Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσα χρόνια σας έχει κρατήσεις το δικό σας MacBook Pro μέχρι να βγάλει το πρώτο του πρόβλημα;

Και με τι χρήσει το δουλεύατε;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ανοικτο 10++ ωρες την ημέρα σχεδον καθε μερα απο το 2011. Χρηση internet, ταινίες, ofiice, και κανα παιχνιδι που και που. Εχει πιεί 3 καφέδες και αρκετό νερο. Η μπαταρία είναι ακόμα σε πολυ καλή κατάσταση και δεν εχει βγάλει κανένα πρόβλημα μεχρι τωρα. 

13 late 11 μοντέλο. 

• Like 3
Δημοσ.

macbook pro early 2008.Ανοικτο όλη την ημέρα εδώ και 3 χρόνια.Κάηκε το τροφοδοτικό και το άλλαξα,η μπαταρία μας άφησε χρόνους εδώ και καιρό και τώρα είναι με μία ιμιτασιον που και αυτή είναι στα τελευταία της.Μάλλον φταίει το ότι είναι συνέχεια στην πρίζα.Η συγκεκριμένη σειρά είχε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών που η apple σου την άλλαζε ακόμη και εκτός εγγύησης,η δική μου αλλάχθηκε το 2013.Η χρήση που κάνω είναι internet,ταινίες και επεξεργασία φωτογραφίας και video τον πρώτο καιρό.Αυτή την στιγμή τρέχει συνεχώς και windows 7 μέσω vmware 

• Like 1
Δημοσ.

macbook white: όλα καλά από το 2009 έως σήμερα. μπαταρία κάπου στο 2013 έβγαλε service

macbook air: όλα καλά, απλά battery health πέφτει πάρα πάρα πάρα πολύ γρήγορα (σε όλα τα air)

macbook pro retina: όλα καλά, ψήνεται λίγο αλλά all good, 1 φορά τον χρόνο θέλει καθάρισμα τα ανεμιστήρια και φύσιμα το pc

γενικά δεν ξέρω κάποιον με macbook να έχει πρόβλημα tbh 

• Like 3
Δημοσ.

Εδώ να προσθέσω και εγώ μια εμπειρία μιας φίλης η οποία έχει κάψει μέχρι στιγμής 3α laptops μέχρι που πήρε MacBook Pro και με τα λεγόμενά της βρήκε την ησυχία της. Χρήση όλη μέρα για εργασίες στο πανεπιστήμιο...

Δημοσ.

Εδώ να προσθέσω και εγώ μια εμπειρία μιας φίλης η οποία έχει κάψει μέχρι στιγμής 3α laptops μέχρι που πήρε MacBook Pro και με τα λεγόμενά της βρήκε την ησυχία της. Χρήση όλη μέρα για εργασίες στο πανεπιστήμιο...

HP αγόραζε? :)

• Like 6
Δημοσ.

To δειγμα του καθε χρηστη/κατοχου ειναι πολυ μικρο για να βγει ασφαλες συμπερασμα.

Πρεπει να δεις επισημες μετρησεις/ερευνες, οι οποιες(αν κ οχι πολυ προσφατες) τοποθετουν σε αξιοπιστια τα apple laptops περιπου στο μεσο ορο αξιοπιστιας των λαπτοπ, παρολο που συγκρινονται με λαπτοπ(ακομα κ netbooks) χαμηλοτερης μεσης τιμης.

• Like 2
Δημοσ.

To δειγμα του καθε χρηστη/κατοχου ειναι πολυ μικρο για να βγει ασφαλες συμπερασμα.

Πρεπει να δεις επισημες μετρησεις/ερευνες, οι οποιες(αν κ οχι πολυ προσφατες) τοποθετουν σε αξιοπιστια τα apple laptops περιπου στο μεσο ορο αξιοπιστιας των λαπτοπ, παρολο που συγκρινονται με λαπτοπ(ακομα κ netbooks) χαμηλοτερης μεσης τιμης.

και ποια βγαινουν ως τα πιο αξιοπιστα?

• Like 1
Δημοσ.

και ποια βγαινουν ως τα πιο αξιοπιστα?

Εδω μετρησεις απο ειδικες εταιριες που κανουν ερευνες για την αξιοπιστια/βλαβες.

Πχ εδω δεδομενα του 2009:

http://www.engadget.com/2009/11/17/laptop-reliability-survey-asus-and-toshiba-win-hp-fails/

http://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf

17nov09compach0qw83.jpg

Εδω δεδομενα του 2012:

http://www.rescuecom.com/news-press-releases/computer-reliability-report-2012-Q2.aspx

Image%202014-03-24%20at%209.14.13%20PM.p

Και παντα πρεπει να εχουμε υποψην μας οτι τα premium/ακριβα laptops(σχεδον ολα τα apple) εχουν θεωρητικα μικροτερο failure rate απο τα φθηνα:

Image%202014-03-24%20at%209.16.03%20PM.p

Σε πιο προσφατες ερευνες, φαινονται βελτιωμενα τα apple λαπτοπ:

http://www.laptopmag.com/articles/samsung-more-reliable-than-apple

rescuecom-graph.png

http://www.consumerreports.org/cro/laptops/LaptopReliability

We estimate that only 10 percent of Apple laptops fail by the third year of ownership. The numbers for Windows laptop brands range from 16 percent to 19 percent. In addition, Apple laptops break down less often than laptops from other brands. Among laptops that fail, only 42 percent of Apples break down more than once, while more than half (55 percent) of non-Apple laptops break down on multiple occasions. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμάμαι σε Κωτσόβολο πρόσφατα

και έλεγε ο πωλητής βασικό επιχείρημα

"αγοράζεις Macbook ακριβά

αλλά είναι αξιόπιστο και το κρατάς 10+ χρόνια..."

"...ενώ τα άλλα θα χαλάσουν ούτε στα 4-5 χρόνια

ακόμα κι αν είναι ακριβές σειρές"

Επεξ/σία από xpera_x
  • Like 1
Δημοσ.

Θυμάμαι σε Κωτσόβολο πρόσφατα

και έλεγε ο πωλητής βασικό επιχείρημα

αγοράζεις Macbook ακριβά

αλλά είναι αξιόπιστο και το κρατάς 10+ χρόνια,

ενώ τα άλλα θα χαλάσουν ούτε στα 4-5 χρόνια

ακόμα κι αν είναι ακριβές σειρές

Εχω φιλο ο οποιος εχει turbo-x 8 χρόνια. Ειναι πως θα σου κατσει γενικως!!

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

What he said.

Εκτος και εαν το thread φτασει τις ν-χιλιαδες απαντησεις και καποιος κατσει να αναλυσει τα δεδομενα. Και να ελεγξει την αξιοπιστια τους :-)

Εχω αγορασει συνολικα 2 mbp, το ενα εκ των οποιων ηταν DOA (..και φυσικα αντικατασταθηκε χωρις κιχ).

• Like 2
Δημοσ.

Ας βαλω και γω την αρχαιολογια μου, 

iBook G3 late 2001 με 10.4.11 πανω( απο οσο θυμαμαι.)  still working....   :-)

(στις μερες του ηταν διαμαντακι....)

Επισης Macbook early 2006 με το legendary snow leopard πανω του...... και αυτο still working....

Kαι μετα παμε, στα pro's απο το 2009 και μετα, που ακομα δουλευουν...... (μονο ενα ηταν DOA ,του 2010 νομιζω) 

Δεν παρουσιασαν κανενα προβλημα, σε αντιθεση με καποια iMac που ειχα. :-(

Oπως ειπαν και οι προλαλησαντες, φυσικα δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα, σε καμια περιπτωση.

• Like 3
Δημοσ.

Καλό ειναι στον τοπικ starter να διευκρινίσει για πια MacBook Pro μιλάει. Απο ποια χρονολογία και μετα?

Ενα λαπτοπ με ssd μονο εχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει βλάβη είτε ειναι MacBook Pro είτε όχι.

Ενα ξερό MacBook Pro δεν λέει κάτι ....αν και γενικώς επειδή οπως προαναφέρθηκε πρόκειται για premium laptop που εχει αφήσει δείγματα γραφής, για αυτό και η ερώτηση δεν ειναι τυχαίο οτι δεν αναφέρετε σαν apple laptops αλλά MacBook Pro.

Γιατι περα απο το MacBook Pro η apple εχει βγάλει και MacBook και MacBook Air που ειναι δύσκολο σε μια έρευνα να τα ξεχωρίσεις.

Τα MacBook Pro που έχουν περάσει απο τα χέρια μου δουλευουν ακόμα απροβλημάτιστα απο οσο γνωρίζω μέχρι τωρα αλλά χωρις μηχανικό σκληρό μέσα τους.

Το πρωτο ήταν του 2008 που μετα την ανάκληση που έκανε στην μητρική η nvndia ,δουλευει με ssd σε συγγενικό μου πρόσωπο.

Το δεύτερο του 2009 το έχεις ενα φίλος και δουλευει και αυτό με ssd ακόμα.

Το τρίτο του 2013 προσπαθώ να το χαλάσω αλλά δεν ..... Εχει πολύ δυνατό σασί, χωρις πολλά κενά εσωτερικά και εχει αφήσει παγωτό πολλούς γύρω μου που το βλέπουν να πέφτει κάτω με δύναμη και μετα να συνεχίζει να δουλευει....

Η έλλειψη DVD slot εχει κάνει το unibody ακόμα πιο ανθεκτικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...