Προς το περιεχόμενο

Desktop Game Streaming - Δουλεύει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω αυτό το νήμα έχοντας ψάξει πρώτα στο forum μέσω του εργαλείου αναζήτησης για τους σχετικούς όρους. Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, ζητώ συγγνώμη και παρακαλώ κάποιον Mod να με παραπέμψει σε αυτό και να σβήσει το παρόν νήμα.

Γνωρίζω ότι έχει γίνει ήδη κάποια συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος στο νήμα για το Steam (Steam Link), αλλά πιστεύω ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο αξίζει το δικό του νήμα, καθώς με ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα ο ίδιος στο διαδίκτυο ανακάλυψα ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις, αλλά με αμφιλεγόμενες επιδόσεις. Το ερώτημά μου, λοιπόν, είναι το εξής: Υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια λύση που να μας επιτρέπει να στριμάρουμε παιχνίδια από το PC μας στην τηλεόραση του σπιτιού μας, με υψηλές ρυθμίσεις (ανάλυση, fps κλπ) και χωρίς lag;

Από αυτά που έχω διαβάσει έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι όποιες λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του Steam In-Home Streaming, απαιτούν σημαντικούς συμβιβασμούς στις ρυθμίσεις γραφικών προκειμένου να δουλεύουν ανεκτά, με αποτέλεσμα το high end gaming streaming καθώς και το online game streaming να αποτελεί ακόμη άπιαστο όνειρο για όσους α) έχουν ένα κτηνώδες Desktop το οποίο φυσικά δεν μπορούν να μεταφέρουν από το γραφείο τους στο σαλόνι όποτε θέλουν να παίξουν ένα παιχνίδι ή/και β) δεν θέλουν/μπορούν να ενώσουν απευθείας το PC με την τηλεόραση του σπιτιού με 10 μέτρα HDMI καλώδιο.

Όσον αφορά στην κοινότητά μας, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Π.χ. 

...το streaming παιχνιδιών γενικότερα και το Gamestream της Nvidia (αφού πάνω σε αυτό «πατάει» το Steam-in-home-streaming) ειδικότερα θέλουν πολύ πόνο και ιδρώτα για να δουλέψουν σωστά. Μην φαντασιώνεται κανένας ότι επειδή έχει ένα gaming pc και ένα Steam Link πώς θα streamάρει games out-of-the-box, διότι θα προσγειωθεί απότομα στον πλανήτη Γη.

...Βέβαια, επειδή το streaming εκτοξεύει το input lag, FPS και online games δεν μπορούν να παιχτούν μέσω streaming. 

...και μια πιο αισιόδοξη άποψη:

...Τώρα με το HDMI που πιά είναι mainstream στα περισσότερα σπίτια, η έξοδος ήχου και εικόνας απλοποιήθηκε, συν το γεγονός οτι η διασύνδεση wifi είναι πολύ φτηνή και δουλεύει, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Κονσόλα και PC είναι τρομερά εύκολο να συνυπάρχουν στο σαλόνι εφόσον το θέλεις  :)

Εν κατακλείδι, θα ήθελα πολύ να μάθω τα setups και τις εμπειρίες όσων συμφορουμιτών έχουν ασχοληθεί με το "άθλημα", προκειμένου να ξέρω αν έχει νόημα να ελπίζω ότι μπορώ να πετύχω κάτι αντίστοιχο αξιοπρεπώς, και σε ποιο βαθμό μπορώ να το πετύχω. Ευχαριστώ!

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα μπορούσες π.χ. να δοκιμάσεις το limelight για android. => https://play.google.com/store/apps/details?id=com.limelight.root

Με την λογική οτι έχεις ασύρματο ποντίκι/πληκτρολόγιο (bluetooth) στο android και το ενώνεις με την TV με MHL (miniUSB σε HDMI).

Θέλεις καλό ασύρματο ρούτερ όμως μιας και τα "συμβατικά" των 300mbit είναι λίγα για τέτοια δουλειά.

Κατα τα άλλα έχω δοκιμάσει WoW και Witcher3 και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος :)

Δημοσ.

περιμένουμε steam link είναι η ποιο φτηνή λύση γιαυτό που ζητάς. Είχα δοκιμάσει παλιότερα και κάποια app που στρίμαραν μια χαρά αλλά με χαμηλής ποιότητας γραφικά.

Δημοσ.

Σε διάφορα video που έχω δει στο YT (δεν έχω Link αυτή τη στιγμή) λένε ότι το steam link εάν είναι συνδεδεμένο σε ethernet έχει αρκετά καλή απόδοση . Φυσικά εξαρτάται τι εννοούμε καλή απόδοση .... Εγώ πχ θα ήθελα να μπορώ να παίζω Fallout ή GTΑ V στην TV . Δεν με νοιάζει σε αυτά τα games να είναι 0ms lag. Δεν θα έπαιζα ποτέ Counter Strike με τέτοιο set up αλλά για κάτι κάτι χαλαρό ίσως να μου είναι αρκετό  .

Η ερώτηση μου είναι πως αγοράζουμε ένα Steam Link για να  το τεστάρουμε ? 

Δημοσ.

1) Μην δοκιμάσεις καν wifi ektellion δε πρόκειτε να μπορέσεις να streamάρεις αξιοπρεπως πάνω απο 720p 30 fps και με buffering ϊσως.Έχω πειραματιστεί από την Beta κιόλας σε ένα surface pro όταν πρωτοβγήκε και δεν τραβάει παραπάνω.

2) Games που το input lag είναι πολύ σημαντικό όπως πχ τα fighting που μιλάμε για 1-2-3 frame combos ακόμα και με ethernet θα σου αφήνουν κακή αίσθηση σε σχέση με real time play. Άλλα games όπως πχ dark souls 2 που δοκίμασα τρεχαν πολύ ομαλά και ήταν ευχάριστη εμπειρία.

3) Δεν έχουν όλα τα games την ίδια υποστήριξη για το steam streaming το αναφέρουν άλλωστε οτί πολλά είναι προβληματικά ακόμα αλλά σιγά σιγά μεγαλώνει το support.

4) Αν έχεις ένα htpc με ethernet δεν έχει νόημα να αγοράσεις steam link και @@ες. Σίγουρα επίσης και ένα wireless x360 gamepad είναι απαραίτητο.

Δημοσ.

και με ποιο πρόγραμμα όμως θα στριμάρεις αφού όπως λές είναι βλακεία το steam link? Υπάρχει βέβαια και το shiedl της nvidia που κάνει αυτή την δουλειά αλλά το βρίσκω ακριβό. το steam link άπειρα ποιο φτηνό.

Δημοσ.

Το steam link κοστίζει 50 ευρώ. Το κόστος του το καθιστά εύκολη λύση και σίγουρα όχι ακριβή. Πιθανότατα να υπάρχου καλύτερες αλλά σε αυτή την τιμή και plug and play για μένα αξίζει τουλάχιστον μια δοκιμή. Είμαι διαθετημενος να γίνω πειραματόζωο αλλά δεν έχω καταφέρει να αγοράσω τίποτα από το Steam εδώ και πολύ καιρό

Δημοσ.

Τώρα θα τη ρωτήσω τη βλακεία μου αλλά υπάρχει τρόπος για streaming over the internet?

Θεόχλωμο το βλέπω. Εδώ ούτε με Wi-Fi δεν γίνεται δουλειά. Από ό,τι κατάλαβα από αυτά που λένε οι προλαλήσαντες (τους οποίους ευχαριστώ που μοιράστηκαν τις εμπειρίες/απόψεις τους), η τεχνολογία simply isn't there yet. Πιστεύω όμως ότι τώρα που μπήκε και η Valve στο παιχνίδι, όλο και κάτι καλό θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Επί του παρόντος δεν ψήνομαι να ξοδευτώ και να μου βγει και η πίστη με τις ρυθμίσεις κλπ για να μην έχω και το ιδανικό αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Πάντως εγώ πήγα να πάρω το steam από το site τους αλλά λόγο ότι το στέλνουν από αμερική με χρέωναν συν 50 μεταφορικά βάλε και το τελωνείο ε το ακύρωσα.

Δημοσ.

Πάντως εγώ πήγα να πάρω το steam από το site τους αλλά λόγο ότι το στέλνουν από αμερική με χρέωναν συν 50 μεταφορικά βάλε και το τελωνείο ε το ακύρωσα.

Αυτή ακριβώς είναι και η δικιά μου απορία , δεν υπάρχει κανένας μεταπωλητής στην Ελλάδα ...? Και αν όχι στην Ελλάδα στην Ευρώπη ?

Όσο αφορά στην εμπειρία streaming γενικά το θέμα είναι καταρχήν για τί υλικό μιλάμε. Οι χρήστες του ps4 (και μαζί με αυτούς και εγώ) χρησιμοποιούμε το Ps vita για streaming από το ps4 σε πολλά παιχνίδια. Οι εμπειρίες του καθενός είναι διαφορετικές αλλά αυτό που έχω εγώ καταλάβει είναι ότι εάν το οικιακό δίκτυο είναι καλοστημένο και εάν το παιχνίδι που γίνεται stream δεν εξαρτάται από frame perfect μηχανισμούς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για κάτι απλό . Όσο αφορά την υπάρχουσα τεχνολογία πιστεύω ότι είναι περισσότερο θέμα δικτύου παρά τεχνολογίας . Παράδειγμα στην Σουηδία που ο περισσότερος κόσμος έχει Fiber to home με ταχύτητες 100mpsUp/100mbDown σίγουρα η εμπειρία θα είναι τελείως διαφορετική από την Ελλάδα που ακόμα και άν έχεις VDSL τις παραπάνω ταχύτητες δεν τις πιάνεις ούτε στον ύπνο σου .  Παρόλα αυτά εγώ θα επιμείνω και θα πω ότι το steam link είναι κάτι που θα άξιζε τουλάχιστον να δοκιμαστεί ώστε να έχουμε κάποια πραγματικά στοιχεία να συζητήσουμε.

Εάν βρει κάποιος κάποιον τρόπο να το παραγγείλουμε ας τον μοιραστεί  

Δημοσ.

Το πρόβλημα με το Steam Link (το οποίο ζαχάρωνα κι εγώ) είναι ότι δεν στριμάρει desktop, αλλά μόνο steam (αν δεν κάνω λάθος). Βέβαια το 80% της library μου είναι στο Steam, αλλά και πάλι, είναι κάπως περιοριστικό αυτό. Ευελπιστώ σε μία πιο ολοκληρωμένη και λειτουργική streaming λύση στο μέλλον...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...