Funny Jo Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Χαιρετώ το forum.. Παίδες θέλω να αναβαθμίσω το pc μου και θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι να πάρω... Χρήση pc: Photoshop (κυρίως), Premiere (πιο λίγο) Δεν χρειάζομαι περιφερειακά (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία) Ποσό που διαθέτω: 600€ Από το παρόν pc μου κρατάω: SSD plextor 120 GB, HDD: 250 GB, GPU: Amd R7 Radeon series 200.. Έχω κάνει ένα pc αλλά θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη..(δεν είμαι και φοβερός σε θέματα hardware).. Μητρική: ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK H97M ANNIVERSARY RETAIL - ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (PER.528798) Επεξεργαστής: CPU INTEL CORE I5-4460 3.20GHZ LGA1150 - BOX - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU (PER.558465) Ram: RAM CRUCIAL BLS2CP4G3D1609DS1S00 BALLISTIX SPORT 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ DUAL KIT - ΜΝΗΜΗ RAM (PER.554345) Hdd: HDD SEAGATE ST2000DM001 2TB BARRACUDA 7200.14 SATA3 - ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (PER.301912) Κουτί: CASE BITFENIX SHINOBI USB3.0 WINDOW BLACK/GREEN - ΚΟΥΤΙΑ - CASES (PER.911402)
benign Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Χαιρετώ το forum.. Παίδες θέλω να αναβαθμίσω το pc μου και θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι να πάρω... Χρήση pc: Photoshop (κυρίως), Premiere (πιο λίγο) Δεν χρειάζομαι περιφερειακά (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία) Ποσό που διαθέτω: 600€ Από το παρόν pc μου κρατάω: SSD plextor 120 GB, HDD: 250 GB, GPU: Amd R7 Radeon series 200.. Έχω κάνει ένα pc αλλά θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη..(δεν είμαι και φοβερός σε θέματα hardware).. Μητρική: ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK H97M ANNIVERSARY RETAIL - ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (PER.528798) Επεξεργαστής: CPU INTEL CORE I5-4460 3.20GHZ LGA1150 - BOX - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU (PER.558465) Ram: RAM CRUCIAL BLS2CP4G3D1609DS1S00 BALLISTIX SPORT 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ DUAL KIT - ΜΝΗΜΗ RAM (PER.554345) Hdd: HDD SEAGATE ST2000DM001 2TB BARRACUDA 7200.14 SATA3 - ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (PER.301912) Κουτί: CASE BITFENIX SHINOBI USB3.0 WINDOW BLACK/GREEN - ΚΟΥΤΙΑ - CASES (PER.911402) Κουτι θα μπορουσατε να αγορασετε καλο και καπως φτηνοτερο και δεν αναφερατε ποιο τροφοδοτικο εχετε και πιο cpu cooler και αν το τελευταιο ειναι συμβατο με τον 4460.Κατα τα αλλα,καλα πραγματα σκεφτεστε να παρετε. 1
~Palpatin~ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Benign δεν είναι καλύτερα να πάει σε FX 8320? Πιστεύω το photoshop χρησιμοποιεί τους πολλούς πυρήνες.
benign Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Εχει καλυτερη αποδοση ο Haswell σε ολες τις εφαρμογες,επισης προσωπικα θεωρω λαθος να προτεινουμε τοσο παλια πλατφορμα για αναβαθμιση τελος του 2015,αλλα για να μην γινει και αυτο vs νημα απο στην στιγμη που ο φιλος ζητησε intel ειναι δικο του θεμα. 1
Funny Jo Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Κουτι θα μπορουσατε να αγορασετε καλο και καπως φτηνοτερο και δεν αναφερατε ποιο τροφοδοτικο εχετε και πιο cpu cooler και αν το τελευταιο ειναι συμβατο με τον 4460.Κατα τα αλλα,καλα πραγματα σκεφτεστε να παρετε. 1. Ως προς το κουτί συμφωνώ.. Έχεις να μου προτείνεις καποιο? 2. Τροφοδοτικό έχω ένα παλιό... δεν είναι καλό.. Μάλλον θα χρειαστώ και τροφοδοτικό 3. Για cpu cooler λες να μην πάω με μαμίσιο του 4460? Benign δεν είναι καλύτερα να πάει σε FX 8320? Πιστεύω το photoshop χρησιμοποιεί τους πολλούς πυρήνες. Όντως νομίζω τους αξιοποιεί τους περισσότερους.. Αλλά χρειάζομαι πάνω από 4?? Γενικά δεν σκοτώνομαι σε φίλτρα κλπ... Διευκρίνηση: Μνήμες θα βάλω 4x4=16 GB.. Επίσης δεν θα ασχοληθώ με overclocking.. Δεν κολλάω σε εταιρείες (intel, amd etc).. Ότι θεωρείται καλύτερο - στα ίδια χρήματα πάντα περίπου - προτείνετε..
