featherbrain Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλήσπερα σε όλους, ξεκίνησα και εγώ να πειραματίζομαι με τον fx 6300 να δω που μπορώ να τον φτάσω!!! Το σύστημα μου αποτελείται από: cpu: Amd fx 6300 cpu cooler: Zalman cnps 5x performa motherboard: Gigabyte 78lmt-usb3 rev. 5 psu: Thermaltake berlin 630w gpu: Sapphire r9 380 4gb ram: Crucial balistix sport 2x4 gb case: Corsair 200r os: Windows 10 64 bit N edition Από τις ρυθμίσεις του bios έχουν απενεργοποιηθεί τα C1,C6 states,το Cool and quiet, το APM και φυσικά το turbo! Μετά από αρκετές δοκιμές έχω καταλήξει στα 4.4 δίνοντας στο bios 1.31v (1.284v στα Windows και 1.248 under load).To NB είναι στα 2.2 και το ΗΤ link στα 2.2 επίσης. Το cpu NB VID το έχω αφήσει στο normal στα 1.1375v. Το σύστημα πέρασε με επιτυχία το intel burn test και 1 ώρα στο prime95 στο small! Το llc είναι στο regular. Παραθέτω φωτο με τις θερμοκρασίες κατά την διαρκεία και μετά τα test!http://postimg.org/image/t2z2xtgeb/ http://postimg.org/image/of5oqpxjf/ Να προσθέσω ότι στην αμέσως χαμηλότερη τάση πετάει error το prime95 στην μισή ώρα ενώ το ibt περνάει κανονικά! Τώρα έχω ξεκινήσει νέο test με το prime95 και θα το αφήσω 3 ώρες σίγουρα να δω αν όντως είμαι σταθερός με αυτό το ρεύμα και τις θερμοκρασίες γιατί μοιάζει πολύ καλό να είναι αληθινό Τι άλλο να δω για να σιγουρευτώ για το αν είναι stable και γενικά ως πιο έμπειροι παρατηρέιται κάποια ρύθμιση που δεν είναι σωστή ή πρέπει να αλλάξει? Γενικά θέλω τα φώτα σας και την άποψη σας καθότι πρωτάρης στο άθλημα!!! Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2015 από featherbrain Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Βαλε φανακι στα vrm γιατι με 4+1 δεν θα φτασει μακρια! 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
featherbrain Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μετά από 5 ώρες στο prime95 0 errors και 0 warnings με τις ρυθμίσεις που έχω από πάνω!! http://postimg.org/image/tdta4pzsx/ Οπότε να υποθέσω ότι είμαι σταθερός με αυτές τις ρυθμίσεις στα 4.4? Ή πρέπει να προσέξω και τίποτα άλλο για να είμαι σίγουρος? Αύριο το πρωί θα καθήσω με ησυχία να μοντάρω το fanaki από την stock ψύκτρα του amd στα vrm!! Υπάρχει περίπτωση να έχω πέσει σε τόσο καλό κομμάτι? Γιατί με μία μικρή αναζήτηση στον γούγλη είδα λίγες περιπτώσεις να θέλουν τόσο λίγο vcore. Το μπόνους στην φωτογραφία είναι η υπογραφή του Sheogorath Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μια χαρά είσαι αλλά ζορίζεις πάρα πολύ την μητρική! Μην τρέχεις άλλο prime πριν βάλεις φανάκι! Δες εδώ! http://www.insomnia.gr/topic/587264-amd-fx8320-gb-990xa-ud3-overclock/?p=54434918 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
featherbrain Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Θα επανέλθω το πρωί λοιπόν με φώτο έχοντας βάλει fan στα vrm!!! Σε ευχαριστώ πολύ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μυρίζει golden 6300, νομίζω . 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 τα 5 πρεπει να τα εχει ανετα... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
featherbrain Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα σε όλους (βασικά με πήρε μεσημεράκι οπότε καλησπέρα ) μόλις τελείωσα με το fanaki στα vrm. http://postimg.org/image/3jvug5bq5/ http://postimg.org/image/qx2ououyx/ Είναι εντάξει το έχω τοποθετήσει σωστά? Όσον αφορά το pc μπορώ να το δουλεύω στα 4.4 24/7 χωρίς κανένα φόβο τώρα να μην απογειωθεί καμμία μητρική? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
featherbrain Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μετά από μία ώρα στο blended test του prime95 αυτή τη φορά πέταξε error οπότε ανέβασα άλλη μία σκάλα το vcore και παίζω με 1.272v στα windows under load και 1.308 idle. Τίποτα άλλο που πρέπει να προσέξω για να βρω που είμαι stable? οι υπόλοιπες ρυθμίσεις έχουν παραμείνει όπως τις γράφω στο πρώτο ποστ! είναι εντάξει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 νομιζω οτι εισαι μια χαρα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
featherbrain Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μόλις τελείωσα μία τελευταία ώρα στο prime σε blend test για να σιγουρευτώ με την νέα τάση!! τα αποτελέσματα και οι θερμοκρασίες: http://postimg.org/image/pestcp03f/ Λέω λοιπόν να το αφήσω προς το παρόν εδώ φαίνεται stable.. Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν λίγο αλλά δεν πιστεύω ότι είναι ανησυχιτικά τα επίπεδα!! Θα ήταν καλό αν το λειτουργώ 24/7 με αυτές τις ρυθμίσεις να ενεργοποιήσω τα C1,C6 states, Cool and Quiet και το APM για να ρίχνει ρολόγια και τάσεις σε idle? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Φυσικά τα ενεργοποιείς αυτά! Πολύ καλή μόντα στα VRM, επειδή εχεις καλό κομμάτι πάρε και μια ψύκτρα μέχρι το καλοκαίρι, το αξίζει! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
featherbrain Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις συμβουλές σας !! Προς το παρόν θα το αφήσω στα 4.4 γιατί έχουμε και κάτι εργασίες να κάνουμε δεν μπορώ να πειραματίζομαι συνέχεια Με το που βρω χρόνο και χρήματα βεβαίως βεβαίως θα επιστρέψω να δούμε που αλλού μπορεί να φτάσει!!! @Sheogorath Με την zalman δεν κάνουμε δουλειά ε?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Featherbrain έχουμε την ίδια ψύκτρα, αλλά εμένα είχε σπάσει το ένα πτερυγιάκι του ανεμιστήρα και τώρα φοράει έναν glacial tech 1400 rpm από ψύκτρα pentium 4 478, είναι ήσυχος, δουλεύει μόνιμα 1400, αλλά σε full load στα 4.3 σε prime δεν ξεπερνά τους 50 βαθμούς μετά από 2ωρο stress. Αχ αυτό το φανάκι της στοκ ψύκτρας, ο πανέξυπνος το έσπασα πριν καιρό, προσπαθώντας μάταια να τοποθετήσω τον μηχανισμό του στοκ φαν σε άλλο ανεμιστήρα, αλλά τελικά του τίναξα τα πέταλα . Αλλά για τα vrm για τα 4.4 ghz και πάνω έχω ένα 80αρι που δουλεύει 2800 και ψύχει ακόμα και σόμπα , στα 4.3 είναι κομπλέ ειδικά για μητρική χωρίς ψύξη στα vrm. Μην αγχώνεσαι μητρική δεν σκάει, έχεις gigabyte και γενικότερα οι gigabyte οι φθηνές είναι εγγύηση σε ποιότητα, ακολουθούν οι asus και γενικότερα επίφοβες είναι οι asrock/msi, για ευνόητους λόγους, όπως χαμηλή ποιότητα κατασκευής και κίνδυνος υπερθέρμανσης των vrm. My 2 cents στις gigabyte απλά . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PunishedSnake Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Ρε μεγάλε τι μας έκανες τώρα....ακου 1.25V για 4.4.....1.26V θέλει εμένα στοκ... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα