Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft λέει πως το Lumia 950 XL είναι “out-of-stock” λόγω ζήτησης, και όχι λόγω προβλημάτων στο hardware

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ ξαναλέω, θα προβληματιζόμουν σφόρδρα αν ένα λειτουργικό που βασίζεται στο Linux έτρωγε πόρους όπως τρώει το Android. Αυτό είναι δεδομένο και δεν είναι εικασία κανενός. Για αυτό δεν χρειάζεται να είσαι developer για να το καταλάβεις, αρκεί να έχεις δουλέψει με μία mid range android συσκευή. Μπορούμε να συζητήσουμε και τεχνικά, αλλά νομίζω ότι είναι λάθος το topic...

Επίσης, γεγονός είναι ότι για καμία συσκευή πλην Nexus (άντε και Moto) δεν εγγυώνται στοιχειώδεις αναβαθμίσεις. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε... Τι εμπειρία χρήσης έχει ένα αγοραστής μίας συσκευή με android σήμερα, όταν αύριο -στην κυριολεξία- θα περάσει το λειτουργικό στην επόμενη έκδοση και αυτός θα έχει μείνει με τα παλιά.

Το android πουλάει γιατί απλά η πληθώρα των συσκευών είναι τέτοια που ο μέσος άσχετος χρήστης αγοράζει καρφί android όχι ως επιλογή, αλλά γιατί όλες οι mainstream συσκευές είναι android. Στην πραγματικότητα οι επιλογές που γνωρίζει είναι δύο. Η μία είναι πανάκριβη και λέγεται Apple και η άλλη είναι όλες οι άλλες  με λειτουργικό android. Σκέφτεται δηλαδή "Τι φανταστικό είναι τo iPhone, γαμώτο δεν έχω να το πάρω, οπότε πιάσε ένα MLS που έχει και Ελληνική Siri (πραγματικό περιστατικό, με πελάτη μπροστά μου σε public)"...

Επίσης προσωπικά προτιμώ να έχω κάτι διαφορετικό που δεν υπολείπεται λειτουργικά και ας πουλάει 1 τηλέφωνο για κάθε 10 android. So simple...

Τέλος μία παρατήρηση για τα store. Έχει εφαρμογές το Windows Store? Γενικά και προς το παρόν έχει λιγότερες από όλους. Όμως αν το καλό παράδειγμα είναι το τρύπιο store της Google, τότε προτιμώ να μην έχω εφαρμογές. Έχω πρόβλημα με τους φακούς που ζητάνε πρόσβαση στον τηλεφωνικό μου κατάλογο και τον dialer. Επίσης έχω μεγάλο πρόβλημα και με τις ατελείωτες διαφημίσεις που παίζουν παντού και πάντα. Αν αυτό δεν είναι πρόβλημα για τους απανταχού Android Fanz, τότε επίσης πάω πάσο...

Κάτι τελευταίο, αν σε κάποιον δεν γουστάρουν τα WP ας μην τα αγοράσει ποτέ... Το να προσπαθείς να πείσεις ότι ο Ήλιος αντέλει από την Δύση είναι απλώς βλακεία...

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το iverge ειχε αποκλειστικη συνεντευξη με τον ceo της Microsoft οταν παρουσιασε τα νεα προιοντα της φετος. Αν εσυ θες να πιστευεις οτι εξυπηρετουν συμφεροντα γιατι ικανοποιει το τεχνολογικο κοσμοειδωλο σου ειναι αλλο θεμα. Τα windows phone ειναι νεκρα 0 apps παλιο υπερτιμολογημενο hardware(οποτε δεν εχει τις ιδιες επιδοσεις σε κοινες εφαρμογες με αντιστοιχα android κλπ) λειτουργικο που ακομα δεν εχει φτασει ios ή android και μια εταιρια που δεν ξερει τι πρεπει να κανει για να ανεβασει μεριδιο στην αγορα.

https://www.youtube.com/watch?v=UcoS9aQItgA

Σε παρακαλώ κοιτα τα comments του κόσμου κάτω από τα άρθρα της και στο σαιτ και στο φβ

Θες γυαλιά;

δεν ξερω τι προβλημα εχει το 950 k αν ειναι hardware

το μονο σιγουρο ειναι οτι πωλειται με windows 10 που δεν ειναι καν release candidate (εχει την εκδοση 13067.00 ενω οι insiders εχουμε την 13067.36) κ το λειτουργικο κ οι εφαρμογες εχουν ακομα διαφορα προβληματα

Εγώ ξαναλέω, θα προβληματιζόμουν σφόρδρα αν ένα λειτουργικό που βασίζεται στο Linux έτρωγε πόρους όπως τρώει το Android. Αυτό είναι δεδομένο και δεν είναι εικασία κανενός. Για αυτό δεν χρειάζεται να είσαι developer για να το καταλάβεις, αρκεί να έχεις δουλέψει με μία mid range android συσκευή. Μπορούμε να συζητήσουμε και τεχνικά, αλλά νομίζω ότι είναι λάθος το topic...

Επίσης, γεγονός είναι ότι για καμία συσκευή πλην Nexus (άντε και Moto) δεν εγγυώνται στοιχειώδεις αναβαθμίσεις. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε... Τι εμπειρία χρήσης έχει ένα αγοραστής μίας συσκευή με android σήμερα, όταν αύριο -στην κυριολεξία- θα περάσει το λειτουργικό στην επόμενη έκδοση και αυτός θα έχει μείνει με τα παλιά.

Τέλος μία παρατήρηση για τα store. Έχει εφαρμογές το Windows Store? Γενικά και προς το παρόν έχει λιγότερες από όλους. Όμως αν το καλό παράδειγμα είναι το τρύπιο store της Google, τότε προτιμώ να μην έχω εφαρμογές. Έχω πρόβλημα με τους φακούς που ζητάνε πρόσβαση στον τηλεφωνικό μου κατάλογο και τον dialer. Επίσης έχω μεγάλο πρόβλημα και με τις ατελείωτες διαφημίσεις που παίζουν παντού και πάντα. Αν αυτό δεν είναι πρόβλημα για τους απανταχού Android Fanz, τότε επίσης πάω πάσο...

Κάτι τελευταίο, αν σε κάποιον δεν γουστάρουν τα WP ας μην τα αγοράσει ποτέ... Το να προσπαθείς να πείσεις ότι ο Ήλιος αντέλει από την Δύση είναι απλώς βλακεία...

1) Δεν τρωει το λειτουργικο τους πορους. Εμενα στο Nexus εχει average 1.1 GB χρησιμοποιουμενη RAM με 27 running apps. Τωρα αν ο καθε κατασκευαστης θελει να το τιγκαρει στο bloat και να χρειαζεται 8gb RAM, ειναι δικαιωμα του.

2) Το τι ειναι οι αναβαθμισεις ξερεις ή οχι? Το οτι ΔΕΝ εξαρταται απο "το android" αν θα παρει αναβαθμιση η καθε συσκευη? Και windows 9.99 να εχεις, αν η X-Samsung δε γουσταρει να σου δωσει w10, δεν θα τα παρεις ΠΟΤΕ. Οταν λοιπον θα συγκρινεις Windows Phone/Mobile με Android θα μιλας για Lumia vs Nexus.

3) Πας να συγκρινεις το play store με το windows? Τα 15 vlc, iTunes, Firefox, Spotify και χιλιαδες αλλες εφαρμογες οι οποιες ζητουσαν και λεφτα για να σου δειχνουν ενα βιντεο (εννοειται οτι στην περιγραφη δεν ελεγαν τιποτα), ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΜΙΖΑ ΤΗΣ Η MS, τα ξεχασαμε? Μηπως ξεχασαμε και το προμοσιον της MS που πριμοδοτουσε την ποσοτητα και οχι την ποιοτητα? Και οτι συνεφερε να ανεβασεις 20 εφαρμογες και ας μη δουλευε καμια γιατι "επρεπε να ανεβουν τα νουμερα"? Και βγηκαν ΟΛΟΙ οι σοβαροι devs και απεσυραν τα apps τους? Και μετα βγηκαν και ελεγαν οτι διεγραψαν 3000 μουφα apps. Αυτες οι "εξυπναδες" αφησαν το windows store χωρις εφαρμογες και τα Lumia με 1.7%.

Και για το τελευταιο σου, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ LUMIA (εκτος απο την πλαστικουρα που εχει κουρασει πια). Εμενα πχ. μου αρεσε το 930. Το προβλημα ηταν οτι ειχα ηδη αγορασει το Nexus 5 με τα ιδια specs (εκτος απο την καμερα) 8 ΜΗΝΕΣ ΠΙΟ ΠΡΙΝ και οτι το G2, εκεινη την εποχη, κοστιζε τα μισα λεφτα και οτι στα ιδια λεφτα επαιρνες πολυ ανωτερη συσκευη android.

Τελος, συμφωνω απολυτα με τον anashario. To τι θα παρει ο καθενας εχει να κανει περισσοτερο με το γουστο και το τι βολευει τον καθενα και εκει δεν υπαρχει σωστο και λαθος. Το θεμα δημιουργειται οτι προσπαθει ο ενας να πεισει τους αλλους οτι αυτος εχει κανει την σωστη επιλογη και δεν δεχεται το οτι υπαρχουν ανθρωποι με διαφορετικα γουστα, αναγκες, απαιτησεις...

• Like 1

By the way, εσύ θα πάρεις Marshmallow? Γιατί εγώ θα πάρω W10...

το έγραψες κάνα δυο φορές και είπα να πω την γνώμη μου. συγκεκριμένα είμαι με 4.4 kit Kat στο xiaomi MI4...και να μην πάρω ποτέ marshmallow ούτε που θα με νοιαξει... πραγματικά δεν μου λείπει κάτι για να θέλω να έχω πιο καινούργια έκδοση. οι core app κάθε μέρα έχουν καινούργια features που γίνονται update αυτόματα από το play store.

πιπιλα αυτή η χαζομάρα με τα updates

δηλαδή τι παραπάνω έχει ο galaxy s6 με marshmallow??

το έγραψες κάνα δυο φορές και είπα να πω την γνώμη μου. συγκεκριμένα είμαι με 4.4 kit Kat στο xiaomi MI4...και να μην πάρω ποτέ marshmallow ούτε που θα με νοιαξει... πραγματικά δεν μου λείπει κάτι για να θέλω να έχω πιο καινούργια έκδοση. οι core app κάθε μέρα έχουν καινούργια features που γίνονται update αυτόματα από το play store.

πιπιλα αυτή η χαζομάρα με τα updates

δηλαδή τι παραπάνω έχει ο galaxy s6 με marshmallow??

... Λιγότερες τρύπες ασφαλείας, λίγα νέα χαρακτηριστικά και καλύτερη διαχείριση του hardware... Λεπτομέρειες...

• Like 2

exe αρχεια παραγονται οταν κανεις complile πχ c# κωδικα στο visual studio με επιλογη να τρεξει στο desktop. Τον ιδιο κωδικα μια χαρα μπορεις να τον κανεις compile για να τρεχει και στο κινητο και στο desktop ταυτοχρονα. Υποθετω αυτο εννοει η microsoft οταν λεει εννοποιηση και λειτουργεί.

1) Δεν τρωει το λειτουργικο τους πορους. Εμενα στο Nexus εχει average 1.1 GB χρησιμοποιουμενη RAM με 27 running apps. Τωρα αν ο καθε κατασκευαστης θελει να το τιγκαρει στο bloat και να χρειαζεται 8gb RAM, ειναι δικαιωμα του.

2) Το τι ειναι οι αναβαθμισεις ξερεις ή οχι? Το οτι ΔΕΝ εξαρταται απο "το android" αν θα παρει αναβαθμιση η καθε συσκευη? Και windows 9.99 να εχεις, αν η X-Samsung δε γουσταρει να σου δωσει w10, δεν θα τα παρεις ΠΟΤΕ. Οταν λοιπον θα συγκρινεις Windows Phone/Mobile με Android θα μιλας για Lumia vs Nexus.

3) Πας να συγκρινεις το play store με το windows? Τα 15 vlc, iTunes, Firefox, Spotify και χιλιαδες αλλες εφαρμογες οι οποιες ζητουσαν και λεφτα για να σου δειχνουν ενα βιντεο (εννοειται οτι στην περιγραφη δεν ελεγαν τιποτα), ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΜΙΖΑ ΤΗΣ Η MS, τα ξεχασαμε? Μηπως ξεχασαμε και το προμοσιον της MS που πριμοδοτουσε την ποσοτητα και οχι την ποιοτητα? Και οτι συνεφερε να ανεβασεις 20 εφαρμογες και ας μη δουλευε καμια γιατι "επρεπε να ανεβουν τα νουμερα"? Και βγηκαν ΟΛΟΙ οι σοβαροι devs και απεσυραν τα apps τους? Και μετα βγηκαν και ελεγαν οτι διεγραψαν 3000 μουφα apps. Αυτες οι "εξυπναδες" αφησαν το windows store χωρις εφαρμογες και τα Lumia με 1.7%.

Και για το τελευταιο σου, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ LUMIA (εκτος απο την πλαστικουρα που εχει κουρασει πια). Εμενα πχ. μου αρεσε το 930. Το προβλημα ηταν οτι ειχα ηδη αγορασει το Nexus 5 με τα ιδια specs (εκτος απο την καμερα) 8 ΜΗΝΕΣ ΠΙΟ ΠΡΙΝ και οτι το G2, εκεινη την εποχη, κοστιζε τα μισα λεφτα και οτι στα ιδια λεφτα επαιρνες πολυ ανωτερη συσκευη android.

Τελος, συμφωνω απολυτα με τον anashario. To τι θα παρει ο καθενας εχει να κανει περισσοτερο με το γουστο και το τι βολευει τον καθενα και εκει δεν υπαρχει σωστο και λαθος. Το θεμα δημιουργειται οτι προσπαθει ο ενας να πεισει τους αλλους οτι αυτος εχει κανει την σωστη επιλογη και δεν δεχεται το οτι υπαρχουν ανθρωποι με διαφορετικα γουστα, αναγκες, απαιτησεις...

1. Για το αν τρώει το λειτουργικό πόρους μπορείς να ποστάρεις ελεύθερα στο thread που αφορά την Java και τον τρόπο που την διαχειρίζεται το Android. Είναι ΕΝΑ μόνο σημείο, αλλά μια και το συζητάμε και είναι και ανοιχτό μπορείς να ποστάρεις...  αλλά πάλι μάλλον θα φταίνε οι devs που γράφουν Java... Aλήθεια έχεις κάτι να πεις για τον τρόπο διαχείρισης της ram? Και άντε να πούμε ότι στην κατηγορία Nexus όλα τα παραπάνω είναι υπερβολές, βρες μου δύο mid range android συσκευές χωρίς bloatware (άσε τα άλλα) και μπορούμε μέχρι και να συμφωνήσουμε...

2. Δεν ξέρω τι είναι αναβάθμιση, έχεις δίκιο... Που να ξέρω, βλέπεις όσο χρησιμοποιούσα Android είχα ακριβώς τον ίδιο πυρήνα και ΚΑΜΙΑ βασική αναβάθμιση... Και ναι φταίνε οι κατασκευαστές OEM που δεν γράφουν drivers, όμως για αυτό και όταν θέλεις να έχεις αναβαθμίσεις τότε πας αλλού! So simple again...

Βέβαια ακόμα και η λογική σου είναι λάθος. Βλέπεις αν η αγορά λειτουργούσε όπως στο android τότε στο pc σου θα είχες ακόμα XP και καμία δυνατότητα αναβάθμισης... Τέλος είναι ΤΡΑΓΙΚΟ ένα λειτουργικό που βάση του είναι το Linux να συμπεριφέρεται -ή να του συμπεριφέρονται- με αυτό τον τρόπο σε ότι αφορά τα updates. Αλλά έτσι είναι, όταν τον κατασευαστή τον ενδιαφέρει να αφήσει πίσω τις συσκευές του για να πάρει ο χρήστης την επόμενη... και μετά βρίζουμε την Apple που κάνει ακριβώς το ίδιο με το iOS.

3. Για το store έχεις απόλυτο δίκιο... για αυτό και η προσπάθεια της ενοποίησης. Οι μαλακίες πληρώνονται... αν το καταφέρει θα ζήσει, αλλιώς RIP και πάμε για άλλα ;)

Όμως μην διακαιολογείς το τρύπιο Google Play. Βρίθει από άθλιες εφαρμογές που και επικίνδυνες και προγραμματιστικά χάλια είναι.

Το χειρότερο για εμένα αγαπητέ, είναι το ότι η Google πήρε ένα open source λειτουργικό και το μετέτρεψε σε ένα εμπορικό υβρίδιο που παράγει διεκατομμύρια στην πλάτη των χρηστών της πουλώντας μούφα ιδεολογία.

Τουλάχιστον από την M$ δεν περιμένεις κάτι διαφορετικό από αυτό που πουλάει. Έχει γράψει ένα καθαρό λειτουργικό, smooth ακόμα και για τηλέφωνα των 100€. Αυτό ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν το βρίσκεις πουθενά αλλού...

• Like 3

Σχετικα με την αποδοση του λειτουργικου σε low end συσκευες η γνωμη μου συγκρινοντας φθηνο lumia με snapdragon 200 και το lg tabletακι μου με snapdragon 400 ειναι οτι το lolipop tabletακι βρισκει πολυ πιο γρηγορα ντουβαρι για δυο λογους. Ο πρωτος ειναι οτι υπαρχει εμφανης συσχετιση του πληθους εφαρμογων που εγκαθιστας με την αποκριση του lolipop κατι που δεν παρατηρειται στο windows mobile, και δευτερον οτι οσα και να μεταφερεις στην sd καρτα πολυ συντομα θα δεις μηνυμα insufficient storage available. Στο lumia μεταφερεται μεγαλυτερο μερος των εφαρμογων στην καρτα. Ενδεχομενως σε συσκευες με εσωτερικο χωρο 32 gb και μεγαλη ραμ να μην υπαρχει θεμα αλλα στις φθηνες συσκευες ειναι εμφανες οτι το μικροσοφτ λειτουργει πιο σωστα.

Βέβαια ακόμα και η λογική σου είναι λάθος. Βλέπεις αν η αγορά λειτουργούσε όπως στο android τότε στο pc σου θα είχες ακόμα XP και καμία δυνατότητα αναβάθμισης

..

Για ποια αγορά μιλάς? Θα σε ρώταγα σε ποιο πλανήτη βρίσκεσαι αλλά δεν θέλω να σε προσβάλλω εσένα και τα υπόλοιπα Windows fanboys ,που δείχνεται ότι είστε εκτός πραγματικότητας....

Καλά ο Πιτσαρας είναι άλλου ο άνθρωπος με τόσα που πίνει και δικαιολογείται....αλλά οι υπόλοιποι δεν ξέρω.

... Λιγότερες τρύπες ασφαλείας, λίγα νέα χαρακτηριστικά και καλύτερη διαχείριση του hardware... Λεπτομέρειες...

συχνά όμως και νέες τρύπες ασφαλείας ε;

http://techlog360.com/2015/09/major-security-flaw-in-android-lollipop-smartphone/

τα νέα χαρακτηριστικά έρχονται και μέσω του update των εφαρμογών.

σχετικά με την βελτίωση του hardware καμία φορά είναι δικοπο μαχαίρι αφού η εισαγωγή νέων χαρακτηριστικων αυξάνει κατανάλωση μπαταρίας ενώ ταυτόχρονα τα νέα bug ξεκινάνε τα wakelocks..

καλοδεχουμενο το κάθε ΣΩΣΤΌ update αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος αν μείνεις σε ένα σωστό kit kat πχ..

Για ποια αγορά μιλάς? Θα σε ρώταγα σε ποιο πλανήτη βρίσκεσαι αλλά δεν θέλω να σε προσβάλλω εσένα και τα υπόλοιπα Windows fanboys ,που δείχνεται ότι είστε εκτός πραγματικότητας....

Καλά ο Πιτσαρας είναι άλλου ο άνθρωπος με τόσα που πίνει και δικαιολογείται....αλλά οι υπόλοιποι δεν ξέρω.

Κοίτα εγώ είμαι στην πραγματικότητα, εσύ δεν ξέρω που είσαι -είναι και πρωτοχρονιά οπότε ΟΚ!

ΥΓ: Δεν ξέρω αν λογίζεσαι Fanboy, εγώ πάντως δεν είμαι... Βλέπεις κοντά 15 χρόνια στην αγορά του ΙΤ και της πληροφορικής με έχουν μάθει να είμαι ανοιχτός στις προκλήσεις... για αυτό και έχω περάσει από όλα τα λειτουργικά σε κινητή και ακίνητη -ακόμα και κάποια που μάλλον αγνοείς-!

Καλημέρα, μια νέα χρονιά ανέτειλε...

• Like 1

Κοίτα εγώ είμαι στην πραγματικότητα, εσύ δεν ξέρω που είσαι -είναι και πρωτοχρονιά οπότε ΟΚ!

ΥΓ: Δεν ξέρω αν λογίζεσαι Fanboy, εγώ πάντως δεν είμαι...

Δες μια τα ποσοστά του Windows στα desktop OS και δες μια του android στα mobile OS. Αν δεν παρατηρείς κάτι κοινό συγνώμη αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο.

Εντάξει θα σου δώσω μια μικρή βοήθεια. Ότι είναι το Linux στο desktop OS είναι το Windows στο mobile Os.

Καλή χρόνια και όπως έχω ξαναπεί αρκετές φορές σε μερικούς κολλημένους ...και του χρόνου.

ΥΓ. Κατάλαβα.....είσαι πολλά χρόνια.. . Δεν μπορώ να σου απαντήσω ,λυπάμαι είναι μεγάλο το βάρος ..της δήλωσης σου και δεν μπορώ να το σηκώσω....Συγνώμη νόμιζα ότι είχα να κάνω κάποιον με λιγότερα κιλά....

Έλεος 60 σχόλια εδώ μέσα και τα 50 είναι ασχτα με το θέμα . Και αυτό ρε παιδί μου που σε κάθε θέμα για windows πετάγονται όλοι οι χρήστες android έλεος κουράζει.Γιατί το κάνετε;;; όποιος επιμένει ,επιμένει γτ το λειτουργικό τους είναι χάλια .

Πχ ένα λειτουργικό σύστημα όπως το iOS με μια μόνο εταιρία να βγάζει αυτο το λειτουργικό πουλάει 60 εκατομμύρια σε κάθε συσκευή.Στο android ας ειναι καλά η Samsung που πουλάει από τα galaxy γτ αν περίμενες από το lg g3 ,από κάτι κινέζικα ,κλπ εταιρίες το λειτουργικό θα πήγαινε απατο .κοιτάξτε πωλήσεις LG HTC Lenovo turbo x duos nexus κλπ εταιρίες ποιο χαμηλές και από τις πωλήσεις Lumia ειναι .

Sent from my RM-1118_15207

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...