giorgosx93 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 H σύνθεση είναι από eshop. στο skroutz πέφτει παρακάτω και ίσως μπει και καλύτερος ι5 6ης γενιάς και καμιά άλλη ψήκτρα.Είναι κρίμα να πας σε ddr3 τέλη του 2015http://s24.postimg.org/yq38opcud/image.jpg 1
benign Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 1. Ως προς το κουτί συμφωνώ.. Έχεις να μου προτείνεις καποιο? 2. Τροφοδοτικό έχω ένα παλιό... δεν είναι καλό.. Μάλλον θα χρειαστώ και τροφοδοτικό 3. Για cpu cooler λες να μην πάω με μαμίσιο του 4460? Κουτι αυτο ειναι καλο για τα λεφτα του : http://www.e-shop.gr/case-corsair-carbide-series-200r-black-p-PER.810817 Τροφοδοτικο επισης : http://www.e-shop.gr/psu-thermaltake-w0393re-berlin-630w-atx23-p-PER.525220 Και cpu cooler θα σας ελεγα να αγορασετε ενα aftermarket και για να κρατιεται ο επεξεργαστης σε καλες θερμοκρασιες και για λιγοτερο θορυβο.Νομιζω αξιζει τα χρηματα. http://www.e-shop.gr/be-quiet-pure-rock-p-PER.641611
RTW4ever Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 H σύνθεση είναι από eshop. στο skroutz πέφτει παρακάτω και ίσως μπει και καλύτερος ι5 6ης γενιάς και καμιά άλλη ψήκτρα. Είναι κρίμα να πας σε ddr3 τέλη του 2015 http://s24.postimg.org/yq38opcud/image.jpg Η σύνθεση αυτή είναι πολύ καλή για photoshop, την προτείνω και εγώ από την στιγμή που ήδη έχεις ssd. Και εγώ χρησιμοποιώ πολύ το PS με το PC της υπογραφής μου, είναι η υπ' αριθ. 1 χρήση που κάνω. Αυτό που θες οπωσδήποτε είναι επεξεργαστή τουλάχιστον i5, 16 gb ram & SSD. 1
Funny Jo Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον - απαντήσεις! Να ρωτήσω: Αξίζει να πάρω έναν ssd γύρω στα 60 GB να τον έχω ως scratch για photoshop??
xrist0s4 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Αν μπορει να παρει με haswell ειναι οτι καλυτερο,εμενα ο αδερφος μου ασχολειτε με φωτογραφια κ προσφατα πηρε ενα apple με ιρις επεξεργαστη κ παει μπαλα..Για μενα το καλυτερο αν ασχολειτε καποιος επαγγελματικα ειναι να παει εναν workstation της msi να τον εχει χροοονιιιααααα.
RTW4ever Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον - απαντήσεις! Να ρωτήσω: Αξίζει να πάρω έναν ssd γύρω στα 60 GB να τον έχω ως scratch για photoshop?? Αξίζει, αλλά υπάρχει ακόμα καλύτερη λύση. Ανεβάζεις την ram στα 32 gb και το scratch το βάζεις σε ramdisk. 1
21cm Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Παρατήρηση:Η αοριστολογία και η γενικολογία καταδεικνύει έλλειψη γνώσεων και εμπειρίας.Το "κάποιος μου είπε",το "ο κουμπάρος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και έχει αυτό το σύστημα" και το "πάρε αυτό το σύστημα γιατί φυσάει" είναι ατάκες θεατρικής παράστασης και όχι τεχνολογική συμβουλή.Ρώτας το παλικάρι.Τι ακριβώς κάνεις στο Photoshop;Τι ανάλυση φωτογραφιών δουλεύεις ή προκείται να δουλέψεις;Τι φορμά έχουν οι φωτογραφίες;Τι plugins φορτώνεις στο photoshop και γενικά τι ακριβώς θα κάνεις.Όταν λοιπόν σου πει το παλικάρι και εσύ έχεις την ίδια εμπειρία,δηλαδή κάνεις πάνω-κάτω αυτά που θέλει να κάνει το παλικάρι τότε τον συμβουλεύεις.Διαφορετικά δεν μιλάς.Αν ο κουμπάρος μου είναι φωτογράφος και έχει τον τάδε επεξεργαστή και τόση ram δεν σημαίνει ο,τι πρέπει και το παλικάρι να πάρει το ίδιο σύστημα.Οι ανάγκες και οι δουλειές του καθενώς δεν είναι το ίδιο,ακόμη και αν μιλάμε για επαγγελματίες. 4
~Palpatin~ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Παρατήρηση: Η αοριστολογία και η γενικολογία καταδεικνύει έλλειψη γνώσεων και εμπειρίας. Το "κάποιος μου είπε",το "ο κουμπάρος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και έχει αυτό το σύστημα" και το "πάρε αυτό το σύστημα γιατί φυσάει" είναι ατάκες θεατρικής παράστασης και όχι τεχνολογική συμβουλή. Ρώτας το παλικάρι.Τι ακριβώς κάνεις στο Photoshop;Τι ανάλυση φωτογραφιών δουλεύεις ή προκείται να δουλέψεις;Τι φορμά έχουν οι φωτογραφίες;Τι plugins φορτώνεις στο photoshop και γενικά τι ακριβώς θα κάνεις. Όταν λοιπόν σου πει το παλικάρι και εσύ έχεις την ίδια εμπειρία,δηλαδή κάνεις πάνω-κάτω αυτά που θέλει να κάνει το παλικάρι τότε τον συμβουλεύεις.Διαφορετικά δεν μιλάς. Αν ο κουμπάρος μου είναι φωτογράφος και έχει τον τάδε επεξεργαστή και τόση ram δεν σημαίνει ο,τι πρέπει και το παλικάρι να πάρει το ίδιο σύστημα. Οι ανάγκες και οι δουλειές του καθενώς δεν είναι το ίδιο,ακόμη και αν μιλάμε για επαγγελματίες. Πολύ σωστά, αλλά η πρότασή σου και η βοήθεια στον TS? 1
xrist0s4 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Ο κουμπαρος του κουμπαρου μου που ειναι χασαπης και ξερει εχει Haswell επεξεργαστη και 500gb ssd κ φυσαει! 1
~Palpatin~ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Ο κουμπαρος του κουμπαρου μου που ειναι χασαπης και ξερει εχει Haswell επεξεργαστη και 500gb ssd κ φυσαει! Κόψε εσύ γιατί πολλά άκυρα λες εδώ μέσα. Φιλικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα