AMD Expert Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Από ποια ηλικία και μετά μπορεί ένας ανήλικος να βγει από την χώρα (π.χ. να πάει Βουλγαρία) με έναν γονέα (ή ακόμη και μόνος)? Μπορεί ή χρειάζονται διαδικασίες? Ευχαριστώ
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Για να παει μονος πρεπει να εχει κλεισει τα 18 . Για να παει με ενα γονεα πιο μικρος πρεπει να εχει την γραπτη συγκαταθεση του αλλου γονεα. Τωρα αν δεν χρειαζεται διαβατηριο δεν ξερω . 2
_linuslost_ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Με γονέα μπορεί οπότε θέλει! Διαβατήριο χρειάζεται κανονικά! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Με γονέα μπορεί οπότε θέλει! Διαβατήριο χρειάζεται κανονικά! Αρκει να εχει την γραπτη συγκαταθεση του αλλου . Για χωρις Ευρωπαικης Ενωσης ομως δεν χρειαζομαστε διαβατηριο απο οτι ξερω αλλα ταυτοτητα που να εχει και λατινικους χαρακτηρες. Στην Eurovision της Μοσχας ειχαμε παει με την κορη μου να βγαλει διαβατηριο και επιδη μικροδειχνει μας ρωτησαν αν υπαρχει η συναινεση της μητερας αλλα η ...μικρη ειχε κλεισει τα 18 και δεν χρειαστηκε. 2
Oneos33 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μπορείς να ταξιδέψεις και μόνος σου ή με φίλους σου αρκεί να περάσεις από τα ΚΕΠ ή από Α.Τ και να υπογράψουν οι γονείς σου ότι σου επιτρέπουν. 1
defacer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Για να παει μονος πρεπει να εχει κλεισει τα 18 . Αν εννοείς να ταξιδέψει μόνος όχι, πχ όλες οι αεροπορικές δέχονται solo ταξιδιώτες από δε θυμάμαι ακριβώς ποιά ηλικία αλλά κάτι του στυλ 14-15-16. 2
Adon1s Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Αυτα τα παιδακια που τα συνοδευουν αεροσυνοδοι που τους βαζουν κατι ταμπελες στον λαιμο κλπ πως ταξιδευουν;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Κι εγω νομιζω το οριο ειναι ειτε 16 ειτε 17 για σολο ταξιδιωτες. Επισης αν υπαρχει διαβατηριο νομιζω δεν χρειαζεται η συγκαταθεση του αλλου γονεα γιατι για να εκδοθει διαβατηριου ανηλικου θελει υπογραφες κι απο τους δυο γονεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Κι εγω νομιζω το οριο ειναι ειτε 16 ειτε 17 για σολο ταξιδιωτες. Επισης αν υπαρχει διαβατηριο νομιζω δεν χρειαζεται η συγκαταθεση του αλλου γονεα γιατι για να εκδοθει διαβατηριου ανηλικου θελει υπογραφες κι απο τους δυο γονεις. Διορθωση : Για να βγαλει διαβατηριο χρειαζεται η συγκαταθεση του αλλου γονεα. Αυτα τα παιδακια που τα συνοδευουν αεροσυνοδοι που τους βαζουν κατι ταμπελες στον λαιμο κλπ πως ταξιδευουν; Μαλλον μονο εντος Ελλαδος αλοιως θα θελουν καποια χαρτια .
SOADNICK Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 12 και πανω πας μονος σου. http://www.emirates.com/gr/greek/plan_book/essential_information/unaccompanied_minors.aspx Ασυνόδευτοι ανήλικοι θεωρούνται τα παιδιά μεταξύ 5 και 12 ετών που ταξιδεύουν μόνα τους [...] Για τους σκοπούς της έκδοσης εισιτηρίου, κάθε επιβάτης ηλικίας άνω των 12 ετών θεωρείται ενήλικος. Ωστόσο, οι επιβάτες μεταξύ 12 και 17 ετών δεν δικαιούνται να συνοδεύσουν ασυνόδευτους ανηλίκους. http://el.aegeanair.com/taksidepste/eidikes-periptoseis/asynodeyta-paidia/ Η υπηρεσία μας για τα ασυνόδευτα παιδιά, επιτρέπει σε ανήλικα άτομα από 5 έως 12 ετών να ταξιδεύουν με ασφάλεια, όταν δεν συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες τους Επισης, http://www.airtransat.com/el-GR/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%85/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1/%CE%9D%CE%B5%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B9-8-17-%CE%B5 Από 12 έως και 17 ετών ... Μπορούν να ταξιδέψουν μόνοι τους. 1
TriLoBiTe Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Αυτα τα παιδακια που τα συνοδευουν αεροσυνοδοι που τους βαζουν κατι ταμπελες στον λαιμο κλπ πως ταξιδευουν; Στα 19 ταξίδεψα με αεροπλάνο μόνος και μια αεροσυνοδός με ρώτησε πόσο είμαι.. τι φάση;
sistah Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Αυτα τα παιδακια που τα συνοδευουν αεροσυνοδοι που τους βαζουν κατι ταμπελες στον λαιμο κλπ πως ταξιδευουν; Παει ο ενας γονεας, δηλωνει ασυνοδευτο και υπαρχει μια χαρτουρα με υπογραφες κτλ. Στον προορισμο υπαρχει ο αλλος γονεας που παραλαμβανει και υπογραφει. Αυτο πριν απο 15 χρονια που πηγαινοερχομουν UM (Unaccompanied Minor). Εχω ενα UM και εχω ενα UM τις ακουγα να λενε συνεχεια, μεχρι να καταλαβω τι ειναι νομιζα οτι με βριζουν... Στα 12 σταματησε αυτο το σκηνικο. Παντα εντος Ελλαδας.
zio10 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Στα 19 ταξίδεψα με αεροπλάνο μόνος και μια αεροσυνοδός με ρώτησε πόσο είμαι.. τι φάση; Σε γούσταρε αλλά δεν το 'πιασες! 1
TriLoBiTe Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Σε γούσταρε αλλά δεν το 'πιασες! Όχι ρε γμτ.. κι εγώ νόμιζα τόσο καιρό πως ήθελε να μου κάνει τη συνοδό αεροσυνοδό 1
zio10 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Όχι ρε γμτ.. κι εγώ νόμιζα τόσο καιρό πως ήθελε να μου κάνει τη συνοδό αεροσυνοδό Την έχασες φίλε...(εκτός αν μιλάς για πρόσφατα οπότε μπορεί να προλαβαίνεις! ) https://www.youtube.com/watch?v=5DHRG1pTg9s&spfreload=10 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα