teo20net Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 αυτά τα μηχανάκια έχουν ΑΝΕΚΤΗ cpu αλλά χρειάζονται RAM 8GB (όχι 4) και δευτερευόντως ssd κακώς τα κακολογήτε αν τα χρησιμοποιήτε με λιγότερο απο 8GB RAM γιατί ο δίσκος τους είναι απελπιστικά αργός και αν ο συμπαθητικός πλην αργός celeron όλη την ώρα παει και ζητάει αργό δίσκο δεν κάνει ούτε για γράψιμο κώδικα σε notepad. όποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει τον 2840 με 8GB δεν καταλαβαίνει τι εννοώ. Ανοίγω ΑΝΕΤΑ 5-6 ταβς στον chrome , παίζω ΑΝΕΤΑ full HD ταινίες των 4+ gigabytes , χρησιμοποιοώ MS OFFICE και αν δεν το παρακάνω να θέλω ταυτόχρονα πάνω από 2-3 εφαρμογές δεν προβληματίζει πουθενά. Για συνηθισμένη casual χρήση στο σπίτ κάνει αρκεί να έχει 8+ μνήμη! (Δοκιμασμένο σε win 7/64bits & win 10/64bits καθαρή εγκατάσταση) ΥΓ Αν έχετε κακή εμπειρία ΚΑΚΩΣ δεν το δοκιμάσατε με 8Gb που στοιχίζει μόνο 40ευρώ πλέον. Με το barδον αλλά νομίζω πως κάνεις λάθος. Ανοίγω 4-5 καρτέλες στον Chrome, ανοιχτές 3 εικόνες και παράλληλα είναι ανοιχτό (Ingame) το League Of Legends. Έχω 4Gb Ram και δεν το έχω δεί ποτέ πάνω απο 72% usage. Ναι δεν αντιλέγω, μπορεί με 8 να είναι λιγάκι καλύτερα αλλά αν γονατίσεις τη cpu με όλα αυτά ανοιχτά μετά δεν έχει νόημα. Οπότε πάς να κάνεις παρέα με τη θεία του Keysmith.
teo20net Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Όχι. Το σκέφτομαι αλλά υποτίθεται ότι αγόρασα οικονομικό notebook. Αν δώσεις 40 για ram και 80 για SSD μετά δεν έχει νόημα. Αυτό με κρατάει πίσω αν και το σκέφτομαι ακόμη. 1
stelios18120 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Σε εναν φιλο μου αυτο ακριβως ειπα. Αν ειναι να δωσεις 40+80 ευρω δεν εχει νοημα να το παρεις. 1
jgeorgiou Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 συμφωνώ , γι'αυτό και εγώ έδωσα τα 41ευρώ για την 8αρα και σταμάτησα εκεί (σύνολο 230ευρώ έξοδα και μισή ώρα μου έβγαλε το λάδι να την βάλω χωρίς να κάνω ζημιά) πιστεύω ότι τα 230 που έδωσα τα αξίζει με το παραπάνω και θα το πρότεινα σε όλους όσους το θέλουν για γενική-casual χρήση ενώ πουθενά δεν αισθάνθηκα ότι ηταν ανεπαρκές. Βέβαια είμαι έμπειρος χρήστης και ποτέ δεν το φόρτωσα παράλογα. 3
stelios18120 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Το φορτωνεις αναλογα τις αντοχες του παντα. Και παντα να εχουμε απαιτησεις με αυτα που δινουμε. Δεν μπορουμε με λαπτοπακι 220-250 ευρω να θελουμε 4k video και παιχνιδια σε ultra settings. Οποτε για τα χρηματα του αντε να κοτσαρεις και μια ram ειναι μια χαρα ωστε να κανεις αξιοπρεπως την βασικη δουλεια σου χωρις να βριζεις και να κολλαει συνεχεια. Αν αντεξει και στον χρονο τοτε ειναι vfm 2
JapanTurbo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Διάλεξα πριν κανα 20ήμερο το Lenovo μόν και μόνο λόγω της ευκολίας στην προσθήκη ram.....Έβαλα 8άρα πάνω και μπορω να πω με τα Win10 πάει μια χαρά για βασικά πράγματα.....Ο λόγος που απέφυγα το HP μόνο και μόνο που για να βάλεις ram πρέπει να το κάνεις βίδες...
kalampakas. Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Διάλεξα πριν κανα 20ήμερο το Lenovo μόν και μόνο λόγω της ευκολίας στην προσθήκη ram.....Έβαλα 8άρα πάνω και μπορω να πω με τα Win10 πάει μια χαρά για βασικά πράγματα.....Ο λόγος που απέφυγα το HP μόνο και μόνο που για να βάλεις ram πρέπει να το κάνεις βίδες... Ποια μνημη εβαλες συγκεκριμενα; Η εστω ποια 4αρα ή 8αρα κανει για το λενοβο;
Thrylos7 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Προσωπικα επειδη συμφωνω οτι δεν αξιζει να ριξεις 100+ ευρω πανω του, αλλα θεωρω εξισου σημαντικο upgrade τη μνημη αλλα και τον ssd, θα κοιταζα για μια 4αρα μνημη μεταχειρησμενη 15-20€ και γιαβκεταχειρησμενο ssd 120αρη στο 50ρικο (αν και στο θεμα ssd απλα θα περιμενα να αναβαθμισω αυτον του σταθερου και θα πεταγα τον παλιο στο laptop). θεωρω οτι με 60-70€ αναβαθμισουλα που συνολικα δεν εχεις ξεπερασει τα 240€ ειναι μια χαρα! Πανω απο 4gb ram δε θα εβαζα παντως, δε θα τα εκμεταλευτει ιδιαιτερα... (αν δε εχει 2 slots και καταληξεις με 6gb βαζοντας την 4αρα εισαι υπερ-αρχοντας, αλλα δε νομιζω)
selianx Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Εγώ αναμένω παραλαβή του Lenovo στα 169. Για απλή χρήση (office, κανά ελαφρύ browsing, ελαφριά προγράμματα για coding κλπ και 720p ταινίες) πιστεύω θα κάνει του δουλειά του και με το παραπάνω. Εγώ θα κάνω άμεση αναβάθμιση της RAM στα 4GB, στο μέλλον όπως είπε και ο Thrylos7 θα αναβαθμίσω τον SSD του desktop και θα πετάξω τον 120άρη στο laptop, και τέλος παίρνω τον HDD του λάπτοπ, και με ένα enclosure το κάνω και External HDD.Με κόστος ~300 (169+ ~120-30 ευρώ), θα έχω αναβαθμισμένο το Desktop SSD, ένα χαμηλών επιδόσεων laptop (αλλά αρκετό/αποκρισίμο για τις δουλειές που το θέλω) και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Πολύ καλό deal για κάποια σενάρια χρήσης, όπως τα δικά μου. Ευχαριστώ τον TS! 1
christs Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Απ ότι βλέπω πάντως απ τη δική μου παραγγελία, έχουν απόθεμα, μιας και σήμερα με ειδοποίησαν ότι απεσταλη από την αποθήκη. Δεν πιστεύω να υπάρξει πρόβλημα με κάποια παραγγελία, μιας και η δική μου έγινε χθες το μεσημέρι.
selianx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Και εγώ παρήγγειλα χθες το βράδυ για παραλαβή από κατάστημα Γερμανός, και σήμερα κατά τις 8 μου 'ρθε ενημέρωση ότι "Αποστέλλεται από την αποθήκη". Ελπίζω αύριο να το έχω στα χέρια μου.
kalampakas. Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Εγινε αποστολη και σε μενα απο προχτες βραδυ.ακομα τιποτα ομως.τοσο πολυ αργουν οι παραγγελιες στο γερμανο;θεμα διαθεσιμοτητας δε νομιζω να τιθεται,για να εριξαν τοσο την τιμη...
haHa Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Όχι. Το σκέφτομαι αλλά υποτίθεται ότι αγόρασα οικονομικό notebook. Αν δώσεις 40 για ram και 80 για SSD μετά δεν έχει νόημα. Αυτό με κρατάει πίσω αν και το σκέφτομαι ακόμη. Με ~55€ βαζεις ssd 120gb (πχ τον ocz trion 100) και αν θελεις δινεις κανα 15€ τον μαμισιο σκληρο. Ετσι με 40€ παραπανω εχεις μηχανημα με ssd 120gb. Δεν εχει νοημα να βαλεις 8GB ram σε μηχανημα με αυτον τον celeron, καλα-καλα δεν εχει νοημα τα 4gb αν δεν εχεις ssd. Πιο πεταμενα 45€ για 8gb ram σε αυτο το μηχανημα δεν υπαρχουν αν δεν εχει αναβαθμιστει σε ssd. Επισης, παρολο που οι περισσοτεροι πρωτα θα τρεξουν να αναβαθμισουν την ram στα με 20-25€ στα 4gb ram, η διαφορα σε πραγματικη χρηση που θα δουν θα ειναι μικρη σε σχεση με την αναβαθμιση σε ssd με 40-55€ . Οποτε, προχωρηστε πρωτα σε αναβαθμιση ssd. Οση ram κ να βαλετε, οταν ειστε με τον παναργο hdd κ πχ πατατε το start και αρχιζεται να γραφετε word, θα κανει αρκετα δευτερολεπτα μονο κ μονο για να εμφανισει τα γραμματα "word" που γραψατε και κανα 10αρι δευτερολεπτα για ανοιξει το word. Mε εναν ssd αυτη η καθημερινη απλη εργασια γινεται στο 1/5 του χρονου. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2016 από haHa 1
JapanTurbo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Ποια μνημη εβαλες συγκεκριμενα; Η εστω ποια 4αρα ή 8αρα κανει για το λενοβο; http://www.e-shop.gr/ram-kingston-hx316ls9ib-8-8gb-so-dimm-ddr3l-cl9-hyperx-impact-black-series-p-PER.550930 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις