει την εβαψα

Οι εξετάσεις είναι δυσκολες;

Κοίτα, πέρυσι που έδινα εγώ Πανελλήνιες, νομίζω είχε βγει προκήρυξη για τις ΑΕΝ γιατί την είχα στείλει σε έναν φίλο. Επίσης, πέρυσι πέρασε και ένας γνωστός μου στην ΑΕΝ Μακεδονίας μέσω προκήρυξης (δεν ξαναέδωσε Πανελλήνιες), τώρα εάν θα ισχύσει και φέτος αυτό, δεν το γνωρίζω, αλλά δεν βρίσκω κάποιο λόγο να το σταματήσουν.

Για τις εξετάσεις που λες, εγώ έδωσα για Στρατιωτικές Σχολές. Η ψυχομετρική εξέταση αποτελείται από ένα εξάωρο γραπτών, και 2-3 συνεντεύξεις. Η υγειονομική εξέταση από ιατρικές εξετάσεις και μία επιτροπή, και οι αθλητικές εξετάσεις από τα αθλήματα των 100 μέτρων, των 1000 μέτρων, του άλματος εις μήκος, του άλματος εις ύψος, της σφαίρας, και της κολύμβησης (η κολύμβιση ήταν ανάλογα τις Σχολές που επιθυμούσες).

Σοβαρά τώρα θα κάτσεις να διεκδικήσεις το 15 των θέσεων των ΑΕΝ θα πέσουν ένα σωρό υποψήφιοι ποιος θα πρωτομπεί σε αυτές τις θέσεις.Γι αυτό ξέχνα το με απολυτήριο μόνο με πανελλήνιες έχεις ευκαιρία.

Ίσα-ίσα που εάν έχει αξιοπρεπές απολυτήριο και καμία πιστοποίηση αγγλικών, λογικά μπαίνει με τα μπούνια. :P :P

Μην ξεχνάς ότι συνολικά οι εισακτέοι αρκετές χρονιές αγγίζουν τετραψήφιο αριθμό στις ΑΕΝ.

Δημοσ.

Εγω θα κανω την προσπάθεια μου και οτι γινει

για αγγλικά δεν εχω χαρτι

πειτε πρωτα ο θεος με πάρουν δεν θα παω στρατο;

Θα δω και τις ανακοινώσεις απο το σχολείο

Δημοσ.

εδω λεει οτι μπορεις να πας στην πυροσβεστικη και με το απολυτηριο ειναι αληθεια?παλια γινονταν νομιζω και αμα πηγαινες εποχιακος η εθελοντης σε διοριζαν

Δημοσ.

εδω λεει οτι μπορεις να πας στην πυροσβεστικη και με το απολυτηριο ειναι αληθεια?παλια γινονταν νομιζω και αμα πηγαινες εποχιακος η εθελοντης σε διοριζαν

Παλια. Πλεον και οι πυροσβεστες θα μπαινουν μεσω Πανελληνιων (λαθος αλλα τελος παντων)

Μπορεις ωστοσο να μου εξηγησεις γιατι το ψαχνεις τοσο πολυ να μπεις σε καποιο σωμα; Απο το 97 κρινω οτι ειναι 18-19. Υπαρχει αναγκη για αμεσο μισθο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...