corsair04 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλημέρα κλείνει το laptop μόνο του έτσι τσέκαρα τις θερμοκρασίες έχω ένα turbox m765tus και η θερμοκρασία στην γραφικών xκτυπάει 100άρια · Έχω αλλάξει ανεμηστηρακι · Έχω βάλει καινούρια πάστα Καμιά ιδέα κανείς ?? Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2015 από corsair04
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Έλεγξε ότι πατάει σωστά η ψυκτρα πάνω στο τσιπάκι. Κάτι που θυμήθηκα, μπορεί να έχεις κολλήσει bitcoin miner και να σου τερματίζει την κάρτα, κάνε έλεγχο με malwarebyte's.
corsair04 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Έλεγξε ότι πατάει σωστά η ψυκτρα πάνω στο τσιπάκι. Κάτι που θυμήθηκα, μπορεί να έχεις κολλήσει bitcoin miner και να σου τερματίζει την κάρτα, κάνε έλεγχο με malwarebyte's. είναι από format αλλά θα το τσεκάρω κάνω σκαναρισμα με το maslwarebytes και είναι στους 110 έκανε scan αλλά δεν βρήκε κάτι αλλά η θερμοκρασία είναι 110
kotsos72 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Βγαζει ζεστο αερα?αναλογο των 100 που αναφερεις? Σπανια αλλα συμβαινει ,να χαλασει το heatsink
corsair04 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Βγαζει ζεστο αερα?αναλογο των 100 που αναφερεις? Σπανια αλλα συμβαινει ,να χαλασει το heatsink το άλλαξα και αυτό ναι βγάζει πολύ ζεστό αέρα και παίζει από 83-115
kotsos72 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 το μοντελο γενικα θεωρειται προβληματικο εχω ενα ιδιο με την nvidia αλλα ειναι μονο για ιντερνετ με τον ανεμιστηρα βραχυκυκλωμενο να δουλευει συνεχεια
Mixalis.Kerpesis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δοκιμασε να κανεις underclock στον επεξεργαστη. Ειχα το ιδιο θεμα περιπου θεμα. Απο thermal throtle δηλαδη(παντα μετα απο φορματ) απο 95 χωρις καμια χρηση τωρα φτανει μαξιμουμ 65-70. Και ολα αυτα χωρις να αλλαξω τιποτα, ουτε ψυκτρα ουτε παστα, τιποτα γιατι βαριεμαι να το ανοιξω. Πας στο power managment και δεν θυμαμαι μετα δεν το χω μπροστα μου. Αν θες δοκιμασε αυτον τον οδηγο
corsair04 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δοκιμασε να κανεις underclock στον επεξεργαστη. Ειχα το ιδιο θεμα περιπου θεμα. Απο thermal throtle δηλαδη(παντα μετα απο φορματ) απο 95 χωρις καμια χρηση τωρα φτανει μαξιμουμ 65-70. Και ολα αυτα χωρις να αλλαξω τιποτα, ουτε ψυκτρα ουτε παστα, τιποτα γιατι βαριεμαι να το ανοιξω. Πας στο power managment και δεν θυμαμαι μετα δεν το χω μπροστα μου. Αν θες δοκιμασε αυτον τον οδηγο δεν έχω πρόβλημα με τον επεξεργαστή στα γραφικά είναι το θέμα
Euclides Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Είπες ότι έβαλες καινούρια πάστα. Μήπως πριν δεν είχε πάστα αλλά thermal pad και τώρα δεν πατά σωστά? Συνήθως, όταν με το ίδιο heatsink ψύχονται ταυτόχρονα και η CPU και η GPU, στην GPU βάζουνε pad για να πάρει όλες τις ανοχές. Αν αντικαταστήσεις το pad της GPU με πάστα και σφίξεις το heatsink, αυτό θα παραμορφωθεί και δεν θα ψύχει σωστά ούτε την CPU, ούτε την GPU. Αλλά ακόμα και αν από την μάνα του είχε πάστα και στα δύο, αν βάλεις pad στην GPU θα δεις κάποια βελτίωση γιατί το heatsink θα πατήσει καλύτερα.
kotsos72 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Ναι μπραβο underclock αν και εμενα δεν με ειχε βοηθησει rivatuner nvtray gputool powerstrip Δοκιμασε και copper pads αλλα δε νομιζω να βοηθησουν
corsair04 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Είπες ότι έβαλες καινούρια πάστα. Μήπως πριν δεν είχε πάστα αλλά thermal pad και τώρα δεν πατά σωστά? Συνήθως, όταν με το ίδιο heatsink ψύχονται ταυτόχρονα και η CPU και η GPU, στην GPU βάζουνε pad για να πάρει όλες τις ανοχές. Αν αντικαταστήσεις το pad της GPU με πάστα και σφίξεις το heatsink, αυτό θα παραμορφωθεί και δεν θα ψύχει σωστά ούτε την CPU, ούτε την GPU. παστα ειχε εχω δυο και κοιταξα και στο αλλο
Euclides Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 παστα ειχε εχω δυο και κοιταξα και στο αλλο Γενικά, σαν μεθοδολογία ψύξης, αν οι πλάκες επαφής είναι ανεξάρτητες όπως στην παρακάτω φωτογραφία, τότε και στην CPU και στην GPU βάζουμε πάστα. Αν οι πλάκες επαφής δεν είναι ανεξάρτητες (όπως στην επόμενη φωτογραφία), τότε έχουμε καλύτερη ψύξη αν στην GPU βάλουμε thermal pad. 1
coolerman Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 τι θερμοκρασίες είχε πρίν το ανοίξεις εσωτερικά;; ανέβασε φωτό απο την ψύκτρα του λάπτοπ.
corsair04 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Γενικά, σαν μεθοδολογία ψύξης, αν οι πλάκες επαφής είναι ανεξάρτητες όπως στην παρακάτω φωτογραφία, τότε και στην CPU και στην GPU βάζουμε πάστα. s-l1600.jpg Αν οι πλάκες επαφής δεν είναι ανεξάρτητες (όπως στην επόμενη φωτογραφία), τότε έχουμε καλύτερη ψύξη αν στην GPU βάλουμε thermal pad. s-l1600a.jpg σε ευχαριστώ ευτυχώς είχα μόλις το αντικατέστησα έπεσε στο 54 ο προηγούμενος αγοραστής είχε πάστα θα φτιάξω και το άλλο laptop τι θερμοκρασίες είχε πρίν το ανοίξεις εσωτερικά;; ανέβασε φωτό απο την ψύκτρα του λάπτοπ. δεν ειναι δικο μου το laptop το αγορασα εχτες και ηταν μεσα στην σκυλοτριχα και το καθαρισα και εκανα και format
Euclides Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 σε ευχαριστώ ευτυχώς είχα μόλις το αντικατέστησα έπεσε στο 54 ο προηγούμενος αγοραστής είχε πάστα θα φτιάξω και το άλλο laptop δεν ειναι δικο μου το laptop το αγορασα εχτες και ηταν μεσα στην σκυλοτριχα και το καθαρισα και εκανα και format Λογικό ήταν. Όταν και οι δυο επιφάνειες του heatsink είναι μηχανικά ενωμένες, τότε είναι πανάκριβη διαδικασία για τον κατασκευαστή να εξασφαλίσει την επιπεδότητα και τον παραλληλισμό που απαιτείται για την σωστή ψύξη. Έτσι η λύση είναι να χρησιμοποιεί πάστα (που έχει καλύτερη αγωγιμότητα) για την CPU, και pad (που μπορεί να πάρει όλες τις ανοχές) για την GPU.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα