Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν. Μετά από διακοπή ρεύματος σήμερα και την διαπίστωση ότι δεν δουλεύει ο ένας εξωτερικός σκληρός μου (μένει να δω αν έπαθε ζημιά μόνο η τροφοδοσία ή την άρπαξε και ο σκληρός μέσα) αποφάσισα επιτέλους να ψάξω σοβαρά για UPS. Για να είμαι ειλικρινής δεν μου δίνονται και πάρα πολλά για κάτι που θα χρειαστεί 1-2 φορές τον χρόνο και αν. Οπότε κοιτάω για κάτι value-for-money.

Η συσκευές που θα συνδεθούν είναι:

- Desktop PC:

Corsair HX520W
  Intel i7-860 2,80GHz
  MSI P55GD65
  ATI Radeon HD5770 (1GB)
  8GB RAM Corsair XMS3 (DDR3-1333)
  Coolermaster Sileo 500
- Οθόνη Dell 2410

- 2η οθόνη παλιά TFT 15 (αυτό ίσως και να μπορούσα να το αποφύγω, απλά σκέφτομαι το ενδεχόμενο την ώρα που θα το χρειαστώ να έχω τίποτα ανοιχτό στην δεύτερη οθόνη και να μην μπορώ αλλιώς να το σώσω για να το κλείσω)

- 1-2 εξωτερικοί σκληροί.

Υπάρχουν και 2 εκτυπωτές (ένας laserjet κι ένας photosmart), αλλά δεν θεωρώ απαραίτητο να τους συνδέσω.

Εννοείται πως δεν θέλω να είμαι οριακά, να με καλύπτει δηλαδή και σε μια μελλοντική αναβάθμιση. Απλά ο κύριος σκοπός είναι να προστατευτώ από τυχόν μικρομεταβολές της τάσης και αν υπάρχει κάποια διακοπή (είναι αρκετά σπάνιες είναι η αλήθεια), ίσα ίσα να έχω κανά 5λεπτο λεπτά στην διάθεσή μου, να προλάβω να σώσω τα πάντα για να το κλείσω κανονικά.

Ήλπιζα να την βγάλω με κάτι λιγότερο από 100 ευρώ, αλλά από τα λίγα που διάβασα στο τόπικ δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Σε κάθε περίπτωση, ψάχνω για οικονομική λύση...

Δεν ξέρω αν έχει βγει τίποτα πρόσφατα σε προσφορά, σε κανένα crazy Sundays πχ, μήπως να περιμένω κάτι παρόμοιο στο μέλλον...

• Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html

Δεν έχω να σου προτείνω κάτι φθηνότερο  και προς θεού ΟΧΙ laser εκτυπωτή πάνω στο ups . Την γονατίζει την μπαταρία αν κοπεί το ρεύμα και την φθείρει πολύ γρήγορα. Άλλωστε και η ίδια APC λέει οχι !
Ασχετα με αυτό θες πολύ ακριβότερο UPS για να σηκώνει και εκτυπωτή laser σε λειτουργία και pc σε full load κατά μεγάλη πιθανότητα .

Tα VA του θεωρώ πως θα σε καλύπτουν άνετα. Αλλά πριν την αγορά καλό είναι να ξέρεις την συνολική κατανάλωση των συσκευών σου . 

Δημοσ.

Ναι, για τον laser το γνώριζα..

150, ε; Πολλά μου φαίνονται.. Δεν θα μου αρκεί κάποιο μικρότερο; Έστω για 3-4 λεπτά να προλάβω να τα κλείσω όλα χωρίς απώλειες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν. Μετά από διακοπή ρεύματος σήμερα και την διαπίστωση ότι δεν δουλεύει ο ένας εξωτερικός σκληρός μου (μένει να δω αν έπαθε ζημιά μόνο η τροφοδοσία ή την άρπαξε και ο σκληρός μέσα) αποφάσισα επιτέλους να ψάξω σοβαρά για UPS. Για να είμαι ειλικρινής δεν μου δίνονται και πάρα πολλά για κάτι που θα χρειαστεί 1-2 φορές τον χρόνο και αν. Οπότε κοιτάω για κάτι value-for-money.

- Desktop PC:

Corsair HX520W

Intel i7-860 2,80GHz

MSI P55GD65

ATI Radeon HD5770 (1GB)

Coolermaster Sileo 500

- Οθόνη Dell 2410

- 2η οθόνη παλιά TFT 15 (αυτό ίσως και να μπορούσα να το αποφύγω, απλά σκέφτομαι το ενδεχόμενο την ώρα που θα το χρειαστώ να έχω τίποτα ανοιχτό στην δεύτερη οθόνη και να μην μπορώ αλλιώς να το σώσω για να το κλείσω)

Υπάρχουν και 2 εκτυπωτές (ένας laserjet κι ένας photosmart), αλλά δεν θεωρώ απαραίτητο να τους συνδέσω.

Εννοείται πως δεν θέλω να είμαι οριακά, να με καλύπτει δηλαδή και σε μια μελλοντική αναβάθμιση. Απλά ο κύριος σκοπός είναι να προστατευτώ από τυχόν μικρομεταβολές της τάσης και αν υπάρχει κάποια διακοπή (είναι αρκετά σπάνιες είναι η αλήθεια), ίσα ίσα να έχω κανά 5λεπτο λεπτά στην διάθεσή μου, να προλάβω να σώσω τα πάντα για να το κλείσω κανονικά.

Ήλπιζα να την βγάλω με κάτι λιγότερο από 100 ευρώ, αλλά από τα λίγα που διάβασα στο τόπικ δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Σε κάθε περίπτωση, ψάχνω για οικονομική λύση...

Δεν ξέρω αν έχει βγει τίποτα πρόσφατα σε προσφορά, σε κανένα crazy Sundays πχ, μήπως να περιμένω κάτι παρόμοιο στο μέλλον...

Ψάξε σε APC, Eaton & Fortron ισχύος τουλάχιστον 1000 VA με τουλάχιστον 4 πρίζες...

Επεξ/σία από zacharis1955
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό με τα 1000watt από πού προκύπτει ακριβώς; Όπως είπα, μπορεί να βολευτώ με κάτι μικρότερο που να μου κρατάει απλά για λίγότερο χρόνο ανοιχτό το σύστημα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό με τα 1000watt από πού προκύπτει ακριβώς; Όπως είπα, μπορεί να βολευτώ με κάτι μικρότερο που να μου κρατάει απλά για λίγότερο χρόνο ανοιχτό το σύστημα...

Εφόσον μιλάς για κάτι που να σε καλύπτει σίγουρα και σε πιθανή μελλοντική αναβάθμιση δεν σε συμφέρει κάτι μικρότερο...

P.S: Όταν λες "οικονομική λύση" τι εννοείς ακριβώς?

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.

- Desktop PC:

Corsair HX520W

Intel i7-860 2,80GHz

MSI P55GD65

ATI Radeon HD5770 (1GB)

Coolermaster Sileo 500

- Οθόνη Dell 2410

μπορεις αυτο

http://www.skroutz.gr/s/6234106/APC-Back-UPS-950VA-IEC.html

ή μπορεις το 1400 αντιστοιχα .

http://www.skroutz.gr/s/6234034/APC-Back-UPS-1400VA-IEC.html

.καλυτερα το 1400 για να εχεις αρκετο περιθωριο.

Δημοσ.

Εφόσον μιλάς για κάτι που να σε καλύπτει σίγουρα και σε πιθανή μελλοντική αναβάθμιση δεν σε συμφέρει κάτι μικρότερο...

P.S: Όταν λες "οικονομική λύση" τι εννοείς ακριβώς?

Tί να τα κάνει τα 1000 watt σε τροφοδοτικό 520watt και σε pc που καταναλώνει σε full load λιγότερο απο 520 watt ? Έχει ένα pc που δεν τραβάει πάνω απο 400 watt σε full load .

Μηπως εννοείς 1000 VA

μπορεις αυτο

http://www.skroutz.gr/s/6234106/APC-Back-UPS-950VA-IEC.html

ή μπορεις το 1400 αντιστοιχα .

http://www.skroutz.gr/s/6234034/APC-Back-UPS-1400VA-IEC.html

.καλυτερα το 1400 για να εχεις αρκετο περιθωριο.

'Oπως τα λέει ο πούλινος . Το 950va είναι οριακό καλύτερα να το αποφύγεις για να μην έχεις θέματα αυτονομίας καθώς και μελλοντικής αναβάθμισης . Οπότε καλά σου λέει για 1400 VA ups

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας κατέληξα σε ένα 1400va της Apc αλλά το θέμα είναι ότι στο υπόγειο δεν έχω ρεύμα και περνώ από πάνω με μια μπαλάντεζα... Θα έχω προβλημα αν μετά το ups βάλω ένα πολυμπριζο και πάνω του όλες τις συσκευές;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας κατέληξα σε ένα 1400va της Apc αλλά το θέμα είναι ότι στο υπόγειο δεν έχω ρεύμα και περνώ από πάνω με μια μπαλάντεζα... Θα έχω προβλημα αν μετά το ups βάλω ένα πολυμπριζο και πάνω του όλες τις συσκευές;

Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα !

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι στην αναζήτηση ups και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας. Επάνω στο ups θα συνδεθούν 2 pc και 2 οθόνες. Το ένα pc μαζί με την οθόνη είναι αυτό της υπογραφής μου και το άλλο είναι ένα fujitsu-siemens sff με τροφοδοτικο 350W και οθόνη NEC 20WGX2. Σκέφτομαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο:

https://www.skroutz.gr/s/6234034/APC-Back-UPS-1400VA-IEC.html

https://www.skroutz.gr/s/296308/Accupower-Eyeon-2000VA-LCD-Display.html

To Accupower δεν ξέρω αν έχει AVR.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι στην αναζήτηση ups και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας. Επάνω στο ups θα συνδεθούν 2 pc και 2 οθόνες. Το ένα pc μαζί με την οθόνη είναι αυτό της υπογραφής μου και το άλλο είναι ένα fujitsu-siemens sff με τροφοδοτικο 350W και οθόνη NEC 20WGX2. Σκέφτομαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο:

https://www.skroutz.gr/s/6234034/APC-Back-UPS-1400VA-IEC.html

https://www.skroutz.gr/s/296308/Accupower-Eyeon-2000VA-LCD-Display.html

To Accupower δεν ξέρω αν έχει AVR.

APC
  • Like 1
Δημοσ.

Αν βάλεις πολύμπριζο μετά το UPS πρέπει οπωσδήποτε να είναι απλό και όχι ασφαλείας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...