Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα, έχω ένα δωμάτιο στο ισόγειο που έχω συνδεδεμένο ενσύρματα έναν υπολογιστή με ένα ρούτερ. Και θέλω να βάλω άλλο ένα ρούτερ στον 1ο όροφο το όποιο θα το χρησιμοποιώ ασύρματα για το tablet, το θέμα είναι ότι όταν συνδέεται το ένα ρούτερ το άλλο δεν μπορεί να συνδεθεί με το ίντερνετ. και το ισόγειο και ο 1ος όροφος έχουν μια γραμμή. Να υποθέσω ότι δεν μπορώ να έχω 2 ρούτερ συνδεδεμένα σε ένα σπίτι σωστά; Αυτό που θέλω εγώ είναι να έχω ασύρματο ίντερνετ και στον πάνω όροφο γιατί δεν έχει καλό σήμα το ρούτερ απο το ισόγειο. Μήπως τελικά πρέπει να καταφύγω σε wifi repeater;
XronisR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα, έχω ένα δωμάτιο στο ισόγειο που έχω συνδεδεμένο ενσύρματα έναν υπολογιστή με ένα ρούτερ. Και θέλω να βάλω άλλο ένα ρούτερ στον 1ο όροφο το όποιο θα το χρησιμοποιώ ασύρματα για το tablet, το θέμα είναι ότι όταν συνδέεται το ένα ρούτερ το άλλο δεν μπορεί να συνδεθεί με το ίντερνετ. και το ισόγειο και ο 1ος όροφος έχουν μια γραμμή. Να υποθέσω ότι δεν μπορώ να έχω 2 ρούτερ συνδεδεμένα σε ένα σπίτι σωστά; Αυτό που θέλω εγώ είναι να έχω ασύρματο ίντερνετ και στον πάνω όροφο γιατί δεν έχει καλό σήμα το ρούτερ απο το ισόγειο. Μήπως τελικά πρέπει να καταφύγω σε wifi repeater; Σωστά.2 ρουτερ δεν δουλεύουν ταυτόχρονα.Υπάρχει 1 ρουτερ και από εκεί και πέρα μπορείς να βάλεις repeater/access point ή μπορείς να δοκιμάσεις PLC(Powerline)
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 οπότε λέω να καταφύγω σε wifi repeater το ποσό που δίνω είναι 20 ευρώ το πολύ και θέλω να το αγοράσω απο το e-shop. ποιο μου προτείνεις d-link ή TP-Link ποιο είναι πιο καλό; Και κάτι άλλο χρειάζεται σετάρισμα αν ναι πως γίνεται; Θέλει να εγκαταστήσω τίποτα drivers στο pc;
XronisR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Προτεινω το tplink.Σεταρισμα ειναι πολυ απλο,σε 10 λεπτα θα εισαι ετοιμος.Οχι δεν θελει drivers.Εχει αναλυτικες οδηγιες. Σαν router ποιο εχεις;
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Προτεινω το tplink.Σεταρισμα ειναι πολυ απλο,σε 10 λεπτα θα εισαι ετοιμος.Οχι δεν θελει drivers.Εχει αναλυτικες οδηγιες. Σαν router ποιο εχεις; thomson TG 784 Γιατί θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;
XronisR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 thomson TG 784 Γιατί θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα; Όχι απλά ρωτάω μήπως είχες τίποτα χειρότερο από το thomson.Προχώρα άφοβα.
mamalacation Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Παιδιά σίγουρα δεν παίζει; Με pppoe-passthrough το έχω κάνει. Μήπως θα έπαιζε και με το rj11 κάπως; Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά και δεν έχει καλώδιο τηλεφώνου και στους 2 ορόφους.
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 οπότε λέω να καταφύγω σε wifi repeater το ποσό που δίνω είναι 20 ευρώ το πολύ και θέλω να το αγοράσω απο το e-shop. ποιο μου προτείνεις d-link ή TP-Link ποιο είναι πιο καλό; Και κάτι άλλο χρειάζεται σετάρισμα αν ναι πως γίνεται; Θέλει να εγκαταστήσω τίποτα drivers στο pc; ta plc (Powerlines)Παιζουν μονο αν ειναι το ιδιο ρολοι ρευματος. σε repeater το πιο φτηνο ειναι tp link 701nd και 801nd. εκτος αν μπορεις να ριξεις καλωδιο Utp και να βαλεις ενα παλιο adsl router να κανει το acccess point. Παιδιά σίγουρα δεν παίζει; Με pppoe-passthrough το έχω κάνει. Μήπως θα έπαιζε και με το rj11 κάπως; Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά και δεν έχει καλώδιο τηλεφώνου και στους 2 ορόφους. δεν εχει Utp απο το ενα στο αλλο.αν εχει Utp ή αν μπορει να περαστει Utp ή αν το τηλεφωνικο του καλωδιο ειναι utp τοτε θα μπορουσε να βαλει και ενα adsl router να παιζει σαν access point.Ουτε καν να κανει pppoe. και βεβαια αν αντι για τηλεφωνικο εχει Utp πρεπει να ξερει πως να περασει και τηλεφωνο και δικτυο απο μεσα.pppoe passthrough με rj11 δεν μπορει να κανει αφου δεν μπορουν να συγχρονισουν και τα 2 ρουτερ πανω στην γραμμη Καλησπέρα, έχω ένα δωμάτιο στο ισόγειο που έχω συνδεδεμένο ενσύρματα έναν υπολογιστή με ένα ρούτερ. Και θέλω να βάλω άλλο ένα ρούτερ στον 1ο όροφο το όποιο θα το χρησιμοποιώ ασύρματα για το tablet, το θέμα είναι ότι όταν συνδέεται το ένα ρούτερ το άλλο δεν μπορεί να συνδεθεί με το ίντερνετ. και το ισόγειο και ο 1ος όροφος έχουν μια γραμμή. Να υποθέσω ότι δεν μπορώ να έχω 2 ρούτερ συνδεδεμένα σε ένα σπίτι σωστά; Αυτό που θέλω εγώ είναι να έχω ασύρματο ίντερνετ και στον πάνω όροφο γιατί δεν έχει καλό σήμα το ρούτερ απο το ισόγειο. Μήπως τελικά πρέπει να καταφύγω σε wifi repeater; οχι δεν γινεται να συγχρονισουν 2 adsl/vdsl router σε μια γραμμη.
xaris-cd Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 να κανω και εγω την ερωτηση μου ...εχω το tomson tg 782 ως ρουτερ που συνδεετε στην γραμμη και σαν δευτερο το tg 585 tomson παλι .τα συνδεω με utp και ετσι στελνω πανω στον τριτο μιας και ειμαι εγω στον πρωτο οροφο .εχω ομως προβληματα με το ασυρματο ...και γενικα πεφτει πολυ η ταχυτητα σε ολους .. το δευτερο το 585 το εχω ρυθμιση ως bridge εχω διαπίστωση ...oti για να μπω σε καποιο ρουτερ χρησιμοποιώ το 192.168.1.254 ...αλλα επειδη και τα δυο εχουν τον ιδιο αριθμο μπερδευωνται μαλλον και μια μπενω στο ενα μια στο αλλο ανάλογα ποιο κανω επανεκκίνηση ...μπορω να κανω κατι να μην εχω προβλήματα ,γιατι νομίζω οτι απο αυτο το προβλημα εχω μειωμένες ταχύτητες στο νετ ...
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 a.το πρωτο το ρουτερ το αφηνεις οπως ειναι δηλαδη το 782.το δευτερο α.καντο firmware update πχ με καποιο generic firmware ¨η με το firmware απο την σελιδα της Forthnet.αλλο firmware για το v7 αλλο για το v8.αυτο το κανεις προληπτικα.β.καντο Hard reset το ρουτερ και κανε μονο τις παρακατω ρυθμισεις. α.βαλτου Ip διαφορετικη απο το αλλο.αν δηλαδη το 782 ειναι 192.168.1.254 θα βαλεις το thomson 585 να ειναι 192.168.1.253 και θα κλεισεις τον dhcp απο το Home network.μετα φτιαχνεις το wireless πχ ιδιο ssid ιδιο κλειδωμα ιδιο κωδικο απλα αλλο καναλι.πχ το ενα να ειναι καναλι 6 και το αλλο 1 ή 11. και τα ενωνεις μεταξυ τους με Utp.αν καποιο απο τα δυο εχει θυρα stb ΔΕΝ την χρησιμοποιεις αυτην μετα.δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να εχουν και τα δυο την ιδια Ip.δεν θα πρεπε να παιζεις καν καποιες στιγμες παρα να εχεις μειωμενες ταχυτητες.αν εχουν και τα δυο την ιδια ip ή αν εχεις και στα δυο ανοιχτο τον dhcp τοτε μια θα παιζει το ενα μια το αλλο μια θα μπαινεις στο ενα μια στο αλλο.γενικος ενας χαμος 1
xaris-cd Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) δεν τα καταφερα με αυτο τον τροπο ...δεν με αφηνει το 585 να αλλαξω την στανταρ ιπ οποτε εβαλα ως ρουτερ εκκινισης το 585 και αναμεταδοτη το 782 που το αλλαξα και ιπ σε 192.168.1.253 και εκλεισα το το dhcp αλλα μετα εχασα το νετ και ουτε στο ρουτερ μπορουσα να μπω ...τα ξαναεπανεφερα οπως πριν ...και περιμενω καποια ιδεα ...μηπως μπορεις να βοηθησεις με teamviwer? https://onedrive.live.com/?cid=66445F555B4E1634&id=66445F555B4E1634%21742&parId=66445F555B4E1634%21739&o=OneUp BRHKA KAI ENA dlink g624t που εχει ως στανταρ ιπ το 192.168.1.1... δεν μπορω να καταλαβω ,οταν συνδεω και παλι το d-link ενω εχει διαφορετικη ip παλι δεν εχω συνδεση ουτε σε μενα με wifi ...υπαρχει κατι αλλο? λοιπον εκανα τα εξης εβγαλα το bridge mode απο το dlink (δευτερο )και εκλεισα το dhcp και τα συνδεσα με utp τωρα πλεον μπορω και εχω ιντερνετ ασυρματα και απο τα δυο ρουτερ ..ομως δεν μπaiνω στις ρυθμισεις του 192.168.1.1 ρουτερ .sto tomson ομως μπαινω ,δηλαδη στο 192.168.1.254.και ακομα με αλλο καλωδιο utp απο το dlιnk στο pc δεν εχει ιντερνετ....ασυρματα ομως λειτουργει το συστημα Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2016 από xaris-cd
poulinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Παμε ενα ενα. α.στο 585 δεν γινεται να μην μπορεις να αλλαξεις την Lan ip.ειναι με τον ιδιο τροπο οπως με το 782.home network /interfaces. αλλα οκ ας πουμε οτι εβαλες το 782 σαν access point. εφοσον το αλλαξεις σε 192.168.1.253 και κλεισεις τον dhcp θα χασεις την προσβαση σε αυτο.για να ξαναμπεις ειτε θα ενωσεις τα 2 router Μεταξυ τους με ethernet ωστε να παρεις Ip απο τον dhcp του πρωτου adsl router ή θα πρεπει να βαλεις καρφωτη Ip για να μπεις ξανα στο Interface. αν βαλεις το dlink που εχει 192.168.1.1 τοτε πρεπει να του κλεισεις τον dhcp και δευτερον στο 686 η στο 782 να βαλεις τον dhcp να δινει Ip απο το 192.168.1.2 και πανω γιατι αμα δωσει την 192.168.1.1 σε καποιο Pc σου θα κανει conflict. για το dlink.δεν χρειαζεται να βαλεις bridge mode.χρειαζεται να κλεισεις τον Dhcp.Καποια ρουτερ οταν τα γυρνας σε bridge κλεινουν τον dHcp αλλα πρεπει να το τσεκαρεις.θα πρεπε να μπαινεις κανονικα στο 192.168.1.1 χωρις κανενα προβλημα.προσεχε μην συνδεσεις το ρουτερ στην 4η υποδοχη του thomson/technicolor γιατι σε μερικα αναλογως τον παροχο και το firmware Που φορανε η θυρα αυτην ειναι Stb(αποκωδικοποιητης).και θα πρεπε να εχεις και με καλωδιο και ασυρματα.προσεχε με Ip,dhcp και το καλωδιο που το συνδεεις.τον Dhcp τον κλεινεις στο ρουτερ που θα παιζει σαν access point.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα