ioankav Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Τι σχέση έχει η Post Ident (ταυτοποίηση μέσω ταχυδρομείου) με την ταυτοποίηση μέσω βίντεο;Η BaFin (το γερμανικό κράτος δηλαδή) καθορίζει τους όρους και ποια έγγραφα γίνονται δεκτά σε κάθε περίπτωση και οι εταιρίες (N26, IDnow κά) τους ακολουθούν...Το γιατί η N26 αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία ταυτοποίησης (μέσω βίντεο) για όσους είναι εκτός Γερμανίας και όχι κάποια άλλη μέθοδο είναι μία άλλη συζήτηση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grinder_ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Τι σχέση έχει η Post Ident (ταυτοποίηση μέσω ταχυδρομείου) με την ταυτοποίηση μέσω βίντεο; Η BiFan (το γερμανικό κράτος δηλαδή) καθορίζει τους όρους και ποια έγγραφα γίνονται δεκτά σε κάθε περίπτωση και οι εταιρίες (N26, IDnow κά) τους ακολουθούν... Το γιατί η N26 αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία ταυτοποίησης (μέσω βίντεο) για όσους είναι εκτός Γερμανίας και όχι κάποια άλλη μέθοδο είναι μία άλλη συζήτηση... Αυτό να το ρωτήσεις σε αυτούς που επικαλούνται επιχειρήματα για την ελληνική ταυτότητα του "κώλου". Τα "θέματα ασφαλείας" των εγγράφων (microchip, ιριδιζον υδατογραφημα κ.α) είναι αυτά. Από την στιγμή που πληρούνται οι προδιαγραφές είναι καθαρά δική τους επιλογή στο τι απορρίπτουν ανεξάρτητα από την επάρκεια των εγγράφων. Όπως επίσης δική τους επιλογή είναι και η αποκλειστική ταυτοποίηση μέσω video call. Το kyc δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει μόνο μέσω βιντεοκλήσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blacktan Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Για το βιομετρικό διαβατήριο ενώς πχ. βαλκάνιου που πληρεί τα διεθνή standards έχεις να πεις κάτι; Ή ακόμα καλύτερα, για το διαβατήριο της "τριτοκοσμικής" Αυστραλίας; Και ψιτ τύπε, το ξέρω θα σε "σοκάρω" τώρα, αλλά όλα τα έγγραφα που η IDnow (προς το παρόν) δεν δέχεται , τα δέχεται μια χαρά η Post Ident (aka: εναλλακτική μέθοδος ταυτοποίησης), και "ξαφνικά" γίνονται "επαρκέστατα". Φιλάκια. Ignore list ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
molot12 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Για το βιομετρικό διαβατήριο ενώς πχ. βαλκάνιου που πληρεί τα διεθνή standards έχεις να πεις κάτι; Ή ακόμα καλύτερα, για το διαβατήριο της "τριτοκοσμικής" Αυστραλίας; Και ψιτ τύπε, το ξέρω θα σε "σοκάρω" τώρα, αλλά όλα τα έγγραφα που η IDnow (προς το παρόν) δεν δέχεται , τα δέχεται μια χαρά η Post Ident (aka: εναλλακτική μέθοδος ταυτοποίησης), και "ξαφνικά" γίνονται "επαρκέστατα". Φιλάκια. Συγνώμη που επεμβαίνω στην λογομαχία σας αλλά δεν χρειάζονται ειρωνικά σχόλια φίλτατε, φυσικά και γίνονται δεκτές οι ελληνικές ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες αν πας αυτοπροσώπως και συμπληρώσεις τα απαραίτητα έντυπα σε ενα γερμανικό ταχυδρομείο για να πιστοποιήσεις την ταυτότητά σου, αλλά μην συγκρίνουμε πορτοκάλια με πατάτες. Η ΙDnow πιστοποιεί απο απόσταση μέσω βίντεο και λογικό είναι να μην δέχεται ως αποδεικτικό την ελληνική ταυτότητα διότι μπορεί πολύ εύκολα να πλαστογραφηθεί και φυσικά αυτοί δεν μπορούν να το διαπιστώσουν απο απόσταση, για αυτό και επιμένουν μόνο σε διαβατήριο! Οι ελληνικές ταυτότητες πρεπει να εκσυχρονιστουν και να αλλάξουν, το έχουν προαναγγείλει απο την κυβέρνηση δυο φορές τα τελευταία 3 χρόνια και ακόμη να ξεκινήσει η όλη διαδικασία.... Στο γερμανικό ταχυδρομείο που θα πας αυτοπροσώπως ο υπάλληλος μπορεί να διαπιστώσει μια πλαστογραφημένη ελληνική ταυτότητα να είσαι σίγουρος για αυτό ! ΥΓ. Ασχετο αλλά για να δείτε πόσο "ρόμπα" γινόμαστε με τις σημερινές ταυτότητες, σε πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό (Βιέννη) στην επιστροφή στο check in του αεροδρομίου γερμανός υπάλληλος στο γκισέ της aegean παρακαλώ, έκανε 'νούμερα" σε επιβάτη μπροστά απο μένα περί γνησιότητας, ή όχι γιατί η ελληνική του ταυτότητα ήταν ελαφρώς "ταλαιπωρημένη" και χαζο αστειαυόταν με την συνάδελφό του δίπλα στα γερμανικά για τις ταυτότητές μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannisang Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ανοίγει ακόμη λογαριασμούς για Έλληνες η n26? το πρώτο post λέει όχι, ισχύει?, πρέπει να αγοράσεις κάμερα ΚΑΙ διαβατήριο? καμία εναλλακτική τράπεζα δεν υπάρχει? διάβασα ότι οι τράπεζες της EU είναι αναγκασμένες να ανοίγουν απλούς λογαριασμούς σε ανθρώπους εντός EU. δεν υπάρχει ούτε μία τράπεζα που να το κάνει αυτό online? Κάποια άλλη σαν την N26 που σου ανοίγει online δεν ξέρω αλλά μπορείς να ανοίξεις μέσω ταχυδρομείου σε διάφορες μεγάλες αγγλικές τράπεζες, όπως Natwest, Lloyds, Halifax και Royal Bank of Scotland Δες εδώ: http://personal.natwest.com/personal/current-accounts/nonuk-eu-residents-hub.html?intcam=N_PC_HPTO_0_MTA_Comp_Comp_Link_a1 https://www.lloydsbank.com/current-accounts/all-accounts/basic-account.asp https://www.halifax.co.uk/bankaccounts/current-accounts/basic-account/ http://personal.rbs.co.uk/personal/current-accounts/nonuk-eu-residents-hub.html?intcam=R_PC_HPTO_0_MTA_Comp_Comp_Link_a1 (Μπορείς και στην Barclays αλλά δεν βρίσκω link αυτή τη στιγμή) Επίσης υπάρχει και η ιρλανδική Ulster Bank που ανήκει στην RBS αν δεν θέλεις αγγλική τράπεζα, http://digital.ulsterbank.ie/personal/current-accounts/non-roi-eu-residents.html Ακόμα μπορείς να ανοίξεις και λογαριασμό στην Κύπρο στην Τράπεζα Κύπρου (αλλά πρέπει να πας σε ένα κατάστημα τους στην Κύπρο) http://www.bankofcyprus.com.cy/Cyprus_Gr/International_gr/Open-an-account_gr/ACCOUNT-OPENING_gr/Individuals-gr/ Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2017 από yiannisang Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Το θέμα παιδιά δεν είναι να βγει νέα ταυτότητα, αλλά να βγει κάτι που να περιέχει και άλλα πράγματα μαζί. Γιατί δηλαδή να κυκλοφορείς με ένα δίπλωμα και μια ταυτότητα μαζί σου?! Επιμένω ότι θα πρέπει το δίπλωμα να γίνει ισάξιο της ταυτότητας, όπως σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη. Ούτως ή άλλως μπορεί να το κάνεις και ανέξοδα με ένα νομοσχέδιο, σε αντίθεση με τις ταυτότητες που πρέπει να δαπανηθούν 80εκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Κάποια άλλη σαν την N26 που σου ανοίγει online δεν ξέρω αλλά μπορείς να ανοίξεις μέσω ταχυδρομείου σε διάφορες μεγάλες αγγλικές τράπεζες, όπως Natwest, Lloyds, Halifax και Royal Bank of Scotland Δες εδώ: http://personal.natwest.com/personal/current-accounts/nonuk-eu-residents-hub.html?intcam=N_PC_HPTO_0_MTA_Comp_Comp_Link_a1 https://www.lloydsbank.com/current-accounts/all-accounts/basic-account.asp https://www.halifax.co.uk/bankaccounts/current-accounts/basic-account/ http://personal.rbs.co.uk/personal/current-accounts/nonuk-eu-residents-hub.html?intcam=R_PC_HPTO_0_MTA_Comp_Comp_Link_a1 (Μπορείς και στην Barclays αλλά δεν βρίσκω link αυτή τη στιγμή) Επίσης υπάρχει και η ιρλανδική Ulster Bank που ανήκει στην RBS αν δεν θέλεις αγγλική τράπεζα, http://digital.ulsterbank.ie/personal/current-accounts/non-roi-eu-residents.html Ακόμα μπορείς να ανοίξεις και λογαριασμό στην Κύπρο στην Τράπεζα Κύπρου (αλλά πρέπει να πας σε ένα κατάστημα τους στην Κύπρο) http://www.bankofcyprus.com.cy/Cyprus_Gr/International_gr/Open-an-account_gr/ACCOUNT-OPENING_gr/Individuals-gr/ Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δεν είναι πιο ασφαλές να ανοίξεις τον λογαριασμό σου σε μία από αυτές τις αγγλικές αντί για τη n26? με προβληματίζει κάπως η n26 εγώ προτιμώ να ανοίξω σε αγγλική αλλά ζητάει αρκετά, δεν έχω καταλάβει που πρέπει να πάω για να κάνω επιβεβαίωση των αντιγράφων διαβατηρίου και διεύθυνση κατοικίας. Τέλος να ρωτήσω, χρειάζομαι οπωσδήποτε smartphone για να γραφτώ στη n26? δεν γίνεται μέσω υπολογιστή να ολοκληρωθεί η διαδικασία? δεν είναι της πλάκας να αγοράσεις ένα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannisang Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δεν είναι πιο ασφαλές να ανοίξεις τον λογαριασμό σου σε μία από αυτές τις αγγλικές αντί για τη n26? με προβληματίζει κάπως η n26 εγώ προτιμώ να ανοίξω σε αγγλική αλλά ζητάει αρκετά, δεν έχω καταλάβει που πρέπει να πάω για να κάνω επιβεβαίωση των αντιγράφων διαβατηρίου και διεύθυνση κατοικίας. Τέλος να ρωτήσω, χρειάζομαι οπωσδήποτε smartphone για να γραφτώ στη n26? δεν γίνεται μέσω υπολογιστή να ολοκληρωθεί η διαδικασία? δεν είναι της πλάκας να αγοράσεις ένα... Λέει ακριβώς που πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση ρων αντιγράφων διαβατηρίου και διεύθυνσης: The below options can be used to certify copies of your documentation which should be personally presented to: A UK/EU/EEA Bank, or A lawyer or notary, or An embassy, consulate or high commission Για την N26 νομίζω μπορείς και από υπολογιστή πλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grinder_ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 @ molot12Εγώ δεν έκανα καμία σύγκριση.Απλώς το ανέφερα για να αντικρούσω τα "ειναι πολυ ευκολο ερασιτεχνικα (λολ) να πλαστογραφηθει" η ελληνική ταυτότητα και "δεν περναει καν σε club"...Άρα για να καταλάβω, στην Ν26 τελικά η ταυτότητα "τους κάνει" από κοντά, αλλά "δεν τους κάνει" από απόσταση. Με δεδομένο λοιπόν ότι σε κάποιους άλλους "τους κάνει" και από απόσταση, καταλήγουμε στο ότι "Η μέθοδος ταυτοποίησης της IDnow είναι που περιορίζει την υποστήριξη εγγράφων απο τις χώρες" που αναφέρω από την πρώτη στιγμή.Επίσης το ότι κάτι είναι πολύ εύκολο να πλαστογραφηθεί (και μάλιστα ερασιτεχνικά) σημαίνει ακριβώς το αντίθετο, ότι ακόμα και με φυσική παρουσία είναι αρκετά δύσκολο να διαπιστωθεί η διαφορά σε πλαστή/γνήσια. Το κατανοείς αυτό πιστεύω, μέσω και του παραδείγματος που δίνεις στο ΥΓ.Δεν επεκτείνομαι άλλο στο ζήτημα της πλαστογραφίας, το αφήνω στους "ειδικούς pro πλαστογράφους" που προσελκύει η N26. Για να κλείνει το θέμα, η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο stelios18120 πολύ σωστά ρώτησε εάν πλέον η ταυτοποίηση γίνεται και με ταυτότητα.Πήρε την απάντηση ότι αφού δεν έχει αλλάξει κάτι στις ταυτότητες να μην περιμένει και αλλαγή στην N26.Και σχολίασα εγώ ότι και να απαλλαγούμε από τις "crappy" ελληνικές ταυτότητες, που όντως έτσι είναι και συμφωνώ ότι πρέπει να αναβαθμιστούν, μην έχουμε ως δεδομένο ότι οι νέες χωρίς "κενά ασφαλείας" θα γίνονται δεκτές.Φέρνοντας το παράδειγμα των διαβατηρίων από αρκετές χώρες που αν και "ισχυρά" και "υπερασφαλή" εξακολουθούν να "τρώνε πόρτα".Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Καλή συνέχεια. [...] Please note that IDnow can't accept all types of documents due to technical reasons. The list of supported documents is constantly growing, please find the most recent version here: list of supported identification documents [...] If your passport or national ID is not currently supported by IDnow, please choose Post Ident to verify your identity, or try again once IDnow adds support for your specific document. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik-nikol Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 http://www.insomnia.gr/topic/591637-number26-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AE-startup-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-mastercard/page-86 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
razkal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Αν μπορείς ενημέρωσε μας και εδώ όταν σου πουν ποιο ηταν το πρόβλημα τελικά. Εαν αρχικά έκανες όντως μεταφορά SEPA σε ευρώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. H N26 απαντησε σαν τον αντιπροεδρο του Εδεσσαικου αλλα μαλλον δεν εφτασε σε αυτους καποιο request για να το κανουν reject. Σημερα δοκιμασα μεταφορα απο nbg. Επειδη η hsbc ζηταει επωνυμια και διευθυνση της Ν26, μπορει να επιβεβαιωσει καποιος οτι ισχυουν ακομα τα παρακατω? N26 Bank GmbH Klosterstraße 62, 10179 Berlin, Germany Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Έχει κανείς να προτείνει κάποιο φθηνό smartphone από Ebay η Amazon με δυνατότητες Video Call για την εγγραφή με τη n26? έχω να ακουμπήσω κινητό πάνω από 13 χρόνια γιατί δεν μου χρειάστηκε ποτέ, οπότε δεν ξέρω τι παίζει με τις τιμές πλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Έχει κανείς να προτείνει κάποιο φθηνό smartphone από Ebay η Amazon με δυνατότητες Video Call για την εγγραφή με τη n26? έχω να ακουμπήσω κινητό πάνω από 13 χρόνια γιατί δεν μου χρειάστηκε ποτέ, οπότε δεν ξέρω τι παίζει με τις τιμές πλέον. Και με υπολογιστή γίνετε, απλά βρες μια καλή web camera και κάνε την εγγραφή. Διαφορετικά δανείσου από κάποιον φίλο σου, 5 λεπτά υπόθεση είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Και με υπολογιστή γίνετε, απλά βρες μια καλή web camera και κάνε την εγγραφή. Διαφορετικά δανείσου από κάποιον φίλο σου, 5 λεπτά υπόθεση είναι. Ναι αλλά θέλει να κάνω pair το account με smartphone σωστά?, όλα τα κινητά θεωρούνται smartphones? μπορώ με ένα nokia η alcatel των 20e να το κάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Ναι αλλά θέλει να κάνω pair το account με smartphone σωστά?, όλα τα κινητά θεωρούνται smartphones? μπορώ με ένα nokia η alcatel των 20e να το κάνω? Με software όπως bluestacks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα